Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meğer Türban Yasağının Suçlusu Eğitimmiş!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Desene o zaman. Niye uğraştırıyorsun beni burada?!

O dönemde ingilizlerin hintlilere yaptığı baskının bu ülkede dindarlara yapıldığını iddia eden sensin. Ortaya ünide türbandan başka bi örnek koy da gözümüz gönlümüz açılsın.
Mesaj tarihi:
Haha

Özgürlükten kardeşlikten dem vuran kişiler nasıl insanları ulusalcı diye ayırabilir ki?

Benim verdiğim örnek burası bir oyun portalı olduğu için konuşmayı yumuşatmaya insanlara bir tebessüm sağlamaya yönelikti.Yoksa istediğin yere çekip komik bir şekilde argüman üretebilmen için o lafı etmedim :)

Demokrasinin ne oldugunu bilmeyen adamların demokrasiyi sırf çıkarları uğruna savunması beni çileden çıkartıyor.

Dış ülkeler tarafından verilen demokrasi :

Senin ülkenin savunma sistemini tamamen çökertmek için üretilmiş birşey.Demokrasi batının en güçlü silahlarından birisi.Demokrasisiz yaşayamayan uygarlığa sorun.Bir insan abd de siz bu ülkeyi kızılderilileri öldürüp onların cesetlerinin üstüne kurdunuz diyebilirmi?Hiç kimse diyemez çünkü amerika güçlü.Tr de yalan yanlış toprak koparmak için birsürü iftiralar da gündeme gelebilir çünkü tr güçsüz.Bu konuda duygusal davranmak yerine gerçekci davranıp güçlenip medyayı bu patates aydınlardan kurtarıp gerçekleri insanlara aktarmak lazım.

Artık insanlara o lanet olası demokrasi yerine benim halkım benim insanım benim buğdayım benim üretimim benim insanımın huzuru diye gelin enayiler sizi :)
Mesaj tarihi:
genel olarak insanlara yönelik bir çağrıydı, bilemiyorum tabii belki kendini insandan saymayan da vardır. düşünemedim o kadarını.

ingilizlerin hintlilere yaptığı baskıyı beğenmediysen birebir örnek işte 60'ların abd güney eyaletleri var. zenciler ve üniversite olayı direkt.

daha fazla tek tek örnek toplayamayacağım çünkü ne de olsa mürdüm erikleri ve papaz erikleri denip geçilir.
Mesaj tarihi:
İngiliz baskısından bahseden kim. Ben Türkiye'de dindarlara yapılan şu bahsettiğin baskıyı soruyorum. Koy ortaya şöyle ne baskılar varmış yurdumun dindar insanına öğrenelim.

Hala ne demek istediğimi anlamak istemiyorsan c tuşu crouch, v tuşu crawl.
Mesaj tarihi:
Sam said:
genel olarak insanlara yönelik bir çağrıydı, bilemiyorum tabii belki kendini insandan saymayan da vardır. düşünemedim o kadarını.

ingilizlerin hintlilere yaptığı baskıyı beğenmediysen birebir örnek işte 60'ların abd güney eyaletleri var. zenciler ve üniversite olayı direkt.

daha fazla tek tek örnek toplayamayacağım çünkü ne de olsa mürdüm erikleri ve papaz erikleri denip geçilir.

neden bahsettiğini anlayamadım tam ama eğer zencilere yapılan hintlilere yapılan baskılarla türban olayını bağdaştırıp duygu sömürüsü yapmaya çalışıyorsan kimse yemez o kadarını.

Yukarıda bu konudaki düşüncemi yazdım, her iki tarafta dayatmacı zihniyettir ve birbirinden farkı yoktur.Yaptığınız tek şey karşılıklı bu ülkeye zarar vermek.
Mesaj tarihi:
GEd said:
bu başörtüsü tartışması ömür boyu bitmez, bunun doğrusu vardır tek bir yol vardır, ama iki tarafta dayatmacı zihniyettir.

sam sir AKP demokrasi ayağına AKP dayatmacı zihniyeti diğer arkadaşlarda laik cumhuriyet dayatmasındadırlar
bir 10 yıl kadarda bu böyle gider ,belkide daha fazla.

