Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

Xaenin said:
Şuradan topladım herşey varmış, bi göreyim diye. Tamam mıyım? Var mı ekle çıkar dedikleriniz?

Ram i degistiriyoruz.

Ekran kartin icin bilmiyorum farkindamisin, 600 dolar +kdv veriyorsun.
4850 xfire yaparsan 190x2 dolar ile 2/3 fiyata yakin bir performans alicaksin. hadi ustte toggie icin de bahsettik, bunlara birde guzel birer heatsink takalim 35 er dolardan, ortam isisi 60 derecede mis gibi bir xfire konfigi olur.

hemde baya bi ekonomi yapmis olduk.

psu yu bilerek mi earthwatts sectin bilmiyorum, iyi bir psu ama yeteri kadar iyi degil. Seasonic uretiyor, fakat kullanilan kapasitorler ayni degil, xfire ve sli kurulumlarda problem yasayanlari duymustum. O yuzden mavi bilgisayardan corsair veya seasonic bakmani oneririm. Eternal bilgisayarda pc power and cooling de var, musteri temsilcisine sorarsan ordan cem ve tunc bey yardimci olurlar ztn.

Birde sormak istedigim iki soru var izninle =P
4850 ile xfire yapip bunu neden 19 inch bir monitore bagliyorsun????? , ve neden bu monitorde dvi bile yok??? =P

ustelik disket surucusu neden? 320gb hdd ye hicbirsey soylemiyorum ztn =P

fiyatta problemin varsa anakarti daha once soyledigim p45 e cevir, islemciyi 8400 e dusur. Zaten yukarda ram ve ekran kartindan da 250 dolar kara gectik , bunlarida monitor ve hdd almak icin harca. Bu makinenin hakki 24inch monitordur.

Birde ram disindaki fiyatlar piyasaya gore 5-10 dolar fazladir eternal bilgisayarda. Eger taksit dusunmuyorsan gigatek.com.tr ve inventus bilgisayara da kesin bak.

psu meselesine de onem vermeni siddetle tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
para sorun olucak adam 4870 crossfire yapmaz yav.

+1

ben

bu makineyi

İşlemci: Intel Core2 Quad Q9300(2.5 GHz, 1333MHz, 6mb, LGA775)BOX
Anakart: MSI MS 7356 010 P35 Diamond ( Intel P35, GLAN, SATA, RAID, LGA775)
Harddisk: Samsung 500gb 7200RPM 16MB SATAII
Ekran Kartı: Zotac 1gb 512bit GDDR3 GeForce GTX 280(PCI-E)
Bellek: Corsair XMS3 DDR3 1600 2048MB, x2
Monitör: Samsung 220VW8FB 22'' LCD
Kasa: Thermaltake Kandalf VA9003BWS (PSU'suz)

referans alarak yazdim ama butceyi 3000ytl ye cekince islerin hicte oyle olmadigi belli oldu. Hani ben dusunuyorum ki 4000ytl fln gorulecek.

Bu arada dominatorlar insallah fazla isinmiyordur demissin akila. Merak etme o ustundeki flow hede hodo fan tamamen gostermelik, o.c. icin az biraz ise yariyor ama o kadar. Stok kullaniyorsan orda durmasinin hicbir manasi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Evet referans modeller ati nin kartin uretilmesini soyledigi an cozum ortaklari tarafindan onerilen sogutma sistemi kullanilan kartlardir. (bu durumda elde kalan eski 38xx serisinin sogutuculari)

gecube, powercolor, sapphire referanslar 180-195$ arasinda geziyor su anda, sogutucu icin titan in twinvga ve arctic cooling in bir kac modeli vardi, performans olarak siralamalarini tam bilemiyorum. Turkiyede getiren firma firebal.net
reviewlariyla birlikte orada olmasi lzm.

kingston neden yavas dersek, cl6 cas latency 6 demek. dusuk olan daha iyi oluyor. ve o kitler voltaj versen dahi cl5 i kolay kolay goremiyor veya gorse dahi stabilitelerini koruyamiyor. O acidan yavas diyorum. Ayni parayi verip daha iyi ram alabilecekken kingston ismine para vermem ben. Ki eski guvenilirligi de yoktur gozumde.

Birde ben senin yakin zamanda bunun yanina bir 2gb lik daha ram alacagini varsayarak soyluyorum.

eger 2gb olarak kullanmayi dusunuyorsan 2x1 almalisin. cunku ram leri tek basina kullanirsan dual channel dan feragat etmis oluyorsun, bu kapasitede ve hizda pek istemeyecegin bisey olur. Bir sure 2gb idare edip sonra 4 gb olarak kullanicam diyorsan mantikli bir secim.

tabi yanına kısa bir süre sonra 2gb'lık bi tane daha ekliycem. o zaman kingston yerine adata 2gb cl5'ini alıyorum.
ekran kartı olarak da toxic'ten vazgeçip sogutucu ile birlikte 190$'lık modelden mi alayım, yoksa 230$ verip sadece toxic modeli mi alayım karar veremedim.

firebal'daki sogutuculara baktım ama bu isten pek anlamadıgımdan karar veremedim hangisinin karta uygun olduguna.
Sosyal ağlarda paylaş

xaenin bence çok çok acelen yoksa elinde tut parayı intel in x58 serisinin piyasaya çıkmasını bekle çünkü pc üzerinde herşeyi cüzzi miktarda paraya değiştirebilirsin ancak anakart üzerindeki soket tipi ve pinlerden ötürü işlemciyi değiştirmek 2 yıl sonra senin için bu sistemle ızdırap olur ama yeni çıkacak anakartla hiç sorun olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

ekran kartı olarak da toxic'ten vazgeçip sogutucu ile birlikte 190$'lık modelden mi alayım, yoksa 230$ verip sadece toxic modeli mi alayım karar veremedim.

firebal'daki sogutuculara baktım ama bu isten pek anlamadıgımdan karar veremedim hangisinin karta uygun olduguna.

Simdi o biraz kisisel tercih meselesi , ben yinede fikir olsun diye biseyler karalayayim.

Oncelikle toxic modelinde sogutma icin zalman heatsink ve fan kullaniliyor. Ustelik bir kac mhz de olsa bir o.c. soz konusu fabrika cikisiyla.
Bunun referans dan daha hizli olacagi suphesiz daglar kadar fark olmasada, ustelik referans sogutucunun egzos yerleride kasa icerisinde yan kapaga uflendigi icin kart kendi kendini istiyor o y uzden toxic bu baglamda daha iyi.

Ekstra heatsink aldigimizdaki durumu incelersek, toxic modelinde mosfetler sogutucudan bagimsiz gozukuyor, birde o zalman fanlarin gurultulu calistigi bilinen bi gercek.

alinacak arctic cooling S1 rev2, veya Titan Twin Turbo VGA gibi bir sogutucu hem pasif hemde istenilirse aktif olarak mosfet ve cekirdege yeterince temas eder. (s1 icin mosfetler icin ekstra yapiskan heatsinkler lazim) Daha sessiz olacak olmasida cabasi. Fiyat olarak asagi yukari ayni seye geliyor.

Fikir olmasi icin soyle bi sey gostereyim;

Gfx chilla

Burda Coolink gfx chilla nin 20db ses ile bu degerleri alirken, referans in 80db ye yaklastigi gozlemleniyor.
Coolink noctua , titan gibi firmalar icin heatink ve fan cozumlerini ureten firma oldugu icin bu sonucu koydum. Bu sonuclar titan in sonuclariyla benzer olacaktir. Ayni sekilde bu test yapildiktan sonra ortaya cikan arctic cooling s1 de baya disli bi rakip.

sonuc olarak karar senin. =P
durum bu yani...

edit: linkleri duzelttim
Sosyal ağlarda paylaş

Xayder said:
xaenin bence çok çok acelen yoksa elinde tut parayı intel in x58 serisinin piyasaya çıkmasını bekle çünkü pc üzerinde herşeyi cüzzi miktarda paraya değiştirebilirsin ancak anakart üzerindeki soket tipi ve pinlerden ötürü işlemciyi değiştirmek 2 yıl sonra senin için bu sistemle ızdırap olur ama yeni çıkacak anakartla hiç sorun olmaz.

