Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fitness hakkında sorular

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fitness'a başladım. 3 hafta falan oldu. gerçi adı fitness'mı oluyo bilmiyorum başlangıç programı yapıyorum şuan. enseye lat çekiş, şınav, omuz pres,omuz dambılla yana açış, göğüs pres, çift dambılla çömelme, çift dambılla pazu(aklıma gelenler bunlar, tamamı bu da olabilir hatırlamıyorum) falan yaptırıyolar.

şimdi sorum şu: bu hareketleri yaparak ne biliyim göğüs kasları yüzünden göğüsleri çıkmış falan filan biri olmam demi? olmak istemiyorum çünkü. sadece aşırı güçsüzlüğümü normal güç düzeyine yükseltmek istiyorum. nası ağırlıklarla yaparsam bu hareketleri body'ci gibi değilde normal biri gibi olurum?
Mesaj tarihi:
Olmaz birşey öyle göğüsleri şişirme çizdirme işleri için 1-1.5 yıl falan düzenli yapmak gerekiyor.. Birde daha sistemli ve günde 1 büyük kas grubu girmek gerekiyor ayrıca beslenmeye çok dikkat etmen gerek.. Yani senin yaptığınla istemediğin birşey olmaz..
Mesaj tarihi:
Cons said:
güç istiyorsan tekrarı çok düşük tut, bi araştır bide kalbe yükleniyor diye duymuştum max ağırlık 4 tekrardan azı

o güç arttırmaz. kas şişirir boş yere. güç için kaldırabileceğin %70lik ağırlığı alıp 25 30 tekrar yapıyorsun. onu rahat rahat kaldırabilmeye başladığında ağırlığı arttırıp yine 25 30 tekrar yapıyorsun.yani kaldırdığın ağırlık azar azar artıyor ama tekrar sayın fazla oluyor. dövüşçüler bu şekilde çalıştırılır mesela. boş yere kas şişip seni yavaşlatmasın diye. gücün de bu şekilde daha fazla artar. az tekrar bodyci olmak için.
Mesaj tarihi:
alakası yok 25-30 tekrarla. dövüşçülerin ihtiyacı olan sürekli güç. maksimum güç için minimum tekrar yapmak gerekir. powerlifting falan filan
Mesaj tarihi:
yahu adam dövüş demiyorki. 20-30 tekrar gücün sürekliliği için dövüşçü adam napsın patlayıcı gücü, google aç powerlifting yaz gör antremanları.
Mesaj tarihi:
şişmek yapıya göre değişiyor. kimi adam şişiyor kolayca. kimi hiç şişmiyor. sdf. ayrıca adamın patlayıcı kuvvet istediğini bilmiyoruz ki. belki süreklilik istiyordur güçte.
Mesaj tarihi:
kondisyon gerektiren sporlar harici o süreklilik olayı pek günlük hayata yansıyan bişey değil. adam uzun mesafe koşucusu boksör ot bok değilse farketmez bile.
şişme konusundada adam istediği noktaya gelince korumak için antreman yapar daha fazla hacim kazanmaz, tabi millet sanıyor 3 ay badi yapsam roni kolmın olurum, sonra diyolar hocalara ben böyle olmak istemiyorum.
Mesaj tarihi:
peki, ağaç kütüğü var önümüzde. bununla 2 tekrar silkme halter yapıyoruz. bunun maksadı güç arttırmak mıydı? dayanıklılık içindir diye yaptırıyolar sanmıştım ben afd
Mesaj tarihi:
patlayıcı güç için o. o 25 30 tekrar olanlar dövüşün yoruculuğuna falan dayanabilmek için. yani dövüşçüye her hareketi 2 tekrar yaptırsan 1. roundun sonunda kendi kendini döver.
Mesaj tarihi:
yahu dövüş için falan güç istemiyorum ben:D şöyle eşya taşırken ölümlerden dönmiyim, ne biliyim az biraz kondisyon olsun denizde dubalara bikere gittikten sonra geri dönmek için 10 dakika dinlenmem gerekmesin, ne biliyim düz taban oluşumun koşuda yarattığı dezavantajı enazından bacaklardaki kuvvetle kapatiyim falan istiyorum. yarın salondaki çalıştırıcıya da dicem bakalım ona göre yüksek ağırlık düşük tekrarmı düşük ağırlık yüksek tekrar mı daha iyi olur diye. teşekkürler yine de herkese =)

buarada şuana kadar gidişim hakikaten faydalı olmuş bugün bunu gördüm, bisiklet sürdüm bi 10-12 kilometre, normalde olsa eve geldiğimde ölmüş olurdum. ama şimdi gayet ter içinde ama ölmemiş vaziyette geldim :P
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Drall merak etme , öle bodyci gibi olmak kolay bişi değil , sen rahat ol , Bilinçsiz olunca bende öleydim 2-3 ağırlık kaldırıp body ci gibi olcam sanırdım ama öle değil merak etme , bişi olmaz üstüne direncin artar ve vücudun en azından şekillenir
Mesaj tarihi:
Bir gence daha ağırlık kaldırıp ağrılarla yaşamak zor geldi sanırım xD

Şaka bir yana ÖSS için bırakıyorsan bırakma, ÖSS kasarken gidip günde 1 saat ağırlık kaldırmak koşmak etc. iyi gelir bünyene. ÖSS sonrası üniversite öğrencisi de olmazsın hem.
Mesaj tarihi:
mantıklı geliyo öyle günde 1 saat gitmek ama haftanın 5 günü dersane, eve gelince yorgunluk vesaire derken bir de spor öldürür gibi geliyo =/ bide salon evime uzaktı biraz dolmuşla gidip geliyodum (babamın tanıdığı diye oraya göndermişti:D) o ayrı bi işkence sıcakta.

neyse bakalım okul açılsın dersane başladığında çok yorucu olmazsa belki evin yakınlarında bi salona giderim, belki bi yüzme zımbırtısına yazılırım şöyle havuza gider gelirim, yada hiç uğraşmam dersane ev okul gezmetozma zincirine dahil ederim kendimi =P
  • Yeni Oluştur...