Gangren Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Bravo, sonunda doğru yolu buldun :) Vista Ultimate, 64bit paklar o sistemi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Plabla said: sistem makine guzel, tek problem anakartin Gigabyte EP35CDS3R C, combo kartlari simgeliyor, anakart hem ddr2 hem ddr3 destekliyor demektir. Fakat ram kontrolcusunde stabilite problemleri oluyor diye cok yazildi cizildi, zaten su fiyatlarla ddr3 almak akil kari olmayacagindan fiyat farkini bos verip orda C olmayan modelini al. Birde xaenin e de onerdik, P45 ler su anda daha iyi secenekler, p35 lerde cok iyidir ama su anki fiyat farkina yeni bilgisayar aliyorken P45 tercih etmemek mantikli olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Plabla Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Dediklerini yaparım + bu sistem beni 2 3 yıl içnde çıkıcak tüm oyunları ortalamanın üstünde oynuyacak şekilde götürürmü bide hafiften overclock yapmayı düşünüyorm arkadaşım antec nine hundred sokabilrse yurtdışndan bitane de 50 - 60 ytlye ekran kartı soutucusu alırsam gzel o.c yapabilrmiym Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Inventus'a mail attım fiyat çıkarmaları için. Kharon ve Gangren'e yardımları için çok teşekkür ederim. Bi de Antec Nine Hundred sanalmarketimde var, 134 euro. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Plabla Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 saol xae yeni farkettim neyse siparişi vermiş olduk getirirse onu kullanırım getiremesse analmarketimden alırım bide son hali şöyle oldu sistem + bu mushkin firmasını ilk defa görüyorum iyimidir deneyen gören varmı? incelemeye şöyle bişey karalamışlar inceleme Ürün İncelemeleri orthy.de Gigabyte P35C-DS3R üzerinde yaptığımız testlerde ürün üzerinde belirtilen gecikme değerlerine 1.8V gerilim ile ulaşmayı başardı... 5-5-5-18 gerilimlerini beğenmeyenler için 2.1V gerilim ile 800MHz'de 4-4-4-10 gecikme süresine ulaşma imkanı var. 2.26V ile 1068MHz'e kadar ulaştık ama belleğine 2.1V'dan fazla gerilim vermek istemeyenler de 1050MHz civarında değerleri yakalayabilirler... Zaten 4GB bir kitten daha ne isteyebilirsiniz ki? Pek çok kullanıcı belki bu kadar olmasa da 1000MHz civarında değerlere rahatça ulaşabilecektir... Mushkin'in bu kamuflajlı HP kiti etiket değerlerinden %30 yukarıda bile işlerini iyi şekilde yaptılar. Bütün testler boyunca soğutmada da sıkıntı yaşatmayan ürünlere Orthy-Test Altın Ödülü veriyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 OCZ Reaper diyip diyip durdular bana ben ondan taktırıyorum, tipini sevdim bi de sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Ramleri kit niye alıyorsun? 2x2 slot alsana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Plabla said: saol xae yeni farkettim neyse siparişi vermiş olduk getirirse onu kullanırım getiremesse analmarketimden alırım bide son hali şöyle oldu sistem + bu mushkin firmasını ilk defa görüyorum iyimidir deneyen gören varmı? incelemeye şöyle bişey karalamışlar Makine guzel olmus, mushkin amerika menseili bi bellek firmasi, urunleri genelde ortalamanin ustundedir. Ozellikle o belleklerde 800mhz lik bir ram icin ol8-)dukca performanslidir. Overclock dusunuyorsan o islemciyle iyi anlasirlar diye dusunuyorum. Hard disk icinde yanlis hatirlamiyorsam samsung larda ve seagate lerde 32mb cach li olanlar vardi. Gigatek.com.tr de su anda bu hdd lerde kampanya var. bi bakmakda fayda var. Gangren said: Ramleri kit niye alıyorsun? 2x2 slot alsana anlamadim bisey abi, slot derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Abi inventusa mail attım, cevap geldi. Gangren işte 2 tane Thermaltake A2329 Silent Cat 120mm Kasa Fanı ekle bi de Thermalright Ultra- 120 Extreme CPU Cooler koy demişti, onları da yazdım adamlara attım maili biraz önce cevap geldi: KAÇ> Ram: OCZ Reaper 4GB 1066 MHz (2x2 GB) Şirketimiz OCZ markasını satmamaktadır. Teklife Crucial 2x2GB 800MHz 2.0V konulmuştur. Talebiniz doğrultusunda çıkartılacaktır. KAÇ> DVD Okuyucu: 16x Samsung DvD-Rom Siyah KAÇ> Monitör: 22'' Samsung 2232BW LCD 2ms DVI Siyah KAÇ> PSU: OCZ GameXstream 600W SLI Yukarıdaki ürünlerin satışımız yoktur. GameXstream'i de Gangren şetti benim suçum yok. KAÇ> 2 tane Thermaltake A2329 Silent Cat 120mm Kasa Fanı KAÇ> 1 adet de Thermalright Ultra- 120 Extreme CPU Cooler Talep ettiğiniz kasa fanı tedarik edilememektedir. Thermalright soğutucuya takmayı planlıyorsanız ikincisini takabileceğinizi düşünmüyorum. Fanın diğer tarafında klipsin tutabileceği yüzey bulunmamaktadır. Ram'i değiştirmişler işte dediklerinden koymuşlar, PSU olarak da XILENCE XP600(13,5) Redwing 600W PCI-E 1 adet 6+2pin, 1 adet 6 pin bundan koymuşlar. Şimdi zaten teklifi kabul etmiycem aşağı yukarı bir fikrim olsun diye şettim de, inventus isteklerimi karşılayamadı Kharon ne diyosun bu işe ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 120mm kasa fanı alacağım, asus kasa fanı var bir adet çok ses çıkarıyor. bir tane zalman var performans modu 1800 rpm 32db diyor, sessiz mod 20db, silikon vidalıymış bi de titreştirmesin diye. thermaltake var ışıklı conconlu işte 2000 rpm 21db diyor max. ama herkes zalmanı tavsiye ediyor. thermaltake e sesli diyenler var, zalman çok sessizmiş. hangisini tercih etmeli? başka model var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Xaenin said: Abi inventusa mail attım, cevap geldi. Gangren işte 2 tane Thermaltake A2329 Silent Cat 120mm Kasa Fanı ekle bi de Thermalright Ultra- 120 Extreme CPU Cooler koy demişti, onları da yazdım adamlara attım maili biraz önce cevap geldi: KAÇ> Ram: OCZ Reaper 4GB 1066 MHz (2x2 GB) Şirketimiz OCZ markasını satmamaktadır. Teklife Crucial 2x2GB 800MHz 2.0V konulmuştur. Talebiniz doğrultusunda çıkartılacaktır. KAÇ> DVD Okuyucu: 16x Samsung DvD-Rom Siyah KAÇ> Monitör: 22'' Samsung 2232BW LCD 2ms DVI Siyah KAÇ> PSU: OCZ GameXstream 600W SLI Yukarıdaki ürünlerin satışımız yoktur. GameXstream'i de Gangren şetti benim suçum yok. KAÇ> 2 tane Thermaltake A2329 Silent Cat 120mm Kasa Fanı KAÇ> 1 adet de Thermalright Ultra- 120 Extreme CPU Cooler Talep ettiğiniz kasa fanı tedarik edilememektedir. Thermalright soğutucuya takmayı planlıyorsanız ikincisini takabileceğinizi düşünmüyorum. Fanın diğer tarafında klipsin tutabileceği yüzey bulunmamaktadır. Ram'i değiştirmişler işte dediklerinden koymuşlar, PSU olarak da XILENCE XP600(13,5) Redwing 600W PCI-E 1 adet 6+2pin, 1 adet 6 pin bundan koymuşlar. Şimdi zaten teklifi kabul etmiycem aşağı yukarı bir fikrim olsun diye şettim de, inventus isteklerimi karşılayamadı Kharon ne diyosun bu işe ^_^ Hay masallah, thermalrightu120x nerden cikti ne gerek var 150lira vermeye ona? =P hicbir sekilde o.c. dusunmeyecegini varsayarak cpu cooler a gerek yok diye dusunmustum ki ztn antec900 icinde hayet serin kalacaktir hersey. Birde zaten thermalright a o 120mm lik kasa fanlariyla yazik olur, rezalet fanlar. ocz yerine crucial gayet guzel bi secenek, hic problem degil. hatta daha iyi bile. Psu konusunda o kdar sey soyledim valla artik oku sen karar ver ben bisey demiyorum =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 şu topladığım bilgisayarı 1 ay içinde alacağım muhtemelen. ancak nasıl olduğu konusunda pek bilgim yok. çok exrtreme işlere girmeyecem makinayla. sadece oyun için alıyorum diyebilirim. bi de ucuz olması önemli. 1500 sınırı iyi bi sınır gibi geldi bana. lütfen yorum yaparsanız sevinirim. teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 2 klavye 2 mouse napcan abi 1 tane yeter bence, ama xfire falan yapacaksan tamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 biri klavye biri mouse onların. kategori ismi klavye ve mouse olarak kullanılmıs sitede :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Çok komik olmayan esprim meğersem pazara gitmiş :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 ben yanlıslıkla iki tane eklemistir zannettiğini varsayıp oyle soyledin sandım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 ahahhaaha off. onlar fasa fiso. değişir onlar ayrıca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 su aleti yarın alıyorum son bir kez onaylatayım dedim. ekonomik pc. aynı ram'den bir tane daha alıp cift yapıcam. bir de su sogutucuyu alıcam ekran kartı icin daha sonra. http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=TTC-CSC88TZ sistem tamamlanıcak. http://img230.imageshack.us/img230/7839/pclh7.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 fede said: şu topladığım bilgisayarı 1 ay içinde alacağım muhtemelen. ancak nasıl olduğu konusunda pek bilgim yok. çok exrtreme işlere girmeyecem makinayla. sadece oyun için alıyorum diyebilirim. bi de ucuz olması önemli. 1500 sınırı iyi bi sınır gibi geldi bana. lütfen yorum yaparsanız sevinirim. teşekkürler iyimidir, kötümüdür. yorumlarsanız sevinirim.up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 @toggie iki kucuk nokta daha ekleyeyim daha almadiysan, 250gb yerine ayni diskin 320 ligini 4 lira farka alabilirsin. sanirim ek bi 70gb icin deger =P birde testlere gore sanki arctic cooling accelero s1 daha iyi gibi daha once linkini vermistim. onun ustune kendim beceririm dersen kendi fanini takmana gerek yok, tek bir 120lik fan yetecektir, tel baglar ile baglarsan hic bir problem olmaz. bu da alternatif olsun. @fede Oncelikle sli yapmak gibi bi derdin yoksa anakarta cok para veriyorsun nvdia chipset alarak. Ki zaten ati d.adapter almissin hepten mantiksiz oluyor. Spider platformu icin bi kac sey dusunulebilir amd/ati de israrciysan ama madem ki sadece oyun oynicam diyorsun ben sana apayri bi oneri getireyim; en basitinden bu makineye daha e7200 taksak bile maalesef amd den daha performansli oluyor. Ileride amd nin nasilsa intel gibi soket degistirmeyecegini dusunerek phenomlari upgrade gundene koyduysanda daha performansli ve ucuz spider platform cozumleri mevcut. Ama dedigim gibi bir amd fan i olarak uzulerekte olsa intelin su anda amd ye bir gomlek ustun oldugunu soylemeliyim. inventusdaki bilgisayari ornek olarak koydum, 1 ay sonra alacaksan oyle bi kampanyada kalmaz ztn, bir fikir olsun diye koydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 aldım artık. 70gb sorun değil harici 500gb lık daha var zaten yer sorunum yok yani :) sogutucu konusunda sunu soyliyim. kasayı actıgımda icinde referans model beklerken buyuk fanlı bir model buldum. acaba adamlar yanlıslıkla toxic modelini mi takmıslar? faturada gorunen isim referans model. ancak su resimdeki gibi olması gerekirken http://www.exa.com.tr/sapphire/ekran_kartlari_kategorisinde/sapphire_hd4850-334-5920.html bu resimdeki gibi bi fan var aletin uzerinde. ballı gunumde miyim ne? http://www.exa.com.tr/sapphire/ekran_kartlari_kategorisinde/sapphire_hd4850-334-5904.html ha bu arada diski ikiye boldum 120 120. ama windowsu yuklemedigim disk bicimlendirilmedigi icin goremiyorum simdi onu nasıl duzeltebilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 @kharon abi bildiğin vardır diyorum. dediğin gibi yapıyorum. şu makinada son karar kılıyorum. eksiği gediği filan yoksa alıyorum artık. en az 3 sene kullanırım heralde. vista ne kadar pahalıymış ya. dediğin kasayı mavibilgisayarın sitesinde bulamadım. onun yerine bunu koydum. uygundur heralde. bi de teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 vay anasini ben 64bit home premiumu $100e aldim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 nasıl? nerden. işletim sistemine 200 ytl vermek çok koyuyo abi. almasam mı nabsam. xp ye mi devam etsem ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 toggie said: bu arada diski ikiye boldum 120 120. ama windowsu yuklemedigim disk bicimlendirilmedigi icin goremiyorum simdi onu nasıl duzeltebilirim? Baya baya ballisin, ekstra sogutucudan falanda bu fiyata yirtmis oldun, hayirli ugurlu olsun =P Disk icin, my computer/bilgisayarim a sag tik> yonet/manage >disk management/ disk yonetimi > burdan bicimlendirilmemis alan gozukuyorsa harf verip bicimlendirebilirsin. system partisyonu zaten gozukucektir karistirma olasiligin yok. @fede Ben o alternatifi 1500 ytl yi gecmeyecek sekilde hatta ondan daha ucuz olacak sekilde onermistim ama sen fiyati baya sisirmissin =P Daha da ucuz olsun dersen fiyatlar cok bi performans kaybi olmadan daha da kirpilabilir de. Son verdigin listedeki fiyatlar bana problemli gozuktu, mesela bi onceki listede corsair xms2 143 dolarken burda 189 gibi bisey. Ustelik ikiside saniyorum mavi bilgisayar. Birde corsair in distributorlugunu dijital trend ve firebal yapiyordu fakat bi anlasmazlik sonucu firebal birakti sanirim corsair i. o yuzden bu ramlerde fiyatlar oldukca dalgalaniyor bi kac defa bakmani tavsiye ederim. Onun disinda islemci,ekran karti, hdd +vs toplamda gozume 30-40 dolar pahali geldi. Ben fiyat referanslari icin yine gigatek.com.tr ve inventus diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar