Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Son Dakika: Güngören'de patlama!

Drakkahn

Öne çıkan mesajlar

Giovanni , ne amaçla söylediği ya da samimimi olup olmadığı beni ilgilendirmiyor. Ama o yazısına harfiyen katılıyorum. Biz orda olanları senelerce bilmeyeceğiz , iyi veya kötü olan birçok şey herzaman saklanır. Orduların yapısı budur. DÜnyada birçok ordu terörle mücadele adı altında birçok insanlık suçu işler , kimsenin de haberi olmaz. ANlatılan birçok şeyin de üstü örtülür yalan bunlar denir geçilir. Milli hassasiyet taşıyan olaylar olduğu için de birçok insan bu konular üzerine gitmeyi hatta konuşmaya bile cesaret edemez. Bu bir gerçek. O yüzden yazıya +1 dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir Onur Kavgası Cizre'den Strasbourg'a Yeşilyurt Dışkı Yedirme Davası

Konu hakkında yazılan bir kitap, istersen buradan satın alıp okuyabilirsin.

Whoops said:
fedaykin said:
Örneğin Güneydoğuda askelerin köylülere bok yedirdiği mahkeme kararı ile sabit iken birisi çıksa buna bakarak askerlerin hepsi piskopattır dese bu ne derece doğru olur. Ayn şekilde bolu dağ komandonun bir çok askerinin kulak koleksiyonuna sahip olduğu da bilinir. Bunlara bakıp bütün askerler sapıktır desek doğru mu olur.

bu bok yedirme olayı gerçek mi yoksa sadece varsayımsal bi örnek mi? biraz bakındım internette bişey bulamadım. eger gerçekse kaynak gösterebilir misin?
Sosyal ağlarda paylaş

Fedaykin sazı eline almış, öyle güzel yönlendiriyor ki tartışmayı, araya girip cızırtı yapmak istemiyorum. Daha bi sayfa önce PKK lıların bir huyuna saygı duyduğunu açıklamış, tepkiler üzerine dışkı yedirme konusuna geçmiştir. bi arkadaş ad hominem nedir diye soruyordu bu topiği göstereyim madem.

"PKK lılar kötü ama, iyi yönleri de var. Bak eylem yaptı mı söylüyo adamlar. Helal olsun"

Napalm atıyormuş havan topları, enteresan.

Napalm kullanılsa oraların ne halde olacağını düşünmeden sallamak güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

3-4 ay önce d.bakırda askeri otobüsün yakınında bomba patlattılar,asker-sivil onlarca insan ölmüştü..adamlara saygı duyuyor arkadaş,net sitelerinde yarım ağızla da olsa sahiplendiler diye..

tsk dağlarda en sinsi terörist sempatizanlarla uğraşıyor,ölümün nereden geleceğinin belli olmadığı,her an silah arkadaşını keybettiğin bir psikolojide, kimi zaman hukukun dışına çıkıp,işkence yapan tsk mensupları da olmuştur.

pkk tarafından basılan bir karakola,çatışma bittikten sonra ulaşıp,silah arkadaşlarının cesetlerini,cinsel organları kesilip,ağzına konulmuş olarak bulan bir insanın-askerin psikolojisini düşünebilirmisin? kolay tabi yattığın yerden klavyede bik bik yapmak..

savaşın kuralları mı var orda,en sinsi ve alçak düşmana karşı,mayınlara,sniperlara karşı savaşıyorsun,ve her hareketini pkk ya anında haber veren,gündüz köylü olarak sana ekmek verip,akşam silahla vurmaya çalışan sayısısz pkk sempatizanına karşı..işkence yapan tsk mensubu cezalandırılsın,ama herşey insan hakları mahkemesi dosyalarından ibaret değil..

bak bakalım savaşan abd,ingiliz,hollanda,rus vb ordusu neler yapıyor da örtbas ediliyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdıklarımı neden anlamak istemiyorsunuz cidden merak ediyorum. Hayır ergenekon üyeliğinden ne zaman içeri alınacağım diye beklerken bir anda PKK'lı yaptınız beni :) Güzel kardeşim ben diyorum ki eskiden PKK yaptığı her türlü işi sahiplenirdi, artık sahiplenmiyor. O sebepten bu bmbalamayı sahiplenmemesi son derece normal. Ve yine aynı şekilde ne diyoum bu olayı kesin PKK yaptı demek hatadır ama kesin yapmadı demek de hatadır. Kuvvetle muhtemel PKK'nın işidir ama başkasının çıkarsa da hiç şaşırmam.

Türk askeri kötü bir şey yapmaz, bütün kötülüklerin anası PKK'dır demek ise sadece bir insanın gözünün ne derce dönebilceğinin göstergesidir. Bölgede yaşayan veya geçmişte yaşamış kaç kişi tanıyorsunuz. Orada 90'larda nasıl büyük acılar çekilde en ufak bir fikriniz yok, sadece atıp tutuyorsunuz.

Aynı şekilde PKK meşru müdafa uyguluyor, bütün kötülüklerin anası TC'dir demek de aynı derecede gözü dönmüşlüktür.

Daha öncede söyledim, şimdi de söylüyorum dağdaki 5.000 PKK'lıyı bir gecede öldürseniz yarın MKK diye bir örgüt kurulur ve yeni 5.000 kişi ile yola devam eder. Sorunun kaynağını halletmedikçe askeri tedbirler sadece yardımcı unsur olarak kalır.

Bu arada pis PKK'lı demeden önce eski yazılarıma bir bakmanızı öneririm, örneğin türk askerleri esir alındığından taş taş üstünde bırakılmaması gerektiğini savunmuştum. Çok garip bir PKK'lıyım ben yav :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dışkı yedirme olayı gerçek, bir kaç yıl önce galiba hürriyette okumuşdum, o Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı köylülerle röpartaj yapılmışdı. Tabi bu olayı kalkıpta bütün TSK ya mal edemeyiz arada böyle gaza gelip şuursuzca hareketler yapan insanlar oluyor. Adam kendi vatandaşına bunu yapıyor :) ve o köylülerden hiçbirinin PKK ile bağlantısı yok.

Olaylar bazen şöyle cereyan edebiliyor, gece kapınız çalar kapıyı açarsınız ellerinde ak 47 ler ile bir kaç hırpani görünüşlü kadın ve adam (PKKLILAR) size açız derler, evinizde karınız, çocuğunuz varken ve adamların ellerinde ak 47, malasef o Teröristlere ekmek vermek zorunda kalırsınız, vermeyenler öldürülüyor. Verdiniz diyelim ama köy gözetlenir yada biri gider köyden falancanın evine terorist geldi der, zaten demekde sorunda çünkü söylemesse neden söylemedin falancanın evine terörist gelmiş denir ona. Neyse ertesi gün köye askerler gelir bu seferde onlar kırar geçirir köylüyü bazen yani dayak hakaret gibi.

Terör bu yüzden berbat birşey ve genelde kaybeden bölgede yaşayan halk oluyor, evet aralarında PKK sempatizanıda var ama bir hukuk devletinde yaşıyorsak onlara verilecek cezayı mahkemeler verir yani vermeli. Evet bir bebeği vurmak elbette insanlık ile bağdaşmıyor, aynen bir insana dışkı yedirmek gibi.

İnsan hakları diyoruz evet diğer ülkelerde çok çok kereler insan haklarını ihlal ediyorlar, ama bu durum bize insan haklarını sallama hakkını vermemeli yani onlar ihlal ediyor bende edeyim e o zaman onlardan bir farkın kalmaz ki? ABD nin senelerdir vietnam, ırak, afganistan ne büyük insanlık suçları işlediğini biliyoruz, kendi ülkelerinde hala zencileri pataklayan bir çok beyaz polis var. Belki bir yaptırımda bulunamıyor diğer ülkeler ama ABD nin zihnimizdeki imajı ortada.

Bir kaç şey daha eklemek istiyorum, düzenli ordular gerilla savaşında hep dezavantajlı konumdadır, herşeyden önce siz askersiniz kamuflajınız belli, karakolunuz belli, karşı taraf yani pkk lı teröristler ise sivil giyinimli oldukları için ve belli bir konuşlandıkları yer olmaığı için en azından ülkemiz içinde, saldırı avantajı hep onlarda oluyor yani dünyanın her yerinde böyle, mesela karakol baskınlarında verdiğimiz şehitlerin asıl sebebi kalabalık olarak gelip ellerindeki herşeyle bir anda yapdıkları sürpriz baskınlardır. 5,6 rpg yi patlatıp, o kargaşada uzun namlulu tüfeklerle ateş edip geri çekiliyorlar.

Böyle bir ortamda askerimizde daha bir dikkatli olmak zorunda çünkü sivil giyinimli herkes aslında potansiyel bir PKK lı olabilr. Yani bir önyargıda oluşuyor askerlerde, mesela duymuşsunuzdur akşam çatışma çıkdık vurduğumuz Terörist meğer bizim berbermiş, sabah esnaf akşam bize mermi sıkıyorlar gibi. Kim olsa aynı şekilde hareket eder, sivillerin içine karışabilme aslında müthiş bir kamuflaj. Bu durum bölgede bir paranoyada yaratma herkes şüpheli, herkes terörist olabilir yani ak, kara diyemeyiz bazen bu gibi durumlarda peki bu durum kimin işine yarıyor tabiy ki PKK nın, peki en çok zararı kim görüyor siviller. Karşımızda düzenli bir ordu olsa emin olun daha kolay olur herşey.

Ordumuzun bu gibi durumlarda yapacağı en mantıklı şey bölge halkına önyargısız yaklaşıp, anlayış gösterebilmeli. Daha sağduyulu subaylar kullanıp yaşların yanmasını engellemeli. Ve her halükarda adaletin yasalar çerçevesinde gerçekleşmesini sağlamalı ( dağda size ateş eden teröriste ateşle karşılık vereceksiniz elbette o ayrı).
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:
el birligiyle ulkeyi yasanmaz hale getirdiler.. her iki taraf...

pkk dan daha çok tiksindiğim de sanırım pkk ya ve tsk yı iki ayrı kutup ilan edip arasında bir yerlerde yaşabileneceğini düşünen bir çeşit orta yolcular herhald.

zira tsk bir hukuk devletinin kolluk kuvvetidir. uyuşturucu, dış devletler ve ekonomik batak sayesinde yaşayan bir çeşit çapulcu sürüsü değildir. mensuplarının işleyebilecekleri suçlar askeri ve sivil mahkemelerde yargılanmalarına sebep olur.

Giovanni said:
+1 diyorsun ama bu insan bu dusuncelerinde samimi degil. Aklina estigi mevzularda cok rahat ak kara diyor.

ad-hominem bu oluyor işte. fikirleri değil insanları tartışmak. samimi olmasa ne olacak yazılanlar gayet mantıklı? alıp bir başkası yazsa fikirlerin değeri mi değişecek?

ayrıca yazıya +1 benden de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...