Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 power supply corsair veya seasonic olsa o kasa ile ses acisindan hic problem yasamazsin. gamexstream ler sessizlikleriyle unlu supply lar degiller. Boyle bi makineye cok ortadirek kacmis. anakart o.c acisindan cok elverisli bi kart, ama o.c dusunulmuyorsa neden daha ucuz bi model olmasin denilebilir. ayni klasmanda gigabyte in dq6 lari ve ds4 leride bakilasi. ucuz tavsiyesi dinlenirse ds3r hala(p45 olan) kendi alaninca rakipsiz. bunun disinda cogu sey asagi yukari insiyatif pek soylencek birsey yok. reaperlarda pek bekleneni verememisler ramlerdi, micron d9 kullanan corsair dominator veya balistix tracer larda ayni fiyata bulunabilir. gerci hepsi lagaluga, mis gibi makine olmus. hayirli olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 saol kharon, bakicam soylediklerine de, bagzi seylerde kullanici yorumlari gozumu korkutmuyo degil, sorun ciksin istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 kasa disinda hersey geldi, cocuklar gibi senim. yasasin newegg, 2 gunde gonderdiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Hayirli olsun, guzel makine oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 oyun makinası değil de annemlere ev bilgisayarı lazım, buradan mı sorayım yoksa yeni başlık mı açayım ? (kural gelmişti diye anımsıyorum da emin olamadım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 @fly ev bilgisayari derken gunluk gazetelerin okunup, maillere bakilacak, banka islemlerini yapacak, yeri geldiginde anne oturup spider veya solitaire oynayacak tarzda bir bilgisayar mi lazim? Yoksa multimedia nin da altindan hayli kalkacagi, boyle dizi film depolanip izlenecegi, nadirde olsa oyunda oynanacak bir bilgisayar mi lazim? edit: Ucuz ev bilgisayari AMD-ATHLON 64 X2 5200+ AM2 87 USD + KDV ASUS-M3A78-EMH HDMI 91 USD + KDV VERITECH-1 GB DDR2 800 x2 35 USD + KDV(17.5 x2) SEAGATE-250 GB SATA2 16 MB NCQ 56.25 USD + KDV SAMSUNG-SH-S203B 25 USD + KDV AOPEN-QF50H 53 USD + KDV TOPLAM : 347.25 USD + KDV KDV DAHİL TOPLAM : 409,76 USD bu makine basit multimedia islemlerinin altindan kalkacak, ileriye donuk bi fiyat performans bilgisayari olarak dusundum. ati/amd yi onboard ekran kartlarinda ve yakin zamanda ustune dusecekleri hybrid crossfire ozellikleri dolayisiyla sectim. Makinenin grafik performansi yetmedigi an ustune midrange bir ati ekran karti alindiginda (mesela 3650? veya hatta 3850) ileride onboard kartla birlikte hybrid crossfire olarak calistirmak hos bir secenek gibi duruyor. Hdmi cikisida bu baglamda tv ye baglanabilirligi acisindan bi arti. Makineyi su anda aopen ve seagate de indirim kampanyasi yapan gigatek.com.tr den toplamayi sectim. Gorulen fiyatlar %5 indirimli uye indirimi yuzunden dusuk, siteye uye olduktan sonra ayni fiyatlari gorebilirsiniz. Benzer fiyatta bir makine intel tarafindan da cikartilabilir onu da not duseyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 genelde internete girip mail vs okumak için kullanılacak. tek bir fark var yalnız, babam sık sık oyun oynar (bf2 vs tabi en fazla şimdiki bilgisayarla), onları düşük-orta arasında düzgün çalıştırabilmesi lazım. "oyun bilgisayarı" da olmasını istemiyorum, hani en ekonomiği bile olsa biraz fazla kaçıyor, öyle grafikler fantastikmiş falan çok umrunda değil çünkü. akıcı olsa yeter. film vs de izlemek isterler sanırım, evet. edit : 300 ü pek aşmak istemiyorlar (psikolojik :p) yalnız, hangi parçalardan kısılabilinir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Şimdi bi tane desktop toplayayım dedim. Mavi bilgisayarın netten sistem toplama hadisesi var, oradan bir bakayım dedim ve topladım bişeyler, ancak bu işlerden pek anlamıyorum. 400 wattlık kasa dediler ben bi kasa koydum psu'su yok, psu koyucam sisteminize uygun ürün yok diyolar, koymayayım mı yani nedir mesela. Koymazsam da olmaz biliyorum da siz ne kadar bilmediğimi anlayın. Max 3 milyar bütçem var, 3 milyarı bulmasa da iyi olur aslında, 2.5 falan iyidir cebe diyorum. Şöyle bişey topladım, bu fazla olmuş çıkar, ya da onun yerine bunu al demeniz için de sizden yardım bekliyorum. Şimdi: İşlemci: Intel Core2 Quad Q9300(2.5 GHz, 1333MHz, 6mb, LGA775)BOX Anakart: MSI MS 7356 010 P35 Diamond ( Intel P35, GLAN, SATA, RAID, LGA775) Harddisk: Samsung 500gb 7200RPM 16MB SATAII Ekran Kartı: Zotac 1gb 512bit GDDR3 GeForce GTX 280(PCI-E) Bellek: Corsair XMS3 DDR3 1600 2048MB, x2 Monitör: Samsung 220VW8FB 22'' LCD Kasa: Thermaltake Kandalf VA9003BWS (PSU'suz) Sonra fasa fiso neyse. Kasa çok pahalı geldi, pahalısı mı iyidir bilemiyorum, kasa şu. Eklemek çıkarmak istedikleriniz varsa bilgilendirin beni, kör cahil sistem toplamak istemiyorum. Şimdiden teşekkür ettim. Hadi. Topic açtım bilmiyodum bunu ya, pardonlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 öneri buna bi bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 QuadCore almazdım yerinde olsam Xaenin, oyun makinası olacaksa. 10k rpm, WD olabilir, bütçen elverirse. Son olarak neden GX280? Hoş güzel kart ama, onun yerine gider 4870 CF yaparım :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 arkadaslar yarın exa'dan su bilgisayarı alıyorum muhtemelen 1200 ytl max fiyat bicebiliyorum, yorumlarsanız sevinirim. CPU: Intel CPU E7200 2.53 GHz 1066MHz 3MB Core2Duo 137,00 USD Anakart: Asus P5K-SE P35 1333 FSB/DDR2 1066MHz S+GL+16X 775 95,00 USD Ekran Kartı: Sapphire HD4850 TOXIC 512 MB 256Bit GDDR3 16X 229,00 USD RAM: Kingston 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL6 (KVR800D2N6/2G) 39,00 USD HDD: Samsung 320 GB 7200 RPM 16MB SATA2 56,00 USD ROM: Samsung Dvd-Rw 22X SH-S223F Sata Siyah 23,25 USD Monitör: Samsung 943NWX 19" LCD Monitör Parlak Siyah 5ms 189,00 USD Kasa: Akasa ZEN Siyah ATX Kasa+450W PSU (AK-ZEN450-BKTK) 99,00 USD TOPLAM 1.233,15 YTL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 monitoru denemeden alma ekran karti icin ayri bir fana butce ayirmanda fayda var, 4850ler cok isiniyor. ayrica daha guclu bir psu daha az ses cikarip daha uzun omurlu olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ayrı fan icin ne dusunebilirim, ne kadara mal olur? ve ekran kartının fanını mı degistiricem onla yoksa ikisini birlikte mi kullanıcam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Gerek yok şu an için ekran kartı fanını değiştirmene. 4800 serisi yüksek ısıda çalışmak için dizayn edilen kartlar, eğer maliyet açısından zorlanıyorsan ilk aşamada, sonraki zamanlara bırakabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 heh tam onu soracaktım ben de, daha sonra halletsem olur mu diye? saol gangren ve müm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 @Fly Kusura bakma mesaj attigimi unutup daha sonra konuyu kontrol etmemisim. 