Gimli Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Norah Jones, 30 Mart 1979'da New York City'de doğdu. Hindistan'ın efsanevi müzisyeni Ravi Shankar'ın kızıdır. Tamamen annesi Sue tarafından büyütüldü. Babasını yaşamı boyunca zaman zaman görebilen Norah, 4 yaşındayken annesiyle beraber Texas - Grapevine'e yerleşti. Müziğe olan ilgisi annesinin eski plak arşiviyle başladı. Billie Holiday ve Sarah Vaughan dinlyerek büyüdü. Beş yaşındayken kilise korosunda şarkı söylüyordu.İki yıl sonra piyano dersleri almaya başladı. Orta okula giderken de kabaca alto-saksafon çalabiliyordu. 15 yaşına geldiğinde, Dallas'a yerleşti. Burda Booker T. Washington School for the Performing and Visual Arts'da eğitim aldı. Okurken, "Down Beat Student Music Awards" çerçevesinde en iyi jazz vokali ve en iyi kompozisyon ödüllerini aldı. İlk sahne alışı, yaşadığı yerdeki ufak bir kafede oldu. Mezun olduktan sonra Texas üniversitesinde piyanoda jazz üstüne uzmanlaştı. Bu sırada da Laszlo adlı grupla beraber "Dark jazzy rock(!)" söyledi. 1999 da Texas'dan bir daha dönmemek üzere ayrıldı ve doğduğu yere, New York City'ye yerleşti. Kısa sürede Jesse Harris Lee Alexander ve Dan Rieser ile kendi grubunu kurdu. 2001'de Blue Note Records'la anlaştı. İlk albümü olan "Come Away With Me" 5 grammy ödülü kazandı ve köklü bir kurum olan Blue Note Records'un ortalama satışını neredeyse 10'a katladı. "Come Away With Me" jazz, soul, country ve folk-pop'un ilginç bir birleşimi olarak karşımıza çıkıyor. Vokalde ve piyanoda Norah Jones, basta Lee Alexander, davulda, Dan Reiser, ve gitarda Jesse Harris ve Adam Levy ile desteklendi. Norah Jones kısa süre önce hayranlarını üzmeyerek biraz sıkıcı bir aranın ardından "Feels like home" albümünü çıkardı. Şarkıcı "Come away with me" 'deki karamsar havayı biraz olsun neşelendirmiş gibi gözüküyor. Bu albümün folk yanının biraz daha ağır bastığını söyleyebiliriz. Fakat jazz düşkünleri üzülmesinler, Norah tarzına aynen devam ediyor.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterglow Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 İlk albümü gayet beğenen biri olarak bunu da alacağım, ve yine mükemmel olduğu hakkında söylentiler duydum, fırsatım olunca bunu da alacağım. Çok iyi bir yazı yazmışsın. :tebrikz:[signature][hline]Existential carousel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Teşekkür (-: Feels like home'u 2 saat önce aldım. Hala dinliyorum. Gerçekten çok başarılı. Özellikle In the morning ve Don't miss you at all göze çarpan şarkılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 güzel bir gülümsemesi varmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 ilk albümün 9 milyon satması ayrı müthiş 5 grammy kazanması ayrı müthiş türk prodüktörle çalışması ayrı müthiş[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti başkent:Kadıköy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterglow Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 İlk albüm sadece Amerika'da 9 ilyon, dünya çapında 17 milyon![signature][hline]Existential carousel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 doğru prd ben sadece amerika olarak okumuştum ordan kalmış süper ya[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti başkent:Kadıköy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Eh işini iyi yapıyor hak ediyor ama (-: Arif Mardin'in de Norah Jones'un prodüktörü olduğunu satır altı olarak eklemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterglow Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Ve 8 Grammy. CD kapağında yazıyor, madem Feels Like Home'u daha almadık, biz de bunu dinleyelm dedim de...[signature][hline]Existential carousel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 feels like country[signature][hline]Sam, 25 Mart 2004 04:33 tarihinde acı gerçeği itiraf etmiş: benim kafam basmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Hastasıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 evet cok başarılı, albumunu aldım, çılgınlarca dinliyorum tavsiye ederim.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... $i=0; while($i<40) { echo "Bi gün Deniz Seki ile tanışacam"; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 ben de hastasıyım. çok dinlendirici. ilk albümden daha neşeli, daha bi ısındım.[signature][hline]Pretty women make us buy beer, Ugly women make us drink beer. [Al Bundy] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 şaka gibi bir güzelliği var kendisinin sahnede, ekrandaki halinden çok daha güzel kendisi; onu fark ettim bu akşam. süper konserdi, her açıdan kusursuz geçti sunrise sunrise, looks like morning in your eyes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 :((((( ---(kıskanma efekti) [ Mesaj 02 Ağustos 2007, Perşembe - 01:54 tarihinde, Aegean tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Şahan'ın programına bir jazzcı katılmıştı. Anlatıyodu, Bodrumda geceliği bilmem kaç dolara çıkıyomuş barlarda falan. Şimdi ise konser için bilmem kaç yüz bin dolar istiyomuş. tey teey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar