Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cd-rom u niye görmüyor.

BeIlow

Öne çıkan mesajlar

arkasında küçük şeyler var,(en azından hdd de öyleydi)eğer takılı durumdaysa birincisine siyah küçük zıbırtı jumper master ayarında dır,eğer 2 tane cd romun varsa biri master öteki slave olcak.
ayarları vardır arkada yazar bi yerde.
bi de başlangıçtaki ayarlardan master veya slavese ona göre tanıtman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

1- ide
2- jumper slot
3- power

jumper icin ayarlar markadan markaya degisebiliyor, ustundeki stickerda fln yaziyordur, master/slave/auto diye.

edit:

kablolamayi da yanlis yapmis olabilirsin.
kalin ide kablosunun
|============||=====ii

seklinde olmasi lzm.
I= anakart
||= slave disk
ii=master

jumperlar dogru gozukuyorda kablolama yanlissa yine gormeyebilir. bunlarin birbinire uymasi lzm. yani slave jumper gozukeni middle ( || ) a baglaman gerek.

karisik oldu. neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

auhahuauh naapmışsınız ya rofl.

Adam jumperlara ellememiş ki en başta, ide kablosunu yanlış takmış, siz demişsiniz "ooo campırdır campırdır". Şimdi ayıklayın pirincin taşını ahaha :D Burdaki tavsiyeye uyup jumperlara el atmasaydın 3-4 denemede kablonun doğru halini bulurdun. Artık kolay gelsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bende diyorum ki benim mesajlarimi okumadan yorum yapiyorsun, elbet gaza geliyorum =P

benim yazdigim sey gayet acik, jumper kabloya uymuyorsa jumperi kabloya uygun hale getir. bu kadar.

isin icine sata girerse daha da karismiyor ortalik, ztn sata ile otomatik taniycak anakart.

bu arada bellow; jumperlarin hepsini cikartirsan auto olmasi lzm. kablolamana gore calisir hale gelir heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...