Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 paranın yere düşmeden uzaylılar tarafından eritilme ihtimalinide katması bile lazım o kadar professör olmuş aheuahe, çakal professör
mawiman Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 arkadaşlar sayısalı tutturmakda bir başarısızlık mı ? yani burda herkez bilmem kaçta kaç diyor hesaplar yapılıyor sizinde başınıza gelir deniyor ve hep kötü yorumlanıyor peki süper sayısal lotoyu tutturmakta ozaman bilmek kaç milyarda bir insanın başına geliyor şimdi size çıkmama şansı varmı mı? (Oynamasan çıkmaz yani) yani mektup göndermezsen yanlış adrese gitme şansı olmaz veya hamile kalıp cocuklar doğulmazsa yere düşme veya ölüm olmaz... insanlar olmazsa istatistik olmaz ve bu hatalar olmazsa başarıyı neyle ölçeriz... hatalar başarıların bir göstergesidir.
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mum_Chamber said: o zaman senin ortaokul ve lise matematiğini tekrar okuman gerekiyor.. Doveet said: tamam okurum saygılar Mum_Chamber said: sevgiler Overseer said: ben overseer... abi bu ne ahahahahahah
fede Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 hey allam ciddi ciddi tartışmışlar % 50 yi ya. onu geçtim istatistik saçma bi bilim hakkaten
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mumu said: yanlış olmuş asteroth mantığın özür dilerim ama. ya da ben ynalış anlamışımdır bilmiyorum. iki ihtimalli. Ya yanlış anlamışsındır, ya da yanlış anlamamışsındır. Fifti fifti.
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 aente said: bişey ya olur ya olmaz ya da dik gelir! bkz havaya atılan bozuk para! azcık gerçekçi olun birşeyin olma ihtimali %33tür l@n! yanlış yine 50% olur.sonuçta dik geldiği zaman gelmemiş oluyor yazı yada tura :p
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Asteroth said: Mumu said: yanlış olmuş asteroth mantığın özür dilerim ama. ya da ben ynalış anlamışımdır bilmiyorum. iki ihtimalli. Ya yanlış anlamışsındır, ya da yanlış anlamamışsındır. Fifti fifti. he aynen işte. herşey yüzde elli abi ne yapıcağımı şaşırdım ya oluyor ya olmuyor.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Drall said: funq said: bir ihtimal varsa, bilin ki o ihtimal daima %50'dir, genel dediğiniz şey, özel için hiçbir şekilde dayanak olamaz, bağımsızdır. ilginç istatistikler... ya olur ya olmaz hesabı? katılıyorum ben de buna! ama gel görki bunu olasılık konusunu işlerken matematik dersinde hocaya der, inat eder ve sınavda yaparsan sıfır puan hoş kaçar araya =( olasılık hesaplamaların ne olduğunu bilmiyorsanız tabii doğrudur matematik hocasının inat ettiğini iddia etmek.
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Absolut said: Bİrşey ya olur ya olmaz diyorsun ama bunun olup olmama ihtimali kısmına mı inanmıyorsun. Sana göre bir tabancada 5 mermi ile rus ruleti oynamak ile 1 mermi ile rus ruleti oynamak arasında fark yok mu yani? Doveet said: eğer bir kere sıkacakcam o tabancayı kafama evet bence arada bir fark yok Ahahah güldüm abi bişeyi savunmak adına saçmalanması çok komik.Öyle bi durumda cidden hangisini seçerdin acaba^^ Mum_Chamber said: o zaman senin ortaokul ve lise matematiğini tekrar okuman gerekiyor.. Kurtarmaz böyle bi mantığı lol.
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Bide felsefeyle olasılık hesaplarını karşılaştırmışsınız.Aferim size.
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Dünyaya dev bir gök taşı çarpacak ve uygarlık yok olacak. Jeofizikçilere göre her yıl bunun olma olasılığı milyonda bir. İnsanoğlunun atalarını da hesaba katarsak, yedimilyon yılı aşkın bir süredir bu gezegende varlığımızı sürdürdüğümüze göre, bir gök taşının bu güne kadar bizi yok etmiş olma olasılığı %700. Yani anlayacağınız, bir kere değil 7 kere ölmüş olmalıydık şimdiye. Ne demeye çalışıyorum sizce? Bir gök taşı bizi yok edecek demeye çalışmıyorum, düşük olasılıklı olaylar hakkında bir yorumda bulunmaya çalışıyorum. Kıssadan hisse şudur. Her an her şey olabilir. Adam Fawer - Olasılıksız sanırım güzel bir açıklama getirior.
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 -Dark_Angel- said: Bide felsefeyle olasılık hesaplarını karşılaştırmışsınız.Aferim size. Pascal olasılık hesabına göre hayatının son yıllarını dine vermiş.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 said: İnsanoğlunun atalarını da hesaba katarsak, yedimilyon yılı aşkın bir süredir bu gezegende varlığımızı sürdürdüğümüze göre, bir gök taşının bu güne kadar bizi yok etmiş olma olasılığı %700. Yani anlayacağınız, bir kere değil 7 kere ölmüş olmalıydık şimdiye. Bu arkadaş sanırım üniversitede olasılık derslerinden kalmış :D Biz sadece (999.999/1.000.000)^7.000.000 luk bir dilim arasına düşüyoruz. Dünyanın başlangıcını 0 olarak kabul edelim ve bizim de o zamanda olup, o zaman içersinde bir olasılık hesabı yaptığımızı düşünelim. N. günde bir meteorun dünyaya çarpıp onu yok etme olasılığı (999.999/1.000.000)^(N-1)*(1//1.000.000). Ama öte yandan aynı hesabı şöyle bugün yapalım "geçmiş 7 milyon yılda bir meteorun dünyaya çarpıp onu yok etme olasılığı nedir?". Sıfır tabi ki. Yani olasılık hesabının, hangi zamanda yapıldığı ve hangi zaman aralığına yönelik yapıldığı önemli.
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 @Flameofffear : Evet biliyorum oda ayrı bi geyik xD Olasılık pek kavranmamış galiba.Havaya 3 kere para atarsın yazı gelme olasılıgı %150mi oluyo ahhaha çat diye 3 kere tura gelir kalırsın.Olasılığın güzelliği bu zaten :D
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Bide Ardeth demek istedigin tuhaf geldi.Geçmişle ilgili olasılık hesabı o şekilde yapamazsın çünkü herşey belirli yani.Havaya para attım tura geldi diye o paranın tura gelme olasılıgı %100dü diyemezsin. (Aslında dersin oda kaçınılmazlıkla ilgili başka teorilere gidiyoda konumuz olasılık =P)
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Six sigma diyen oldugumu bilmiyorum ama SIX SIGMA klima geldi orani gorunce
funq Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 fizban said: ciddi misiniz ya olasılığı o kadar anlamayanlar ? hakkaten ciddiyseniz bundan sonra hiçbir mesajınızı ciddiye almayalım olsun bitsin yani, 1 aylık bi köpeğim var o bile daha iyi anlıyo olasılığı. önce insan ol bence... göktaşının çarpma olasılığının katrilyonda bir olması bu sene çarpıp çarpmayacağı konusunda size bir fikir veriyor mu? ne veriyor bu size? ne konuda fikir veriyor? bu kesir size ne ifade eder?
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 belirli zamana ait fikir vermez, zaman aralığına ait fikir verir.
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 gerçekten ya sırf inat ediyosunuz, ya da böyle baya düpedüz cahilsiniz. öyle böyle değil ama. hadi mumu geyik yapıyomuş onu anladım da, kalanı çok vahim durumda. resmen çok vahim.
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Millet niye celallendi böyle yahu, noluo birisi özet geçsin pls. :D
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 said: İnsanoğlunun atalarını da hesaba katarsak, yedimilyon yılı aşkın bir süredir bu gezegende varlığımızı sürdürdüğümüze göre, bir gök taşının bu güne kadar bizi yok etmiş olma olasılığı %700. Yani anlayacağınız, bir kere değil 7 kere ölmüş olmalıydık şimdiye. altıma sıçtım hahahah
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 küme kavramı ve extremely large numbers olayı ile ilgili özel ders alın pls. artık onu da ya alırsınız ya almazsınız. %50 sdfs ülen hep schrödinger'den öğreniyonuz di mi bu %50leri falan. hey allam.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 hoop birader schrodingere laf etme!
spompas Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 hayır değildir. ertesi gün haplarına hiç güvenim olmuyor nedense oda %95 olsada; nolur nolmaz
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Ardeth said: hoop birader schrodingere laf etme! schrödingere %50 laf ediyorum sdf
Öne çıkan mesajlar