Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

Bence bu ara pc toplanmamalı,nehaleme geçiş başlıcak,pin sayısı artıcak en basitinden,e bu da kullanıcıya diğer parçalarda dolar olarak yansıcak.

ha illa toplucam diyorsanız,1-2güzel site,ve genel olarak parçalar hakkında şeyler yazıyim.
http://www.inventus.com.tr/donanimliste.htm
gayet güzel fiyatlardan getiriyor,
özellikle kasa konusunda hem iyi fiyat hemde güzel kasa kombosunda da
http://www.firebal.net tavsiye ederim.

Ekran kartı.
konusunda 8800gtlerle devam edin,ne 3850lere inin ne4850lere çıkın.Zaten oyun firmalarının konsollara yönelmesiyle gelecekte pcyi zorlayacak pc tabanlı oyun gözükmüyor,daha doğrusu crysis gibi bir "basamak taşıyıcı" oyun yok,bu durumda 8800gt uzun uzadıya sizi idare eder.
4850 önermememdeki nedende,"ucuz"a gelsin şeklinde pc topluyor çoğu insan,kasa soğutması gibi faktörleri gözönüne almıyorlar çoğu zaman,böyle bir durumda 4850de çok sorun yaşarsınız.

Ses Kartı.
şu onboard ses kartı sevdasından vazgeçin ya,40ytlye gayet iyi ses kartları var piyasada,onboard ses kartı resmen mekanik ses veriyor.

Ram.
Kural açık;
xp varsa 2*1 gayet yeter,
vista varsa 2*2 gayet yeter.
Eğer o.c. kasmıcam diyorsanız cas4 ramler,800mhzler yeter,hadi olmadı 1000e çıkın,ama 1300leri boşverin.

Anakart konusunda da intel için p35,amd için biostar 7s iyi,
paranız azsa buradan olabildiğince kısabilirsiniz,eğer o.c.yi düşünmüyorsanız 100dolar üstü anakartlara yönelmeye gerek yok.

Psu olarakta,gerçek psudan alın,gidipte feeldir,frisbydir almayın,üstünde 500w yazar 400w veremezler.benim gördüğüm kadarıyla en sağlamı "high power" markasıdır.hem gerçek psudur,hem ekonomiktir,hem sorunsuzdur.

Ana tavsiyemse,monitör.Paranız varsa Samsung T240 yada T260 alın,24inchlerle hem 1920li çözünürlüğü kullanırsınız,hem full hd 1080p,hemde hd*3 lere geçiş hemen olmucak,bugün alıcağınız parçalar arasında en uzun süre sizi tatmin edebilen parçalar olucaktır.Ayrıca Samsung bu 2modelde döktürmüş,zaten bilenler bilir magic,bright gibi özelliklerle samsung iyi görüntü sağlardı,bunu 24inçe taşımışlar
Sosyal ağlarda paylaş

ben de nehalem'e geçiş sürecinin (ya da diğer adıyla korayseven) biraz daha süreceğini dolayısı ile gerekli durumlarda upgradelerden kaçılmaması gerektiğini düşünüyorum tam tersine. hatta p35 değil de p45'e para yatırmanız durumunda corei7'ler yaklaştığında işi bilmeyenlere daha az kayıpla satış yapmanız muhteşemel. bilakis ekran kartlarında da hd4850-512 yerine hd4850-1GB(!!!) almanız satışta bilmeyenleri hafifçe silkelemenize yardımcı olacaktır. "kardeşim bu tam 1cigoboooyyytt!!" diyebileceksinizidir çok fazla anlamayan alıcınıza..

kısaca uzun vadede zarar ettirmeyecek, kısa vadede yenileme gerekli sistemler için zamanın uygun olmadığını söyleyemem. doğru adımlarla iyi bişiler çıkarabilir ve nehalem için ara basamağınızı yapabilirsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

6ay sonra yaygınlaşır nehalem,koca 1,5sene boyunca intel liderliği göğüslerken zaten konuyla ilgilenen biri geçmiştir o aşamalara,e7200mü veriyim e8400mü alıyim olayının saçma olacağını düşünüyorum kısa zaman dilimi için.

tabi eğer 2ayda 1 eski donanımını satıp yenisini alan birine değil bu tavsiyem,arkadaşın dediği gibi anakartına varana kadar satarsınız güzel fiyatlara,
ben bu pc olayındaki kadar rahat insanlara kazık atılabilicek başka bir sektör görmedim.:D
Sosyal ağlarda paylaş

