nedanko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 aquila said: ssd alin abi 2 haftadir SSD kullaniyorum yeni alette. Boyle bisi yok, cok hayran kaldim. Pisman oldum yeni serverlara bi ton disk aldik bazilarini SSD alabilirdik DB ye falan. Yani okuyodum farkini ama bu kadar farkettirecegini hic dusunmemistim.. En kisa surede desktop a da almak dilegi ile.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 @prudent ekran karti almak icin dedigim gibi 58xx serisi beklenmeli. bu seri alinmayacak olsa bile fiyatlar acisindan buyuk bi etkisi olacaktir. psu onerisi olarakda burda yazdigim fiyat araliginda kaliyorsun. bunlara bi goz at. @kertenkel anakart olarak tavsiyem gigabyte in yeni 785g chipsetlerinden bakman olur. model dersen ud2h matx ler icerisinden baya bi goze batan bi board. atom gibi bir islemci hicbirsekilde dusunme bence, ozelliklede soyledigin islemleri ypaacak bir makine icin. kasa olarak ise aplus olabilir //http://www.dijitaltrend.com/index.php?main_page=product_info&cPath=30&products_id=1333 aerocool m40 olabilir JCP nin bir kac kasasi var ama bulabilirmisin mATX olarak bilmem. sharkoon rush var. nox cube var. aopen de bir kac kasa var fakat genelde donemine gore farkli renklerde olabiliyorlar. benim tercihim ic dizilim acisindan m40 olurdu, ama sharkoon da gayet basarili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 5850 hepsiburadada 500 TL dudak uçuklatan fiyatıyla raflarda. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 http://img23.imageshack.us/img23/1262/adszckq.jpg eksi artı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 nedanko said: aquila said: ssd alin abi 2 haftadir SSD kullaniyorum yeni alette. Boyle bisi yok, cok hayran kaldim. Pisman oldum yeni serverlara bi ton disk aldik bazilarini SSD alabilirdik DB ye falan. Yani okuyodum farkini ama bu kadar farkettirecegini hic dusunmemistim.. En kisa surede desktop a da almak dilegi ile.. ssd de tek sikinti arada bir birle$tirme yapmak gerekiyor. cok fazla sil-yukle yapildiginda performansi cok du$uyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Dregoth said: 5850 hepsiburadada 500 TL dudak uçuklatan fiyatıyla raflarda. :) 1 aya iner 450 ye. 5870, 700leri bulur yalniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2009 http://www.samsung.com/tr/consumer/detail/spec.do?group=computersperipherals&type=notebookcomputers&subtype=rseries&model_cd=NP-R522-XS03TR Samsung'un şöyle bir modelini gördüm,sitede aynı model içinde tüm donanımları yazmış ama düşündüğüm şeyin içinde tam olarak şunlar var; Intel Core 2 Duo P7350 2.0 Ghz 3 MB L2 cache ATI Mobility Radeon™ HD 4650 4096MB 800MHz DDR2 Ram Bunun yanında tasarımı çok hoşuma gitti,6 hücreli pili sayesinde 5 saatten fazla pil ömrü var.Benim gibi sürekli taşıyanlar içinde özel kaplaması ile günlük kullanımda alınabilecek hasarları büyük ölçüde engelliyor.Monitörde LED aydınlatmalı HD ekran var. Aleti tavsiye eder misiniz peki bir laptop olarak ? Daha iyisinden masaüstü toplamak istiyordum ama bunu görünce beni cezbetti.Hem oyun bilgisayarı hemde sinema kurgusu ve görsel efektler üzerine çalışacağım ki çok iyi olmasa da iyi bir makine arıyorum.2 sene idare edecek şekilde bir makine istiyorum ki bu herşeyi karşılıyor gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 acilen ekran kartı almak lazım geldi arkadaşa ilerde hemen değiştirmek istemiyor hd4870 mi, hd5770 mi? ne dersiniz? hmm 128bitmiş 5770, 4870 daha iyi olur sanırım. son karar olarak 4890 dedik. ucuzlamasını beklicek vakit yok malesef, idareten bi şey alıp satıp başka bi şey almaya falan da uğraşmak istemedi, böyle olsun bakalım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 PrudenT said: son karar olarak 4890 dedik. (tu) sahane kart. uzulmeye gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 hicbir yerde WD 1tb cb (wd1001fals) disk kalmami$. ne bu ya sava$ felan mi cikacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2009 ayı da çıkabilir , savaşta :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Anıl (kharon) kızacak ama kendimi tutamadım intele geçiş yaptım :P kızacağı ve beni vazgeçireceği içinde tekrar sormadım ona umarım düzgün şekilde toplamışımdır sistemi :P SAPPHIRE ATI HD4890 Vapor-X 1GB DDR5 256Bit HDMI GIGABYTE GA-P55-UD4 P55 DDR3 2200MHz+ Core i5 i7 Lga1156 ZALMAN GS1000B Tower Siyah ATX Kasa Patriot Extreme Performance Gaming Series DDR3 4GB (2x2GB) 1600MHz CL 7-7-7-20 Low L. Dual Kit INTEL Core i5 750 2.66GHz 8MB 2.5 GT/s LGA1156 OCZ PC Power ve Cooling Silencer 750 Quad (Siyah) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 anakarti ud3r ye dondurup i$lemciyi i7 860 yapar misin. firewire kullanmayacaksan ud4 un anlami yok, biliyorum heatsinklere tav oldun ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Merhaba esh o kadar çok rehber okudum ki aradaki farka bakınca gerçekten çok az bir fark için 150 dolar civarında masraf yapmaya değmez diye düşündüm. Bu anakartın ve sistemin amd sistemime oranla gelecek açısından ömrünün daha uzun olduğunu düşünüyorum bununla devam edip ileride çıkacak yeni seri işlemcilerden biriyle gerektiği zaman upgrade yapıp yola devam etmek daha akılcı olur diye düşündüm. Doğru bir düşünce değil mi ? (kararımı etkileyen testlerden biri: http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/09/08/intel-core-i5-and-i7-lynnfield-cpu-review/11 bir tanede techpowerupda ve techspotta var onlarıda linklerim istersen) Bir sürü teste bakıyorum çoğunda hemen hemen aynı değerleri almışlar misal oyunlarda 2 fps gibi bir fark ya var ya yok, image editing video editing gibi işlemlerde aralarındaki skor farkı 30-40 arasında değişiyor. Bunu hesaba katıp i5 seçimi yapıp ram başta olmak üzere diğer parçalara parayı yatırmaya karar verdim. Zalmanın kasası mesela geçen sefer içimden geçip almadığım şeyleri alayım istedim bu kez öylede yaptım ^^ Ama sen dersen ki bu listedeki şu şu ürünler şu şu ürünlerle değişebilir oradan şukadar bir kazanç sağlarız onuda işlemci ve anakartı değiştirmek için kullanırız inceleyip karar verip yaparız tabiki. 2,500 tllik bir bütçe ayırdım bu iş için siparişide verdim ama hala listeyi değiştirme şansım var. Yukarıdaki listeye bakarak bu tutarı geçmeyecek şekilde başka bir alternatif sunabilirsen şahane olur tavsiyeni dikkate alıp bu değişimi hemen yaparım. Mesajını bekliyorum. PS: haha nerden bildin anakart çok cool ya :D PS2: benim diğer sistem kaça gider sence ona bir rakam söylersen şurada bir hesap yapar işlemciyi diğer parçalara elleşmeden değiştirebilirim belkide ^^ Amd sistem: Motherboard: GIGABYTE MA790GP-DS4H AMD 790GX DDR2 HDMI HD3300 Cpu: Phenom II X4 940 Quad-Core 3.0GHz 8MB AM2+Black Edition Ram: KINGSTON HyperX 4GB 1066MHz DDR2 CL5 Hdd: WESTERN DIGITAL Caviar Black SATA2 500GB 32MB Gfx: HIS HD4870 IceQ 4+ Turbo 1GB 256bit GDDR5 16X Psu: OCZ StealthXstream 600W Kasa: AeroCool