Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

400 liralık en iyi ekran kartı sanırım hd6870 olur şu anda. daha iyisine bütçen yetmeyebilir.

Uyum sorunu da çıkacağını sanmam ama sistemin darboğazı işlemci olacak yine.

Sen de kart boyutunu kontrol et Iluvatar.

6870 vatan'ın stoklarında yok o yüzden ucuz olmayabilir bu kadar.

6850 var, yine yeni çıkan oyunların hepsini çalıştırır, belki en son çıkanları en yüksek ayarda 50-60 fps ile oynatmaz o kadar.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-eah6850dc2dis1d5v2-hd6850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=51738

6870 de varmış stoklarında, bunu alman çok çok daha iyi olur.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11179-09-20g-hd6870-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56095
Sosyal ağlarda paylaş

_ILuVaTaR_ said:

hmm sağol, senin dediklerin mantıklı geldi.

zaten aşamalı upgradeler genelde yalan oluyor hehe, şimdi bu kartı alıp ilerde upgrade yaparken satıp daha iyi bir kart almam daha iyi olur herhalde.
6870 gibi bir kartla 2-3 sene gidebilirsin eğer sürekli upgrade yapan biri değilsen.

Tabi bu tahmini, ekran kartı piyasası ne kadar değişecek onu 7xxx serisi çıkınca görücez.
Sosyal ağlarda paylaş

Psu cok olumsuz refanslar almis. Onu da degistirmek zorundayim.

MSI GTX560 GDDR5 1GB 256Bit Nvidia Geforce DX11 Ekran Kartı
GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
P8Z68-V Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2200MHz (O.C.) SATA 3.0 HDMI&DVI
CORSAIR GAMING SERİSİ 80 PLUS 800W 140MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI
INTEL Core i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm

Son durum bu.

Bir de SSD'lere baktim.
http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-f120gb-gt-bk-120gb-force-3-gt-serisi-sata-3.0-ssd-%28555mb-okuma--515mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=56068
http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cssd-f60gb3-bk-60gb-force-3-serisi-sata-3.0-ssd-%28550mb-okuma--490mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=56067

Ucuzlamislar en son aylar once bakmistim.
60 lik mi yoksa 120 lik mi? 60 lik yeter gibi sanki sonucta OS kurulcak ve oynadigin 1-2 guncel oyun.

Bir de bu Asus anakartin p8z68-v le versiyonlari kirpilmis deniyor. Arada 170 liralik fark var. Ne ekstralari var kirpilmamis olan surumun?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben SSD'ye sadece OS kurdum, oyunları normal hdd'ye atıyorum. Oyunlarda çok bi performans farkı olmaz hdd'den kaynaklı.

PSU için de evet markasız bir PSU kullanmak riskli. Bütün parçalara zarar verebiliyor çünkü kendileri. Seasonic tavsiye ederim.

ha corsair seçmişsin zaten, o da olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

60 lik mi yoksa 120 lik mi? 60 lik yeter gibi sanki sonucta OS kurulcak ve oynadigin 1-2 guncel oyun.

ya kilit noktası bu almışken 2 tane 120gb alıp yardırıcaksın, o yüzden ertele. temiz kurarsın 240 gb da oyun + programlara vs yeter...

ssd oyunlarda loadingi yarı yarıya azaltıyor bu arada, 8gb ramle loading süresi yok gibi bir şey. raid0 yaparsan herhalde bekleme bile olmaz.. büyük zevk ssd'li bilgisayar kullanmak, kesinlikle değer.

hani almışken alayım diyosun, yavaştan topla =)
Sosyal ağlarda paylaş

kertenkel said:

Masquerade said:

ya kilit noktası bu almışken 2 tane 120gb alıp yardırıcaksın, o yüzden ertele. temiz kurarsın 240 gb da oyun + programlara vs yeter...

ssd oyunlarda loadingi yarı yarıya azaltıyor bu arada, 8gb ramle loading süresi yok gibi bir şey. raid0 yaparsan herhalde bekleme bile olmaz.. büyük zevk ssd'li bilgisayar kullanmak, kesinlikle değer.

hani almışken alayım diyosun, yavaştan topla =)

bu ssd ler için belli anakart gerekliliği var mı şuna uyar buna uymaz gibi yoksa tak geç mi
Sosyal ağlarda paylaş

Breakfast said:

bende ilerliyen zamanlarda pc toplamayı düşünüyorum da maliyeti düşürmek için psu lu mid. kasalardan alsam (haf 912 750 w. gibi) sorun yaşar mıyım? pc i konsol gibi kullanan biriyim o.c la falan uğraşmıyorum.
Ben de aynı kasayı kullanıyorum ve çok memnunum. Kasaya dokunması bile güzel, koynuma alabilirim her an.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

4 gb tek slot ram tavsiye eder misiniz? cok asırı pahalı bisey olmasın. 3 senelik sistemim var, herseyi gayet guzel calıstırıyor hala ama 2gb rami var sadece. o yuzden upgrade etmek istiyorum.
3 senelik sistem dediğine göre ddr2 istiyorsun diye varsayıyorum. 4 gb tek slot ram bakındım biraz ama bulamadım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...