Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Recall06 said:
-007- said:

Sağlam başarı gösterirsen burda da çalışılabilecek sağlam yerler var mesela Aselsan, TÜBİTAK sadece 2 örnek.

OHA tubitaka saglam yer dedin ya gozumden yas geldi yani..

Yahu tubitak ne yapmis su ana kadar.. Allahin siyasi kaduk yapisi..

boş laflar bunlar..

[www.tubitak.gov.tr]
Mesaj tarihi:
@nileppezdel, (oturup led zeppelin yazdim sonra tersine cevirdim valla.. ne ugrastirdi)
Yurtdisinda da tahmin ettigin gibi bir ortam yok. Bilime verilen onem falan hikaye bunlar. Akademisyen oluyosun olmasina da, TR'de donenlerin hepsi yine donuyo. Kuyunu kazan mi istersin, ipini eline almak icin kavga eden prof'lar mi ararsin, hepsi var.

Bakin bilimse derdiniz, bilim her yerde bilim. Eger TR'de kimse yeni bi seyler yapmak icin ugrasmiyosa, bunun birincil sebebi tembelliklerinden. Genel kaninin aksine, para degil bunun sebebi. Cunku yaptigin sey uygulanabilir ve gelistirilebilir oldugu zaman gidip ozel sektorden para yardimi bulabiliyosun. Tabi sen tutup $1m'lik proje yapicam dersen bunu yurtdisinda da kimse vermez sana.
Mesaj tarihi:
Bireysellik bireysellik nereye kadar..
O yağında kavrulmak için can attığınız ülkeler bireysellikle bu hale gelmediler.İyi kötü şu toprağın ekmeğini yediniz.Ne kadar zor da olsa birşeyler için çabalayın lütfen.Hani William Wallace ın bi lafı var "Şimdi kaçarsanız yaşlandığınızda yatanağınızda her zaman buraya dönüp savaşmış olmayı dileyeceksiniz".Olay o yani.

İlim çindede olsa gidip almak lazım o farklı bir olay.Bilgili olmak için heryeri karış karış gezmek lazım o farklı bir olay ama işinizi iyi yaptığınız sürece kabul görürsünüz o da bitince hiçbir şekilde yapabileceğiniz bişi yok.Hiçbir zaman sizi kabul etmezler.Vatanım diyebileceğiniz bir yer olacak mı ondan sonra?
Mesaj tarihi:
-007- said:

bak ben tıp fakültesinde üniversitede okuyorum

Doktor mu olacaksin yani?

Ya sana hic birsey demiyorum fikirlerinin 360 derece degismesi icin sadece mezun olman yeter.

Doner sermaye icin yapmadik oyunu birakmayacaksin.

Hastalarini devlete girersen eger, muayehanene gelmeden amilyahat etmeyeceksin..

Ozelde calisirsan, bashekim sana surekli kota verecek bu ay 75 milyarlik fatura bekliyorum diye gelen her hastaya tektik yapacaksin gereksiz..

Doktor olacaksan eger yanlis anlama ama PARAYA TAPAN EN KRAL INSAN TIPI DOKTORTUR TRDE.

Oyle cok calisirlarki oyle pahalidirki o kitaplar 7 sene sonunda anasina kufur eder sistemin hadi bakalim simdi sira bende nihohaho diye gulerek, paraya taparlar.
Mesaj tarihi:
Genelleme yapmiyorum YUZDE YUZ diyorum yani daha vahim durum..

Hayatimda bu kadar PARA seven meslek gormedim.. Sevabina suratina tukurmez sifa alcani bilse.

Bu kral doktorlar, zorunlu hizmet de yapmak istemez mesela oyle VATANI MILLETI TOPRAGI severler,

Tabi burda Tip okuyan biri Yurtdisina gitmek tabi istemez, yurtdisinda o sinavlari vermek hele birde TURKCE TIP okuduysa afedersin basbakan olmaktan zor gelir ona..

