Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 fede said: not: brtanyanın köpeği değilim Bu not içimi rahatlattı :D
fede Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 gelin gibi. hem giderim hem ağlarım oluyo biraz evet
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 @recall Peki seni burda tutan nedir o zaman?
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Grange said: Gitmek isteyeni iple bağlamıyorlar ya giden gider neden dert oluyor anlamadım Arkadasim fikirlerimizi paylasiyoruz, yeni kazanimlar saglamaya calisiyoruz dagarcimiz icin, Ve genelde kendi arkadaslarimla msn konusup gaza geliyorum paticige girip dertleniyorum, Onlara diyemiyorum boyle, olurmu diyorum TR cok guzel burasi gurbet filan diyorum.. Sonra doluyorum doluyorum geliyorum desarj oluyorum.. ps:duzelttim daragacimizi :)
Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 riglous said: Mesela siz burda kapkacciliktan falan yakinirsiniz. Buyuk sorun di mi. Tanidigim bi pizzaci var burda, yeni dukkan aciyo surekli. Adam hayatinin kaziklarini hep turklerden yemis ki oturup konusunca anliyosun insanlari. ne anlıyamadım? türkiyeden gitmenin lehine olarak mı söyledin?
Smoke Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 @recall: valla ben askerliğimi yapmadan önce benzer isyanlardaydım da ondan sordum. Hoş sonunda yapmadım gözden yırttım ama yine de bu kadar depresif olacak bir durum yok ortada... :)
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Recall06 said: Arkadasim fikirlerimizi paylasiyoruz, yeni kazanimlar saglamaya calisiyoruz daragacimiz icin, ALLAH SÖYLETTİ.
fede Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 bi de böyle dönem dönem gidiyorum abi ben diye topik açanları bi yerden mi çağırıyolar anlamadım ki. varsa öyle güzel yaşabilecek ve çağıran biyer biz de gidelim
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Abi senin dediklerin ihtiyaç değil lüks gene de, tamam su konusu ihtiyaçtır hatalı davranılıyor o konuda, küresel ısınmanın da etkisi var tabi ona önlemler alınmamış. Ama şu ana kadar ölen de olmadı sanıyorum. Mutlu olamamaz da çok büyük konuşmuşsun. Şimdi atıyorum hayatının aşkı geldi yuva kuralım şu havasına suyuna kurban olduğum memlektimde dedi. Böyle mutluluğu yakalayamaz mısın? Yakalarsın gibime geliyor. İnsanlar dünyada araba yokken, yol yokken, su şebekesi yokken mutlu yaşayabiliyolar mıydı? Evet. Gerisi düşünen, sorgulayan, çözüm üretebilen (okul reklamı gibi oldu) insanların işine bakıyor.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 tespit yerinde ufak bi madalya gelsin fedeye
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 fede said: bi de böyle dönem dönem gidiyorum abi ben diye topik açanları bi yerden mi çağırıyolar anlamadım ki. varsa öyle güzel yaşabilecek ve çağıran biyer biz de gidelim akçay var.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Queen said: Abi senin dediklerin ihtiyaç değil lüks gene de, tamam su konusu ihtiyaçtır hatalı davranılıyor o konuda, küresel ısınmanın da etkisi var tabi ona önlemler alınmamış. Ama şu ana kadar ölen de olmadı sanıyorum. Mutlu olamamaz da çok büyük konuşmuşsun. Şimdi atıyorum hayatının aşkı geldi yuva kuralım şu havasına suyuna kurban olduğum memlektimde dedi. Böyle mutluluğu yakalayamaz mısın? Yakalarsın gibime geliyor. İnsanlar dünyada araba yokken, yol yokken, su şebekesi yokken mutlu yaşayabiliyolar mıydı? Evet. Gerisi düşünen, sorgulayan, çözüm üretebilen (okul reklamı gibi oldu) insanların işine bakıyor. Iste tam bu noktada devreye giriyor hersey, aslinda benim dediklerim LUKS degil yani TEMEL seyler hatta saydiklarim o kadar temelki gelismis toplumlarda bunlari saymak abes.. Ama iste biz bu tip seyleri LUKS zannediyoruz cunku bize kaderci bir anlayis asilaniyor ve vatanimin suyuna kurban olmak gibi geyik soylemleri kullaniyoruz, ki o suyu gelismis toplumlarin sebekesine giremez.. Meyvenin sebzenin guzelini ihrac eder ilac kalintilisini yurdumun armuu diye yeriz.. Ayrica o kadar mutsuz degilim :)
Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Grange said: Gitmek isteyeni iple bağlamıyorlar ya giden gider neden dert oluyor anlamadım Çünkü dışarda gördüün şeyleri kendi ülkende kendi insanlarınla yaşamak istiosun. Gitmek istiyen adamın da derdi şu oluo: "Bu ülke kesin düzelmicek, biz en iisi gidelim buralardan"ı çözüm olarak görüo. Bi de hep şöyle bi olay vardır: Birisi "ülkeyi sen ben düzelticez kim düzelticek ki?" der. Dieri de "tamam da benim kişisel olarak yapabiliceim bi şey yok, ancak kendimi kurtarabilirim" der ve gider. Bunun çözümü nedir bilmem tabii.
fede Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 çözüm imtiyazsız sınıfsız kaynaşmış bir kitle yaratıp marksist leninist komünist devrimi gerçekleştirmek
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 fede said: bi de böyle dönem dönem gidiyorum abi ben diye topik açanları bi yerden mi çağırıyolar anlamadım ki. varsa öyle güzel yaşabilecek ve çağıran biyer biz de gidelim Universite Mezunu olmak zorunlu ilk basta. Lise mezunuysan zaten git avruoaya kacak calis. Mesela ingilterede 14 yil kacak calisirsan vatandaslik var. Tabi ki cok absurd ama care arayana ilac cok :) Canada 100k dollarla seni ailiyor ulkesine. Temel olay mutlaka UNIVERSITE mezunu olup master yapip sart degil ama kendin icin iyi olur.. Sonra ingilizceni business duzeyine getirip yurt disina oyle yada boyle kapagi atip 5 sene icinde vatandasligi alip sonra ciddi bir is degisikligi ile yuva kurma calimalarina baslamak. Orta duzey unicersite, master ve iyi ingilizce. 22 yasinda mezun olsan 24 master ingilizce vs. gidersin 5 senede alirsin her ulkeden vatanasligi olur yasin 30-32 sonra bakarsin ne yapacagina.. Ama demeyeceksin 5000 dollar maas 1000 dollar a calisacaksin ilk 2-3 sene :)
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 E şakayla karışık fede düşündüğüm şeyi diyordu yani. Kalsan kaç yazar, gitsen kaç yazar. Kalsan da gitsen de birilerinin köpeği ediyorlar adamı en nihayetinde. Çok mu komünist ağzı oldu? Evet, tamam sustum ehuh.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Recall, lütfen git şu ülkeden. Harbi diyorum, bak ne güzel araştırmıssın etmişsin öğrenmişsin. E ileride geri dönüş yaparsın, paranı da kazanmış çevreni edinmiş olarak. O zaman bir vekil olarak temsil edersin bizi TBMM de veya Avrupa Parlamentosunda, ülkeyi senin istediğin medeni koşullara yükseltmek için daha somut şeyler yapma imkanın olur. Ciddiyim.
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 orada (artık nereye gidiyorsanız) doğmuş olsanız daha mutlu olacağınız kesin.. burada salak sepet olayların doğurduğu huzursuzluk da kesin.. ha, burada sallana yuvarlana yaşarkene orada buna ulaşabilir misiniz? bak o kesin değil. nihayetinde suyunuzu çıkaracaklar ne diyelim, sıkıyorsa gidin efenim.. korkmayın, yasalara uygun bir gidiş hainlikle korkaklıkla falan yaftalanmayacaktır. kuyruğunuzu kıstırıp geri dönerseniz korkaklıkla suçlanabilirsiniz.. o değil de kuzum sen yurtdışında değil misin zati california falan..
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Ben 1 milyar maaş alıp 37 ekran tv'min önünde "kuzu kuzu" çekirdek çitlicem. katılır mısınız?
fede Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 yaprak dökümü var akşam ona bakacaz ama
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Ay bu arada kıdem tazminatlarını kaldırmışlar ayol. başımın gözümün sadakası, devletime feda olsun.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Arkadasim gideli bayagi oldu ben TR den.. Bu konuya nerden geldigim konusuda baska bir baslik altinda ulkeden kacanlar vs diye birsey okudum hatta ahada burda.. http://forum.paticik.com/read.php?13,3428832,page=5 onun ustunde actim topici.. Dedim orda heba olmasin ernekon altinda soylemek istediklerim :)
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 İhtiyaç insanın yaşamını sürdürmesi için gereken şartlardır. Nefes almak, su içmek yemek yemek, ısınmak gibi. Senin bahsettiklerin sonradan edinilmiş ihtiyaç gibi gösterilip ihtiyaç olmayan şeyler. Ama tabi istemek hakkımız bunları, ben de bir sürü şey ihtiyaç gibi görüp istiyorum, ama düzeltme şansımız varsa bir şeyleri, en azından ucundan yardım edebiliriz.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 said: ne diyelim, sıkıyorsa gidin efenim.. korkmayın, yasalara uygun bir gidiş hainlikle korkaklıkla falan yaftalanmayacaktır. kuyruğunuzu kıstırıp geri dönerseniz korkaklıkla suçlanabilirsiniz..heh onu diyorum ben de. e kolay zaten gördüğüm kadarıyla herkes planın yapmış ee neden kimsede ses seda yok, neden icraata gelince herkes susuyor, ezildiği beğenmediği ülkesinde yaşamaya devam ediyor? zannediyor musunuz bu işler o kadar kolay? 100k yı verdikten sonra kanada da pembe panjurlu evinizde ayrımcılığa uğramadan güzel güzel yaşayabileceğiniz nereden belli? green card aldıktan sonra ailenizin çocuklarınızın bunlar doğu kökenli diye fişlenip potansiyel suçlu olarak görülmeyeceği ne malum? daha iyi bir ülkede doğmak daha iyi olurdu tabii. ama doğmadık ve geri dönme imkanımız da yok. o zaman sürekli hayıflanalım, diğer ülkelere özenelim, planlar yapalım milletin aklına girelim diye bi olay yok yani. saçmalık.
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 zaten her yerde hayat güllük gülistanlık, bi bizim sorunlar böyle.
Öne çıkan mesajlar