Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigarayı Bıraktım

Durgun-3-X-Yesil

Öne çıkan mesajlar

Tam iki hafta oldu bugün. Açıkçası ilk günler eksikliğini pek kafama takmadım. Ancak günler ilerledikçe işler kötü gitmeye başladı. Sigarasızlık büyük boşluk yarattı bende. Akşamları dışarı çıktığımda içtiğim çaydan, biradan zevk alamaz oldum. Bu sebeple oraletten başka birşey içemiyorum. En kötüsü de dışarı çıkma isteğim pek kalmadı. Ne yapacağım sanki, kös kös gene oturacağım öyle diyorum. Anlayacağınız bu durum moralimi gün geçtikçe bozuyor. Birkaç gün önce yaklaşık bir yıldır içmediğim nargileye tekrar mı başlasam diye düşündüm. Fakat onunla ilgili okuduğum yazılarda en az sigara kadar zararlı olduğunu gösterdi. Şu anda tekrar başlamamak için sahip olduğum en büyük avantaj vicdanımın devreye girmesi. 'O kadar kişiye bıraktığını söyledikten sonra iki hafta mı dayanabildin anca.' diyorum kendi kendime ve az da olsa moral depoluyorum. Bir de spor yaparken nedense mutlu oluyorum. Sanki nikotini ciğerden temizleyen bir makine varmış gibi geliyor o esnada. Herneyse işte yazmak istedim nedendir bilinmez. Böyle söylenmem fazla dayanmayacağımı gösteriyor sanırım?
Sosyal ağlarda paylaş

Füks said:
yani bence birden bırakmak daha zor olabilir. mesela her zaman alamayacıgın bi puro bunun için ideal oldugunu düşündüm. ha eger puro içersem sigara içesimde gelir dersen başka o zaman

Zamanında azaltmalar denedim. Ancak sigara azaldıkça bir stres yada mutluluk anında patlama yapabiliyor. Böylelikle gün ve gün sigara sayısı artıyor. Ha ters tepki yapanlarda vardır belki. Cidden bu yöntemle bırakan olmuş olabilir. Ancak benim için bir anda bırakmak en yararlası olacak. Umarım dayanabilirim. Dişlerimin arkasındaki koyu sarı tabakalarında azaldığını görmek mutluluk verici ama işte bir korkum var. Bu istek ya geçmezse? Geçenlerde gazetede okumuştum. İngiltere'de yapılan bir ankette sigarayı 30 senedir içmeyenlerin bile hala sigaraya karşı özlem duydğu, canlarının çektiği saptanmış. Haydi hayırlısı. :)
Sosyal ağlarda paylaş

nikotin bandı ya da sakızı tavsiye ederim. tabi onun da bokunu çıkarıp günde 10 sakız çiğnemeyeceksin =)

çünkü bağımlılık yapan her madde gibi sigarayı bırakmakta da iki aşama var. birincisi fiziksel bağımlılık, yani kanında alıştığın oranın altında nikotin olduğundan vücudun rahatsız olması. ikincisi ise psikolojik bağımlılık. dışarı çıktığında elini nereye koyacağını bilememek, yalnız otururken kendini sap gibi hissetmek vs.

bu ikisiyle birden uğraşmak zor olduğundan önce nikotin bantları yardımıyla fiziksel bağımlılıktan kurtulup psikolojik bağımlılığı kendi iradenle yenersen sonrasında fiziksel bağımlılıktan daha da rahat kurtulur, dumansız bir hayata kavuşabilirsin.

eğer nikotin bantları pahalı gelirse nargileyi de bir aşama olarak kullanabilirsin. nargile içerek sigaradan uzaklaşıp o sigara içme alışkanlıklarını terkedeceksen kısa vadede kendini yine az az zehirlesen de uzun vadede karlı olabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kilom değişmedi. Hatta iştahım fazla olmasına rağmen yemek yemeye uğraşamıyorum diyebilirim. Açıkçası bende ciğerin istemesi gibi durumlar çok stresli ya da mutlu anlarda oluyor. Öyle anlarda yani içime çektiğim birkaç nefes bile hayat veriyor sanki. Onun haricinde bağımlılığımın psikolojik düzeyde olduğu zaten belli. Çünkü dışarı çıkmak istememe sebebim bundan ötürü geliyor. Yani bir kafe vs bir yere gittiğimde sigara içme isteğim artıyor. Örneğin geçmişte bir ara 8-9 ay boyunca sigarayı sadece içki içtiğim zamanlarda kullandım. O da ayda en fazla iki kez oluyordu. Bunun sebebi de kendimi öyle ortamlarda içmem gerek diye şartlamamdan ötürü geliyor. Zaten ilk sigaraya da gene böyle bir ortamda başlamıştım. Sanırım bilinçaltında yer edinmişim. :)Neyse yola devam bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...