Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

bu hafta içinde pcyi alıyorum
tek sorum kaldı

sapphire hd4890 vapor-x (870/4200mhz) mı
sapphire hd4890 oc (900/4000mhz) mi
yoksa başka marka bir hd4890 mı? =D

vapor-x soğutma olayı falan başarılı gözüktü gözüme, sanki öteki oc versiyonundan daha yukarısına kendim de o/c yapabilirim gibi geliyor ileride (şu an düşünmüyorum evet), bildiğin ekstra slot istiyor alet soğutuyodur heralde yani. zaten öteki oc versiyonunun daha fazla ısındığı ortada.

ama vapor-x'in neden bellek hızı daha yüksek, onlar da mı o/cli geliyor yoksa fabrika çıkışlı olarak? orjinal clockları nedir 4890'ın?

büyük olasılıkla vapor-x i seçicem ama bi onay alayım dedim.
teşekkürler.

edit: evet vapor-x de o/cli imiş zaten. orjinal clockları 850/3900mhz imiş 4890'ın.
fakat bir yerde karşılaştırmada gördüm sapphire toxic vapor-x hd4890 960/4200 diyordu (benim alıcağım sitede 900/4200 yazıyor), acaba normal vapor-x ile toxic vapor-x olarak iki farklı model mi var yoksa yanlış mı yazılmış sadece? yanlışsa hangisi yanlış, 900 mü 960 mı uleen sdfg
bu konuda bilgisi olan?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben vaporx kullanıyorum. Her anlamda oldukça iyi bir kart olduğunu söyleyebilirim, crysisde aldığım ortalama fps değeri 40-45 dolaylarında. Tabi diğer bileşenlerinde önemi var. Fakat kart oldukça tavsiye edilebilir düzeyde. Soğutması ve sessizlik konusunda hiç şüphen olmasın. Iceq4 sonrası bu kartı alırken şüphelerim vardı fakat yük altındayken bile kartın fan hızı %50-60 seviyesine zor geliyor. (1680x1050 ultra settings) Performans anlamında yazımın sonuna ekleyeceğim link sana gerekli bilgiyi verecektir.

Teknik detaylara gelince vapor-x ve toxic için özellikler şu şekilde.

Vapor-x
•Bellek : 1024MB GDDR5
•Chipset : HD 4890 / RV790XT
•Çekirdek Hızı : 870 MHz
•Bellek Hızı : 1050 MHz, 4.2 Gbps

Vapor-x Toxic
•Bellek : 1024MB GDDR5
•Chipset : HD 4890 / RV790XT
•Çekirdek Hızı : 960 MHz
•Bellek Hızı : 1050 MHz, 4.2 Gbps

Toxic bazı sitelerde sadece toxic bazılarındaysa Vapor x Toxic adıyla yer almakta kafanı karıştırmasın. Özellikleri belirttiğim şekildedir.

İkisininde overclocksuz ve overclocklu detaylı test sonuçlarını bulabileceğin bir link veriyorum.

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd4890_toxic_vaporx/

Ben toxic almak istemiştim ama türkiyede bugünlerde bu kartı bulabilmek malesef imkansız olduğu için vaporx aldım en son konuştuğumda ithalatçı firma olan arena kartı getirmeyeceklerini söylemişti, sanırım pek fazla talep yok. Büyük kayıp değil zira aralarında pek fark yok.
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkür ederim gönül rahatlığıyla vapor-x alabilirim o zaman ses konusunda da endişem vardı (:

şimdi iki sorum daha var bitiyo fds

bütçeyi biraz daha arttırdım işlemciyi daha iyi bi şey yapayım ilerde sıkıntı çekmeden ekran kartı değiştiririm en azından dedim.
AMD PHENOM II X4 955 3.2GHz (SOKET 938) AM3 BLACK EDITION almayı düşünüyorum, yeni düşmüş sdf
ne diyorsunuz, iyi mi?

ikincisi de, bir arkadaşım gitmiş asusun hd4890larından almış, ancak kendisinde p4 D 2.4 ve 2gb ddr2 ram var, bana özellikle işlemci sıkıntı oluşturur, kartın tam performans kullanılmasını engeller gibi geliyor, siz ne dersiniz? eski bi işlemci sonuçta core2duo bile değil =) ben boşa harcama parayı, git daha ucuz bi şey al değiştir dedim zira hani işlemciyi değiştirmek istese komple değiştirmesi gerekicek, parası cebinde kalsın bari (aldığı yer tanıdıkmış o açıdan sorun olmaz). değiştirsin mi? evetse neyle değiştirsin?
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir sistem topladım nasıldır acaba?

CPU
AMD Athlon II X4 620 AM3 2.6 GHz, 2 MB, 95W, BOX İşlemci
109 $ ( 164,48 TL)

ANAKART
GIGABYTE MA790XT-UD4P, AMD 790X, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX
139 $ ( 209,75 TL)

BELLEK - RAM
HI-LEVEL 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM (SOGUTUCULU)
103 $ ( 155,43 TL)

HDD
SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm
56 $ ( 84,50 TL)

EKRAN KARTI
TUL VTX 3D HD5850 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 725/4000
299 $ ( 451,19 TL)

MONİTÖR
ACER V233HBD 23' LCD Wide Screen MONİTÖR 5 ms, DVI, Full HD
193 $ ( 291,24 TL)

KASA
THERMALTAKE WingsRS 201 Black MidTower 500W Kasa
89 $ ( 134,30 TL)

SES / TV KARTI
CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1
33 $ ( 49,80 TL)

KLAVYE_MOUSE
MICROSOFT SET B5Q Kablosuz Klavye + Mouse
35 $ ( 52,82 TL)

DVD WR - BLUE RAY
LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
44 $ ( 66,40 TL)
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler RAM upgrade alacaktım, amma velakin kasa olsun, içindekiler olsun 3 yıllık, 200 ytl RAM almak yerine sadece kasa toplamaya karar verdim şimdilik.

Acaba ne kadar bir bütçe gerekir bana? Grafik ağırlıklı değil, ama çok işlemci ve RAM isteyen strateji oynuyorum genelde. HoI3, EU3 vb. Acaba iyi bir kasa (monitör var zaten, klavye mouse, kulaklık vs gerek yok) için ne kadar para toplarsam yeterli olur, ortanın üzeri nir makine için? (Süper demiyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...