BeIlow Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 şimdi ben bir kaç parça değiştirmiştim tüm parçaları geri bağladım ama bilgisayar cd-romu görmüyor ? . cd-rom açılıyor kapanıyor yani çalışıyor mantıkta ama bilgisayar tarafından görmüyor ne yapabilirim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 ide ise jumper ayarlarini kontrol et. sata ise yine jumper ayarlarini kontrol et. 2 tane master goruyor olabilir jumperlar yuzunden hdd baskin geliyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 jumper ayarı nedir :D . evet bilgisizlik sıçıyorum T_T Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 arkasında küçük şeyler var,(en azından hdd de öyleydi)eğer takılı durumdaysa birincisine siyah küçük zıbırtı jumper master ayarında dır,eğer 2 tane cd romun varsa biri master öteki slave olcak. ayarları vardır arkada yazar bi yerde. bi de başlangıçtaki ayarlardan master veya slavese ona göre tanıtman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 1- ide 2- jumper slot 3- power jumper icin ayarlar markadan markaya degisebiliyor, ustundeki stickerda fln yaziyordur, master/slave/auto diye. edit: kablolamayi da yanlis yapmis olabilirsin. kalin ide kablosunun |============||=====ii seklinde olmasi lzm. I= anakart ||= slave disk ii=master jumperlar dogru gozukuyorda kablolama yanlissa yine gormeyebilir. bunlarin birbinire uymasi lzm. yani slave jumper gozukeni middle ( || ) a baglaman gerek. karisik oldu. neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 CD-Rom aletinin arkasını çevir, orada görürsün Jumper Settings diye. Power girişinin yanında olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 tek cdrom nereye getireyim onu ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 master yap hepsini en uc kablo, master jumper. anakartdan da cd-rom u master yaparsan problem kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 deneyip geliyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 yok olmadı digital manuel slav yazıyodu digitale geçirdim slav den tık yok :S cd-rom normal açılıp kapanıyor ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 manuel yap, kabloyu master seklinde bagla. bios dan ayarlarini ise cd rom master de. aklima baska bisey gelmiyor problem nerede anlayamadim. bu sekilde olmaliydi. calisan bi rom un sokulup takildiktan sonra calismamasini sadece kablolama veya arizaya yorabiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 banada yorabilirsin :D yalan yanlış kabloları bağlamış olabilirm :D stereo yazan bi kablo var onu bağlasam olmaz dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 stereo ses kartina baglanir cd den direk mcd dinlemek icin. en fazla ses gelmez yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 anakrttan master filan yapmadım ben anakartın neresinden master yapıcam onuda bilmiyorum :D bu arada kabloya baktım hdd den bağlı çıkan kablonun diğer beyaz büyük uç var ya onu bağlamışım cd rom a (nasıl anlattım lan :D) ondan olabilir mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 O zaman hdd slave, rom master olmus oluyor senin tarifine gore anladigim kadariyla. Burdaki arkadas hayli guzel resimli fln anlatmis, seni ona havale ediyorum kusura bakmazsan =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 auhahuauh naapmışsınız ya rofl. Adam jumperlara ellememiş ki en başta, ide kablosunu yanlış takmış, siz demişsiniz "ooo campırdır campırdır". Şimdi ayıklayın pirincin taşını ahaha :D Burdaki tavsiyeye uyup jumperlara el atmasaydın 3-4 denemede kablonun doğru halini bulurdun. Artık kolay gelsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Zaten kac tane alternatif var mr_hand? ztn dedim tek alternatif kablolama diye, jumper neyse kabloyu o sekilde yap diyorum. Kablo neyse jumperi oyle yap diyorum? Bunda ne fark var? okumayip mesaj atmayin cozum uretmiyorsaniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 gaz mısın? adam jumperları falan değiştirmiş işte? herşeyi master yaptım diyo? eee? ne gerek vardı böyle yapmasına? :) sata diskle beraberse (ki öyle heralde) işiniz iş şimdi. Çözüm üretilirdi erken görseydim topii de karışmış iice uğraşması lazım bulması için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Bende diyorum ki benim mesajlarimi okumadan yorum yapiyorsun, elbet gaza geliyorum =P benim yazdigim sey gayet acik, jumper kabloya uymuyorsa jumperi kabloya uygun hale getir. bu kadar. isin icine sata girerse daha da karismiyor ortalik, ztn sata ile otomatik taniycak anakart. bu arada bellow; jumperlarin hepsini cikartirsan auto olmasi lzm. kablolamana gore calisir hale gelir heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 o değilde bana kimse 3 kablo takmam gerektiğini niye söylemedi der ve kaçarım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Nasi yani ya? hangisini unutmussun? :D lol calisiyor mu yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 ahah çözdüysen mesele yok. öğrenicen tabi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 teknoloji çok aciyip bişi yov. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 çözdüm ben beyaz orta büyüklükteki ve küçük olanı takmışım ortadaki en büyük takmamışım hayvanım demi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Aahaha bastan beri dedigim ide kablosu hepten yokmus. =P neyse, cozulduyse problem yok =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar