Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Son Dakika: Güngören'de patlama!

Drakkahn

Öne çıkan mesajlar

Ölenler için Allah rahmet eylesin , bunu yapanların ve yaptıranların gözlerinin dönmüş olduğu bir gerçek. Dün gece çok kez yetkililer üstüne basa basa söylediler medya verdikleri görüntülere dikkat etsin diye , buna rağmen "şerefsizlik ve haysiyetsizlik yapıp" bunları yayınlaytanların herhangibir ahlaki ve insani duyguları olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Umarım adam gibi yaptırıma mağruz kalırlar( tabi bununla ilgili bir yasa varsa )

Bunun dışında atasözü vardır bizim insanlarımızda da genel olarak olan bir huy , ya meraktan yani. Tamam bazı insanlar yardım için koşarlar olay mekanına ama çok eminim oraya gidenlerin çoğu meraktan aman ne oldu dur ben de göreyim diye koşuşturmuştur. İnsanlar tam tersine silah sesi veya patlama sesi duyunca yere yatıp biyere sığınır , bizimkiler üstüne atlıyorlar olmaz böyle birşey ya.

Umarım bu ders olmuş olur bazılarına , tabiki çok kötü acı bir ders ama bundan sonra Allah korusun tabi , olabilcek başka olaylarda insanlar daha tedbirli olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Mayhem said:
dün gece ali sami yen'de iken aklıma geldi, ulan şimdi buraya teröristin teki girip bomba saldırısı düzenlese çok kötü olur falan.

içime doğmuş fakat başka yere saldırı yapılmış.

aynı muhabbeti yaptık on dakika sonra mesaj geli böyle bölyle diye.bildiğin tırsarak izledik o andan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

milliyet.com.tr said:
Bomba ihbarı mı vardı?

Patlamanın ardından ilçe halkının ifadesine göre, Güngören’de son 1 haftadır güvenlik önlemleri olağanüstü artırılmıştı; sokaklarda kontrol yapan polis “şüpheli” arıyordu.
Başbakan’ın programı iptal
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Zeytinburnu Veliefendi Hipodromu’nda saat 20.00’de katılacağı 57. Başbakanlık Kupası Koşusu at yarışına katılacaktı. Ancak Erdoğan’ın programı son dakikada iptal edildi.

Erdoğan’ın, koşuya katılması planlanan saatten 1 saat 45 dakika sonra 2 kilometre uzakta, Güngören’de patlama gerçekleşti. Erdoğan’ın programının iptal edilmesinin, güvenlik gerekçesiyle olduğu öne sürüldü.
Ancak Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, programın iptal edilmesinin olayla bir ilgisinin bulunmadığını, Erdoğan’ın dün sabah saatlerinde kendisini arayarak programa katılamayacağını söylediğini belirtti.

tesadüfler dizisi. hadi komplo teorileri üretelim..

pkk üstlenmemiş olayı. kesin ergenekonculardır dicekler. bakın görün. artık bütün olayları bütün suçları üstlerine atıcakları bir şey var.

Yakınları ölenlere Allah sabır versin, başları sağolsun.

edit: ayrıca bu yaşanan olaydan sonra tv kanallarının eğlence programlarına devam etmesi cidden durumun vahimiyetini gözler önüne seriyor. inanılır gibi değil. umurlarında değil. yani artık dayanılmıcak bir hal alıyor ülke.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

zaman said:
Ergenekon terör örgütünün kanlı eylemleri ve dehşet planları gün yüzüne çıkarken dün akşam, vatandaşların akşam gezintisine çıktığı caddede düzenlenen hain saldırının detayları yavaş yavaş ortaya ortaya çıkmaya başladı.

bundan sonra haberi okumam ben zaten.

bu da altındaki yorumcuk:
said:
vatan bize emenat
terör biticekse eğer kurtuluş savaşında dedelerimiz canlarını verdi.gerekirse bu memleketin bütün fertleri olarak canlarımızı vermeye hazırız.kurtuluş savaşı geçirmiş dedelerin torunlarıyız.bizi bir kaç kendini bilmez korkutamaz.terörün kökü kazınacak.durmak yok yola devam
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
haklısın kaldırdım.

edit: inanamıyorum hürriyet'e!!

Patlamadan çok özel görüntüler 28 Temmuz 2008

FotoFanClub üyelerinden Arif Korkmaz, Güngoren'deki patlamının olduğu yerdeydi ve dehşet anını fotoğrafladı.

İşte olay yerinden çok özel fotoğraflar

Patlamadan ilk görüntüler

Hastanelerde can pazarı

Hürriyet'e dün gece attığım mail üzerine sayfalarındaki ifadeleri değiştirip normal hale getirmişler, ancak diğer vahşet resimleri içeren sitede herhangi bi değişiklik yok!
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

bu da altındaki yorumcuk:
said:
vatan bize emenat
terör biticekse eğer kurtuluş savaşında dedelerimiz canlarını verdi.gerekirse bu memleketin bütün fertleri olarak canlarımızı vermeye hazırız.kurtuluş savaşı geçirmiş dedelerin torunlarıyız.bizi bir kaç kendini bilmez korkutamaz.terörün kökü kazınacak.durmak yok yola devam

durmayıp yola devam eden siz, ülkeyi kurtarmış gazi dedelerimize kubilaylarımıza silah sıkmış dedelere sahipsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

DTP'liler geçen yıl Güngören'e sokulmamıştı
2007'de "Halk Gününde Buluşalım" mitingini Güngörenliller, ellerinde Türk bayrakları ile engellemişti

DTP'nin Güngören'de 2007 Kasım ayında düzenlemek istediği "halk günü buluşması", toplantısı ilçeden gelen tepkileri üzerine iptal edilmek zorunda kalınmıştı. O tarihte DTP İlçe Başkanı Hasan Arıtekin, saldırı ihtimali ve bazı duyumlar nedeniyle programı iptal ettiklerini savunmuştu.

Habertürk'ten
Sosyal ağlarda paylaş

"MOBESE'ler didik didik gözden geçiriliyor"
Saldırı ihbarı var mıydı? Vali Muammer Güler açıklama yaptı...

28.07.2008 12:24
İstanbul Valisi Muammer Güler, Güngören'deki patlamanın meydana geldiği yerdeki MOBESE kameralarının görüntüleri ile diğer iş yerlerindeki özel kameraların hepsinin ''didik didik elden geçirildiğini'' belirterek, ''Faillerini en kısa sürede yakalayacağımızı umuyoruz'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için Atatürk Hava Limanına gelen Muammer Güler, gazetecilerin Güngören'deki patlamalara ilişkin sorularını yanıtladı.
Güler, şu anda olayda 11'i erkek, 6'si kadın olmak üzere 17 kişinin yaşamını yitirdiğini ve bunlardan 5'inin de çocuk olduğunu belirtti.
Hastanelerdeki yaralı sayısının giderek azaldığını ve 50 civarına indiğini belirten Güler, 6 kişinin hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.
Güler, olayla ilgili teknik anlamda, olay yeri incelemesi anlamında tüm bulguların tespit edildiğini ve çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Bir gazetecinin, ''eylemin terör örgütü PKK tarafından mı yapıldığına'' ilişkin sorusu üzerine Güler, ''Bölücü örgüt bağlantısı tabii ki görülüyor. Onun üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk fırsatta bir sonuç alacağımızı umuyoruz'' dedi.

''Saldırı ihbarı var mıydı?'' sorusuna da ''Hayır'' yanıtını veren Vali Güler, genel olarak bölücü terör örgütlerinin bu tür eylemlere her zaman tevessül ettiklerinin bilindiğini, benzeri eylemlerin Türkiye'nin değişik yerlerinde de yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:
''Ama tabii buradaki olayın peş peşe olması ve ilk defa kadın, çocuk, sivil, yaşlı demeden insanlara direkt yönelmiş olması caniyane kitlesel bir eylem maalesef. Acımasızca, haince, alçakça yapılmış bir saldırı. Bunu tabii ayrıca değerlendiriyoruz. Failleri en kısa sürede yakalayacağımızı umuyoruz. Şu anda MOBESE görüntüleri ve diğer iş yerlerinin özel kameralarının hepsi didik didik elden geçiriliyor.''
Vali Güler, ''gözaltına alınan kişiler olup olmadığına'' ilişkin bir soru üzerine de bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini, şu anda çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Bir gazetecinin belirlenen eşkal olup olmadığı yönündeki sorusuna da Güler, ''Hepsini tespit etmeye çalışıyoruz. Olayın sıcaklığı var. Bunlar teyit edilmeden, bulgular kesinleştirilmeden benim size ifade etmemin bir yararı yok. Ayrıca tahkikatın şu aşamasında fazla bir şey söylemenin de yararı yok. Hepimizin başı sağ olsun'' karşılığını verdi
Güler, olay yeri incelemesinde bulunmak üzere Başbakan Erdoğan ve bakanların İstanbul'a gelmek üzere olduklarını, ayrıca hastanelerdeki yaralıları ziyaret edeceklerini bildirdi.
Güngören'de Fetih Camii'ndeki cenaze namazını takiben bazı cenazelerin definlerinin yapılacağını belirten Güler, bazı cenazelerin de ailelerinin isteği üzerine il dışına gönderileceğini kaydetti.
Güler, Başbakan Erdoğan'ın cenaze törenine katılmasını beklediklerini söyledi.

AA

Vali Muammer Güler açıklama yaptı... Habertürk.
Sosyal ağlarda paylaş

ne iğrenç bir saldırı Lanet olsun bu işbirlikçi emperyalist heriflere ve onların maşası olarak kullanılan iğrenç teror örgütü pkk ya!

Kürtlere en ÇOK ZARARI VEREN de bu iğrenç örgüt ve onun yapılanması. GÜneydoguyu mahvetti eşoğlueşşekler.Lante olsun ülkemizdeki siyasal boşluga ve otoriter zayıflığa kıbrısa türk kesmi diyen kıbrıs türkiye cumhuriyeti diyemeyen bir liderin olduğu dönemdeyiz.Şimdi hertürlü ayrılıkçı unsurlar saldırıya geçecektir.

Düşenin dostu olmaz............
Sosyal ağlarda paylaş

said:
pkk denen terör örgütünün gerçekleştirdiği ama resmi olarak asla üstlenmeyeceği katliamdır. neden mi? çünkü böylesi işlerine geliyor. bir yandan "biz yapmadık" diyip, avrupa'daki, türkiye'deki "masum özgürlük savaşçılığı" edebiyatına devam ederken, diğer yandan halkımın üzerine korku ve dehşet salmayı sürdürüyorlar. hatırlayın bakalım; 3 ocak 2008 diyarbakir da patlama'yı da pkk üstlenmemişti. "siviller ölmüş, onlar öyle şey yapmaz" ahkamları kesenler, failler yakalandığında kaçacak yer aramıştı. o şerefsizler yakalanmasaydı şimdi orada ölen çocuklar da kimsenin üstlenmediği ama herkesin bildiği bir senaryonun parçası olacaklardı.

kimse çıkıp da bana saf saf, "öyle değil, onlar böyle yapmaz" demesin, çok fena küfür ederim. her olayda minicik bedenler yerde yatarken hala pkk'yı savunabiliyorsanız, son birkaç yılın katliamlarına bakın da kendinizden utanın!

(bkz: 3 ocak 2008 diyarbakir da patlama)
(bkz: 1 haziran 2007 sirnak mayin patlamasi)
(bkz: 12 agustos 2007 siirt mayin patlamasi)
(bkz: 22 mayis 2007 ulus ta patlama)
3 mayıs 2006 (bkz: asker cocuklarina saldiri duzenlenmesi)
(bkz: 12 mayis 2007 bornova pazaryeri patlamasi)
(bkz: 13 haziran 2007 hakkari mayin patlamasi)
(bkz: 13 subat 2006 bahcelievler patlamasi)
(bkz: 15 ekim 2005 maslak opet patlamasi)
(bkz: 30 haziran 2007 tunceli mayin patlamasi)
(bkz: 28 temmuz 2006 izmir oyak bank patlamasi)
(atropos, 28.07.2008 14:07 ~ 15:21)

doğruya doğru..

said:
yabancı basına göre "kurdish rebels" yani kürt isyancıların yaptığı eylemdir, terörist olmalarına daha iki kule lazımdır.

ne yalan söyleyeyim esas sıkıntı bu değil mi zaten.. "rebels"mış!

almanya'nın dağcıları kaçırılana kadar orada da direnişçiydi zaten bunlar. bana dokunmayan yılan... felsefesi hâlâ
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Güngören'de meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Filiz İkiz' in (28) 8,5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Sorunlu bir hamilelik geçiren genç anne adayının 15 gün sonra doğacak erkek bebeğine elbise almak için patlamanın olduğu Menderes Caddesi'ne gittiği öğrenildi.

Güngören Güven Mahallesi Menderes Caddesi'nde dün akşam saat 22.00 sularında peş peşe meydana gelen iki patlama sonucu hayatını kaybedenler arasında bulunan Filiz İkiz'in anne 15 gün sonra bir erkek bebek dünyaya getirmeye hazırlandığı belirtildi. Eşi İlhan İkiz ile doğacak bebeklerine elbise almaya giden anne ikinci patlamada karına isabet eden bir demir parçası sonucu ağır yarlandı.
İlk patlama yaralananların yardımına giden koca İlhan İkiz, geri döndüğünde eşini kanlar içinde yerde gördü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç kadının bebeğini kaybettiği anlaşıldı. Genç kadın da yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bundan önce sorunlu bir hamilelik geçiren Filik İkiz ilk bebeğini düşürdü.
İkinci bebeğine hamile kalan genç kadının bu hamileliğide sorunlu geçmeye başladı. Bebeğini karnında gözü gibi koruyan anne yakınlarının verdiği bilgiye göre 7 ay boyunca hiç dışarı çıkmadı. Dün akşam doğuma kısa bir süre kaldığı için bebek alış verişi için dışarı çıkan Filiz İkiz bebeği ile birlikte terör saldırısında hayatını kaybetti.
Hain saldırda hayatını kaybeden Halit Öge'nin (51) patlamanın olduğu bölgeye yakın oturduğu ve ilk patlamada yaralananlara yardım etmek için olay yerinde bulunduğu belirtildi. Bahçelievler Eşref Bitlis İlköğretim Okulu'nda beledn eğiitim öğretmeni olan Öge'nin bir yıl sonra emekli olacağı öğrenildi.

İnanılmaz bir acı dayanılmaz bir dram. Başlığını görünce haber sitesinde bu detayı okumakta tereddüt ettim. Sonra okudum keşke okumasaydım diyorum şimdi çünkü günlerce etkisinde kalacağım. Adam yardım etmek için orada duruyor ve hamile eşi kenarda beklerken gerçekleşen patlamada hayatı kararıyor. Beklemese eşini alıp uzaklaşsa bunlar olmayacak. Ne adil bir dünyada yaşıyoruz yaratan ne kadar adil bir dünya ortaya çıkarmış. Yarattığı tablonun adaletsizliği ona mutluluk veriyor mu merak ediyorum. Allah cezalarını versin demek bu acıyı hafifletmez, parçalanan yaşamları geri getirmez. Neden hep böyle oluyor? Neden hep masum yaşamlar bir hiç uğruna yaralanıyor, parçalanıyor!

Artık yeter kaçıncı terör eylemi bu. Herzaman farklı bir trajedi yaşanıyor. Nereye kadar ? 11 Eylül sonrası Amerika'da hiçbir terör eylemi olduğunu gören var mı. Ölen bir insan bile oldu mu ? Ne kadar zor düzgün bir istihbarat servisi kurmak. Ne kadar zor emniyet teşkilatını yeniden oluşturmak. Karakollarda bekleyen ahmaklar yerine sokaklarda düzgün teçhizatlarla tam güvenlik sağlamak. Fon mu lazım para mı lazım yeterince sömürdünüz ama olsun açın hesap bağış yapsın bu halk yeter ki daha fazla acı yaşanmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Mumcu, Kışlalı, Anafartalar'daki ile aynı tip patlayıcı: 'RDX bombası'
Önceki gece Güngören'de meydana gelen patlamada kullanılan bomba türünün RDX olduğu belirlendi. Etkili bir madde olan RDX "gizli servis bombası" olarak biliniyor.

Atalay: Elimize aydınlatıcı bilgiler geliyor

Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve 1993 yılında suikasta kurban giden gazeteci Uğur Mumcu, 2007'de Ankara Ulus Anafartalar Çarşısı ve 3 Ocak 2008 tariinde Diyarbakır Final Dersanesi'ne saldırı olayında da RDX kullanılmıştı.

Dönemin Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından TBMM Uğur Mumcu Araştırma Komisyonu'na gönderilen bir belgede bu patlayıcı türünün gizli servisler tarafından kullanıldığına dikkat çekiliyor. Savcı Ülkü Coşkun imzalı belgede bu patlayıcılarla yapılan eylemlerin profesyonel nitelikte olduğu ve faillerinin genellikle bulunamadığına vurgu yapılıyor. TBMM Uğur Mumcu Araştırma Komisyonu Raporu'nda RDX ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor: "Ankara DGM'nin 08/09/1993 tarih ve 1993/415 sayılı yazılarında savcı Ülkü Coşkun imzası ile 'izah edildiği üzere RDX patlayıcı ile meydana gelen olaylar hakkındaki soruşturmalar Cumhuriyet Savcılığımızca sürdürülmekte ve bugüne kadar bu olayların adli açıdan aydınlanması hangi örgütlerin bu eylemleri ifa ettiği, olay fail ya da faillerinin kimler olduğu ve kimliklerinin tespit edilemediği, yakalanamadıklarının görüldüğü ve hadiselerin değerlendirilmesi sırasında RDX plastik patlayıcı ile yapılan eylemlerin profesyonel eylemler olduğu ve gizli servis faaliyetleri kapsamında bulunabileceği savcılığımızca müşahede edilmesi sebebi ile bu kapsamda araştırma ve soruşturmalar yapılıp savcılığımıza bildirilmesi' içerikli yazı ile Milli İstihbarat Müsteşarlığından bu konuda yardım istemesi bu tür olayların profesyonel ve faillerinin yakalanması güç olan olaylar olduğunu göstermektedir. RDX-A veya RDX-C4 patlayıcısı ile Türkiye'de meydana gelen tüm eylemlerin failleri yakalanamamış ve yargılanamamıştır."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
allahına kurban tayyip erdoğan seviyoruz seni tayyip erdoğan... masum insanlarımızın acısını bizzat olay yerınde paylasıyorsun senin halkına karsı gosterdıgın bu yakınlıgı bu içtenliği bile siyasi propoganda yapanlar olacaktır aldırma tayyip erdoğan seninleyiz yanındayız yüreğimizdesin allah seni başımızdan eksik etmesin.. beraber coo daha guzel günler görecegiz

Halk yorumlarına bak insanlar ölmüş bunlar neyin peşinde. Döve döve öldürürüm ben bunu sırf diğerlerine ibret olsun diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...