Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meğer Türban Yasağının Suçlusu Eğitimmiş!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu kadın gidip ölsün, bunu savunanlarda peşinden gitsin mümkünse.

Tüm inkilap derslerini "yanlı" kıvamına sokman sayın sir tamamen senin zihinsel sorunun. Bizi enterese etmiyor. Senin hocan önyargılı diye tüm hocalar da öyle olacak demek değil.
Mesaj tarihi:
sir said:
e iyi de başını örtmeyenlere ayrıcalık tanıyan bi devlet kamplaşmayı kendisi yaratmış olmuyo mu?

sir senin herhalde başını örten hanımların yardım aldığından fakir semtlerdeki hanımların otobüslerle sanki bir seda sayan eğlencesine gidermiş gibi gezdirildiğinden haberin yok galiba :) kömürleri söylemeye gerek yok herhalde.İnsan hakları için ölecek devlet adamlarımız neden bu kadar insan haklarına saygılıyken e yuh artık denen yolsuzluklara imza atıyorlar ?

Başını kapamayan bir kızın üniversitede okuması ayrıcalık değildir.Nasıl rts oyunlarında level 1 bir özelliği bitirmeden level 2 ye geçemiyorsak daha başını açamayan bir insanın alacağı eğitim anca onun zırvalamasına sebep olur.Transparan giysi giyip türbanını takan kızdan daha çirkin olabilir bu. Görüntü kirliliği tamamda cahil kafalar daha çok zarar getirir.
Mesaj tarihi:
ahah süper ya. hayat bi bilgisayar oyunu değil, biraz realiteye dönmeni tavsiye ederim. devleti blizzard planlamadı.

aysun kayacı yeditepe mezunu kız, çıktı dedi ki "çobanın oyuyla benim oyum niye bir?". sen de diyosun ki türbanlının level atlaması lazım.

peki senden zeki, veya eğitimli biri gelip sana "level atla öyle gel oku üniverstede" dese sen "peki abi" diyip kabul mü edersin? yoksa "sen kimsin ki, sana bu hakkı kim veriyo, bu levelları kim koydu" diye sorar mısın..
Mesaj tarihi:
ben level atlasın gelsin demiyorum ki bu çok saçma birşey.İnsan önce iyi niyet arar insanlarda ardından kültür ve zeka gelir.Benim belirtmek istediğim en azından iyi niyetli olmaları.

Benim iyi niyetli ama başını örten insanlarla hiçbir sorunum yok.Benim tek belirttiğim üniversitede okumanın bir adabı var.Bir insanın başını örtmesi çağdışı birşey çağdışı hareketler sergileyen bir insanın çağın ilerisine geçmeye çalışan eğitim kurumlarında ne işi var?Herşeyin bir usulu var.

Ayrıca bu kadar hasas konuları pişirip pişirip önümüze koyanlar acaba ülkemizi ne kadar düşünüyor :)
Mesaj tarihi:
neyin çağdışı, neyin çağiçi olduğuna nasıl karar veriyosun, bu adabı belirlemek neden sana düşüyo? insanların kılığına bakarak niyetlerini anlayabiliyo musun?

"çoban" sözcüğünü niye kullandı madem?
Mesaj tarihi:
Cobanlarin kazandiklari paradan vergi kesilmedigi icin olabilir mi acaba...

Insanlarin kiligina bakarak, niyetlerini anlayabiliyo musun... Sokakta orospu gordugum zaman ben anlayabiliyorum. AKP sempatizani gordugumde de anlayabiliyorum. Hmmm... Demekki herkesinki degil ama, bazilarinin niyetini anlamak mumkun. Sana her sey hayatinda a,b,c,d ve e siklariyla sunulmuyo, ey dost. Bazi seyleri dusunebilmen lazim.

Neyin cagin gerisinde, neyin ilerisinde oldugunu kim belirliyo? Kendisi yerine baska birisinin sozunu tekrarlayan insan cagin gerisindedir. Sahip oldugu haklari kullanmayip, bu haklarini baska birisine kayitsiz sartsiz devreden cagin gerisindedir. Rejimi protesto amacli bir sembol tasimasina ragmen, ne tasidigini bilmeyen insan cagin gerisindedir. 1923'ten beri boyle.
Mesaj tarihi:
Hindistanin yerel kiyafetlerini giyen Gandhi'yi benim karsima irticaci diye getirerek soylediklerimi haksiz cikarmaya calisman epey bi sacma olmus.

Sam, ne soyledigimi sen de cok iyi biliyosun, sir de. Bilmemezlikten, anlamamazliktan gelmeyin. Komik oluyo valla.
Mesaj tarihi:
adam hindistan'ı geriye götürmek istemiş işte, basbayağı irticacı. niyetler görünüş ile belli olmuyor muydu?

ha yok yerel kıyafete eyvallahsa işlemeli başörtüleriyle & şalvarlarla devlet dairelerinde çalışılabilir mesela?
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Argümanları kıyaslarken bile hala elmalarla armutlar.

sen dedin diye yani?

sir bak "elmalarla armutlar" diyince bitiyormuş olay, aklında olsun. hiç kasma o kadar, en güzeli budur.
Mesaj tarihi:
Sam, ne soyledigimi sen de cok iyi biliyosun, sir de. Bilmemezlikten, anlamamazliktan gelmeyin. Komik oluyo.
Hindistanla Turkiye ayni degil. Biz ileri gitmek adina kilik kiyafet derimini gerceklestirdik, 20.yy'da. Bu gun hala bu eski kiyafetleri giymeye merakliysaniz, buraya gelip hala cagin ilerisini gerisini tartismayin.

Ha cok istiyosaniz yapariz ama; ulkenin ucra bi kosesine yerlestiririz sizi, adina Pakistan2 deriz. Ister misiniz?

Mesaj tarihi:
valla tavsiye ederim şu sıcak günlerinde şalvar çok rahat. güneşe çıkarken de fes takıyorum mis gibi. sir de onaylayabilir.

o değil de biz sizi isveç'e yollayalım? hem zaten istiyorsunuz geçen temmuz'dan beri.
Mesaj tarihi:
Sam said:
sg-1 said:
Argümanları kıyaslarken bile hala elmalarla armutlar.

sen dedin diye yani?

sir bak "elmalarla armutlar" diyince bitiyormuş olay, aklında olsun. hiç kasma o kadar, en güzeli budur.

Evet, ben dedim. Benim fikrimdir argümanları kıyaslarken doğru kıyaslama yapmadığın.

Adamlar din özgürlüğünü ifade etmek için bi canavar uydurup ona sözde tapmaya başlıyorlar. İslamla kıyaslanmasının amacı bu, din özgürlüğü.

Gandi'nin yaptıklarını Türkiye'yle kıyaslıyorsun. O adam yaptıklarının hiçbirini dinsel inancı baz alarak yapmadı, ülkesinin sömürgecilerden kurtulması için, gayet milliyetçi bir yaklaşımla yaptı. Kıyafeti de hintliliğin simgesiydi.

Yani bugün benzer bişeyi Türkiye'de yaparsan darbecisin, ergenekoncusun, hapistesin, bu kadar basit.

Elmalarla armutlar.

Edit: Aslında senden şu resmi beklerdim.

Mesaj tarihi:
riglous said:
Insanlarin kiligina bakarak, niyetlerini anlayabiliyo musun... Sokakta orospu gordugum zaman ben anlayabiliyorum. AKP sempatizani gordugumde de anlayabiliyorum.

denmiş, ben de modern giyim kuşamı reddeden, çağının gerisinde giyinen bir insanın resmini koydum. niyet yorumcusu arkadaşın nedense niyet algılayıcısı çalışmadığından olsa gerek bu kişinin irticacı olduğunu anlayamadı. maksadım orada tamamlanmıştır.

ha bir de çok güzel eklemeler yapmış sağolsun:

said:
Neyin cagin gerisinde, neyin ilerisinde oldugunu kim belirliyo? Kendisi yerine baska birisinin sozunu tekrarlayan insan cagin gerisindedir.

atatürkçüler de dahil buna yani?

said:
Sahip oldugu haklari kullanmayip, bu haklarini baska birisine kayitsiz sartsiz devreden cagin gerisindedir.

boş oy atan darbe şakşakçıları da buna dahil olsa gerek?

sana dönelim tekrar..

o adama ikinci sınıf insan muamelesi yaptılar, trenden indirdiler. ve bir bomba geliyor: mahkeme salonunda türbanını çıkartmasını istediler ve çıkartmadı. hak arama arayışına böyle olaylardan sonra başlamıştır.

kayısı ve şeftali tavsiye ederim şu günlerde.
Mesaj tarihi:
bu başörtüsü tartışması ömür boyu bitmez, bunun doğrusu vardır tek bir yol vardır, ama iki tarafta dayatmacı zihniyettir.

sam sir AKP demokrasi ayağına AKP dayatmacı zihniyeti diğer arkadaşlarda laik cumhuriyet dayatmasındadırlar
bir 10 yıl kadarda bu böyle gider ,belkide daha fazla.

Bu işin doğrusu, gerekli altyapı hazırlandıktan, halk cahillikten çıkarıldıktan (50 seneye tekabül eder) ,ekonomik rahatlık oluştuktan sonra , türban veya donun bile universitelerde serbest olmasıdır , universite dediğiniz yerler özgür eğitim kuruluşları olmalıdır.

Ben 3 ay önce Ankaraya geldiğimde Gazi ve bir kaç universitenin önünden geçtim,kapısında it kopuğun olduğu, sıkı güvenlikten sonra içeri girilen universiteler gördüm, siz böyle universte ortamında hiç bir boku serbest bırakamazsınız.

10 kere söyledim bu forumda da çok ,türban ,don, uzun sort ,kısa şort herşey serbest olmalıdır universite ortamında,takım giyme zorunluluğu bile olmamalıdır kimse için,ancak bizim geri kalmış ülkemiz bunun için hazır değil,bu nedenle ki AKP ve demokrasi altına sığınan yandaşları eğer gerçekten bu ülkeyi sevselerdi önce bu altyapının oluşması için hazırlık yaparlardı, bunu yapmak yerine başları sıkışınca türban sorununu öne sürmek yoluna gitmezlerdi.

Bu sorun tamamen iki taraflı suni bir sorundur ve sizlerde bunun maşalarısınız.
Mesaj tarihi:
Dikkat et bomban elinde patlamasın, adama milliyetçi dedim, dinsiz demedim ki. Adam inancını milliyetçiliğiyle birleştirmiş, bunu hindli kimliğinin bir parçası yapmış. Ama yaptıklarının hepsinin hinduizm adına olduğunu iddia edebilir misin?
İsyanını milletini sömürgecilerden kurtarmak için yapmış birinden söz ediyoruz, işgalcileri/istenmeyenleri vatanından kovmak için çabalayan birinden. Bu özellikler bi yerlerden tanıdık geldi mi?

Dönüp bugün sizin o taptığınız demokrasi yıldızlarına bakıyoruz.
Ne gandinin ne de Mustafa Kemal'in tırnağı olamayacak türban demokratı adamlar.

Bu adamlardan biri davası uğruna 400 km yol yürümüş, yüzbinlerce kişiyi peşinden sürüklemiş, haksız yere hapis yatmış,
diğeri savaş meydanlarında kelle koltukta ordu yönetmiş, bitmiş ümmetten bir millet yaratmış, kral olabilecekken kendisini ülkesine adamış.

Demokrasi yıldızı delikanlıysa dokunulmazlığını kaldırıp da gelsin.

Bana döneceğine oyun bölümüne dönmeni tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
insanları lvl1, lvl2 diye ayıran ulusalcı arkadaşla karıştırdın herhalde beni. kendini komik duruma düşürmen bana haz vermediğinden söyleyeyim dedim. (:P)

bu gandhi de "benim popom o pis hintlininkiyle bir mi?" diyen insanlar yüzünden o yola başkoymuş. okuyun, araştırın, öğrenin. bugün yapılan "benim oyum o çobanınkiyle bir mi?" olayından tek farkı bizim bu ayrımcılığı kendi milletimize yapıyor olmamız. o nedenle her fırsatta milliyetçilikten dem vurmak hayli ironik oluyor.

kimsenin kimseye taptığı ya da demokrasi yıldızı ilan ettiği yok. siz kendi kendinize ne masallar anlatıyorsunuz bilemem orasını ama şöyle bir durup bakınca insan durup "ben burada ne saçmaladım şimdi?" diyebilmeli.
  • Yeni Oluştur...