Yani TIP okuyanlar beri gitsin digerleri gelsin..
Mesaj tarihi:
nilep sen daha liseden yeni mezun olmadin mi? bi uniye gir bi konunu bil, arastir, gelistir, ondan sonra boyle konus, sen kafayi takmissin biseye ama tam bilmedigin seyler hakkinda iddiali konusuyosun.

-007- abicim vatani milleti esas satan hala ulkede oturuyo, once onlara atar yapin.

azmo ben kacmam agadol, yeter ki frag sana gelsin.
Mesaj tarihi:
[walloftext]
Prawler ve nilep'in tarafina hemen katilivereyim.

Okudum butun sayfalari. Vatana borc denmis...

Ataturk donemine, Ataturk'e, o donemin Turkiyesine borcluyum ama simdiki Turkiye'ye zerre kadar borclu degilim. Zaten borclu olmam imkansiz cunku su yasima kadar bile vergiler sayesinde borcumun katlarcasini odemisimdir.

Ataturk'e borcum ise onun dusuncelerini paylasmak, insanlara ilkeleri anlatmak. Ama bunda da zorluk cekiyoruz malum universite ogrencileri bile ulkenin icine sicmakta geri kalmiyorlar. Yok Ataturk'u putlastirmak, yok demokrasi kiliginin altinda ki fasizt yonetimin dayattiklari ile ulkeye nelerin yapildigi acik. Savasilmiyor bu adamlarla zaten. Su halimle biseyleri degistirmem mumkun degil.

O zaman nedir cozum? Birseyleri degistirecek guce erismek. Bu guce nasil erisilir? Sectigin meslekte gelisip, uzman olmak. Bunun icin en iyi egitimi yurt disi veriyor. Yurt disinda okuyanlar turkiye'de ki egitimin yerlerde surundugunu cok iyi biliyor. 2 dakkada doktorani yapip ustune genc yasta profesor olmalar falan mumkun Turkiye'de. Ama yurt disinda burnundan getiriyorlar adamin. Hersene arastirma yap, bunu universiteye sun, iyiyse 1 sene daha kabul edil, devam et arastirmalara, bu arastirmalar, makalelerin dergilerde cikmasi lazim vs...

Hayat standartlari cok daha iyi. Calistigin zaman yurtdisinda Turkiye'de ki kazanc/harcama oraninda ki buyuk ucurumu yasamiyorsun. Eglence, kultur, sanat apayri. bunlari paylastigin insanlarda apayri.

Ayrica irkcilikla karsilasmak kisiden kisiye degisir. Senin yasam tarzim, yasadigin yer, kiyafetin, konusman, esprilerin, davranisin, oraya adapte olabilmen gibi kriterlere bakar. Hicbir zaman oranin adami olmayacaksin tabiki ama %99 oraninda kabul gorursun. Izledigin dizi, guldugun espri, dinledigin muzik falan hepsi etkiler.

Burda tanistigim, rastladigim Turk'lerin %90 abartisiz mutsuzdu. Cunku birisi Harlem gibi bir yerde yasar, biri ibrahim tatlises dinler, biri "ahh kebap ozledim" der, kimisi oturdugu evi birebir Turk evi gibi doser. Kimisi Turk mahallesinde yasar. E baba o zaman tabi ozlersin, kulturunude degistirmen lazim buraya geleceksen.

Birkac kisi demis ki "orda yillar gecirmeniz gerek anlayabilmeniz icin, eninde sonunda doneceksiniz!"...
Benim ailemden bir cok kisi Amerika'da 35-40 sene yasadi, bazilari hala yasiyor. Bazilari Isvicre'de yasiyor. Amerika'dan donenler amerika'yi ozluyor.

Isvicre'de kiler hayatindan acaip memnun "Turkiye'de ki magandalarin yanina donmeyiz" diyorlar.

Demek ki neymis? Basari kisiden kisiye degisirmis, mutluluk kisiden kisiye degisirmis. Bazilariniz mutlu olamadiysa herkes mutlu olamayacak! Ozleyeceksinizzz! dememek lazim.

Sonra bize gidin diyenlerinde zerre bu ulkeye katkisini gormedim, goremiyorum. Baska topicte bize kufur basit @#!!*! gidin! diyenler sam, sir falandi. Ahanda bunlar kurtaracak ulkeyi. Kolay gelsin yani.

Ve en basiti, en sadesi ise iyi yasama hakki... Ben hala turban'i savunan, ergenekon gibi hukumetin korkutma mekanizmasi olan yalan bir davayi savunan, feto'nun isik okullarini savunan, fetoyu savunan, din ugruna yapilan hayvanliklari gormemezlikten gelen, bilimi degil dini baz almaya calisan bir toplumda ugrasmak istemiyorum. Milletin buralarda global sorunlara odaklanirken biz hala local sacmaliklara boguluyoruz. Millet Mars'a phoenix'i indiriyor biz Ataturk bilmemne kurumunun basina imam hatipli getiriyoruz.
boguluyor insan. 21. yuzyilda hala 19. yuzyilin sacmaliklarina bogulmusuz.

Prawler gidecek, nilep gidecek, Penth gidecek... Okullarinda meslekleri icin ogrenirken charity grouplarinda gercekten birseylere yarayan hareketlere katilacaklar. Bu gruplar en azindan bir isler basarabilecek cunku onlari dinleyecek, muhattap alacak insanlarinda hukumette oldugu devletlerdeler. Burda zerre sesini duyuramazsin.
[/walloftext]
Mesaj tarihi:
Gitmekten bahseden kişiler gidipte yurtdışında min.6ay kaldılar mı?
Türbandır,ergenekondur,evet bende sevmem,ama oralarda da her ülkenin kendi saçma sorunları üzerinde konuşulmakta.İngilterede sokakta insanların bilim hakkında mı yorum yaptığını düşünüyorsunuz,yoksa prensin eşinin geçen gece giydiği elbiseyi mi?
Popüler kültüre karşı değilim,aksine severimde,amacım ona laf etmek değil,sadece her ülkenin +sı ve -si vardırı bilin,ve kafanızda oluşturduğunuz "adamlar neyi tartışıyor biz neyi tartışıyoruz" mentalitesini biraz olsun aşınız.
Oralarda da zaman zaman o kadar saçma şeyler konuşuluyor ki..

Mesela ben Abd seçim olayınada gıcığım,bütün kanallarda özel yayınlar dönüyor,özel kitaplar yazılıyor,oyunu bile yapıldı Political Machine adıyla.Tamam seçimdir elbet önemlidir ama aylarca tartışılacak kadar önemlimidir,hele birde Başkan Adaylarınız arasında doğru düzgün bir fark yokken(diğer ülkelere nazaran)
Mesaj tarihi:
Recall06 said:

Hayatimda bu kadar PARA seven meslek gormedim.. Sevabina suratina tukurmez sifa alcani bilse.

Bu kral doktorlar, zorunlu hizmet de yapmak istemez mesela oyle VATANI MILLETI TOPRAGI severler,

Tabi burda Tip okuyan biri Yurtdisina gitmek tabi istemez, yurtdisinda o sinavlari vermek hele birde TURKCE TIP okuduysa afedersin basbakan olmaktan zor gelir ona..

Ya bu saçmalamada son nokta
Yurtdısındaki sınavlar dediğin TUS un 10 da biri kadar zor değil en azından amerika için olanları . bu bir .

ikincisi zorunlu hizmet konusu seninde emdiğin süt burnundan gelsin sonra hiç bir seçeneğin olmadan göndersinler bir yerlere . diplomanı devlet eliyle gasp etsinler birde gönderdikleri yerde ilaç yapmaya enjektör bulama bundan dolayı hastanı kaybet .. cogu doktor un soylemi dogu da ki saglık problemi doktorsuzluk dan cok doktor un mesleğini icraa edememesidir
Kalp ve damar cerrahi olan bir adam ekipman ı hatta ekibi olmadan napabilir sanıyorsun ki orda mecburi hizmete gitmek istesin. yani mecburi hizmete uygulanış şekli yuzunden karsıyız senin gibi insanların önüne doktor ları yem olarak atmakdan başka birşey değil bakın biz size doktor getirdik oy verin bize aa doktorlar gelmek istemiyor kaka doktorlar .

Sevabına suratına tükürmem evet şifa alasın diye cunku benim elimde hayatımı kazanmak için tek şey o şifa . bunun para gözlülükle alakası yok . sadece nasıl daha cok kazanabilirim diye dolaşan doktor cok var haklısın ama öyle olmayan da o kadar fazla ki sen bunun genellemesini YAPAMAZSIN . yuzde 100 muş tobe tobe

neyse konuya gelincede .. .madem türkiye bu kadar kötü ben giderim kendimi kurtarırım falan diyonuz ya ..bunların sonu türkiye diye bişey kalmaması olur . biz yonetemiyoruz amerika gel sen yönet e döner .amerikanın eyaleti olalım madem öle turkiye de iyi olsun oh mis .
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
Ve PARA ugruna yasiyorum..

Onceligim Mutluluk ve altindaki cogu basligi PARA ile yapabiliyorum..

Doktorlara laf edene bak .
tanımam etmem ama cıkıp ben doktorum dersen de sen kendin gibileri görmüşün bence hep .
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
-007- said:

bak ben tıp fakültesinde üniversitede okuyorum

Doktor mu olacaksin yani?

Ya sana hic birsey demiyorum fikirlerinin 360 derece degismesi icin sadece mezun olman yeter.

Doner sermaye icin yapmadik oyunu birakmayacaksin.

Hastalarini devlete girersen eger, muayehanene gelmeden amilyahat etmeyeceksin..

Ozelde calisirsan, bashekim sana surekli kota verecek bu ay 75 milyarlik fatura bekliyorum diye gelen her hastaya tektik yapacaksin gereksiz..

Doktor olacaksan eger yanlis anlama ama PARAYA TAPAN EN KRAL INSAN TIPI DOKTORTUR TRDE.

Oyle cok calisirlarki oyle pahalidirki o kitaplar 7 sene sonunda anasina kufur eder sistemin hadi bakalim simdi sira bende nihohaho diye gulerek, paraya taparlar.

Benim 7 sülalem doktor 7'sinde de böyle şerefsizler yok. Doktordan doktora değişir o. Doktorlar paraya tapar gibi laflar saçma ötesi. Eleştirecek sistem bitti şimdi mesleklere falan laf edin saçma şekilde.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:

Arkadaşım her zaman olduğu gibi boş ve yanlış konuşmuşsun senin tıp hakkında sağlık dünyası hakkında bildikerin kahve ortamında kulaktan dolma bilgilerden öte geçmez.

Öncelikle şunu unutma TIP okuyan adam para için değil idealist olduğu için o hayvan gibi eğitime katlanır. Para için dünyanın en zor mesleğinin en zor eğitimine kimse katlanmıyor. Daha kolay para kazanma yöntemleri mevcut. O yüzden saçmasapan %100 doktorlar paraya tapar diyemezsin.

İkincisi TUS=tıpta uzmanlık sınavı bugün dünyanın en zor sınavıyken "doktorlar tabii ki ülkede kalmak istemez yurtdışındaki sınavları bitirmek onlara zor gelir" diyebilmiş biriysen zaten bu ortamdakilerin seni artık ciddiye almasını bekleme istersen?

Kusura bakma ama ben senin bu yanlış hareketlerinde iyi niyet aramıyorum. Biz bu ülkeyi ve insan yaratılışını sevdiğimiz için ideallerimiz uğruna doktor olduk tüm bu iğrenç koşullara rağmen iğrenç sisteme rağmen bu ülkede kaldıysak böyle diyerek senin de bigün muhtaç olacağın binlerce insanın hakkını yemiş oluyosun.
Mesaj tarihi:
aquila said:

-007- abicim vatani milleti esas satan hala ulkede oturuyo, once onlara atar yapin.

azmo ben kacmam agadol, yeter ki frag sana gelsin.

Hocam dediğim gibi vatanı milleti satan şerefsizler varsa bu ülkede bir an önce paranın peşinde ülke dışına gitsinler bu ülkenin işini iyi yapan vatanını satmayan "devletin malı deniz yemeyen keriz" demeyen insanlara ihtiyacı var.
Mesaj tarihi:
Lathspell said:
Isvicre'de kiler hayatindan acaip memnun "Turkiye'de ki magandalarin yanina donmeyiz" diyorlar.

Abi o bayık İsviçrelilerle yaşayacağıma, Tarlabaşı'nda yaşayıp travestilerden kaçarım daha iyi..

Belki ülkenin büyük çoğunluğu hayvan olabilir, yobaz olabilir, koyun olabilir, insanlara saygı olmayabilir.. Sosyal refah devletinin yanından bile geçemiyor olabilir ama Türkiye'nin de farklı bir tribi var ya :)

Ülkemiz o kadar da kötü değil, abartmayalım
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
[walloftext]
Prawler ve nilep'in tarafina hemen katilivereyim.

Okudum butun sayfalari. Vatana borc denmis...

Ataturk donemine, Ataturk'e, o donemin Turkiyesine borcluyum ama simdiki Turkiye'ye zerre kadar borclu degilim. Zaten borclu olmam imkansiz cunku su yasima kadar bile vergiler sayesinde borcumun katlarcasini odemisimdir.

Ataturk'e borcum ise onun dusuncelerini paylasmak, insanlara ilkeleri anlatmak. Ama bunda da zorluk cekiyoruz malum universite ogrencileri bile ulkenin icine sicmakta geri kalmiyorlar. Yok Ataturk'u putlastirmak, yok demokrasi kiliginin altinda ki fasizt yonetimin dayattiklari ile ulkeye nelerin yapildigi acik. Savasilmiyor bu adamlarla zaten. Su halimle biseyleri degistirmem mumkun degil.

O zaman nedir cozum? Birseyleri degistirecek guce erismek. Bu guce nasil erisilir? Sectigin meslekte gelisip, uzman olmak. Bunun icin en iyi egitimi yurt disi veriyor. Yurt disinda okuyanlar turkiye'de ki egitimin yerlerde surundugunu cok iyi biliyor. 2 dakkada doktorani yapip ustune genc yasta profesor olmalar falan mumkun Turkiye'de. Ama yurt disinda burnundan getiriyorlar adamin. Hersene arastirma yap, bunu universiteye sun, iyiyse 1 sene daha kabul edil, devam et arastirmalara, bu arastirmalar, makalelerin dergilerde cikmasi lazim vs...

Hayat standartlari cok daha iyi. Calistigin zaman yurtdisinda Turkiye'de ki kazanc/harcama oraninda ki buyuk ucurumu yasamiyorsun. Eglence, kultur, sanat apayri. bunlari paylastigin insanlarda apayri.

Ayrica irkcilikla karsilasmak kisiden kisiye degisir. Senin yasam tarzim, yasadigin yer, kiyafetin, konusman, esprilerin, davranisin, oraya adapte olabilmen gibi kriterlere bakar. Hicbir zaman oranin adami olmayacaksin tabiki ama %99 oraninda kabul gorursun. Izledigin dizi, guldugun espri, dinledigin muzik falan hepsi etkiler.

Burda tanistigim, rastladigim Turk'lerin %90 abartisiz mutsuzdu. Cunku birisi Harlem gibi bir yerde yasar, biri ibrahim tatlises dinler, biri "ahh kebap ozledim" der, kimisi oturdugu evi birebir Turk evi gibi doser. Kimisi Turk mahallesinde yasar. E baba o zaman tabi ozlersin, kulturunude degistirmen lazim buraya geleceksen.

Birkac kisi demis ki "orda yillar gecirmeniz gerek anlayabilmeniz icin, eninde sonunda doneceksiniz!"...
Benim ailemden bir cok kisi Amerika'da 35-40 sene yasadi, bazilari hala yasiyor. Bazilari Isvicre'de yasiyor. Amerika'dan donenler amerika'yi ozluyor.

Demek ki neymis? Basari kisiden kisiye degisirmis, mutluluk kisiden kisiye degisirmis. Bazilariniz mutlu olamadiysa herkes mutlu olamayacak! Ozleyeceksinizzz! dememek lazim.

Sonra bize gidin diyenlerinde zerre bu ulkeye katkisini gormedim, goremiyorum. Baska topicte bize kufur basit @#!!*! gidin! diyenler sam, sir falandi. Ahanda bunlar kurtaracak ulkeyi. Kolay gelsin yani.

Ve en basiti, en sadesi ise iyi yasama hakki... Ben hala turban'i savunan, ergenekon gibi hukumetin korkutma mekanizmasi olan yalan bir davayi savunan, feto'nun isik okullarini savunan, fetoyu savunan, din ugruna yapilan hayvanliklari gormemezlikten gelen, bilimi degil dini baz almaya calisan bir toplumda ugrasmak istemiyorum. Milletin buralarda global sorunlara odaklanirken biz hala local sacmaliklara boguluyoruz. Millet Mars'a phoenix'i indiriyor biz Ataturk bilmemne kurumunun basina imam hatipli getiriyoruz.
boguluyor insan. 21. yuzyilda hala 19. yuzyilin sacmaliklarina bogulmusuz.

Prawler gidecek, nilep gidecek, Penth gidecek... Okullarinda meslekleri icin ogrenirken charity grouplarinda gercekten birseylere yarayan hareketlere katilacaklar. Bu gruplar en azindan bir isler basarabilecek cunku onlari dinleyecek, muhattap alacak insanlarinda hukumette oldugu devletlerdeler. Burda zerre sesini duyuramazsin.
[/walloftext]

1. Güce erişmek için yurtdışında eğitim görmek gerekli olabilir, ama bu amaçla asimile olmak gerekli diye bişey savunamazsın, yazık durumdur.

2. İşte ırkçı saldırıyla karşılaşmamanı sağlayacak olan o farklı esprilere gülerek farklı yaşayıp farklı işler yaparak birgün bakıyorsun ki o "medeni" toplum seni asimile etmiş artık Türk değilmişsin. Vatanına dönersen alamancılar gibi buraya da yabancı olursun hiçbi zaman oralı da olamazsın. Arada sıkışmış milletsiz vatansız atasız ama mutlu charity bünyesi olmaktan ileri gidemezsin.

3. Sizin gibi düşünen insanlarda genel önyargı ve hata şu: Bu halimle bişeyleri değiştirmem mümkün değil. Daha önce de dediğim gibi bu savaşa başından yenik başlama ya da savaştan kaçma olgusu. Sebepleri değişebilir: korkaklık, yenilgi, kendine güvensizlik vs.

4. İsviçrede "mutlu" yaşamasına kimse bişey demez, kendi eksiklik hissiyle gitmiştir. Ama "orası maganda memleketi" tarzı laf ederse hesap sorma hakkı doğar. Orhan Pamuk faciasına doğru bi eğilim olmamalı sağlıklı normal bünyede. Orta-sınıftan çıkıp TR'de olduğu halde bulamadığı öyle 1-2 güzellik görüp ülkesini kendisi gibi korkakça ya da kişisel emel uğruna gitmeyip ülkesi için savaşan değerli insanları iğrenç bi genellemenin içine alarak hakaret eden kötüleme boyutuna gelen insanlar genelde görgüsüz ve kötü niyetlidir (kişisel hakaret değil). Atatürk'ün de bize bahsettiği kişisel emellerini düşmana çıkar sağlayacak şekilde kullanan insanlardır. Böylelerini sevmiyoruz biz.

5. Biz bu ülkede bireysel hareket etmeden sırf vatan uğruna fedakarlık yaparken (kendi emellerin ve çıkarların uğruna bireyselce) "x bir toplumla uğraşmak istemiyorum" tarzında laf ne kadar kendi hür kişisel tercihin iraden olsa da ailendeki sorunu bırakıp ev değiştirmek kadar sorumsuzca ve yanlış bir kafa yapısı.
Mesaj tarihi:
bu topic açıldığında başlarda bi kaç bi şey demiştim ama ondan sonra baya bi gelişme olmuş. (20+ sayfa)

dün gece başladım okumaya, yattım kalktım, günlük işimi yaptım, sonra oturdum bitirdim okumayı.

nilep ve Prawler'ın dediklerine genel olarak katılıyorum. ve sonuç olarak da Lathspell'in dediklerine tabii ki. Lath'inkiler benim düşüncelerimi ana hatlarıyla çok güzel özetlio. aquila'nın dedii gibi critlemiş bence de.

tartışma artık alevini heyecanını kaybetmiş, millet baymış biraz ama benimde aklımda olan, bana doğru gelen şu: eğer gittiğiniz ülke sizin (bireysel) kültürünüze uyuosa veya siz o ülkenin kültürüne uyum sağlamakta zorluk çekmiyorsanız, o zaman orasının türkiye'den daha ii bi yer olacağı kanısındayım. (ki bu bence en çok türkiye'deki yaşantınızı nası değerlendirdiinize bağlı. mesela çok amerikan sitcom izliosunuzdur, adamların olayına alışıp onlara gülmeye başlamışınızdır.) bu specific konuyu biraz çekip uzatırsak azmo'nun dedii gibi şuraya bağlanabilir: starting zone için yaşamaya başlamadan zar atılmasına...

ayrıca oranın kültürüne uyum sağladıktan sonra her ne kadar orda doğmuş oranın native'i olmasanız bile kendinizi bi yerden sonra oralı hissetmeye "yaklaşacağınızdır". azmo mesela öyle demio. türksünüz sonradan nası olsa geleceksiniz dio. (bunun içine memleket hasreti, türkiye'yi özleme gibi şeyler girio heralde.) tabii o konuda tecrübem olmadıı için şimdiden bi şey söyleyemem. ama lath'in yakınlarından yola çıkarsak, onun anlattığı kadarıyla olabiliomuş gibime gelio.

türksünüz, nası olsa dönüceksiniz konusunda da tanıdıklarımdan bi örnek veriim. annemin çok yakın bi arkı kanada'da yaşıo ve 50+ yaşında. artık oralardan sıkılmış her fırsatta dönmek istio. ama dönemio. nie? çünkü orda çocuk sahibi olmuş. ve oğlu türk olduundan çok kanadalı. onun hayatını mahvetmemek için dönemio tabii. bu içler acısı bi durum türkiye'ye dönmek isteyip de dönemiyen için.

ama annemin kuzeni var bi de. karısıyla (o da türk) zamanında kanada'ya yerleşip, orda kendilerine -geç yaşlarına rağmen- bi hayat kurup, bu zamana kadar geldiler. buraya geldiklerinde ordan çok methederek bahsediolar. ve bi senenin yarısını orda yarısını burda yaşayarak devam ediolar şu an. (ayrıca burda ciddi şekilde tatsız bi olay olursa kanada'ya gideriz düşüncesini de garanti olduu için rahatlatıcı görüolar.)

bu konu hakkında gidip dönmeden konuşmak çok sağlıklı diil tabii ki. bi yerden sonra hep etrafta duyulan/görülen bilgilerle argüman sunulmaya başlanıo. ama birisi gidip dönse de onun yaşayacağı deneyim diğerlerinden farklı olacağı için döndükten sonra o insanın burda tartışan -007-, azmo tarafına mı hak vereceği yoksa lath, nilep ve prawler tarafına mı hak vereceği de kestirilemez.

ama böyle bi konunun tartışılması doğrusu benim çok hoşuma gitti. yoksa zaten oturup tek tek her sayfayı her mesajı okumazdım.

sonuç olarak bu konularda mutlak bi doğru olduunu düşünmediim için herkesin payına düşen dierine "senin için en iisi neyse o olsun" demek kalıo. yani türkiye'den giden birisi geri dönmezse de sinirlenmemek lazım "sen nie bu ülkeye (zaten şu ana kadar verdiği vergilerle ödemiş olduğu) borcunu ödemiosun!?" die. demek ki o insan orda rahat edio...

saygılar... (tribine de giriim ki tam olsun. uzunluktan tribal hak kazandım (:P))
Mesaj tarihi:
Dediklerin tespitlerin doğru, genel olarak asimile olmaktan bahsetmişsin. Bünyenin kabulüne bağlı bu da. Dediğin gibi herkes nerde mutluysa orda o şekilde mutlu olmalı bizim burda uzun uzun anlatmamızın amacı insanlara bakış açısı kazandırarak daha bilinçli olmalarını sağlamak, tercih değiştirtmek gibi bi hakkımız/amacımız zaten yok. Verdiğin örnekte de bilinçsizce yapılmış bi hata var işte: Yabancıyla evlenip yabancı çocuk doğurup içler acısı derecede ülkene dönememen. Yukarıda anlatılanlar eminim ülkenize karşı size bi bilinç kazandırıyodur.
Mesaj tarihi:
bu arada recall'un doktorlar hakkında dediklerine de tamamen karşıyım. benim de ailemde, uzak yakın akrabalarım arasında bi sürü doktor var. onlar -hele türkiye'de- para için doktor oluorum deselerdi zamanında herkes onlara bi tarafıyla gülerdi. türkiye'de doktorluun parayla çok ters düşen bi meslek olduunu çoğunluk bilir. o yüzden olan bu dünyada faydalı bi iş yapmak, idealleri doğrultusunda gitmek için olmuştur.

amerika deseydin belki para için diyebilirdim ama türkiye konusunda böyle %100 diyecek kadar kesin bi yorum yapmadan önce daha fazla bilgi sahibi olman senin için daha ii olurdu.
Mesaj tarihi:
"Vaay amuğa koim doktorlara bak şerefsizler ne biçim para yiyorlar" gibi komik düşünceler içine girmeden önce siyasilere bakın nasıl size hizmet vermeden para yediklerine hakkınızı çaldıklarına.Onlara sesiniz çıksın.Doktor adam eşşek gibi çalışıyo insanlığa faydası olsun diye.Öyle önüne gelen doktor olamaz insanları sevmek gerekli öncelikle.İnsanın uyanığı mesleğiyle alakalı değildir adam sana hizmet veriyorsa parasınıda alacak adam çok çalışır çok iyi hizmet verir parasınıda alır buna mırın kırın edecek hakkımız yok.Cebimizden geleceğimizden çalanlara mırın kırın edelim.

Birde "amaan zaten birşey olursa giderim" tavrını takınanların ülke hakkında en ufak bir söz söyleme dahi hakları yok.

Galiba bu tür insanların türkiye ile reputation ı zaten friendly imiş bir takım karışıklıklar olunca direk neutral e düşmüşler ahah
  • Yeni Oluştur...