Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hangisi butcene uyuyorsa onu al aralarinda oyle cok buyuk farklar yok. Ama sapphire de his de buyuk ati subvendorlaridir ve cok guzel fiyatlara satilirlar. Asus gereksiz bunlarin yaninda.
Mesaj tarihi:
gören de ne oynayacak sanar, kaç gündür oyalıyorsun milleti.

ayrıca bu mesajı atma çabasında içine düştüğüm failın acısını da senden çıkarıcam haberin olsun hüseyin.
Mesaj tarihi:
adamınbiri said:
hepsiburada.com da "pc içinde kullabilceğim 19 ich HD tv" kategorisi var mı?

orda bulamadım ama su var:http://www.vestel.com.tr/dijital/plazma_tv06.asp
umarım işine yarar
Mesaj tarihi:
bu tarz bisey istiyorsun sanirim. icinde tv tuneri olupda(tercihen hd) dvi girisi olan her paneli istedigin amac icin kullanabilirsin. ama ben hem fiyatlari hemde panel kaliteli olarak cok zarar ziyan aletler olarak goruyorum bunlari. cok guzel 22inch bir monitor alip ustune bilgisayar icin tuner almak bana daha mantikli geliyor.

Ama neredeyse hic tv izlemedigim icin tv kartlarinin durumlarinida ilgilenmedigimden bilmiyorum. Hd tv karti varmidir, input lag ne seviyelerdedir? tv lerin inbuilt tunerleri kadar kaliteliler mi bir fikrim yok.

Tek dikkat edilmesi gereken nokta su anda masa ustunde vaow ooeoeh dedirten 22inch monitorler fiyatina 19inchlik eski panellerin ustune tuner eklenince o fiyata degip degmeyecegidir.
Mesaj tarihi:
4850 ile 4870 ayni grafik islemcisini kullaniyor. 4850 nin ramlerini gddr5 yapinca kendisi daha yuksek saat hizliyla calisan 4870 olarak adlandiriliyor.

Bu ram miktari ise yuksek olunca kart daha yuksek cozunurlukte(yuksek derken 1680x1050 den hayli yuksek) kart performans kaybetmeden daha cok texture v.s. yukleyeck demek.

22inch ustu monitor sahibi olmayan bi insanin 1gb kart almasina gerek yok. para durumun musaitse 4870 daha iyi bi secim. yoksa 4850. 4850 alicaksan da 1gb ye gerek yok zaten. anafikir 512 hayli yeterlidir.
Mesaj tarihi:
annemlere acil yeni bilgisayar lazım, daha önceden de yazmıştım buraya ama gerek yok demişlerdi, şimdi gerekiyor.

mail bakma yazı yazma gibi günlük işler, arada bir film vs izleme gibi klasik anne baba işlevleri görmesi gerekiyor

lakin, babam oyun oynar bol bol ; grafikler fantastikmiş şöyleymiş böyleymiş çok da umursamaz, düşük ayarda da oynayabilir ama akıcı olmak zorunda (crysis gibi güncel oyunlar için en azından)

veya başka bir deyişle "ortalama" bir sistem arıyorum. birkaç ay önce toplamıştım kendimce ama yeni çıkan neler var, şu parçalar şuna uyar mı uymaz mı karıştı, sorayım dedim.

2-3 yıl kadar idare edebilmeli (oyunlar bazında özellikle) en azından bir de.
Mesaj tarihi:
Oyunlar bazinda 2-3 yil idare edebilecek, ortalamada olsa crysis oynatacak ama asil amaci mail bakmak, internete girmek, video izlemek v.b. olan ortalama bi bilgisayar dusunemedim ben. Bariz iyi bi makine olacak bu.

Butce hakkinda biraz bilgi verirsen, birde oynanacak oyunlarin kriterlerini birazcik daha acarsan daha rahat biseyler yazilabilir sanirim. Bu haliyle netbookda sli olmus bu makine.

edit1/2:typo
Mesaj tarihi:
tam fikir beyan edemiyorlar ne kadar ayırdıkları konusunda da, kdv hariç monitörü de saymazsak 700 ytl yi pek aşmak istemezler sanırım.

hazır bilgisayarlara baktım bugün, 1 gb ram 1.8 ghz core duo lu makinalara 1k ytl falan demişler (monitörler de 19 inç falan), 700 ytl çok mu optimistik bir rakam acaba ?
Mesaj tarihi:
http://www.inventus.com.tr/donanim/gfx/090119-E3.jpg

Bu hazir makineyi inventus hazir makine listesinden aldim.
Ekran karti haric soyledigin seylerin toplanmasi gibi birsey olmus. islemci ram ve ekran karti ustunde iki ufak oynama ile fiyat belki biraz daha dusurulebilir, inventus hazir makinelerinde belli bi oranda indirim yaptigi icin daha mi uygun olurlar bilemiyorum ama.

Crysis yalan bu durumda parantez icinde belirteyim.
Mesaj tarihi:
crysisi minimumda çok az takılmayla laptopumda oynuyorum radeon x1700 ve 2ghz core2 duo ile, düşük ayarda oynanır gibi sanki ya ? :

ben de kendime ayrıca alacağım da, fiyat çok artmasın :p
Mesaj tarihi:
Biraz daha ucuzlatmak icin amd tarafinda 780g veya 760g chipsetler uzerine brisbane le dusunulebilir.

Oynanabilir kavrami biraz genis oldugu icin minumum sistemlerde hangi oyun nasil davranir, kim onu cekilir bulur hakikaten bi fikrim yok. bunla olmaz dedigim makinede ben oyunu bitirdim hehey diyen olur, veya ben bunla oynanir dedigim makinede lanet olsun diyip 10dk da kapatacak adam olur bilemem. 700 lira civarinda daha fazlasi olmuyor ama bu makineden gorunuse gore.
Mesaj tarihi:
Bugun son olarak baktim kadikoy piyasasina ve SAPPHIRE HD 4870 1G GDDR5 ekran karti aldim. Bunun yaninda ram+hdd de gerekiyordu ve ekran kartini aldigim magazadaki eleman hi-level markasinda ram onerdi. X2 2GB DDR3 1333 ram aldim. Bu ramler iyimi ? Patiden arastirdigimda Kingston oneriyordu herkes ama bunu almak zorunda kaldim paradan dolayi. Param bosuna gitmemistir umarim.
Mesaj tarihi:
Paran kingston degilde hi-level aldigin icin degil, p35 chipsetli ddr3 ramli anakart aldigin icin birazcik muallakta. ama zaten ilk anakarti aldigin icin soyleyecek cok fazla birsey yoktu. gule gule kullan. hayirli olsun.
Mesaj tarihi:
Tesekkur ederim Kharon. Yorumlariniz olmasaydi daha kotu birseyler alirdim herhalde. Suan kurdugum sistem sadece WoW, CoD vb oyunlar icin. tek istegim ekranda donma vb problemler olmasin. yada ne biliyim en azindan fraps actigim zaman adim adim hareket etmesin goruntuler. eh bu sistem de bunlari karsilar diye dusunuyorum.
Mesaj tarihi:
Merhaba Arkadaşlar sizlerden bir öneri isteyeceğim.. Sadece wow oyuyorum ama bilgisayarım artık eskidi baya..

Oyunu rahatlıkla oynatabilecek 600-750 TL arası sadece Kasa olarak bana hangi özelliklerde pc toplamamı önerirsiniz ?
Mesaj tarihi:
Arkadaslar hersey bitti kasa kaldi sadece. Suan supply,dvd writer ve kasaya ihtiyacim var. Sitelere baktim ama fiyatlar cok degisken oluyor piyasaya gore. Tahmini harcama ne kadar olur acaba ? 700W'lik supply almam gerekiyor topladigim sistem icin. kasa konusunuda pek onemsemiyorum. dis gorunumde falan degilim yani. bir de bunun dvd writeri var.Yardimci olursaniz cok mutlu olurum ona gore para ayircam cunku :)
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...