Simdi, iyi guzel demissin ama, bir kac noktayi gozden kaciriyorsun.

Oncelikle x58 ler ekimden once gelmiyor, gelse dahi lga775 islemci kullanilmayacak ustlerinde cunku yeni yongaya gore duzenlenen ilk anakartlardan biri olacaklar. Nehalem daha ortada olmadigi icin bloomsfield(boyle miydi?) a kaldik ki ayni performasi e8x00 verebiliyorken neden ekstra masraf ve beklemek diye soruyorum?

Ikincisi, x58 ler intel in nvidia chipsetleri disinda ilk defa SLI destekleyen yongasi olacak, su an ati nin fiyat performans kartlari yaninda sli yapilabilecek tek kart 9800gtx+ ki oda 4850 sli in gerisinde kaliyor hayli. bir iki ay icinde nvidia da bi gelisme olmayacagi dusunulurse yine dogru bi secim gibi gozukmuyor. Beklemekten kasit 1 seneyse ona birsey diyemem ama kimsenin parasini denklestirip bilgisayar almak icin 1 sene bekleyecegini sanmiyorum. (gangren :P)

Pcie2.0 destekleniyor denilirse p45 de destekliyor derim.

Birde x58 lerin sadece ddr3 destekledigi ve ddr2 lerin ustune oyle cok ahim bisey koyamadan 2 kat para istemeleri bana mantiksiz otesi geliyor. ki zaten butcede su anki konfigrasyonla bile problemler var.

quick path ozelligi ile fsb 1600 un iki katina cikiyor dersen de bu kadarini destekleyen hangi islemciye para yeter diye soruyorum?

sonuc olarak ben zaten xaenin in x48 almasina bile laf ediyorum,ve p45 de hala israr ediyorum. Diger hersey icinde asagi yukari biseyler yazdim zaten. Artik bundan sonrasi biraz keyfe ve cuzdana kaldi.

Birde not duseyim xaenin e; xfire yapmak istiyorum diye olabilecekleri ve nasil olurunu soyledim ama, xfire yapma.
al bitane factory overclocked HIS veya sapphire 4870. kafana eserse sseneye alirsin bi tane daha kardesini, p45 le pcie2.0 8x8x veriyoluyla gayet de verimli kullanirsin o karti.

xayderin benim gozumde tek hakli oldugu konu, soket degisimleri bu kadar kapida gozukurken 2 sene sonra eskiyecek bir bilgisayara xfire, sli , x48 gibi olu yatirimlar yapilmamasi gerektigi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi zaten dediğin gibi yapacam gibi duruyo her şeyini, öyle bir bilgili geldin gözüme de, şöyle bir sorun var. Demişsin ki o makinenin hakkı 24''dir diye. 24 lüklerin benim baktıklarının hepsi HD. Benim bilgisayarımın yanında zaten HD televizyonum var, hani öyle görüntüyü ona verip oyun oynayacak kadar yakınında olmasa da yakınında yani, filmdi zarttı zurttu için bilgisayarı ona bağlayıp izlemeyi düşünüyorum. Hala sence 24 gerekli mi bu durumda yoksa 22 iyi midir?

HD olmayanları da varmış tabi de, lazım mı 42'' lik HDTV varken yani?
Sosyal ağlarda paylaş

@kharon
abi supersin ama o kadar teknik konusuyosun ki hakkaten zorlanıyorum anlamakta :)
anladıgım kadarıyla verdigin sogutuculardan birini kullanmam ekonomik olarak beni zarara ugratmayacak ama aynı zamanda hem sogutma olarak hem gurultu olarak bana fayda saglayacak.

sonuc olarak yapmam gereken hamle su ekran kartını alıp, kendi fanını cıkarıp yerine bu vga sogutucuyu takmak oluyor herelde?
Sosyal ağlarda paylaş

O kesinlikle cuzdan ve kisisel tercih meselesi dedigim gibi.

yukarda secenekleri siraladim.

stok disi heatsink takmak garantiye etki etmez, ve evet daha rahat ve sessiz calisir. Toxic gibi bi kartla kiyaslarsan ayni fiyata da gelir o da dogrudur.

Referansla herhangi bitanesini kiyaslamiyorum, test verileri ortada.

oyle yani. =P
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
Abi zaten dediğin gibi yapacam gibi duruyo her şeyini, öyle bir bilgili geldin gözüme de, şöyle bir sorun var. Demişsin ki o makinenin hakkı 24''dir diye. 24 lüklerin benim baktıklarının hepsi HD. Benim bilgisayarımın yanında zaten HD televizyonum var, hani öyle görüntüyü ona verip oyun oynayacak kadar yakınında olmasa da yakınında yani, filmdi zarttı zurttu için bilgisayarı ona bağlayıp izlemeyi düşünüyorum. Hala sence 24 gerekli mi bu durumda yoksa 22 iyi midir?

HD olmayanları da varmış tabi de, lazım mı 42'' lik HDTV varken yani?

simdi 22 inch de su an kullanilan 16:10 standarti 1680x1050.
zaten bildigin gibi hd dedigimiz sey 1080p.
24 inch olunca zaten 1050 yi gectigi icin hd oluyor.

ama tv ile ayni olmaz, neden olmaz,cozunurlugu nokta sayisi olarak alirsak; ayni cozunurlukte 24 inch alandaki noktalar 42inch e gore daha kucuk olacaktir. haliyle daha kaliteli goruntu verir.

Ha tabi bu tarz bi olanagin varsa daha buyuk bir monitore bence de gerek yok, hem tv yi hem monitoru ayni anda tanitip dvd izlerken surfunu de yaparsin istedigin cozunurlukte, mis gibi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi benim 2 sorunum kaldı, kararsızım, 4870x2 mi yapsam ilk dediğim gibi yoksa Kharon'un dediği gibi 4850 xfire mı yapsam diyorum ki 4850 ler fiyat/performans açısından daha iyi gibi duruyo. Diğer sorun şu: ben nereden toplatayım bu aleti? Yani burada bahsettiğimiz ürünlerin bazısı bi yerde yok, diğerleri öbür yerde yok, "tam" bir fiyat çıkaramıyorum, onun yanında internetten sipariş ederken xfire yaptır bunu diye bir seçenek yok, heatsink çek diye bir seçenek de yok, belli ki gidip bir bilgisayarcıya oturup konuşup, adama istediğimi anlatıp tavsiyelerini alıp okeylemem gerekiyor. Adama diyecem ki bana bunu bunu bunu yapacakmışsın, fiyatı ne çıkar, okey diycem yapacak. İstanbul'da nereyi önerirsiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Istanbulda inventus da istedigin her parcayi bulursun sanirim. Yoksada stoksuz calistiklari icin getirirler zaten.

ekran karti soruna gelirsek.

dedigim gibi 4870x2 luzumsuz pahali, 4850xfire ise tambir fiyat performans ama yinede fazla goruyorum.

Ben derim ki , p45 chipset uzerine bi 4870 al, zaten fazla bi kart olacagini goreceksin.

sonra subata dogru bu kartlar ucuzlayinca yanina bi tane daha alip 4870 xfire yapabilme hakkini elinde sakli tutarsin.
Sosyal ağlarda paylaş

En mantıklısı öyle olacak sanırım. Inventus da mail ile hallediyormuş işlerini o zaman almama yakın onlarla da bir görüşürüm.

O zaman şöyle oldum

C2 Duo E8500

EP45DS3R P45

4870 1 tane

Antec Nine Hundred

2232BW 22'' Samsung

OCZ PC Power Cooling Silencer 610W

OCZ Reaper 1066 MHZ 4GB

falan filan.

Böyle. Vista şart mı yoksa fiyattan kısmak amacıylan 64 bit xp falan nedir ne yapayım?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...