Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Son Dakika: Güngören'de patlama!

Drakkahn

Öne çıkan mesajlar

hippy_tarkan said:
140 yaralı varmış.

pkk olacağını sanmıyorum geçmişte hiç bu kadar büyük saldırı yapmadı.el-kaide olabilir ama neden müslümanların yaşadığı bir mahallede sivil halkı öldürmek istesin?

hiç böylesi geniş çaplı yerleşim alanı saldırısı duymamıştım türkiyede bunun arkasında ne var merak ediyorum.

valla 40 yıl düşünsem bizim burada böyle bişi olacagı aklıma gelmezdi hem cok gelişmiş bir yer degil varoş sayılır hem okadar adam yok hemde kavga bile cıkmaz öyle bi mekan gel görki kol bacak kan gövdeyi götürüyor şuan okadar yer varken nası buralara geldi bilmiyorum 140 ı da geçer o sayı cok fazla parmagı kopan falan var şimdi onları toplarlıyolar saldırı yapılan yerin mesafeside 400 metre kadar bi yer
Sosyal ağlarda paylaş

Recall06 said:
Pkk bu tip eylem yapmaz, sivilleri hedef almaz, ticaret merkezlerine saldirmaz..

...Pkk bu tip saldiri yapamaz cunku bu pkk yi tum dunyada bitirir. O sadece askerleri hedef alir ve son 10 yila bakasanizda yuzde 95 askeri hedeflerdir.

yanlış.

genelde mesajların yanlış içeriyor sık sık :)
Sosyal ağlarda paylaş

el kaide doğrudan sunnileri hedef alacak eylem yapacağını sanmıyorum.

eylem tarzı olarak antalyada, diyarbarkırda öss ye hazırlık dershanesinin önünde ve ankarada olduğu gibi sivilleri hedef alan terör örgütü gibi duruyor.bunları yapanın pkk olduğu bombalama tarzından ve diyarbakırdakini atanın yakalanmasından anlaşıldı.bu tarz eylemleri pkk yapar ve pkk asla ve asla bu eylemi üstlenmez.üstlense avrupada sempatisi sarsılır.sonuçta pkk cana kıyar sivilleri öldürür ve bizlerde pkk olamaz ergenekoncuda demiyorum v.s. gibi saçmalarız.(söz meclisten içeri isteyen alınsın :))
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tabi bu olayi PKK'nin yapmiş olma olasılığı bana göre de diğer örgütlerden kat kat fazla. Benim demek istiyeceğim EL-Kaide imiş dinci grupmuş falan yalan. Hepsi şerefsizin önde gideni. Hepsinin amacı para, güç. Bu yüzden de hiç bir ayrim yapmiyorlar yeri geliyor kendi yandaşlarını bile öldürüyorlar. Lanet olsun bu teröre.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar hatırlamıyormusunuz izmir buca tansaşın önüne bomba koyuldu ve sabah erken saatte patlamıştı.buca ilçeside kürtlerin çok oldugu bir ilçedir.pkk klasik olarak kamuya açık gezenlerin cok olduğu yerlere eylemler yapıyor.daha ötesi var mı?

antalya belediye iş hanı,
ankaradaki iş hanı,
diyarbarkırdaki öss dershanesi,
izmir buca tansaşın önündeki otobüs durağı,

benzer eylemler yapıldı.bu ne ilk defa yapılmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Recall06 said:
Pkk bu tip eylem yapmaz, sivilleri hedef almaz, ticaret merkezlerine saldirmaz..

...Pkk bu tip saldiri yapamaz cunku bu pkk yi tum dunyada bitirir. O sadece askerleri hedef alir ve son 10 yila bakasanizda yuzde 95 askeri hedeflerdir.

yanlış.

genelde mesajların yanlış içeriyor sık sık :)

Sureklide birileri yanlis yanslis diyor neden dogrusunu soylemeyi denemiyorsunuz, hem bende yanlis bilgimi duzeltirim.. :)

. said:
Bakan Atalay'ın, DSP'li Erçelebi'nin 1984-2007 yılları arasında PKK'nın gerçekleştirdiği eylem sayısı ve bu eylemlerin yol açtığı can kayıplarına ilişkin sorusuna verdiği yanıta göre, Türkiye'de bu dönemde 6 bin 184'ü kamu görevlisi, 4 bin 413'ü sivil vatandaş olmak üzere toplam 10 bin 597 kişi PKK terörü sebebiyle hayatını kaybetti. 2002'den itibaren PKK'nın yıllık eylem sayısı yükselmeye başladı. PKK'nın 1993'te 3 bin 870 olan eylem sayısı, 2000'de 193'e düştü. Ancak, 2002 sonrasında eylem grafiği yeniden tırmandı. 2002'de 81 eylem gerçekleştiren PKK, 2003'te 384, 2004'te 488, 2005'te 815, 2006'da 755 eylem yaptı. 2007 yılında ise bu sayı 908'e çıktı. Bakan Atalay, PKK'nın 1984'ten bu yana gerçekleştirdiği eylemlerde, 4 bin 429 asker, 288 polis, bin 323 geçici köy korucusu, 117 öğretmen ve 27 imamın şehit olduğunu açıklarken, bu eylemler nedeniyle hayatını kaybeden sivil vatandaş sayısı da 4 bin 413 oldu.

Bak sizin yerinize ben arastirdim evet yuzde 75 degilmis ben yaniliyormusum :)

Yanliz sunuda belirteyim ben son 10 seneden bahsettim yani bunun bir istatistigini bulamadim ama inanin yuzden 75 den fazlasi askeri hedefler son 10 senede.
Sosyal ağlarda paylaş

terorist örgütler zaten eylemleri üstlenerek ya da üstlenmeyerek genel toplum seviyesinde istediği imajı oluşturabiliyor. asıl bilgilere genelde istihbarat birimleri sahip olduğu içinse eylemi yapıp da üstlenmeseler bile gerekli kişilere istedikleri mesajı veriyorlardır muhtemelen. öte yandan bu olayı bir örgütün üstlenmesine bile gerek yok amacı sadece sokakta ve insanlarda kargaşa ve paranoya yaratmaksa.
Sosyal ağlarda paylaş

hippy_tarkan said:
HSBC listelerinde olan bir banka burası ise her türlü insanın yaşadığı bir sokak.yani bir sokağa bomba koymak ve insanları panik hale getirmeye çalışmak farklı bir boyut.

Hippy anlatamadım galiba? O bankada çalışanların büyük bir kısmı türk ve müslüman değil miydi? Adamlar bodoslama sabah kalkınca böyle "hadi bugün napalim? Gidip banka havaya ucuralım!" demiyorlar. Oturup araştırıyorlar hazırlanıyorlar. Orada ölecek olanlarin da kimler olduğunu çok iyi biliyorlar. Gelip burada liste falan deme. Sinagog dersin anlarım adamlar aşırı dincidir yahudileri sevmiyordur mantıklı gelir ama bu herifler gidip müslümanlari da öldürmüşlerdir. O yüzden el-kaide yapmaz demeyin. Pekâla yapabilir. Yapmiştir demiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:
hippy_tarkan said:
HSBC listelerinde olan bir banka burası ise her türlü insanın yaşadığı bir sokak.yani bir sokağa bomba koymak ve insanları panik hale getirmeye çalışmak farklı bir boyut.

Hippy anlatamadım galiba? O bankada çalışanların büyük bir kısmı türk ve müslüman değil miydi? Adamlar bodoslama sabah kalkınca böyle "hadi bugün napalim? Gidip banka havaya ucuralım!" demiyorlar. Oturup araştırıyorlar hazırlanıyorlar. Orada ölecek olanlarin da kimler olduğunu çok iyi biliyorlar. Gelip burada liste falan deme. Sinagog dersin anlarım adamlar aşırı dincidir yahudileri sevmiyordur mantıklı gelir ama bu herifler gidip müslümanlari da öldürmüşlerdir. O yüzden el-kaide yapmaz demeyin. Pekâla yapabilir. Yapmiştir demiyorum.

bu arada ikinci bombanın patladıgı yerde yerini tam bilmiyorum sokmuyolar zaten içeri ama orada devamlı ilahi yayınlanan bir kulubede vardi vede yeni yapılan bir camii tam oradada aksiyon oldu ölenler ve parcalananlar genellikle oradan.büyük gecmis olsun milletimize tekrar 1000 kişi falan varmış 2 bombada patladıgında toplandı tabi herkez
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame said:
el kaide batının hedeflerine saldırıyor.içerisindeki çalışanların dinine bakmıyor.hsbc, ingiliz konsolosluğu sinagoglar, amerikan konsolosluğu bunlar hep batının noktaları.sokaktaki sivile bomba atmak el kaideye benzemiyor.

Bakın ben benziyor, yada kesin onlar yapti demedim. Hatta önceki postlarim birinde bana da PKK gibi geliyor dedim. Benim tek söylemeye çalıştığım el-kaide şunu yapmaz eta bunu yapmaz demeyin terör bu. Adamlar hesapta dini savunuyormuş, özgürlüğü savunuyormuş. Peh yemişim onlarin ideolojilerini. Hepsinin amacı para.
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:
Adamlar hesapta dini savunuyormuş, özgürlüğü savunuyormuş. Peh yemişim onlarin ideolojilerini. Hepsinin amacı para.

Daha acı olanı, bu bombayı patlayanlar ya da intihar saldırısı yapanlar gerçekten dini ya da kendi milletinin özgürlüğünü savunduğunu sanıyor. O paraları cebine atan ya da ülkesini dünyanın tartışmasız lideri yapmaya çalışan şerefsiz insanların maşa olarak kullandığı "ikincil" liderler (bunlar işte saddam hüseyin, laden gibi insanlar oluyor) bunlarn beynini nasıl yıkıyorsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Recall06 said:

Yanliz sunuda belirteyim ben son 10 seneden bahsettim yani bunun bir istatistigini bulamadim ama inanin yuzden 75 den fazlasi askeri hedefler son 10 senede.

ya 10 sene olsun 1 ay olsun gerek yok böyle bakış açılarına. PKK sivil öldürmüştür/öldürür=şerefsizdir bitti. asker hedefi sivil hedefi tartışması yapılmaz yani.

Ki Gayet de PKK yapmıştır bana göre (ihtimal olarak bakılırsa en yükseği o)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Benim tek söylemeye çalıştığım el-kaide şunu yapmaz eta bunu yapmaz demeyin terör bu

terör de örgütlerin bazı hareket şekilleri var. mesela pkk buna benzer bombalamalar yaptı önceden. galiba taksimde dhkp c ile 2 tane canlı bombaları da var 2000-2002 arasında.

kısaca evde 4 kardeşsiniz. pudingi en çok seven hüseyin. diğerleri pasta falan seviyor. eve annen gelip de "pudingi kim bitirdi!! misafire yapmıştım onu!" derse.. "hüseyiiiin naptın olm!" dersin büyük ihtimalle
Sosyal ağlarda paylaş

Yazik bu halka ama 84 senesinden beri bu beleyi def etmeyen ve nerden ciktigi belli olmayan bu belanin kaynagini arastiran gazetecilerin suikasta kurban gitmesine ah vah diyen ve kendi cani yanmadikca hic birsey yapmayan insanimizda hicmi suc yok..

Bu olayda diger olaylar gibi 10 gunde unutulacak, GELISMIS bir toplumda oraya ANIT HEYKEL dikerler, sadece oraya deegil bu tip eylemlerin oldugu heryere ve hersene anarlar o gunahsiz vatandaslari..

Bizde kelle sayariz..

Pkk oldugunu dusunun, barzani itine taviz veren hukumete az oy cikarmi bu saldirilar yuzunden hic zannetmiyorum, Kurtculuk yapanlarin meclise girmesi engellenirmi hic zannetmiyorum, PEKI

HALK buna tepki verirmi hic zannetmiyorum..

Yazik..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...