Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'da Pc Toplatabileceğim Bir Yer....

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
elesso said:
benim başıma gelen en kötü şey dvdrom sürücünün kasanın dvd yatağına biraz geniş gelmesiydi. kasayı 2 kişi levyeyle kanırtmıştık sokabilmek için. bi dahada çıkaramadım o dvd sürücüyü.

oha amma dandik kasa almışsın öyle ya :) (ya da üretim hatası vardı kasada)
Mesaj tarihi:
Mirage said:
KHaRoN said:
dasaaa said:
o kadar parça satın alıp evde şööle kutularını yılbaşı çocuu gibi süzüp süzüp açıp sonra da kendin toplamadıktan sonra, termal macunu sürüp ince ince yaymadıktan sonra, ekran kartı oturunce çıkan KLİK sesini duymadıktan sonra ne anlamı var aldığın bilgisayarın!

bilgisayar toplatmak kesin dinlerden birisine göre günahtır, değilse de olmalıdır. aynı zamanda kendi bilgisayarını kendi toplamak bir teknoloji borcudur. toplamayana cd-dvd vermezler!

oofff, olay budur. :D

Olay budur da.. bazı ters yanları da var. Aynen böyle mutlu mutlu topluyorsun makineyi. Sıra heycanla güç tuşuna basmaya geliyor. Basıyorsun makine blibli diye ötmeye başlıyor.

Bir şeyler unuttum diye bakınıyorsun, her şeyi yerine oturtup tekrar açıyorsun. Yine ötüyor. Saatlerce (hatta duruma göre günlerce) süren gereksiz uğraştan sonra anlıyorsun ki anakart bozukmuş.

Haydiii her şeyi tekrar söküyorsun. Anakartı paketleyip götürüp yenisi ile değiştiriyorsun. Sonra yenisini tekrar uğraşıp takıyorsun. Bu sefer de başka bir parça arıza yapmazsa mutlu mesun yaşıyorsun.

Ama parayı basıp kurulmuş, çalıştığını bildiğin bir bilgisayarı kucaklayıp eve gelmek de ayrı bir güzellik. En azından bozuk parça riskini ve saatlerce süren debugging kısmını aradan çıkartmış oluyorsunuz.

Hehe aynısı basıma geldi aldım taktım anakart kısa devre yapmış işlemci fanına giden yol yanmış götürdüm yaptılar verdiler.Bu seferde ekran kartında arıza çıktı hay ben böyle işin dedim :D
Mesaj tarihi:
sunca yildir bilgisayar kullaniyorum, bir kere nasip olmadi parcalari yan yana dizp, kutulari parcalayip, herseyi dibine kadar okuduktan sonra kurmak, zaten son 4 yildir laptopla cebellesiyorum, ama onu parcalayip birlestirdim, o daha stresli bi durum kanimca.
Mesaj tarihi:
ehehe evet :D zor bayaa herşey dipdibe olduğu için bağlantılar falan milimetrik direkt.
bi kere babamın eski laptopu sandığım bi makineyi böle söktüm şifresini sıfırlayacam diye (anakartında minicik bi çip var belli ayaklarına kısa devre yapınca sıfırlanıyo) neyse uğraştım söktüm falan... şifreyi kırdım, toparladım makineyi. akşam babam bana o aletin müşterinin olduğunu söledi. şifresini unutmuşlar onun için vermişler bize halledilsin diye :D

sonuç olarak babayı aldım yani :P
Mesaj tarihi:
BonePART said:
Abi bide eger cidden toplamak cok zevkli diosan daitir tekrar toplarsin ama en azindan her parcanin calistina emin olursun.

kutulayıp falan geri vermeleri gerekir..

tabii kasanın fanlarını da söküp kendi fanlarını takıcaksın, termal macunu bir güzel sen seçiceksin. paran varsa danger den'den istediğin parçaları da gelince bir güzel üzerine kuracaksın.. miss...

mesela diyelim bir de mosfet soğutucun var böle mini mini şeker bir şey..

technofetish çalışan bilgisayardan daha muhteşem bir şey
Mesaj tarihi:

arkadaşlar inventus'tan şu bilgisayarı almayı düşünüyorum parçaların fiyatını araştırdım gayet uygun ama bilgisayar olarak sizce nasıl ?
Mesela Sapphire hd4850 512mb kartını bir arkadaşım aldı aşırı ısınıyor dedi 80 derece fln oluyormuş ekran kartının ısısı . Kasasıda hurricane , fan'da aldı thermaltake goldenorb II .

Sizce normalmi bu kadar ısınması?
Birde Overclock için uygunmu?

edıt:bu arada oyun oynamak için alıcam
Mesaj tarihi:
hd4850ler ısınıyr evet.

ama stock fan içermeyen versiyonları da çıktı. onları al.. sapphire toxiz serisi (çıktı mı bilemiyorum) ve powercolor'un yeni 4850 serileri özel soğutucular içerdiği için o kadar çok ısınmazlar..
hd4850 toxic çıkmış başka stock fan içermeyen modellerde vardır diğer şirketlerden

ama çok iyi kart
Mesaj tarihi:
vatanın kapısından içeri girmem malı bozuk satış elemanı cahil teknik servisi olmasa daha iyi fiyatları pahalı.

gold oldum olası sevmem ayrıca yeşil sermayeye kılım

ben topladığım makinalarda hep bir sorun yaşadım bu sefer exa dan topladım kısmete bişey çıkmadı çok extra bişey yapmadılar ama en azından ne istediğini anlıyorlar anakartın versiyonuna kadar sipariş verdim net bir şekilde bulurum bulamam dedi( ki normalde genel işleyi buluruz abi deyip başka birşey kakalamaktır zira exende makinayı bırakmışlığm var bu nedenle )

çok şükür makinada problem çıkmadı teknik servisleri ne durumda bilmiyorum.

road 66 diye bir film vardı adamlar bir kasabaya gidiyor herkes avukat bu bilgisayarcı milletinede aynı kafada davranmak lazım vurun kafalarına
  • Yeni Oluştur...