Hi-Tech 7 Pro 40CM Fanlı Kasa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 bu arada pc p&c psu nun tak-cikar kablo olayi yok ve deh$et bir kablo yumagiyla geliyo. yani cok guzel alet, baya pro ama goruntu ve hava sirkulasyonu icin pek iyi degil. ben de aldim kendisinden zamaninda fakat 12 lik side fani olan ve cikabilen kablolu ba$ka bir psu yu tercih ederim $u anda. ayrica 85+ li psular cikti belki biraz daha verimlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 http://www.sanalmarketim.com/_prod/_doc/l/ab07c8797d6126162bf0c1382dc6e0e5.jpg http://www.sanalmarketim.com/_prod/_doc/l/290359e8536fdddf9a67df03d83df26f.jpg http://www.sanalmarketim.com/_prod/_doc/l/95f4a7d7e5a7c3d22ff00c835aefe856.jpg Bunların içinde en göze batanlar ise kasa içindeki kabloların saklanması için arka tarafa yapılmış bölüm. Power supply'ımızdan gelen fazla kablolar yada fan,sürücü kabloları gibi ortalıkta dolaşan hava sirkülasyonunu olumsuz yönde etkileyen kablolar için zalman güzel bir düşünce oluşturmuş. Kasanın bu özelliği var zaten, yinede sorun olur mu ? Yanlış mı anladım ya da birşeyi mi gözden kaçırdım ? + Yukarıdaki önerine verdiğim cevabı değerlendirir misin ? tşkler ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 zenginlik ba$a bela asdf guzel tower ne diyim. amd makinenin kaca gidecegini bilmiyorum acikcasi, amd fiyatlariyla pek ilgilenmiyorum. parcalarin 0 fiyatlarini hesapla, parcalarin 1 yilliksa 1/4 du$ugune verirsin. 2 seneyse 1/2 gibi du$un i$te, ama her zaman tutmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 6 aylık makine :S Ya bu kasa iyi değil sanırım ? Dert değil siparişler işleme alındı ama cumartesi günü kurulum yapılacak yani değişim yapabilirim. Sen bana başka kasa/cpu/anakart/psu önermek istiyorsan cidden söyle değişelim iki gün sonra buraya gelip içine edeyim böyle kasanın ya da şunun diye qq yapmamdan iyidir sağlam bilginiz var ikinizinde paylaşın yahu :P * Kharon bu psuda ısrar etti bende aldım ama tekrar tartışılır edilir başka alternatifler varsa onlara yöneliriz sorun değil. Sen değerlendirmeni yapar mısın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 ben de bu psu yu kullaniyorum, sikinti yok. ama $imdi alacak olsam enermaxin soketlilerinden felan alirdim, verimliligi daha du$uk olsa da. kasa olarak cok secenegin yok aslinda. yani parayi basip lian li armorsuit alabilirsin misal, ya da antec 12 hundred. bi ara coolermaster nvidia ozel kasasi vardi, cok janjanliydi da ne kadar i$levseldi hatirlamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 http://www.sanalmarketim.com/urun/f427dd2ecf5ad9d492f388eae0658944/COOLER-MASTER-HAF932-Full-Tower-Kasa-Siyah-(PSU-Yok) Bu nasıl ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 super kasa da , full tower degil sanirsam o , yanli$ yazmi$lar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 bi arkadaşımda var o kasadan kasırga var sanarsın kasanın içinde baya sesli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 full tower değilsede sorun değil ki :S önemli olan soğutması benim için :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Fistan said: bi arkadaşımda var o kasadan kasırga var sanarsın kasanın içinde baya sesli O kadar sesli olmaması lazım ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 gürültülü ortamda duyulmuyor da sessizlik çökünce bi füffffff sesi hakim oluyor mekana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar