Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

niye böyle hırçın bu hayvan yahu

PATA

Öne çıkan mesajlar

Meraba. uzatmadan konuya gireyim.

şimdi iki haftalık saf kangal aldık bu pazar 4. haftasına gircek.bu köpeğin anlayamadığım bi şekilde sürekli bizi ısırıyor.alıştı bize ama son iki gündür sürekli hırlıyor ısırıyor. ilk başlarda ufak tefek yazıftı ama şimdi sağlam oldu çenesi ondan can yakmaya başladı.dün gece uyandım ağlıyodu.geldim ısırmaya başlıyınca elimi susuyor
kolumu ayağımı ne kaparsa. kemik verdim bi tane ufak onuda ısırıyor ama daha çok gelip beni ısırıyor.balkonda bakıyoruz gayet hijyenik ve dikkatli olarak ama nedir bu köpeciğin sorunu anlayamadım
Sosyal ağlarda paylaş

veteriner tembih etmişti ısırark oynattırmayın şimdi yakalayamaz ama yakalarsa ilerde canınız çok yanar alışmasın demişti.yabancı yı ısırdığı gibi ısırmaz ama yine can yakar demişti zaman zaman ondan alışmasın dedi ama gel görki dayanamıyor.beyfendi hala biberondan beslenip bizi ısırıyor.bende alışmasından korkuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

dişlerinin kaşınıyor olması çok muhtemel.

cünkü kangallar çok insancıllardır. daha doğrusu sahiplerine karşı çok sadık olurlar ve kesinlikle zarar vermemek gibi güdüleri vardır
genç olmasına ver bence
bir de yine de alışkanlıklar kötü olmasın dersen ona hem onun ısırabileceği hem de aynı anda senle oyun oynayabileceği yuncaklar alabilir/yapabilirsin.

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
disleri gelisim asamasinda oldugundan ve kasindirdigindan sizin elinizi isiriyor olabilir. bir zamanlar benzer bir sorunu benze buddy ile yasamistim. oyuncak kemik bazen cozum olabiliyor ancak surekli olarak isirmasina izin vermemenizi oneririm. yuksek bir ses tonu ile uyarmanizda fayda olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

bide ilişki kurmayı seven hayvanlar kangallar, normalde anasının orasını burasını geveliyen hayvan, sizine elinizi ısırması cok şaşırtıcı değil.

zaten dişleride cok kaşınıyordur şimdi, ouncağına alışırsa rhatlar biraz. Elbet uyarmak gerekiyo sizi eli gevelemeye alışmaması için ama cokta soğutmaya gerek yok hayvanı.
Sosyal ağlarda paylaş

petshoplarda kemik şeklinde köpek dişleri için özel oyuncaklar satılıyo onlardan tavsiye ederim, hemende bitmiyo bitirmesi epey uzun zamanını alıyo hatta bazen bitirmiyo sora devam ediyo falan.oyun istegini de yatıştırır hem. hatta bnimki hırs yapıyodu bi ara kenarını kopartmak için :d ben tutuyodum diğer tarafından o çekiyodu tüm gücüyle ahah
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ya bi haftaya bahçeli eve taşınıcaz ama çok ufaktı geldiğinde veteriner ölür dedi erken kesmişler anne sütünden 2 haftalıkken ondan evde baktık bide balkon büyük yani ufak değil gezio koşuyo filan.ısırma konusunda da hayır kelimesini öğrettim artık hayır diyince acıttığını anlıyor duruyor rahatız böyle :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kangalların doğasında koyun sürülerini korumak vardır.Uçsuz bucaksız kırlarda, yaylalarda yaşamalı.Kendi bölgesini belirler ve korur.Sahibine çok sadıktır.Çenesi ve göğsü çok güçlüdür.Kurda önce göğsü ile vurur, yere serermiş.Benim büyük dedemin de 2 tane varmış.Dayım hâlâ hikayelerini anlatır.En mükemmel köpek cinsi bence.Seni ısırmasının nedeni de annesiyle kardeşleriyle falan o şekilde boğuşarak dövüşmeyi öğreniyor.Büyüdükçe onu apartmanda tutman zor olacak.Balkonda yaşamak doğasına aykırı.Haaa birde dedem sırf onlar için eşek satın alıp kavurma yaparmış, kış boyu onu yedirirmiş.Bahara canavar gibi çıkarlarmış.(Bu bilgileri annemden aldım).Bizde Sivaslıyız bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...