Bu işin doğrusu, gerekli altyapı hazırlandıktan, halk cahillikten çıkarıldıktan (50 seneye tekabül eder) ,ekonomik rahatlık oluştuktan sonra , türban veya donun bile universitelerde serbest olmasıdır , universite dediğiniz yerler özgür eğitim kuruluşları olmalıdır.

Ben 3 ay önce Ankaraya geldiğimde Gazi ve bir kaç universitenin önünden geçtim,kapısında it kopuğun olduğu, sıkı güvenlikten sonra içeri girilen universiteler gördüm, siz böyle universte ortamında hiç bir boku serbest bırakamazsınız.

10 kere söyledim bu forumda da çok ,türban ,don, uzun sort ,kısa şort herşey serbest olmalıdır universite ortamında,takım giyme zorunluluğu bile olmamalıdır kimse için,ancak bizim geri kalmış ülkemiz bunun için hazır değil,bu nedenle ki AKP ve demokrasi altına sığınan yandaşları eğer gerçekten bu ülkeyi sevselerdi önce bu altyapının oluşması için hazırlık yaparlardı, bunu yapmak yerine başları sıkışınca türban sorununu öne sürmek yoluna gitmezlerdi.

Bu sorun tamamen iki taraflı suni bir sorundur ve sizlerde bunun maşalarısınız.

Iste budur. Cevap budur, yapilmasi gereken budur, durum budur.
sir'un ve saz arkadaslarinin hicbir lafini kabul etmek mumkun degil, cunku olaylari bu acidan gormuyorlar. Ulkenin arkaplaninda olanlari gormemezlikten gelip ozgurluk soylemlerini simdi uygulamaya basliyorlar. O arka plandakilere ortam hazirladikladiklarini inkar ediyorlar.

Ama cozum budur, bunu 1-2 yil evvelde yazmistim ama bugun hala tartisiliyor. Sonra "LathspeLL neden boyle manyakca yaziyorsun?" diyorlar. 1-2 yil once duzgununu yazdikta ne oldu?
Mesaj tarihi:
Sam said:

Surda ki zihniyetin newdonis'in 50'erde ilk zenci kizin okula girme fotografini alip, turbanlinin okula girme fotografini yan yana koymasiyla hicbir farki yok. Birbirinden alakasiz 2 konudur. Bunu diincede "neymis alakasiz olan?" diyeceksiniz basa donucez off.
Mesaj tarihi:
"Liboşları tanıyalım" adlı kitaptan bir madde:

"Halk cahil, eğitmek lazım" dediğinizde liboşlar tarafından ideoloji aşılayan pis faşistler olarak sınıflandırılırsınız.
Mesaj tarihi:
GEd said:
neden bahsettiğini anlayamadım tam ama eğer zencilere yapılan hintlilere yapılan baskılarla türban olayını bağdaştırıp duygu sömürüsü yapmaya çalışıyorsan kimse yemez o kadarını.

nedense meşhur bir sahne geldi aklıma. (:P)

valla ben bir görüş aktarmadım, tespitte bulundum benzerlik var diye. insanları görüşler üzerinden değil de şekiller üzerinden değerlendiren kişiler olmaya devam ettikçe bu benzetmeler de olacaktır. kim yer, kim içer orasını bilemem.

türban olayı şahsen zerre kadar umrumda değil, ne kendim türban takıyorum ne de yakınımda bir kişi var takan. bana giren çıkan yok amiyane tabirle. ama bu dayatmaları yapanlar bununla yetinmiyor, ülkenin de önünü bilinçli ya da bilinçsizce kapıyor her fırsatta. bundan da ülkeye hayır değil, zarar geliyor. en güzel örneğini işte zombi bülent hükümetiyle gördük. birileri muslukları başkalarına bırakmamak için ülkenin de, vatandaşın da anasını ağlattı. ve bunlara bir dur demedikçe de devam edecekler aynen.

ha buna da "ben hepinizin tepesinden bakıyorum, herşeyi görüyorum siz de adam mısınız" diyen varsa ona da tavsiyem yukarıya baksın. belki onu da görüp acıyan birisi duruyordur orada. elitist diktatörlük savunusu eğitim ile geliyorsa o halde o eğitim sistemini de yıkıp baştan inşa etmek gerek.
Mesaj tarihi:
Sam said:
riglous said:
Insanlarin kiligina bakarak, niyetlerini anlayabiliyo musun... Sokakta orospu gordugum zaman ben anlayabiliyorum. AKP sempatizani gordugumde de anlayabiliyorum.

denmiş, ben de modern giyim kuşamı reddeden, çağının gerisinde giyinen bir insanın resmini koydum. niyet yorumcusu arkadaşın nedense niyet algılayıcısı çalışmadığından olsa gerek bu kişinin irticacı olduğunu anlayamadı. maksadım orada tamamlanmıştır.

Daha once de soylendi, Gandhi'nin verdigi savas, milliyetci bir savasti; Ingilizlere karsi, Hint kulturunu canlandirip milliyetciligi alevlendirdi ki Hindistan ozgurlugune kavussun. O adamin kiyafeti Hindistan geleneklerine goredir. Kiyafet devriminden sonra basortusu takmak, cagin gerisinde kalmak demektir. Dahasi siyasi bir simge takiyorsa insan, bunu kulturle bagdastiramazsin. Kisinin icinde bulundugu ortami yok sayarak bana bu boyle bu soyle, o zaman calismiyo senin niyet algilayicin diyosun. Nu resme model olan ciplak adamla, yatakodasinda bulunan ciplak adamin niyetleri farklidir. Ikisini de ayni kefeye koymaya calisiyosun ama ise yaramiyo Sam. Mantiksiz is yapiyosun... Sonra da cevap verdigini saniyosun. Ben seninle harbi harbi tartismak istiyorum ama tartisacak bi sey vermiyosun ki bana. Biraz daha yapici olmani isterdim.

ha bir de çok güzel eklemeler yapmış sağolsun:

Sam said:
said:
Neyin cagin gerisinde, neyin ilerisinde oldugunu kim belirliyo? Kendisi yerine baska birisinin sozunu tekrarlayan insan cagin gerisindedir.

atatürkçüler de dahil buna yani?

Simdi ben Ataturkcu degilim diyosan bi defol git zaten, vatan hainisin. Git mahkemeye seni vatandasliktan cikarsinlar.
Ataturkcu olmak demek onun sozlerini sana soylemek demek degildir. Kendi bilincimle aldigim karari, inandigim seyi sana soylemektir. Ataturk birey olmayi ogretmistir bizlere. Bu nedenle biz baskasinin sozlerini tekrarlamiyoruz; kendi inandigimiz seyi soyluyoruz. Zira egitim bize bunu ogretiyor.

Sam said:
said:
Sahip oldugu haklari kullanmayip, bu haklarini baska birisine kayitsiz sartsiz devreden cagin gerisindedir.

boş oy atan darbe şakşakçıları da buna dahil olsa gerek?

Evet dahiller. Ayni kocasinin soyledigi veya 100YTL, komur vs. karsiliginda kendisine soylenen sembole muhur basan cahiller gibi.

Sam said:
sana dönelim tekrar..

o adama ikinci sınıf insan muamelesi yaptılar, trenden indirdiler. ve bir bomba geliyor: mahkeme salonunda türbanını çıkartmasını istediler ve çıkartmadı. hak arama arayışına böyle olaylardan sonra başlamıştır.

kayısı ve şeftali tavsiye ederim şu günlerde.
Daha once de bunun yanlis bir ornek oldugunu soyledik. Adamin giydigi yerel kiyafetiydi. Milliyetciliginin simgesiydi bu. Bence bu bomba asil sana karsi bi bomba cunku adamin kiyafetinden milliyetci oldugu anlasiliyo. Niyeti belli kisacasi. Senden daha haysiyetli ki o hicbir zaman niyetini inkar etmedi. Gizlemedi kimseden. Seninse getirmek istedigin duzeni acik acik soyleyecek yuzun yok, cunku biliyosun ki kimse razi gelmeyecek boyle bir duzene.
Mesaj tarihi:
Nedense "elitist"lerin yaptığı baskı oluyor da dincilerin düzenleri özgürlük oluyor.

Nedense musluklar "elitist"lerin elinde olunca sorun oluyor da dincilerin elinde olunca olmuyor.

Nedense eğitimin onca derdi kederi hiçe sayılıyor da mesele eğitimlilerin gerçeği görüp türbanı siyasi simge saymasına gelince "eğitimimiz hoşgörüsüz insan yetiştiriyor, yıkıp yeniden yapalım" deniyor.

Nedense oyunu kömüre bulgura satan 2 milyon vatandaşımıza biz "cahil" diyoruz diye üstten bakan adam oluyoruz, ama onların oylarını satın alanlar ve durumlarında bir iyileşme olmadığı/oldurulmadığı için gelecek seçimde bir daha satın alacak olanlar demokrasi yıldızı oluyor.
Mesaj tarihi:
said:
- x=1.
- ama bu denklem x^2=2
- olsun, denklem yanlistir.
- iyide biz denklemin cozumunu bulmaya calisiyoruz
- tamam iste 1.
- ama cozmuyo bu denklemi?!?!!?!?
- olsun, 1'in ne kadar onemli bir sayi olduguna bak. Ne kadar cok denklem cozdugune bak. Bu senin icin yeterli kanit.
- iyide bu kanit degilki.
- siz dinsizler zaten hep boylesiniz. guclusunuz diye simdi borunuz otuyo. ama ilerde goreceksiniz, x'in 1 oldugunu herkes ogrenecek.
- peki...

Al bunu, egitim icin bi daha yaz.
Mesaj tarihi:
riglous said:
Simdi ben Ataturkcu degilim diyosan bi defol git zaten, vatan hainisin. Git mahkemeye seni vatandasliktan cikarsinlar.

ahahaha diğerlerini geçiyorum zaten, gene aynı kömür çuvalı edebiyatı da bu çok iyiymiş. :D

valla günlerce konuşsak da birşey çıkmaz şu tartışmadan, zira ben a diyorsam siz z anlıyorsunuz. "davul zurna az" denmiş, haliyle öyle bir imkan bile yokken cidden uğraşasım yok. sir'e de tekrar hayret ediyorum, derviş sabrı lafı olmasa sir sabrı olurmuş o deyim.

mesele konuda anlaşamamak da değil, öyle olsa aşinayım ona. mesele aynı dili konuştuğumuzdan şüphe duymam. zira "ben öyle birşey demedim" diyorum, adam "böyle böyle diyorsun" diyor iki mesaj sonra. çinli olsa şu kadar yazıya anlaşırdık herhalde.

belki bunu da yemeyen çıkar düşüncesiyle..
Mesaj tarihi:
sir said:
eh, üniverstede bile zorunlu ders, yanlı bir "inkılap tarihi" olursa ve yakın tarih, AB, felsefe doğru düzgün okutulmazsa, tabi ki eğitimle beraber tek tipleşme de, elitizm de yaşanır.

böyle buyurmuş sir. ne bir bilgi ne bir dayandığı argüman. hoşuna gittiği gibi inanıyor arkadaş.

süfer bir kavram buldum bak şini senin gibi saçmalaşanları analiz edip;

"türk antin kuntin enteli usturası"

eğer ki toplumsal bir olayla ilgili N tane açıklama varsa bu açıklamalardan devlete en çok bok atanı doğrudur.
Mesaj tarihi:
Abi herkes demokrasiyi diline sakız etmiş işine geldiği gibi söylüyor. Ulahn nerde kimde ne adına dünyanın neresinde bir demokrasi var allah aşkına bir gösterin yahu? En azılı insan hakları savunucuları bile işlerine geldiğinde insan haklarını hiçe saymıyor mu. Bırakın allahınızı severseniz ya küçük laf oyunlarıyla milletin beynini karıştırmaktan başka bir işe yaramıyorsunuz. Demokrasiymiş... Peh... Nerede Demokrasi?
Mesaj tarihi:
Sam said:
riglous said:

ahahaha diğerlerini geçiyorum zaten, gene aynı kömür çuvalı edebiyatı da bu çok iyiymiş. :D

valla günlerce konuşsak da birşey çıkmaz şu tartışmadan, zira ben a diyorsam siz z anlıyorsunuz. "davul zurna az" denmiş, haliyle öyle bir imkan bile yokken cidden uğraşasım yok. sir'e de tekrar hayret ediyorum, derviş sabrı lafı olmasa sir sabrı olurmuş o deyim.

mesele konuda anlaşamamak da değil, öyle olsa aşinayım ona. mesele aynı dili konuştuğumuzdan şüphe duymam. zira "ben öyle birşey demedim" diyorum, adam "böyle böyle diyorsun" diyor iki mesaj sonra. çinli olsa şu kadar yazıya anlaşırdık herhalde.

Ortaya argüman koymadığın halde sizinle uğraşamayacağım edebiyatı yapmak daha da iyiymiş. Ne tartıştık, ortada tartışma mı oldu ki anlaşamadığımız bir yer oldu?!
Hadi tartışsak da analaşamasak neyse diyeceğim.

Sen en iyisi en iyi bildiğin işi yap da bize civilizasyon monarkta nasıl oyun kazanırız onu anlat. Buralar pek sana göre değil galiba.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Sen en iyisi en iyi bildiğin işi yap da bize civilizasyon monarkta nasıl oyun kazanırız onu anlat. Buralar pek sana göre değil galiba.

yalnız şunu harbiden merak ettim, sen beni birisiyle mi karıştırıyorsun yoksa başarısız bir gönderme mi sözkonusu? muhtemelen tsk gibi ikisini de yalanlarsın ama şansımı deneyeyim. (:P)
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
dimi sg-1, halbuki sen paticik forumunun konu dışı bölümünde türkiyeyi kurtarıyosun :)

Vatansever olmanın suç olduğu şu günlerde büyük bir suç işlediğimin farkındayım.

Sam said:
sg-1 said:

yalnız şunu harbiden merak ettim, sen beni birisiyle mi karıştırıyorsun yoksa başarısız bir gönderme mi sözkonusu? muhtemelen tsk gibi ikisini de yalanlarsın ama şansımı deneyeyim. (:P)

Yo farketmez, eğer civ uzmanı değilsen bize çölden gelen karıncalarla ilgili birşeyler anlatsan da olur.
Dönüp dolaşıp ironi yaptığım kısımda takılman ayrı bir ironi olmuş ama, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Mesaj tarihi:
Hala türbanın altında masumluk arıyorlar.
Fetonun askerleri zerre umrumda değil, giremeyecekler üniyede devlet dairesine de.

Oraya Gandhi resmi koymakla da kendi kafanıza göre bir şey mi kanıtladınız. Kendi ülkesini kurtarmak isteyen bir adamla ülke rejimini yıkmak isteyen bir adamın müritleri aynı kefede yani. Bravo.

Şimdi gelip yok türbanla fetullah ne alakaymış gibi saçma sapan yorum yapmayın pls. Yemezler. Neyin ne olduğunu görecek kadar tecrübe sahibiyim bu konuda.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

Vatansever olmanın suç olduğu şu günlerde büyük bir suç işlediğimin farkındayım

alakaya çay demle. insanların burda bu tür şeyleri tartışma sebebi zaten "ülkeyi nasıl daha iyiye götürürüz" konusunda fikir yürütmek.

yani bir tek senin düşünceni düşünenler vatansever, diğerleri vatanını sevmiyo diye birşey yok.
  • Yeni Oluştur...