Xo Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Sadece ilk mesajı okudum. İnsanların, insani bir şekilde davranmama durumunun mesleklerle pek bir ilgisi yok. Nasıl bir polis böyle bir barzoluk yapabiliyorsa, dışarda işsiz güçsüz "barzo" diye tanımladığın bir adam daha insani davranabiliyordur. Olay çünkü özde, yetiştiriliş tarzında yatıyor.
Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 fobi olayı banada biraz abartı bi örnek gibi geldi. mesela bende sosyal fobi var ozmn istiklalde yürüyecegim zaman herkes yoldan çekilsin yada hepsi itlaf edilsin mantıgı çıkıyor. arkadaş "salagin birinin gerekli sorumlulugu kaldiramadigi icin sokaga biraktigi hayvanin cezasini benim vergilerim cekmek zorunda degil" de demiş. aslında haklı bir düşünce ama eger öyle bir çalışma olsaydı şuan o vergilerin harcandıgı makam arabalarından daha iyi birşeyler gerçekleşebilirdi sanırım. öncelikli olarak itiraz edilmesi gereken şeylerden biri degil kanımca. birde başka bir konu daha var oda insanlara saygısı olmayan bi toplumdan hayvanlara saygı göstermelerini beklemek. ilgilenen yada ilgilenmeye çalışan insanların bu kadar hor görülmesine anlam veremiyorum. belki geçim sıkıntısından belkide psikolojik problemlerden dolayı hayvanlara yapılan bakımı bile kıskanan ve çekemeyen insanlarla aynı dünyada yaşıyoruz fakat bu bile tavırlarına karşı bir bahane olamaz. açıkçası ben çevremizde olan biten için duyarsız kalma taraftarı degilim. duyarlı olucam diye bilinçsiz bir şekilde yardım etme taraftarıda degilim çünkü oda gördügüm kadarıyla yarardan çok zarar getiriyor. mesela sokakta aciz bi yavru kediyi alıp 2-3günden sonra bakamayıp geri bırakmak (aynı yere bıraksanız bile) o hayvanın yaşama şansını %90 azaltıyor. hayvanlara yanlış gıdalar vermekte aynı şekilde. bunlar gibi bir sürü şey var. not: bu arada sokak kedileriyle ilgilenen varsa facebookta "Fatih Camii'nde Bulunan Kedilere Acil Destek Lazım!" diye bi grup var belki ilginizi çeker.
Innuendo Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 polisi sikayet et felan demisiniz de o adam o dedigi yapar ustune: "xxx sitesinde onceki gun olan olayda 2 genc hayatini kaybetti. alkol ve uyusturucunun etkisindeki 2 genc, gece yarisi ortaligi karistirdi. kendilerini uyarmayak isteyen polis memuru ile kavga etmeye basladilar. olay esnasinda yere dusen polisin silahi ates alip 2 genci oldurdu. olaydan sonra olay yerinde gazetecilere aciklama yapan celalettin cerrah "zaten gencler sabikaliydi, olay yerinde bol miktarda bos bira sisesi bulundu. ayrica yapilan kan testinde genclerin uyusturucu kullandigi goruldu. memur arkadasimiz olaya mudaha etmeye calisirken kasinin ustunedeki cizikten gorebileceginiz gibi yaralandi. kendisi su an hastanede fakat cok sukur durumu iyi. silahi yere dusup ates almasi sonucu suclular da oldu" olmaz mi? turkiye de oyle bir olur ki..
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Ben kedi köpek severim ama beslemeyi sevmem. Özellikle kediler çok alışıyor birde gören kedi geliyor sonra 10 tane kedi mamaa miyaav diye takılıyor. Dükkanın bahçesinde güzel bi kedi var cins bişey ama sokağa atılmış belliki. Yukarıdaki doktor buna kuru mama atıyordu kedi de bahçede takılıyordu. Bizde dükkanın önüne alışmasını istemememize rağmen sıcakta su bulamıyordur diye bi tabak ile su koymaya başladık. Su bittikçe su koyuyorduk içiyordu hayvanda. Sonra kimliği bilinmeyen biri bizim su koyduğumuz tabağa ekmek artıkları fln koymaya başladı. Mecbur tabağı kaldırdık kedi sudanda oldu. Şimdi bizim dükkanın önünde kedi beslemek ne oluyor birader? Hayvanın maması var zaten e suyuda var. Sen çok istiyosan tut kediyi götür evinin önüne koy ekmek yemek artıklarını. Milletin yerinde bunu yapmakta ne oluyor?
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 olur mu olur. de eki bitişik olacak yalnız 2 üstteki mesaj
Quadrophenia Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Polisten şikayetçi iseniz, direk e-mail ile bildirin detaylı oalrak şikayetinizi tabii ki polisin adı soyadı vb bilgiler ile. Bir arkadaşım bu şekilde soruşturma açtırdı, bilgi edindirme yasasına gore de surekli bilgi veriyorlar soruşturmanun her aşamasında.
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 ghaldszar vardı bi zamanlar forumda, onun msn iletisi şu baya bi zamandır: "köpek efendi istemezdi, efendi köpeğin dünyasını yıkmasaydı eğer.."
matama Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 valla sitede hayvan besleyenleri bende kursuna dizmek istiyorum evinde besleyenlerden degil, mahallenin tamamindaki kedileri besleyenlerden, onlar yuzunden her yer pislik oluyor, sacma sapan kedi sesleri kavgalari
Aye Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 kedi, hayvanlar içindeki belki de en temiz hayvandır. poposunu saatlerce keyifle yalayabilmesi için müthiş bir evrim geçirmiştir. :) kedi candır. başına buyruktur ööle microsoft un köpeği değildir. ister sokakta yaşar ister duvarda karrdeşim. neyse ben yatıyom geç oldu yaksamlar
cado Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 kedi seslerinden felan bende sinir oluyorum helede mayıs ayıysa
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 sokak hayvanlari toplum sagligi icin zararlidir. Hayvan barinaklarina goturulup kisirlastirilip vefat etmesi beklenmelidir. Gelismis toplumlar boyle yapar sokakda beslemezler... Iti kopegi besleyecegim diye insanlari kirmaya gerek yok.... Cok seviyorsan alirsin evinde beslersin.. Polis ettigi lafta haksizdir. Her polis kotu degildir ve ozellikle polis koleji mezunu polisler sende bende iyidir.. Polis olmassa inan dunya cok daha kotu biryer olur.. Dunyada herzaman kolluk kuvvetleri antipati uyandirir, cunku polisle isin ya suc islersen yada sana suc islenirse olur.. Normal zamanda gidipde bir caylarini icmessin sakin kafa ile.. Polis de bu ulkenin her insanin pistigi ayni kazandan cikar.. doktor , avukat, savci, hakim, ogretmen, imam, basbakan larda kotu insan orani ne ise polisdede oran aynidir cunku kazan aynidir.
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Tabi sorun Doktorun, Mühendisin, Muhasebecinin, İmamın, Öğretmenin aksine Polis'in silahlı olması. Kötü insan oranı, piskopat oranı eşit olsa dahi tehlike potansiyeli denk değil.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Silahla olculuyorsa sana su istatiskleri verebilirim.. http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=4448441&p=2 TR deki polis sayisi : 189 bin kisi http://www.umut.org.tr/public/page.aspx?id=1144 Tr deki ruhsatli silah sayisi : 134 bin yivsiz Tufek sayisi : 1 milyon 400 bin yeni demek silah degil esas mevzu..
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Onları ayrıca eleştirelim ne alakası var benim dediğimle?
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 polisin daha eğitimli ve sorumluluk sahibi olması elbette ki önemli bir husus ve bunların yetersiz olduğu durumları maalesef görüyoruz ama polise karşı yapılan genellemeler de hayli mantıksız. en nihayetinde can riskinin kaza kapsamında değil, işin parçası olduğu iki yasal meslekten birisi. şurada polise laf atan hiç kimse herhalde o maaşa o işi yapmayı üstlenmezdi değil mi? ama birileri yapmak zorunda işte.
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 polise polisi şikayet edin sıkıosa hehe
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 bazi arkadaslarin kalplerinde hic merhamet kalmamis
fede Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 polis bizi kurşuna dizmekten beter ediyo zaten
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 hele ki silahını çıkarıp gösterecek olursa böyle atar yapıp, direkt meslekten ihraç. acımayın.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Herşeyden önce şurda polisin geneline hakaret nasıl ediliyor ve buna nasıl izin veriliyor anlamış değilim. Hakatten forumda bazı tipler var adamların her türlü guruba , meslek guruplarına veya ırklara küfür hakaret etme kapasiteleri ve izinleri var. Polisin %80 şerefsizdir demek nedemek yahu. Modları açıkça göreve davet ediyorum.. Buraya mesaj atıp yaptırım uygulamayanları da alkışlıyorum (tu) ( Unutmayın polis genel olarak bizim emniyetimizi sağlayan bir emniyet gurubudur , ABD konsolosluğu önünde şehit olan insanlarda "polisti" . Açıkça söylüyorum bu forumda şu densiz densiz mesaj atanları barındırarak onlar kadar suçlusunuz. Biri çıkıp ordan diyecek memurların hepsi şerefsizdir , varmı böyle birşey ? ( Yazım sert olmuş olabilir , ama bu şekilde mesajlara izin verilmesine tahammül edemiyorum , vurdum duymazlıkta cabası ) Sokaktaki hayvanlara gelince , sokakta hayvanları kış kış taparak , aman bahçeme girmesin , bahçeme pisliğini yapmasın , ektiğim domateslerin arasına girmesin vs. vs. diyerek ortamda hayvan bırakmadık. Sonrada apartmanlarda evlerde böcek , fare ve çöplerin hayvanlar tarafından tüketilmeyip ortalarda kokuşması nedeniyle oluşan mikrop , pislik ve hastalıklarla uğraşıyoruz. Doğanın dengesini biz bozuyoruz geri dönüp bize çarpıyor. Hayvanı sevip sevmemeyi geçtim en azından bu şekilde düşünülse o hayvanların olmasının yararını daha iyi anlarız.
Romario Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Liboş olup da polisi sevmek gerçekten +1 Horizon.
Rock Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Greeny said: polise polisi şikayet edin sıkıosa hehe Lafı azımdan aldın.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Türk polisi ile ilgili olarak yazılarınıza dikkat edin konuyu kilitlettirmeyin lütfen. 3-5 hatalı polisin yaptığını veya emir sonucu bir grubunun yaptıklarını lütfen bütün polisimize maal etmeyin. Bu noktadan itibaren Türk polisi hakkında atıp tutanları hakkında işlem yapılacaktır. Polis geldi :)
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 siz hiç bi hayvan barınağına gittiniz mi türkiyede ? biriniz dahi gitti mi, o durumu gördü mü ? gördüyse ve hala savunuyosanız bişey demiyorum. ben bir çok insanın insan barınağına götürülmesini ve vefat etmesini beklemek gerektiğini düşünüyorum. daha mantıklı o.
Öne çıkan mesajlar