300 dolar i gecmemek adina eger hali hazirda varsa elinizde HD, dvd-rom, kasa, ram gibi bilesenlerden feragaat edilebilir. boylelikle saniyorum istediginiz fiyat araligina oturur bilgisayar. Intel tarafinda daha ekonomik bir cozumle karsilasirsam unutmadan yazmaya calisirim. @Xaenin Amac oyun oynamaksa bu parcalara hic gerek yok. Quad yerine e8500 gibi cok guzel bir islemci varken q9300 e verecegin her kurus benim gozumde bosa gider. Ustelik bunlarla birlikte anakartin da hala ddr3 p35 kullaniyor. Bunun yerine gigabyte in ep45ds3r gibi P45 chipsetinin uzerine 4850 xfire yapsan fiyat/performans acisindan daha verimli olur diye dusunuyorum. Tabi abartip 4870, veya x48 ustune de kurulabilir bunlar ama ben p45 ustunu xfire icin ziyan olarak goruyorum su anda. Ramlere gelirsek, bu konuyu bastan sona okursan daha once yazilmis olmasi lzm. ddr3 lere verecegin paraya yazik. bunun yerine 1066 ve ustu 2x2 kitlere baksan hem kapasite hem hiz acisindan hissedilir hicbir yavaslama olmaz. Corsair dominator, ocz reaper2, tracer balistix bakman gereken kitler. Monitor icinde samsung un yeni T serisine bakmani oneririm. Kasa icin gozumde thermaltake , coolermaster in yeri yoktur. Onun yerine evrenshop daha yeni getirdi, antec ninehundred ve 1200 ler ellerinde var. Bunun ustune corsair , seasonic veya pc power&cooling (ocz) 700w civari bi PSU alirsan xfire acisindan da rahat edersin. Harddisk icin seagate in 10 dolar daha fazla verip 640gb, 32mb cache li versiyonunu dusunmeni de oneririm bu arada. Sanirim hepsini degistirdik, umarim kafa karistirmaktan ziyade yardimci olabilmisimdir. @toggie 4850 evet oldukca isinan bi kart fakat zaten sende toxic modelini aliyorsun. Referans sogutucuyla olan problemlerin buyuk bir kismi cozulmus kartlar onlar. Eger sogutucu almayi da dusunursek 190 dolar civari referans modelleri bulup ustune guzel bir vga heatsink eklenebilir. Hos da olur kanaatimce, hatta saniyorum daha ekonomik bile oluyor. Bir ramlerin cok yavas, eger olurda benzer fiyata a-data fln bulursan onlar bile daha hizli olacaktir diye dusunuyorum. en azindan cl5 e nazlanmazlar. tek celsede cevap verince wall of text oldu biraz ama, daha kisasini yazamadim =P idare edin lutfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Çok sağol, şöyle yaptım: E8500 yaptım işlemciyi Anakartı X48 DS5 yaptım gigabyte 2 tane HD4870 yaptım Rami de OCZ 2x2 Dual DD2 1066 reaper çözdüm. Kasa Thermaltake Soprano RS 101 yaptım bi de 610W psu aldım, lazım mıdır bilmem kasada 400 var zaten de herhalde lazımdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Xaenin said: Kasa Thermaltake Soprano RS 101 yaptım bi de 610W psu aldım, lazım mıdır bilmem kasada 400 var zaten de herhalde lazımdır. bu bilgisayara bu olmadi. soprano???? lian li ve antec bak, psu icinde pcp&c veya corsair in 700w lik psu larina bak. Bunlar icin ekonomi yapman gerekiyorsa 2x4850 kullanirsin. xfire icin o guce ihtiyacin olacak, bide o sistem oyle dandik kasalara kurulmaz, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Bahsettiğin 190$'lık referans modeller toxic olmayanları oluyor sanırım? Ben zaten aslında toxic düşünmüyordum ama almışken bari 30-40$ daha koyup daha iyisini alayım diye karar verdim. Peki senin dediğin gibi 190$'lık şu model ile birlikte hangi vga heatsink'i alayım? http://www.exa.com.tr/sapphire/ekran_kartlari_kategorisinde/sapphire_hd4850-334-5920.html exa'dan link verirsen iyi olur, ordan alıcam cunku :) tşk ayrıca. ha birde ramlerim niye yavas onu anlamadım. su var adata'dan aynı fiyata. ne farkı var bilmiyorum. http://www.exa.com.tr/adata/bellekler/adata_2-326-4185.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Evet referans modeller ati nin kartin uretilmesini soyledigi an cozum ortaklari tarafindan onerilen sogutma sistemi kullanilan kartlardir. (bu durumda elde kalan eski 38xx serisinin sogutuculari) gecube, powercolor, sapphire referanslar 180-195$ arasinda geziyor su anda, sogutucu icin titan in twinvga ve arctic cooling in bir kac modeli vardi, performans olarak siralamalarini tam bilemiyorum. Turkiyede getiren firma firebal.net reviewlariyla birlikte orada olmasi lzm. kingston neden yavas dersek, cl6 cas latency 6 demek. dusuk olan daha iyi oluyor. ve o kitler voltaj versen dahi cl5 i kolay kolay goremiyor veya gorse dahi stabilitelerini koruyamiyor. O acidan yavas diyorum. Ayni parayi verip daha iyi ram alabilecekken kingston ismine para vermem ben. Ki eski guvenilirligi de yoktur gozumde. Birde ben senin yakin zamanda bunun yanina bir 2gb lik daha ram alacagini varsayarak soyluyorum. eger 2gb olarak kullanmayi dusunuyorsan 2x1 almalisin. cunku ram leri tek basina kullanirsan dual channel dan feragat etmis oluyorsun, bu kapasitede ve hizda pek istemeyecegin bisey olur. Bir sure 2gb idare edip sonra 4 gb olarak kullanicam diyorsan mantikli bir secim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 KHaRoN said: Xaenin said: Kasa Thermaltake Soprano RS 101 yaptım bi de 610W psu aldım, lazım mıdır bilmem kasada 400 var zaten de herhalde lazımdır. bu bilgisayara bu olmadi. soprano???? lian li ve antec bak, psu icinde pcp&c veya corsair in 700w lik psu larina bak. Bunlar icin ekonomi yapman gerekiyorsa 2x4850 kullanirsin. xfire icin o guce ihtiyacin olacak, bide o sistem oyle dandik kasalara kurulmaz, Doğru diyosun, antec nine hundred patlattım bi tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 antec 900 guzel gibi, fanlar sessiz filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Şuradan topladım herşey varmış, bi göreyim diye. Tamam mıyım? Var mı ekle çıkar dedikleriniz? Bi monitörü büyütücem sanırım içim elvermiyor 22''liği bırakmaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 4870 gercekten cok isiniyo, yalniz crossfire sikisik olabilir antec 900 icinde, benim gordugum kadariyla, cunku tek kart 2 slot kapliyo. ilk actigimda bilgisyari hicbisey yapmadigim halde 80C filandi, neden boyle oluyo, cunku kartin ustundeki fan 23%le calisiyo, onu biraz hizlandirdigin zaman kart soguyo zaten, su an ya 30% ya da 35% de benimki, wow oynuyorum tf2 oynuyorum 60C civarinda oluyo. onun disinda chasis fanleri kendi ustunde hiz ayari var, kasaya baglayip kontrol etmek nasil oluyo fikrim yok. ramleride corsair dominar 2x2gb aldim ben, kendi fani var ramlerin ama ses yapiyo diye cektim ben fisini, isinmiyodur umarim fazla. xfire yapmadan once nette bi ara ayni sekilde yapmis olanlar ne diyo, cunku 4 slot gidicek 2 kartla, power supplyda altta, direk onun fanine gelebilir sorun olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 2gb mi ram yoksa 2x2 mi? oyleyse vistayi 64 bit alman lazim, gerce dvd diyo onda ikiside olmasi lazim, varsa OEM al ama daha ucuz. ayrica ASUS P5Q cok cici bi mobo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar