Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bermuda şeytan üçgeni


hippy_tarkan

Öne çıkan mesajlar

site altında arama yaptım ama konu altında ilgisiz konuşmalar yaşanmış ve belki aramızda bilgili-ilgilenen insanlar olabilir.

bermuda adası-miami-porto riko arasında bulunan yüksek elektro manyetik bir alan olarak açıklıyor bazıları.diğer bir grup yüksek oranda metan gazının bu bölgeden geçen cisimleri dibe çektiğini söylüyor ama bu bana pek inandırıcı gelmiyor suyun bu şekilde dibe çekmesi biraz ekstrem bir olay gibi.

varsa eğer elinizdeki hurafelere,söylentilere dayanmayan belgeleride bu konu altına yapıştırın kaynak olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ansiklopedi sitelerinden ziyade daha çok e-kitap lar ve bilinmeyenler hakkında tartışmaktan bahsettim aslında.çünkü o verdiğin linkteki türden siteler birbirlerinin aynısı yazılar kaybolan uçak filolarından bahsediyor vs. bir şeylerin kaybolduğunu herkes biliyor,böyle bir bölüm olduğuna göre bu konuyla daha derinlemesine ilgilenen insanlar olduğunu düşündüm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buradaki "fenomenlerin" nedeni o civardaki deniz yatağında bulunan devasa donmuş metan rezervi. Metan çözüldüğü zaman kabarcıklar halinde yüzeye çıkmaya başlıyor, deniz yüzeyi eğer çıkan miktar çok fazlaysa turunculaşıyor. bu gaz tabi hava karışımından hafif, yükseliyor yani. Ayrıca yanıcı olduğundan jet motoru gibi bişey bunu çektiği zaman cöböf efektini duyuyoruz. Bir de gemilerin batmasının sebebi yine bu gaz çıkışı. Kabarcıklar halinde yükselen metan, geminin yüzdüğü suy ile temasını engellemeye başlıyo yer yer, bu yüzden ya dengesi bozulup batıyo gemi, ya da yine metan miktarı çok fazlaysa direkt batıyor.

Bunların dışında "abi gemi gitmiş oraya, sonra gemiyi boş bulmuşlar, bilmemne olmuş" vs. vs. şeklindeki söylemler, zamanında oradaki olayların anlaşılmamasından kaynaklanan, insanların bu olayları efsaneleştirmesinden başka bişey değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buğra said:
Bir de şöyle bir şey duymuştum ama tam doğru olarak aktaramayacağım. Bir anda deniz dibine çöküntü oluşuyor, girdap gibi yani. O zaman boşluk oluşuyor ve hava inceliyor. Tabi o çöküntünün nedenini hatırlayamadım ama mantıklıydı.

çöküntü oluşa oluşa kaç kere olacak bu olay :) benim dediğim şey kanıtlanmış zaten, görüntüsü falan bile var direkt olurken.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

milliyetin bahsi geçen kitabını okumuştum çok seneler önce, kapağında kurukafa falan vardı hatta, orada kaybolan insanların gemilerin uçakların nasıl kaybolduklarını falan anlatıyordu. bazı gemiler felakete uğradığında sağlam olarak çıkabilmiş üçgenden, ama bu sefer de içinde insan kalmıyormuş, bir tane şoktan çıkamayan adam vardı, bir de papağan vardı canlı çıkan, yani ben o zaman okuduğum bu kitapla bu şekilde yönlendim tabi ki, uçakların son telsiz konuşmaları falan da ilginçti, doğru yanlış bilmem, metan olayı da gerçek olabilir ama tümünün o kadar basit olduğunu sanmıyorum, manyetik alan yoğunluğu gibi bir şey de söz konusu denmişti...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...