Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

KHaRoN said:
Nessarien said:

Gerçekten intel iyi bir seçenek değil (corei7 düşünmüyorsan) eski nesil işlemci ve ramlere para yatırmak pek iyi bir fikir değil.

seni eski nesil ramlerden a-data almaya kandirdik ama , hic pisman edecegini sanmiyorum =P

İkna ederken amd ve intel işlemcilerin ram ile olan ilişkisini açıkladın ama orayı niye es geçiyorsun ^^
Sosyal ağlarda paylaş

su an corei7 ye bakıyorum o olmassa amd alıyım anasını satıyım yanınada hd4870 cakarım olur bıter ne yapacaz artık.su gtx275 lerın fıyatları bı cıksın ortaya ona gore karar verecegım

aerocool kasa guzele benzıyordu ocz psu yu da takarım ustune olmassa aklıma yattı bu kısım oyle dıyım.

bende sasırdım o kadar ucuza 3gb ddr3 bellek olduguna ya sıtede bır yanlıslık var yada cıdden ucuz...

@Masquerade

aynı sıstemı bende kurdum kharon salla yaramaz dedı sen bır test et bakalım ne dıceksın ozellıkle ekran kartını merak edıyorum sesı nasıl

@Nessarien

senınde elıne gecsın makıne bakalım o nasıl bısı cıkıcak senin sistemdede işlemci ve ekran kartı konusunda bılgı ıstıcem senden

bu arada kdv ındırımı ne zman son bulucaktı 27 nısan mı yoksa 27 mayıs mıydı?
Sosyal ağlarda paylaş

Cumartesi günü ya da Pazartesi günü elimde olacak. Cumartesi geçse bile haftasonu olduğu için test etmeye pek vakit kalmayacaktır hafta içi izlenimlerimi aktarabilirim.

Kdv indirimi Haziran'a kadar devam edecek. Merkez bankası daha da çok uzatılmasını istiyor hükümete kalacak gerisi. İsterlerse uzatırlar ancak şuandaki karar haziran ayına kadar geçerli.
Sosyal ağlarda paylaş

OCZ Gold 3 GB (3*1) 1333 MHz DDR3 Triple Kit CL9 108,00 USD

Intel Core i7 920 2.66 GHz 8MB 4.8GT/Sec Lga 1366p 329,00 USD

Lg LG-GH22NP20 22X Pata Dvd-Rw Siyah 27,00 USD

Zotac GTX 275 896 MB 448Bit GDDR3 16X 299,00 USD

AeroCool S9-A Pro Kasa P. Hariç (40 Cm Fan) 119,00 USD

HighPower 650W PFC 80+ 14cm Güç Kaynağı 125,00 USD

WD 500 GB 7200 RPM 32MB SATA2 (Caviar Black ) 69,50 USD

Asus P6T X58 6.4GT/s DDR3 S+GL+1394+16X*3 1366pin 269,00 USD

KDV
320,17 TL

TOPLAM
2.446,05 TL

exa da topladım bı bakın nerde sorun var gene mumkun oldukca tavsıyelerı dınlemeye calıstım kendıme gore yorumladım bole bısı cıktı ama melet bıraz tuzlu geldı ne yapacagıma sistemi tam bır oturttuktan sonra karar vereyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Gtx275 tamda soyledigim fiyatta cikmis, cok guzel fiyati.

birde black zor bulunan bi disk olmaktan cikti, su anda 3 ara ve bir ana distrubutor tarafindan turkiyeye neredeyse tum caviar modelleri geldi, performans olarakda basbasa yarisan hicbir disk yok neredeyse, test sonuclarini 10-15 diskle yepilan round uplarla bulabilirsiniz.

en guzel hareket 500gb yi 100-400 ayirip 100 sistem ve 400 depolama yapip ileride dusuk tuketimli bi diskle depolama birimi olusturmak olur-caviar green en uygun aday mesela.

fiyatta bu tarz bir makineye gore uygun olmus bence, indirimden once karsilastigimiz fiyatlar arasinda daglar kadar fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

Benimde bugün elime ulaştı birkaç saat önce kurdum ufak bir bios update sorunu yaşadık işlemciyi olması gerektiği gibi görmüyordu Kharon sağolsun çözdük bios update ile.

Oldukça iyi görünüyor daha tam test etme fırsatım olmadı ama test için sabırsızlanıyorum, gelişmeleri yazacağım. İlk izlenimlerim oldukça iyi :)
Sosyal ağlarda paylaş

sadece wow oynamak icin kasa toplamak istiorum.

anakart islemci ram kasa ekran karti

gigabyte
EP43-DS3LR INTEL P43 DDR2 1066MHZ 1333FSB ANAKART 176ytl
intel
CORE2 DUO E8400 3.0 GHZ 64BIT 6 MB L2 CACHE 1333FSB 45NM PENRY CPU 352ytl
His
HD4870 GDDR5 1GB 256BIT EKRAN KARTI 399ytl
Corsair
4 GB (2GB*2) XMS2 1066MHZ DDR2 8500 KIT CL5 RAM 113ytl

fikir alabilirsem sevinirim :)

ps: en gec sali gunu almam lazim
Sosyal ağlarda paylaş

Slm Miraul !

Sadece ati kartın wowdaki performansı ile ilgili kısmına cevap vermek istedim. His 4870 var bende henüz bugün aldım bir ram sorunu var onu Kharon'ın direktifleri doğrultusunda hallettikten sonra wowu kuracağım ardından izlenimlerimi aktarabilirim. Şuan için şunu söyleyebilirim; bir sürü arkadaşım var ati kart kullanan wowda performansı düşük oluyor diye dert yananı görmedim. Daha sağlıklı bir bilgiyi yarın seninle paylaşabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Q9550, DDR2 1066 takılası güzel bir anakart lazım bana, EP45-DS3R ayarında şöyle. BIOS'u Ami olmasın, mümkünse çift etherneti olsun, overclock işleri orta/iyi olsun falan.

Yani istediğim şey tam olarak DS3R aslında da sadece Gold'da bulabiliyorum onu yakınlarda, pek de sevmiyorum kendilerini. Acaba üretimi mi durdu, muadili bir modeli mi çıktı diye merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Netten almaya sicak bakmiyormusun? bir cok yerin stoklarinda gozukuyor ankarada nova,eternal ve gigatek de ucundede var.

diger soruna gelince, ds3r a alternatif cikmadi sadece ep45c var oda bildigin gibi combo ram slotlari kullaniyor. pek onerdigim tipte bisey degildi p35 lerle birlikte, p45 lerle ne derece stabilite sagladilar okumak lazim testlerini.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok combo gereksiz, gidip DDR3 ve i7'ye dünyanın parasını verecek olsam 250-300 daha verir uygun anakartını da alırım zaten, öyle "ama upgradability :/" sevimlilikleri kolpa geliyor bana eheh.

İstanbul'dayım da, Ankara'dan ısmarlamak zor geliyor ama başka çarem de yok gibi. Sadece Gold'da var, onlar da sağolsunlar OEM'lerin çoğuna KDV indirimini yansıtmamış, zaten sevmezdim bir de 40-50 TL fazla verecek halim yok.

Şu servisteki anakart işi bir belli olsun da, dün "BIOS GÜNCELLEDİK SÜPERİZ HAZIR" diye mail gelmiş, derdimi detaylı anlatan bir cevap yazdım ama henüz ona da bir tepki gelmedi. Görücez bakalım :p
Sosyal ağlarda paylaş

Acikcasi bende ankarada olup cogunu bizzat tanidigim icin ankaradaki bilgisayarcilar bana daha kaliteli gibi geliyor ozellikle oem konusunda. Fiyat olarakda genelde en ucuz fiyatlari cekiyor hem nova hem gigatek.

inventus disinda hizlarinada diyecek yok, stoklarindaysa genelde 20 saat icinde degilse bir is gunu sonra aynen elinde oluyor. o acidan devamli gonul rahatligiyla oneriyorum hepsini.
Sosyal ağlarda paylaş

Edeceksem onlardan birinden sipariş ederim o zaman tamam. Zamanında yine Ankara'dan (ismi gayet korkutucu olduğu halde :p) DFS Bilgisayar diye bir yerden SLI kartlarımı sipariş etmiştim, sorunsuz gelmişlerdi, hala da çalışırlar. Gel gör ki Gold/Vatan'dan sözde sıfır aldığım 3 üründen en az biri açılıp geri kapatılmış, bozuk, eksik vb. çıkıyor.

Bundan sonra her şeyi Ankara'dan toplamak lazım aslında, nasılsa distribütörlerin burada da ofisi vardır elbet.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...