Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Turkish Dream yok diye reddetmiyorum ben bu ülkeyi. İdeolojik sebeplerden dolayı burada yaşamak istemiyorum. Tabii insanca yaşamak için gerekli yaşam standartlarına kavuşmak da istiyorum.

Sorundan kaçmak bunun adı. Kaçmak yani bildiğin. Çözmeyi istemiyorum demek tamamen kişisel rahatlama savunma yolu. Korkaklar kaçar genelde. Kaçanların da hepsi korkak değildir evet, farklı problemler olabilir.
Mesaj tarihi:
throine said:
anladın iste ne demek istedigimi. Turklukten baska elinizde birsey yok. Dolayiasiyla bu ulkeye verebileceginiz birsey de yok.

Valla elimizde Türklükten başka bişey var mı yok mu bilmiyorum ama bu ülkeye bişey verecek biri varsa onun şeriatçı ya da fransız, amerikan falan hiç olmadığını çok iyi biliyorum.

Atatürk'ü örnek alın ülkenizi seviyosanız.
Mesaj tarihi:
Dogumgunu gibi onemsiz gorunen ayrintilar o ulke hakkinda bircok fikir edinmene sebep olabilir. Evet tekrarliyorum o cok ovdugun manevi degerlerin ne kadar gelismis durumda azgin ve ucuz milliyetciliginin disinda?

Tekrar soruyorum bu ulkede kadinlar hayatlarinda kac kere dogum gunu kutluyor, hayatinda hic dogum gunu kutlamamis kac kadin var? ya da dogdugu yerde ölen, dogdugu yerden baska yer goremeden bu dunyadan gocup giden kac kisi var? Bunlari daha once dusundugunu hic mi hic sanmiyorum oyleya manevi deger demek vatan demek millet demek hayatinda hic dogum gunu kutlayamamis insandan banane?
Mesaj tarihi:
-007- said:
nileppezdel said:
Turkish Dream yok diye reddetmiyorum ben bu ülkeyi. İdeolojik sebeplerden dolayı burada yaşamak istemiyorum. Tabii insanca yaşamak için gerekli yaşam standartlarına kavuşmak da istiyorum.

Sorundan kaçmak bunun adı. Kaçmak yani bildiğin. Çözmeyi istemiyorum demek tamamen kişisel rahatlama savunma yolu. Korkaklar kaçar genelde. Kaçanların da hepsi korkak değildir evet, farklı problemler olabilir.

Abi bana nasıl düzelteceğimi söyle diyorum. Siyasetçi olmayacağım, fikir adamlığını da dışarıdan yapabilirim örnekleri var. Başka birşey söylesene burada kalmamı gerektirecek
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
-007- said:
(kendi çapımda takıldım bu mesajda ikinci kısmı ciddiye alıp kasmayın)

Ee hocam 20 doların üstünde de kocaman twenty yazıyo 20 tane millet, 20 tane düşünce var o zaman. Senin örnek fail sanki biraz :D

dikkatli oku yazdıklarımı :)

bak ONE hayvani boyutlarda diğerine kıyasla. Ama Amerikan milliyetçiliğini bununla basite indirgemek gibi bişey yapmıyorum tabii ki :)
Mesaj tarihi:
throine said:
Dogumgunu gibi onemsiz gorunen ayrintilar o ulke hakkinda bircok fikir edinmene sebep olabilir. Evet tekrarliyorum o cok ovdugun manevi degerlerin ne kadar gelismis durumda azgin ve ucuz milliyetciliginin disinda?

Tekrar soruyorum bu ulkede kadinlar hayatlarinda kac kere dogum gunu kutluyor, hayatinda hic dogum gunu kutlamamis kac kadin var? ya da dogdugu yerde ölen, dogdugu yerden baska yer goremeden bu dunyadan gocup giden kac kisi var? Bunlari daha once dusundugunu hic mi hic sanmiyorum oyleya manevi deger demek vatan demek millet demek hayatinda hic dogum gunu kutlayamamis insandan banane?

Azgin ucuz milliyetçilik falan diye hakaret ederken milliyeti geçtim millet kavramını bilmiyorsun, gereksiz hareketler bunlar.

Evet ayrıntılar güzel şeyler gösterebilir, örneğin al sana bi bilgi daha: kızların mini etek boyu kısaldıkça o ülkenin ekonomisi iyiye gidiyo demektir, ya da tersi ekonomik kriz gösterir :P Ama burda en son ihtiyaç duyduğumuz şey "doğumgünü temelli sosyolojik veriler"

İyi de ben doğumgünü kutlamasınlar gezmesinler mi dedim. Manevi değerle milletle ne alaka bağdaştırıyorsun? Türk kültüründe doğumgünü kutlamak yoktur falan hiç deme de :)
Mesaj tarihi:
Su yasima geldim su kendilerine "vatansever"im diyenleri anlayamadim daha dogrusu encok neyi sevdiklerini anlayamadim gerci neyi sevdikleri belli. Ben dagi tasi topragi ya da hayatimda hic gormedigim, tanimadigim, elini bile tutmadigim adami sevemem, SEVIYORUM dersem yalan olur. Ama arkadaslarimi severim ailemi severim... Benim icin sevgi budur.

Ama sizinki de biraz zorlama sevgi gibi duruyor :P
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
-007- said:
nileppezdel said:

Abi bana nasıl düzelteceğimi söyle diyorum. Siyasetçi olmayacağım, fikir adamlığını da dışarıdan yapabilirim örnekleri var. Başka birşey söylesene burada kalmamı gerektirecek

kal demiyorum ki illa. Sadece gitme kavramının ne olduğunu izah ediyorum. Senin tercihin ben söyleyebileceğimi söyledim defalarca, fazlası yok maalesef.
Mesaj tarihi:
throine said:
Su yasima geldim su kendilerine "vatansever"im diyenleri anlayamadim daha dogrusu encok neyi sevdiklerini anlayamadim gerci neyi sevdikleri belli. Ben dagi tasi topragi ya da hayatimda hic gormedigim, tanimadigim, elini bile tutmadigim adami sevemem, SEVIYORUM dersem yalan olur. Ama arkadaslarimi severim ailemi severim... Benim icin sevgi budur.

Ama sizinki de biraz zorlama sevgi gibi duruyor :P

Benim yaptıklarım yapacaklarım şu başlıkta gayet biçok kişiye zor gelecek şekilde sayfalarca yazı yazmaktan inan daha zor, o yüzden pek "zorlama vatanseverlik" diye haklı olarak iddia edebileceğini zannetmiyorum. öyle olsa şu an gider televizyon karşısında rahat rahat takılarak saçma sapan programları izlerdim. Daha rahat yani :)

Böyle vatanseverlik gibi manevi duygular şekilci bakış açısıyla anlaşılamaz zaten. Sen dıştan adamın ne yaptığına bakarsın, içini bilemez anlayamazsın. Bu sebeple dışardan bakarken gördüklerin sana saçma gelir, sadece gördüğünü eleştirirsin. (alakasız örnek olarak namaz kılanı anlamayan ateist gibi mesela...)

dinci değilim.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Kal demiyosun ama o dediğin ayıp oluyor. Kaçtığım falan yok ben dışarıdan da yardım edebilirim. Burada edebileceğimden fazla ama. Nasıl görmek istersen öyle görürsün ;)

Ne yapmak istersen onu yaparsın kimsenin lafı hayatını oluşturmaz yani. Sonuçta yine sen kendi hayatını çizersin. benim burda yaptığım şey hangi aksiyonun ne anlama geldiğini belli bakış açılarıyla değerlendirmek. "şöyle yapın ya da yapmayın" değil yani.

Sen zaten ülkene yardım etmek isteyen biriysen sözüm sana değil. Ülkesini sevmeyen zaten yardım etmek istemez.

Son olarak vatan sevgisi ülkedeki belli yüzdede maganda sevgisiyle aynı şey değildir. Manevi bakış açısı olmayan dağ taş sevgisi olarak bakar ve anlamaz. O yüzden anlatmamı beklemeyin sizde yoksa anlayamzsınız.
Mesaj tarihi:
throine said:
o zaman sen de oldugun gibi gorun :)

"Olduğumuz gibi görünmediğimiz için anlamıyorsunuz" değil olay. "Sadece göründüğümüz şekille bizi anlayamazsınız" tam olarak.
Mesaj tarihi:
-007- said:

İkinci olarak benim 1 tane genellememi gösterebilir misin? hayır. Büyük ihtimalle kasarak göstereceğin örnek "eksik örnek" olmaktan öte gitmez. Örnek verebilirsen buyur ver.

Önceki sayfaları kurcalayıp kopyala yapıştır yapmaya üşendim, hem kasmaya da gerek yok mesajının devamında var zaten bi tane;

-007- said:

Sen burda gelmiş asırların Türk kültürünü 3-5 mesajla özetlememi istemişsin gaf falan sanırım bu? İşte bu gaftan da anlayacağımız üzere sizin kültür maneviyat örf adet anlayışınız 3-5 mesajdan ileri gitmez.

Eksik filan gibi gözükmedi gözüme, çat diye mesajıma gaf etiketini yapıştırıp gerisine genellemeyi çakmışsın. "Bizim" kültür maneviyat örf adet anlayışımızın limitlerini 1-2 mesajımdan çözmüşsün, gratz...

Sorduğum soruya dönersem;
Neymiş bu kültür onu soruyorum, 30 sayfadır zırvalıyosun bi kültür diye de ne olduğunu çözemedik bi türlü. Gaf filan da değil, neymiş benim bu ülkede kalmamı, hayatımı heba etmemi, buralarda telef olmamı gerektirecek kadar "önemli" şey merak ettim.
Mesaj tarihi:
ha bu arada beni daha yakindan taniman icin firsat. madem oyle diyorsun...

Bak mesela ben illaki birini seveceksem;

Oscar Wilde'i, Ataturk'ten daha daha cok severim. Hani bi soylenti dolasirya denize hz muhammed mi dusse kurtarirsin ataturk mu.. wilde'mi dusse kurtarirsin ataturk mu desen wilde derim.

Oscar wilde' -da daha cok sey bulurum, ilgi cekici, daha muhtesem ve daha essiz... keske hayatta olsa da tanisabilsem inan tek bir dilegim gercek olsa idi bunu isterdim..

dedimya vatan hainligi degil, tercih meselesi... :) keske bunu anlayabilsen.. :D
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:

Önceki sayfaları kurcalayıp kopyala yapıştır yapmaya üşendim, hem kasmaya da gerek yok mesajının devamında var zaten bi tane;

Mesajının devamında zaten bir gaf var önceki mesajlardan bulamadım falan demişsin de o "devamında gaf var" dediğin kısım zaten mesajın son kısmı. :) Tebrikler! yani mesjaın sonunda alıntılı falan "1 gaf buldum!" diyebilmen de güzel bir iddia :)

Şimdi gelelim cevabına,

gaf olduğunu iddia ettiğin kısım:

ShadowFury said:

-007- said:

Sen burda gelmiş asırların Türk kültürünü 3-5 mesajla özetlememi istemişsin gaf falan sanırım bu? İşte bu gaftan da anlayacağımız üzere sizin kültür maneviyat örf adet anlayışınız 3-5 mesajdan ileri gitmez.

Eksik filan gibi gözükmedi gözüme, çat diye mesajıma gaf etiketini yapıştırıp gerisine genellemeyi çakmışsın. "Bizim" kültür maneviyat örf adet anlayışımızın limitlerini 1-2 mesajımdan çözmüşsün, gratz...

Sorduğum soruya dönersem;
Neymiş bu kültür onu soruyorum, 30 sayfadır zırvalıyosun bi kültür diye de ne olduğunu çözemedik bi türlü. Gaf filan da değil, neymiş benim bu ülkede kalmamı, hayatımı heba etmemi, buralarda telef olmamı gerektirecek kadar "önemli" şey merak ettim.

Mesajım "şöyle" gaf değil: Benim mesaj tarzmıı bilenler bilir benim ifademi kişisel olarak üstüne alınıp düşünce mesajını ve "düşünce sembolüne" atılmış mesajı "bana atılmış" olarak algılarsan "biz" kavramını da yanlış anlarsın. DA buna genelleme demen apayrıymış. Genelleme değil o. Düşünceye verilmiş bir cevap. Ordaki "siz" bu ve bunun gibi düşünenlerdir. Dolayısıyla genelleme falan değildir. (senin mesajınla sınırlı değil yani)

Ayrıca bunun üstüne tekrar etme ihtiyacı hissettirerek bana tekrar demisşin ki "bizim bilmediğimiz Türk kültürünü bize açıkla" önceki mesajında da "listelememi, 3-5 mesajda" anlatabilmemi falan istemiş birisin. Sen bu zihniyetteyken benden buraya kitaplar falan yazmamı beklerken nasıl zihniyetinin "koskoca kültürü 3-5 mesaja sığdırmamı bekleyen biri olduğun" kanısına varmama genelleme diyebiliyorsun pes!

ShadowFury said:

Son olarak kişisel merhametimden ötürü cevap vermem gerekirse bu soruyu soracağın yer paticik değil zamanında anan baban büyükbabandır, tarih hocan olmadı farklı kitaplardır. Bu değerleri sana vermek benim görevim değil yani, öyle bir niyetim ve amacım da yok.

Eğer böyle bir sorun varsa Atatürk'e sor o sana gerekli cevapları zaten zamanında verdi. Ama senin tüm bu mesajların üstüne "30 sayfalık zırvalama" diyen biri olarak Atatürk gibi birinin düşüncelerini önemseyebileceğini ya da hazmedebileceğini zannetmiyorum. Bunların hiçbiri genelleme değil, son kısım tamamen kişisel düşünceler. Tartışma konusu dışında yani.
Mesaj tarihi:
throine said:
ha bu arada beni daha yakindan taniman icin firsat. madem oyle diyorsun...

Bak mesela ben illaki birini seveceksem;

Oscar Wilde'i, Ataturk'ten daha daha cok severim. Hani bi soylenti dolasirya denize hz muhammed mi dusse kurtarirsin ataturk mu.. wilde'mi dusse kurtarirsin ataturk mu desen wilde derim.

Oscar wilde' -da daha cok sey bulurum, ilgi cekici, daha muhtesem ve daha essiz... keske hayatta olsa da tanisabilsem inan tek bir dilegim gercek olsa idi bunu isterdim..

dedimya vatan hainligi degil, tercih meselesi... :) keske bunu anlayabilsen.. :D

tercih meselesi değil, borç meselesi. Atatürk'ün senin tercihin olmasa da senin üzerinde hakkı geçti. Oscar Wilde'ın değil. Ama tercih düzeyinde istediğini sevebilirsin Pamela Anderson dahil. Sen hariç kimse için bir şey ifade etmez bu, değerli değil yani.

Bizim burda tartıştığımız kişisel tercihlerden öte "hak geçmesi ve borç vazife durumu"
Mesaj tarihi:
aquila said:
vatan hainligi degil kafa karisikligi o, biri sanatci biri asker/devlet adami/turkiye kurtarici ve kurucusu, karsilastirmam bile ikisini.

biri sanatci biri asker/devlet adami/turkiye kurtarici ve kurucusu dedin. Digerini tanımlamadın. Sanatci derken? Oscar wilde tek kelimeyle anlatilamaz.:l yani ona sanatci diyerek diger 7684543 insandan farkli yapmis olmazsin. o bunu haketmiyor.
Mesaj tarihi:
throine konu dışında kişisel düşüncemi söylemeden geçemicem. Seni tanımıyorum yani hakaret edemem, ama bu başlıkta okuduğum mesajlarında hep konuyla alakası olmayan yanlış örnekler verdin. Saçma da demiyorum bak yanlış anlama. Ama cidden konuyla hiçbirinin hiçbir alakası yok.
  • Yeni Oluştur...