serjuhan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2011 niye almıyım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lauranas Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 arkadaslar yeni sistem yapicam. su erkan karti isinden baya uzak kalmisim kafam karisti :D simdi bf3, rage falan gibi oyunlarda high yada ulta kaldiricak bi sistem dusunuyorum. ekran karti en son hd 4870 almistim ben aldgimda. hd 6850 yada 6870 dusunuyorum 6950 70 falan fiyatlari biraz cok gibi geldi gerek de varmi bilemedim.yoksa paraya kiyip 69.. serisimi almaliyim, genelde hep en ust segmentden alirdim kartlari ama alt segmentlerin performansi idare ederse guncel oyunlari gerek yok. islemci olarakda i5 onerileriniz lazim. son olarak anakart ve ram(6gb ddr3 alicam sanirim hali hazirda mushkin var 4gb 1066mhz ddr2) konusunda yardimci olursaniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 i5 2500k 6950 msi p67a g45 gskill 8 gb ddr3 wd 1 tb sata iii seasonic 750w kasayı da kafana göre bişey alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
qlrblrq Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Şimdi bi noob sorusu daha soracam. Kasadaki anakart vidalarının 4-5 tanesi şöyleyken bi iki tanesi de şöyle(ortasında delik var) bi problem olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 anakart yanar çıkar onları hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 niye sorun olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
qlrblrq Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Ne biliym anakart kitapçığında kısa devre olur falan demişler de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Cuce said: http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-hde00zfbgrbox-phenom-ii-x6-1100t-black-edition-3.3ghz-turbo-core-9mb-cache-islemci/productdetails.aspx?I_ID=50933 veya http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-hdt90zfbgrbox-phenom-ii-x6-1090t-black-edition-3.2ghz--3.6ghz-turbo-core-9mb-cache-islemci/productdetails.aspx?I_ID=44229 bundan hangisini alıyım? bide bunlara uygun asus bir motherboard önerebilirmisiniz? ati radeon 6850 üstüne bu mesajin editli halini gormemisim; 1090t + 870 chipset (asus m4a87 mesela ) veya, core i5 2500k + z68 chipset pahali geliyorsa; core i5 2300 + z68 chipset. diye dusunurdum muhtemelen. ikinci el islemcilere pek sicak bakmadin heralde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 hem bulamadım, hemde ödeme geldi, bende verelim gitsin dedim, 1100t+m5a97 yaptım. amd sevgimden vazgecemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 hayirli olsun, bulldozer oncesi guzel board. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 evet onu gördüm bende, yeni bios gelicek diyolardı, artık kısmet dedim. ha bide, önümüzdeki 6 ay yoğun ve bol renderlı gecicek, beta biosla riske girmek istemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lauranas Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 zaybird bir sistem onermis. alternatif onerisi olan varmi mesela mainboard asus istiyorum msi yerine, bide 6950 onerilmis hangi marka alinmali acaba sapphire mi his mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 overclock falan yapmayacaksan sapphire referans modelini al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
qlrblrq Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Şimdi sistem şu: Intel i5 2500k 8 GB Gskill Ram MSI P67A G45 CM Storm Scout 750W Psulu kasa Bugün bilgisayarı denemek için açtığımda kasadaki 3 fandan hiçbiri çalışmıyordu. Kasada anakarta takılan herhangi bir fan kablosu da yok. Ama psudan gelen(ya da kasanın arkasından gelen) bi güç çıkışını taktığımda fanlardan birisi çalıştı. Diğerlerini de deneyeyim dedim ama onlar uyumsuz. Şu ucunda 2 pin olan güç çıkışları olduğu için galiba. Nasıl çalışacak bu fanlar? Bi de anakartın Jpwr2'ye 4 girişi mi takayım yoksa hepsini mi? Yani şuraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 yeni konu açmiyim dedim windows 7 var demin etkinleştirme donanım monanım bişiler dedi ne ayak.iptal dedim üşendim gidip cdyi bul key yaz falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 yandın red. gitti 5770. ggnore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 ahaha adam zaten işlemci yaktı bu haberden sonra intihar girişimi falan çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 olm hala üzerimden atamadım 280 lira gitti ya.allahız psu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2011 bi parçanın "yanması" çok kötü durum ya.direk gidiyo elinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 Merhabalar. Yurt dışına çıkıyorum yakında sorun olmazsa 1-2 ay içerisinde orada olacağım. Yeni aldığım sistemi hatuna verip kendime benzeri ama daha fantastik birşey kuracağım türkiyede her marka ürünü (mesela hep çok istediğim evga kartlar, piyasadaki diğer ssdler mavi ekran manyağı yaparken stabil çalışan crucial ssdler, düzgün kaliteli su soğutma ürünleri vs) bulamamanın derdi de olmayacağı için şöyle birşey tasarladım kafamda. Gfx: EVGA GeForce GTX 580 FTW Hydro Copper 2 3072MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card x3 way SLI http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814130601 Ssd: Crucial RealSSD M4 512GB 2.5" SATA 6Gb/s Solid State Hard Drive x2 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820148444 Motherboard: Asrock Z68 Extreme7 Gen3 Intel Z68 (Socket 1155) DDR3 Motherboard http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157269 Monitor: Samsung S27A950D 27' 3d Monitor http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824001472 Cpu: Intel Core i7-2600K 3.40GHz (Sandybridge) Socket LGA1155 Processor Psu: Corsair Professional Series AX1200 High Performance 1200W Modular '80 Plus Gold' Power Supply Case: Corsair Graphite 600T Midi Tower Case - Limited Edition White Memory: G.Skill RipJawsX 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-12800C7 1600MHz Dual Channel Kit x 2 Watercooling Kit (350 euro) 1X Hardware Labs Black ICE SR-1 360 Radiator 1X 12V Alphacool Laing D5 Vario Pump 655 1X EK-D5 X-Top V2 Acetal G1/4" - Pump Top 1X EK Supreme HF CPU Waterblock - Copper Plexi 1X XSPC Single Bay Reservoir - Multi Fascia 3X Scythe Gentle Typhoon 120mm 1450 RPM - 3 Pin Fans 1X Mayhems Ultra Pure H20 Watercooling Fluid 2X XSPC 7/16" ID [16/11mm] Clear 8X OcUK 1/2" Barbed Fitting G1/4 - FatBoy Style - Black Nickel Finish Sli mı yoksa 3way sli mı.. Bazıları 3 wayi kaldıracak cpu oc olsa bile olmadığını ve 3 way ile max fps anlamında performans farkı yaratılamayacağını söylerken min fpse katkı sağlaması bakımından oyunu daha akıcı hale getirdiği ekleniyor. Durum nedir bu konuda ? Deneyimi olanlardan bir alıntı yapayım mesela said: It has made my gaming experience more in depth.. 2 580s gives me good FPS but also gives more random low FPS drops 3 580s give me good FPS, max FPS gain not much compared to 2 580s, but it gives me less random low FPS drop and frame rates stays more constant.. It's fun and I am not miserable about purchasing a 3rd 580 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 Ben grafik kartlarını incelerken şu siteden bakıyorum genelde: http://www.guru3d.com/ Orda çeşitli oyunlarda GTX 580 3 way SLI'ın review'i var, baya etraflı bir karşılaştırma yapmışlar, özellikle de 2 way'e göre: http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-580-3-way-sli-review/ Bu reviewde de bazı durumlarda CPU bottleneck olmuş diyorlar. Sonunda da 2way'i tavsiye ediyorlar. Ama bence 3way SLI büyük ihtimalle her durumda en az 2 way kadar iyi performan verecek, bazı durumlarda da geçecektir. Fakat o paraya değer mi ondan pek emin değilim. Yanlız 3 way 580 2 way 590'dan daha iyi performans gösteriyor galiba, o yüzden 2 way 590 SLI yerine 3 way 580 daha mantıklı gibi. Evet galiba en azından Nvidia kartlar içinde en iyi performansı 3 way 580 veriyor gibi. Ama ben pek usta değilim bu konularda, gözümden kaçırdığım noktalar mutlaka vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Yorumlarınızı almak istiyorum, şöyle bir sistem toplamayı düşünüyorum para da el verirse: CPU: INTEL i7 2600K 3.40GHz MOBO: ASUS P8Z68-V PRO RAM: G.SKILL RipjawsX 8GB 1600 MHZ CL 7 EKRAN KARTI: MSI N580GTX Lightning Xtreme Edition GeForce GTX 580 (Fermi) 3072MB 384-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card. // Bunu bulabilir miyim bilmiyorum, bulamazsam 1.5gb versiyonunu alıcam KASA: COOLER MASTER COSMOS RC-1000 // Acaba bu kasanın hava sirkulasyonu nasıl? Yorumlarda bununla ilgili negatif birşeyler okudum da. Eğer bu kasa kötüyse alternatif olarak ne önerirsiniz ? Olabildiğince sessiz olması tercihimdir. PSU: Corsair HX1000 // Bunu bulabilir miyim ondan da emin değilim, buna alternatif olarak ne önerirsiniz? Ayrıca ileride 580'leri SLI'larım diye 1000w almaya karar verdim ama ona rağmen biraz overkill gibi mi? SSD: CORSAIR 120 GB F120 FORCE SERISI SATA III SSD HDD: Herhangi bir 2TB Sata III 6gb/s HDD alıca, WD düşünüyorum. Evet, nedir yorumlarınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 bence, ekran kartı psu ve işlemciyi o kadar hardcore almaya gerek yok gaming için topluyorsan pc yi. HD6850 var bende ekran kartı şuan piyasada bi tek bf3 de ultra oynamıyorum oyunları i5 2500k var gayet.net psu zaten ilerde yeni bi teknoloji çıkar şuankinin yarısı güç tüketir ekran kartları ziyan olur üzülürsün. bence über bi sistem toplamak yerine iyi bi sistem topla bilgisayarın gücü 3 yıl sonra bile çok iyi olucaksada teknolojik özellikler olarak geri kalıcaktır. şuan bi anda cebinden o kadar para çıkarıcağına ilerde direct x 15 destekleyen ekran kartı alırsın mesela 2.ci yi almak yerine bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi? son olarak donanımdan çok anlamam benden çok daha fazla anlayan insanlar var burda bu benim kişisel görüşümdür onlarınkini daha çok kaale alırsan daha sağlıklı sonuçlar elde edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2011 Ekran kartını 580 GTX almaya niyetliyim ama ben de biraz senin gibi düşünüyorum, zaten o yüzden karasız kaldım. Özellikle PSU konusunda 850watt'a ve islemciyi i5 2500K'ya indirmeyi düşünüyorum ama i5 2500K ile i7 2600K arasında sadece 100 dolar var, o yüzden o 100 dolar daha verip hazır topluyorken i7 alıyım diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2011 Fortuna said: Yorumlarınızı almak istiyorum, şöyle bir sistem toplamayı düşünüyorum para da el verirse: CPU: INTEL i7 2600K 3.40GHz MOBO: ASUS P8Z68-V PRO RAM: G.SKILL RipjawsX 8GB 1600 MHZ CL 7 EKRAN KARTI: MSI N580GTX Lightning Xtreme Edition GeForce GTX 580 (Fermi) 3072MB 384-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card. // Bunu bulabilir miyim bilmiyorum, bulamazsam 1.5gb versiyonunu alıcam KASA: COOLER MASTER COSMOS RC-1000 // Acaba bu kasanın hava sirkulasyonu nasıl? Yorumlarda bununla ilgili negatif birşeyler okudum da. Eğer bu kasa kötüyse alternatif olarak ne önerirsiniz ? Olabildiğince sessiz olması tercihimdir. PSU: Corsair HX1000 // Bunu bulabilir miyim ondan da emin değilim, buna alternatif olarak ne önerirsiniz? Ayrıca ileride 580'leri SLI'larım diye 1000w almaya karar verdim ama ona rağmen biraz overkill gibi mi? SSD: CORSAIR 120 GB F120 FORCE SERISI SATA III SSD HDD: Herhangi bir 2TB Sata III 6gb/s HDD alıca, WD düşünüyorum. Evet, nedir yorumlarınız? O ekran kartı türkiyeye gelmeyecek yakın süreçte.. Ben de bulabilsem geçen hafta kurduğum sisteme sli yapacaktım ondan ama türkiyede yok extreme edition hatta lightningin ilk versiyonu bile zor bulunuyor şuanda. Dolar inmeden bütün ithalatçılar ürün almayı bıraktı diyebiliriz sanırım, şuanda amaçları stokları tüketmek. Nessaftw said: Kasa: CORSAIR Special Edition White Graphite Series 600T Mid Tower Kasa konusunda fikir danışmışsın bak ben bundan aldım ve güzel kablo management yaparsan çok iyi oluyor, bir önceki kasam full tower idi bu defa mid tower alayım dedim gayetde iyi oldu. (Sol kapağı değiştirip fan ekleyebiliyorsun dilersen) => http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=523331 Psu olarak 1000 1200 lükler türkiyede şuanda stoklarda yok hiçbir yerde ama sağda solda ufak yerlerde birilerinin elinde kaldıysa bulabilirsin belki. Bol şanslar ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar