Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Websitemizden para kazanmak?


Xoo

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle amatör bir webmaster olduğumu ve internetten zengin olmak gibi bir hayalimin olmadığını belirtmek istiyorum :D
Meraklı olduğum için bu konuda bilgi almak istedim ve cevaplarınızı bekliyorum..

Bildiğim kadarıyla internetten 3 şekilde para kazanılıyor:

1-Siteye koyulan reklamlardan
2-Sitenin satılması durumunda
3-Siteden satış yapılması durumunda

Bunları gerçekleştirebilmek için örneğin iyi bir frimadan reklam alabilmek veya web sitemizi satabilmek için; domain/hosting/başarı'dan başka, şirket kurmak vs.. gibi resmi işlemler gerekiyor mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- Sitende reklam yayınlamanın farklı yolları var tabi.. Hazır reklam dağıtıcılardan birisiyle anlaşabilirsin (google adsense gibi..). Ya da zaten çok popüler siten olur, firmalar reklam vermek ister sitende (Sen de alan açarsın tabii reklam için). Öyle ya da böyle şirket olmana gerek yok bunun için. Prosedür basittir, misal bir google adsense hesabı oluşturmayı dene, kolay olduğunu görürsün.

2- Web sitesi satmak tabii büyük iş aslında. Zira bir web sitesi satılacak duruma geldiyse, zaten meblağ çok küçük olmaz pek. Webrazzi'den bir yazı koyuyum (son zamanlarda burayı feci referans yapmaya başladım yau), şu anda kapalı olduğu için link veremeyeceğim. RSS listemden c/p onun yerine..

Sitesini satacaklara faydalı bilgiler

Sitesini satacaklara faydalı bilgiler
from Webrazzi by ersan

Açıklama: Ersan Özer itiraf.com, istanbul.net, uzmantv.com sitelerinin kurucusudur. Konuk yazar olarak bu yazısı Webrazzi’de yayınlanmıştır.

Öncelikle tüm Webrazzi okuyucularını sevgiyle selamlıyorum. Bir zaman önce Arda’ya sürekli yazı yazma konusunda söz vermiştim. Bugün bir telefon konuşmasında verdiği gazla bu sözümü artık yerine getirmeye karar verdim. Diyeyim ve uzatmadan ilk yazıya geçeyim.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Burak Büyükdemir‘in önayak olduğu E-fikrim yarışmasının sonuçları belli oldu ve ardından da bir panel düzenlendi. Orada öğrendik ki, tarım üreticileri için pazar alanı olan tarimsalpazarlama.com sitesi Doğan tarafından satın alınmak üzereymiş. Bu bilgiyi bizzat sitenin kurucusu Tülin Akın verdi. (Herkes eminim merak ediyordur ama fiyat konusunda bir şey söylemedi.)

Tülin Hanım panel sonrasında bana, satıştan doğacak vergi konusunda bazı şeyler sordu. Bildiklerimi size de aktarayım.

Diyelim ki, internet sitenizin bir kısmını satıyorsunuz…

* Şirketiniz limited şirket ise vergi ödüyorsunuz. (”Hisse satışı” demek hissedarın cebine para girmesi demek. Dolayısıyla vergiyi şirket değil, bizzat siz ödüyorsunuz.)
* Şirketiniz anonim şirket ise ve şirket hissesine en az 2 senedir sahipseniz vergi ödemiyorsunuz. (Dolayısıyla şirket hissesine 2 seneden az zamandır sahipseniz vergi ödüyorsunuz.)

Diyelim ki, internet sitenizin tamamını satıyorsunuz…

* Eğer şirketinizin bünyesindeki bir siteyi satıyorsanız, bundan siz değil şirketiniz gelir elde ettiği için bildiğimiz kurumlar vergisi şartları devreye giriyor.
* Şirketiniz bir internet sitesinden ibaret ise (örneğin cember.net) ve sitenizle birlikte şirketinizi de satıyorsanız bu durum hisse satışı olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla, yukarıda bahsettiğim ilk 2 maddeden biri devreye giriyor.
* Bir şirketiniz yok ama bir internet siteniz varsa, satıştan doğan gelir üzerinden kişisel vergi ödüyorsunuz.

Diyeceksiniz ki, “vergi ödüyorsunuz” dediğin oran yüzde kaç? Kendi tecrübem %30 civarı (idi). Ve fakat bildiğiniz üzere kurumlar vergisi %20′ye indi. Bu durumda gerçek kişilerin gelir vergisi oranı da düşmüş olabilir. İnternette çok aradım ama bulamadım. Şu anki geçerli oranı bilenler yorum olarak yazarsa sevinirim.

Son bir şey daha: Şirket hissesi satarak gelir elde ettiğinizde “eğer beyan ederseniz” vergisini ödüyorsunuz. Yani beyan etmemek vicdanınıza ve cesaretinize kalıyor.

En son bir şey daha: Tarımsalpazarlama.com‘un kurucusu Tülin Akın’ın babası, “Valla demek bu işlerden para da kazanılıyormuş” diyerek site satışına dair şaşkınlığını dile getirdi. Kendilerini gönülden tebrik ediyorum ve tüm site sahiplerine hayırlı exitler diliyorum. :)

Bu yazı Ersan Özer tarafından yazılmış olup Webrazzi.com'da yayınlanmıştır.



3- Web sitesinden kredi kartı ile satış yapacaksan sanal pos makinan olmalı. Sanal posu bankadan alırsın. Sanal pos olması için SSL sertifikan olmalı. SSL için de şirket olmalısın. Hatta onun da detayları var da ben pek bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

finduk.org diğer sitelerden veri alıp sitesinde yayınlamaya başlamadan önce günde sadece 72 tekil ziyaretçi ile 6-7 dolar gelir elde ediyordu ki o da sadece ziyaretçi sayısı. Tıklamalar çok daha azdı.

Diğer yandan şu yukarıda bik bik eden Vodan'ın otokritik sitesi ziyaret konusunda oldukça iyi sayılara sahip olmasına rağmen ortalamanın altında. Üstelik özgün içerikle.

Taa öbür yandan oyun sitelerinin çoğu günlük 10k+ ziyaretçiye sahiptir ve bu siteler de pek gelir elde edemez çünkü içerik yönünden çok kısırdırlar.

Yani -google adsense'den bahsediyoruz pek tabi- reklam geliriniz,

* Sitenizin diline
* Ziyaretçi kitlesine
* Sitenizin içeriğine (kopyala yapıştır ile ayakta duran siteler pek birşey alamıyor)
* Uygulayacağınız filtrelere

ve aklıma gelmeyen daha bir çok kritere bakıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adamına göre de değişiyor. Ben yayıncılığa ilk olarak Youtube'dan video çekip koleksiyon yayınlayan bi siteyle başladım. Açtığımda günlük 6 dolar kazandığı oluyordu fakat daha sonra tahmin ediyorum ki incelendi ve belirli bir rızk belirlendi benim Adsense hesabıma.

Çok kıytırıktan ve az ziyaretçiye sahip blog siteleri bile benden fazlasını kazanıyor bu alemde. Benim sitemin içeriği özgün olmasına rağmen para etmiyor :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adsense tiklama basina para veriyosa, herhangi bir konuda acilan sitedeki reklama tiklanma ihtimalini dusunun. Spesifik orneklere gore degerlendirmek lazim. Misal kitap tanitimlari yapiyosunuz sitenizde. Gelip okuyanlar kitap alan kisiler. Adsense buna gore kitap reklamlari koyarsa emin olun tiklayan insan sayisi cok fazla olacaktir. Ama bir oyun sitesinde insanlar cikan oyun reklamlarina tiklamazlar cunku TR'de birakin internetten oyun almayi, orjinal oyun alan sayisi az.

Bu mantikla dusunursek bence cevaplanmasi gereken soru internetten neyin satisi yapiliyor TR'de...? Hah iste bunun cevabini bulursaniz, o urune gore site yapin, tiklayaniniz cok olur. Tabi bu bilgiyi edinmek icin arastirma yapmaniz gerekiyo bir miktar. Parlak fikriniz olursa gelin, konusalim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir yerde okumuştum (hatırlayamadım); internet üzerindeki reklamların %80'ine tıklayanlar, kullanıcıların %5'ine (ya da 10 olabilir) tekabül ediyormuş. Bu da aslında, bilinçsiz kullanıcının daha çok taramalı tüfek gibi linklere saldırdığının göstergesi. oysa hedef kitle olmak için çok küçük bir grup oluşturuyorlar..

ayrıca kullanıcı alışkanlıklarını ölçmek açısından da bence şu yazı çok güzel bilgiler içeriyor:
http://www.bildirgec.org/yazi/50-ytl-ile-internette-ne
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten amatör siteysen kimse seni satın almak istemez. Birisi bir siteyi para kazanmak için satın almak ister zaten. Özel reklamlar dediğin genelde bazı trafiği aldıktan sonra alınabiliyor, am bahsettiğin vbulettin forumlarının üzerinde çıkan sexshop ağırlıklı reklamlarsa onları "buraya reklam alınır" yazarak alabilirsin.

En uygun seçenek google adsense ya da şınav çek, içki iç temalı reklamlar ama nasıl alınır bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bağımsız reklam almak çok kolay bir iş değil. Tematik bir site yaparsın mesela kadın sitesi, oraya makyaj malzemesi veya zayıflama şortu gibi şeylerin reklamını alabilirsin belki. Bunun formülü tematik bir site yapmak ve günde tahminim 3 4 bin en az tekil ziyarete sahip olmak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya da çok leş de olsa internet cafe gençliğinin bol olduğu bir site yapacaksın.ve o internet cafelerde yayacaksın forum chat falan koyacaksın bir kaç fake de olsa kız koyacaksın konuşan eden ama yavşamayan türden.
o siteyi mahallede meşur edip mahalledeki marketten falan alabilirsin ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tiklama basina reklamdan zaten para kazanmak cok zor TR icerikli site yapip,

Uluslararasi site yapmalisin, mutlak dili ingilizce olmali vs.

Senin en kolay para iracagin konu, genc kitleye hitap eden bir bilgi paylasim veya arkadaslik sitesi kurup, orayi insanlarin gelistirmesi olanak saglayacak acilimlari yapman..

Belli bir kitle sayisina ulastiginda, gunluk tekil hitde zaten, gider internet reklamlar ajanslarina, bende boyle site var kitle su iste AB grubu vs dersin, onlar inceler siteni, tekil hit sayilarina bakar, portfoylerine eklerler, sonra onu reklam verenlere sunarlar..

Ornek Fanta, Pepsi, iddia vs yani tiktan cok goze hitap eden bilboard tarzi reklam alabilirsin TR icerikli sitelere genelde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...