1 2 ay içinde bi makina toplamayı düşünüyorum da amd sistem düşünüyorum. şöyle bi anakart var;

http://www.mavibilgisayar.com/ud/4050

ekrankartı onboard ve iyi iş çıkarıyor diye yorum yapmışlar. şimdi böyle bi anakart almak mı mantıklı yoksa ekran kartını ayrı almak mı
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi söyle bişey yaptım kendimce

amd athlon 64 x2 5600+ am2 --- 119$
asus m2a-vm anakart --- 69$
ddr2 800 2*2 ram -- 120 $
seagate 500gb 7200rpm 32mb --- 92 $
samsung s203b dvd yazıcı --- 29 $
evermax eca3120b 400W kasa --- 111$
samsung 932nw 19" lcd monitör --- 199$

teferruatıyla birlikte toplam 761 $ gibi bi fiyatı var.

piyasayı tam bilmiyorum. ürün yorumlarına baka baka böyle bişey topladım. bi de size sorayım dedim?
Sosyal ağlarda paylaş

son olarak şunda karar verdim artık

AMD Tabanlı Anakart ASUS M2A-VM (AMD690G, GLAN, SATA, RAID, VGA, AM2) 69 USD+KDV
Ram KINGSTON DDR2 800 2048MB KIT (2x1024MB) 59 USD+KDV
Ram KINGSTON DDR2 800 2048MB KIT (2x1024MB) 59 USD+KDV
CD-DVD ve Blu-Ray Yazıcı SAMSUNG 20X S203B/BEWE Double Layer Bej SATA 29 USD+KDV
Ekran Kartı SAPPHIRE 512MB ATI Radeon HD4850 (PCI-E) 211 USD+KDV
3.5" PC Hard Disk SEAGATE 500GB 7200RPM 32MB SATAII NCQ 92 USD+KDV
AMD İşlemci AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 (2.8GHz, 2048K, AM2) BOX 119 USD+KDV
Kasa THERMALTAKE WingsRS 101 VG8400BNS Gümüş-Siyah 93 USD+KDV
Klavye ve Mouse A4 TECH KL-7MU Slim (Gri-Siyah) 14 USD+KDV
Monitör SAMSUNG 932NW+ 19" LCD (Siyah) 199 USD+KDV
Klavye ve Mouse QUAKE MON233 - Kablolu Optik (Siyah) 10 USD+KDV
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
bizim nehalemi gormemiz bir yili gecer, o yuzden simdi dusunmeye gerek yok.
2000 senesinde yaşamıyoruz,adı üstünde tüketim toplumu,intelin market slaytlarında ekim ayında üst kullanıcılar için yaygın olunması gerektiğinden,ocaktaysa normal seviye kullanıcılarda yaygınlaşmaya başlaması ve şubatta bu ivmenin hızlanması varsayılıyor.
geçen işlemcide hemen hemen ne dedilerse oldu,bunda da olucaktır,çünkü amd yeniden bir toparlanma çabası içerisinde,ona izin vermemek adına o piyasalaşmadan işini halledicektir intel.
bütün bunlar gözönüne alındığında,intel mart ayında türkiyede de nehalem konusunda büyük bir ivme görücektir.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
ekran kartı onboarda radeon x1250 256mb. mesela nasıl olur o tam bilmiyorum. iyi mi olur kötü mü olur.

sırf şuan için söylemiyorum,
genel olarak,
onboard almayın.
onboard ekran kartı,onboard ses kartı,bunlar gayet yetersiz olarak verilen donanımlar,
bugün onboard ekran kartı alırsın,birkaç sene öncesinin donanımını kullanıyor olursun,
bugün onboard ses kartı alırsın,metalik sesler duyarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada,demin yazdığıma-Nehalem'e- ek olarakta,bir antitez olarak,
nehalem oyun performanslarını arttırıcı bir kart olarak öngörülmedi,veritabanı,sanallaştırma gibi noktalar ana hedefleri.ilerideki oyunlarda ne olur bilinmez ama geçmişteki oyunlarda bazı donanım sitelerinin iddiaası gibi yüzde 15civarı bir fps artışına sahip olursa,hızlı satmayabilir,gerçi o zamanda ona göre fiyat düzenlenebilir maliyeti ucuz nasıl olsa
Sosyal ağlarda paylaş

^^ShadowSong^^ said:
bu arada,demin yazdığıma-Nehalem'e- ek olarakta,bir antitez olarak,
nehalem oyun performanslarını arttırıcı bir kart olarak öngörülmedi

şöle bişiler çıkmış şimdilik..

tabii ne olursa olsun gaz adamlar çıkar çıkmaz saldıracaklardır nehaleme. o kadar acelesi yok.. alın bi p45, bi 8400 veya yakını bi 4çekirdekli.. hem 4çekirdekli alırsanız "ama 4çekirdekli DÖRT! (parmaklan dört gösterir)" diyebilirsiniz.. zıplama tahtası yapın kendinize.. boşverin nehalemi. onu cebinden para fışkıranlar düşünsün, çıkınca bi fışkırtsınlar paralarını.. alsınlar heveslerini. anakartları bi düzene oturduktan sonra, fiyatları mantıklı rakamlara indikten sonra, teknolojisi daha geliştiğinde nehalemleri alırız. ancak seneye bu zamanlar falan
Sosyal ağlarda paylaş

Seneye bu zamanlar soylemi bile cok iyimser bence.

45nm olarak cikacak soketi degismis bi islemci su anki 45 lere gore sadece bi gecis donemini ifade eder. ondan sonra cikacak 32nm islemcileri dusunmedikce su ankilere yonelik bi upgrade dusunmek gereksiz aynen denilen parasi .ok ethusiast kardesligi mensubu olmayan insan icin.

buda benim gozumde 2.5-3 seneye takabul eder. daha anandtech disinda leaked test yapabilen baska bi yer bile yok.

fps artisi flnda ilginc bi bakis acisi, hatirladigim intel en son gpu cikarmiyordu. =]
Sosyal ağlarda paylaş

larrabee var ama o da bi 100sene sonraya gelir bize (öeh!)

ilk çıktığında teknolojiye para vermek çok manalı değil, nehalemin çıkması akıllı tüketicinin yararınadır. beni orası ilgilendirir.. kısa bir dönem önce ekran kartı alanları düşünün. ilk çıktıklarında oldukça yüksek paralar veriyorlardı. 9600gt, hd4850, hd4870derken aldıkları ekran kartlarının ikinci el fiyatları nerelere iniverdi (bu yazdığım tüm modellerde geçerli)

nehalem'in çıkması elinde daha bizimkilerden iyi işlemcileri olan bazılarının saldırması demek ise... bu adamların az kullanılmış ürünlerini ikinci elden güzel fiyatlara satması demektir. Yakalayacan kapacak! nehalem sayesinde tüm piyasada bayağı iyi bir upgrade imkanı öngörüyorum. onlar ilk çıkacak olan x58lerle uğraşırkene sizler de p45lere, x38'lere x48'lere konabileceksiniz. unutmayın ki "en pahalısı en iyisidir.. çünkü çok anlamam ben bilgisayardan" diyen bir sürü velet var. her çıkanın en yenisini en pahalısını isteyen bu arkadaşların hatalarından faydalanmak ise serbest piyasa ekonomisi sayılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Stokcularin ellerinde kalan hizli ddr2 kitler ve dedigin gibi islemci, ekran kartlari vs de cabasi

+1

nehalemin gelisi kendinden oturu degil, vesile olacaklarindan dolayi heyecanlandiriyor baska bisey degil.

ha 3 sene sonra 32nm bir islemciyi 4.5-5ghz de calistirip 2122mhz ramlerle at kosturmanin kulaga ne kadar hos geldigi tartisilmaz o ayri =]
Sosyal ağlarda paylaş

tabii tabiii. bir de şunu düşünün de anakartların ram desteğini ona göre alın.. x58'ler ddr3 destekli olacaklar. demek ki miller sofor dd3 alıp elindeki ddr2leri satıcaklar.. maksimum desteklediği ram düşük olan kartları seçmeyin yani. şimdi max 1gb ddr2 alacak paranız olabilir. ama 2.elden 1-2gb daha çakabilirsiniz..

mimari değişimleri, ekran kartlarındaki büyük sıçramalar.. hepsi dev bir avantaj aslında. bir tek lcd'lerde böyle bir durumla karşılaşamadık galiba :(
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...