Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fitness hakkında sorular

Drall

Öne çıkan mesajlar

fitness'a başladım. 3 hafta falan oldu. gerçi adı fitness'mı oluyo bilmiyorum başlangıç programı yapıyorum şuan. enseye lat çekiş, şınav, omuz pres,omuz dambılla yana açış, göğüs pres, çift dambılla çömelme, çift dambılla pazu(aklıma gelenler bunlar, tamamı bu da olabilir hatırlamıyorum) falan yaptırıyolar.

şimdi sorum şu: bu hareketleri yaparak ne biliyim göğüs kasları yüzünden göğüsleri çıkmış falan filan biri olmam demi? olmak istemiyorum çünkü. sadece aşırı güçsüzlüğümü normal güç düzeyine yükseltmek istiyorum. nası ağırlıklarla yaparsam bu hareketleri body'ci gibi değilde normal biri gibi olurum?
Sosyal ağlarda paylaş

Cons said:
güç istiyorsan tekrarı çok düşük tut, bi araştır bide kalbe yükleniyor diye duymuştum max ağırlık 4 tekrardan azı

o güç arttırmaz. kas şişirir boş yere. güç için kaldırabileceğin %70lik ağırlığı alıp 25 30 tekrar yapıyorsun. onu rahat rahat kaldırabilmeye başladığında ağırlığı arttırıp yine 25 30 tekrar yapıyorsun.yani kaldırdığın ağırlık azar azar artıyor ama tekrar sayın fazla oluyor. dövüşçüler bu şekilde çalıştırılır mesela. boş yere kas şişip seni yavaşlatmasın diye. gücün de bu şekilde daha fazla artar. az tekrar bodyci olmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

kondisyon gerektiren sporlar harici o süreklilik olayı pek günlük hayata yansıyan bişey değil. adam uzun mesafe koşucusu boksör ot bok değilse farketmez bile.
şişme konusundada adam istediği noktaya gelince korumak için antreman yapar daha fazla hacim kazanmaz, tabi millet sanıyor 3 ay badi yapsam roni kolmın olurum, sonra diyolar hocalara ben böyle olmak istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu dövüş için falan güç istemiyorum ben:D şöyle eşya taşırken ölümlerden dönmiyim, ne biliyim az biraz kondisyon olsun denizde dubalara bikere gittikten sonra geri dönmek için 10 dakika dinlenmem gerekmesin, ne biliyim düz taban oluşumun koşuda yarattığı dezavantajı enazından bacaklardaki kuvvetle kapatiyim falan istiyorum. yarın salondaki çalıştırıcıya da dicem bakalım ona göre yüksek ağırlık düşük tekrarmı düşük ağırlık yüksek tekrar mı daha iyi olur diye. teşekkürler yine de herkese =)

buarada şuana kadar gidişim hakikaten faydalı olmuş bugün bunu gördüm, bisiklet sürdüm bi 10-12 kilometre, normalde olsa eve geldiğimde ölmüş olurdum. ama şimdi gayet ter içinde ama ölmemiş vaziyette geldim :P
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
mantıklı geliyo öyle günde 1 saat gitmek ama haftanın 5 günü dersane, eve gelince yorgunluk vesaire derken bir de spor öldürür gibi geliyo =/ bide salon evime uzaktı biraz dolmuşla gidip geliyodum (babamın tanıdığı diye oraya göndermişti:D) o ayrı bi işkence sıcakta.

neyse bakalım okul açılsın dersane başladığında çok yorucu olmazsa belki evin yakınlarında bi salona giderim, belki bi yüzme zımbırtısına yazılırım şöyle havuza gider gelirim, yada hiç uğraşmam dersane ev okul gezmetozma zincirine dahil ederim kendimi =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...