Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıbrıs da satıldı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
o tiplerin kıbrısa yollanması devlet politikası açısından mantıklı görünüyor
dominant yapıda insanlara ihtiyaç duyulmuştu
fakat o dominant tipler başkalarına karşı değil
kendi içlerinde birbirlerine girince böyle sıçık bi durum çıktı
Mesaj tarihi:
Erdoğan'ı kızdıran pankart
Korumalarını uyardı, pankartı kaldırttı... Bakın üzerinde ne yazıyordu...

21.07.2008 10:15
KKTC'de Kıbrıs Barış Harekatı'nın 34. yıldönümü coşkuyla kutlandı. “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” kutlamaları çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yaptı. Erdoğan yaptığı konuşmada, “Kimse Kıbrıs Türk halkının kendi yönetiminden, eşit statü ve eşit ortaklıktan vazgeçmesini beklemesin. Birbi-rimizi yıprat-mayalım” dedi...

Kuzey Kıbrıs'ın çok kısa bir zamanda aradaki mesafeyi kapatacağını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: "İnşallah örnek bir ülke haline gelecektir. Benim tek dileğim şudur ne olur birbirimizi siyasetin acımasız dili ile yıpratmayalım. Hele hele böyle milli günlerimizde, manevi değerlerin en üst düzeyde yer bulması gereken günlerimizde birbirimizi yıpratma gayreti içine girmeyelim, tam aksine dayanışmanın birbiriyle el elevermenin günleri olan bu günlerle geleceğe özgüvenle bakalım diyorum. Hiç kimse boş hayaller kurup bu parametreleri değiştirme gayretkeşliği sergilemesin. Kapsamlı çözüm, Kıbrıs Türk halkı ve KKTC’nin kurucu ve eşit olarak yer alacağı yeni bir ortaklıkla mümkün olacaktır. Bu yeni ortaklık iki kesimlilik, siyasi eşitlik veTürkiye’nin etkin garantörlüğü gibi vazgeçilmeyecek ilkeler üzerine inşa edilecektir."

BAŞBAKAN'I KIZDIRAN PANKART

Erdoğan, törende bir grubun açtığı pankartı kaldırttı. Erdoğan, protokolde otururken korumalarını uyararak “AB yolunda KKTC adağınız mı?” yazılı pankartı protestocuların elinden aldırdı. Kürsüye geldiğinde de “Barış kutlamalarını siyasete alet etmeyin” diye tepki gösterdi.

AB yolunda KKTC adağınız mı?
Mesaj tarihi:
Sam said:
130 yıl önce satmışız zaten, o sayede yeşilköy'de ruslar değil amcamlar oturabiliyor. işgal maksadıyla da girmedik 30 yıl önce, garantörlük görevini ifşa ettik. iddiamız buysa vakti gelince elbette çekileceğiz, biz ne kadar koşul öne sürebilirsek o kadar iyi bu esnada.

bizim toprağımız değil, oranın halkının istediği birşeye bizim karşı çıkmamız ne kadar makul?

rauf denktaş da gitsin demirel'le tavla oynasın artık bıraksın bu işleri, 30 yıl yediği maaşlar yetsin..

+1Milyon
Mesaj tarihi:
sen kibrisa gittin mi?

toprak mi kaldi kibrista? hepsini ingilizlere sattilar zaten :)

onun disinda bir kibris vatandasi olarakta sam e katiliyorum

gerek garantrluk gereksede diger anlastmalar acik.

Vodan said:
Birleşme olursa rumlar parayla türklerin mülklerini satın alır. Kıbrıs Türkleride paralarını cebine koyar Türkiye'ye gelir burada yaşarız diye düşünerek.

Bence eğer birleşme olursa Kıbrıs Türkleri'ni kabul etmeyeceğini deklare etsin Türkiye. Böylece hiç değilse gidecek yerimiz yok derler.
Mesaj tarihi:
Kıbrıs içindekiler ne düşünürse düşünsün satılamaz. Stratejik önemi açısından Kıbrıs ne kadar Türkiye için yük olsa da, insanları ne kadar vefasız olsa da rumlara verilmeyecektir. Bugün Kıbrıs'ı satan yarın Güneydoğu'yu kürdistan denilen hayali devlete satar. Gerçi BOP'un başkentini Diyarbakır yapacağız diyen bir boşbakanımız var, eş başkan daha doğrusu...

edit: tipo ftw!
Mesaj tarihi:
Viktor said:
yurtdisina cikicak diyelim alabilicegi pasaport un ne gecerliligi var?
oysa rum tarafina gidip islemini yaptirinca kapi gibi pasaportunu aliyor dunyanin en gelismis ulkelerine vizesiz cartsuz curtsuz giriyor indigindede pislik muamelesi gormuyor

ben o adamla ayni yerde olsam turkiye yerine rumlari secerdim bir dakika dusunmeden

köprüyü geçene kadar bi diye bi laf vardır bilir misin?
Mesaj tarihi:
ben kendimden ornek veriyim, turkiye vatandasiyim kibris pasaportu alma hakkim var. Ama almadim

isim geregide yilda en az 10 kere yurtdisina cikiyorum, her seferinde vize zulmuyle ugrasiyorum, kibris pasaportumu alsam hic bir ulke vize sormuyor.

E bu hak bana kanunlarlada verilmis

birde bu acidan bakin
Mesaj tarihi:
Al kardeşim kıbrıs pasaportunu o zaman ne tantana yapıyosun. Almadıysan da bunu burda şova döndürme. Bakın ben almıyorum ama alsam ohooo heryere giderim. Yahudi arkadaşlarım var, İsrail pasaportu alabilirler ama almıyorlar, İsrail pasaportuyla dünyanın her yerine gidebilirler ama Türkiye pasaportuyla dolaşıyorlar çünkü kendilerini Türk olarak görüyorlar. Bu anlatılcak bişey değil ki ne yapalım alkış mı tutalım?
Mesaj tarihi:
Konu hakkinda o kadar yorum var ki, kafam karisti epey.

Bir sey sormak istiyorum; AB'ye girilmesi gelir yukselmesi konusunda su denmis.

Esh said:
kölele$me olur olsa olsa..

bizim salaklar da zannediyor ki kendi gelirleri yukselecek.

Peki TR'nin AB'ye girmesi konusunda, aynisini soylemek ne kadar mumkun?
Mesaj tarihi:
Kac yasindasin sen?

kibris pasaportu almanin suc oldugunu biliyor musun peki?

neyin showunu yapiyormusum ? annemden gelen hakkimin mi?

seni ciddiye alanda suc, sen git sokaklarda ulkucu arkadaslarinla bagarip asenani ara. Ciddiye alanda kabahat

Drakkahn said:
Al kardeşim kıbrıs pasaportunu o zaman ne tantana yapıyosun. Almadıysan da bunu burda şova döndürme. Bakın ben almıyorum ama alsam ohooo heryere giderim. Yahudi arkadaşlarım var, İsrail pasaportu alabilirler ama almıyorlar, İsrail pasaportuyla dünyanın her yerine gidebilirler ama Türkiye pasaportuyla dolaşıyorlar çünkü kendilerini Türk olarak görüyorlar. Bu anlatılcak bişey değil ki ne yapalım alkış mı tutalım?
Mesaj tarihi:
matama said:
seni ciddiye alanda suc, sen git sokaklarda ulkucu arkadaslarinla bagarip asenani ara. Ciddiye alanda kabahat

Ülkücü.. ben.. bunu mu yakıştırdın bana? Sen ne dersen doğrudur gerçi :D. Şimdi hayır depilim desem ne anlayabileceksin ne de ben seni ikna etmek için kasacam :D. he he öle..
Mesaj tarihi:
sir said:
kıbrıs halkının tamamını sürelim adadan, sadece üslerimiz ve askerlerimiz kalsın, al sana babalar gibi strateji bea!

rumlari da sureceksek iyi fikir.
Mesaj tarihi:
Kıbrıs'ın yıllarca garantörlüğünü yaptık, elektriğini verdik, suyunu gönderdik, güvenliğine baktık, yemeğini gönderdik, Ödediğimiz vergilerin bir kısmını Kıbrıs için yıllarca harcadık. Nerden kimden hesap soruyorsun sen be? O topraklarda askerimiz öldü ulan, insan öldü insan. Kaç ailenin içi yandı feda etti evladını haberin var mı senin? İnsanda biraz vefa olur, biraz vicdan olur. Küfür ettiğiniz Rauf Denktaş sayesinde AB'nin uşakları o adaya giremedi 20 sene, şimdi AB yalakası talat, erdoğan gibi satmaya çalışıyor adayı. Yedirmezler ama. Ada insanıyım diyorsun adana sahip çıkmıyorsun arkadaş bende bunu anlamıyorum ya.
Mesaj tarihi:
riglous said:
Konu hakkinda o kadar yorum var ki, kafam karisti epey.

Bir sey sormak istiyorum; AB'ye girilmesi gelir yukselmesi konusunda su denmis.

Esh said:
kölele$me olur olsa olsa..

bizim salaklar da zannediyor ki kendi gelirleri yukselecek.

Peki TR'nin AB'ye girmesi konusunda, aynisini soylemek ne kadar mumkun?

Turkiye'de zaten butun ayak i$lerini yapan bir alt sinif var. $u an adada da var boyle bir$ey, rumlar sefil turkleri kacak cali$tiriyolar 3 kuru$a. Eger adada birle$me olursa bu legal hale gelecek.

Almanyadaki turkler gibi, nasil 2. sinif vatanda$ sayiliyor, kimse seni kaale almiyorsa, adada da ayni durum me$ru hale gelecek olay bu.

Halklarin birbirine dost olmalari, siyasetin de boyle gorulecegi anlamina gelmez. Tekrar diyorum, siyaset statuko i$idir, halklar tarafindan belirlenemez. Devletlerin kirmizi cizgileri vardir, o cizgiyi a$mazesiniz siyasette (her ne kadar gunumuz turkiyesinde o cizgiler orospu olduysa da). Adayi bariz satacaklar, o nedenle adama sorarlar X yil boyunca direndin de $imdi niye vazgectin diye. Ya o zaman girmeyecektin adaya, ya da dönekle$meyecektin. Bu hareketler di$ siyasette devlet itibarini sarsar. Nasil ki 95 te AB tarih vermeyecegiz size dediginde, goru$meleri durdurduysa Turkiye ve sonucunda herifler kopek gibi vermek zorunda kaldilarsa o tarihi, ayni kararlilik ve duru$ ba$ka i$ler icin de gosterilir. Ama senin satilmi$ hukumetin oldugu surece zaten cok bir$ey beklememek lazim di$ siyasettten.
Mesaj tarihi:
Cevap vermiyecem dedim ama bilgisizligini duzeltiyim.

Turkiye imzaladigi garantorluk anlastmasini okudunmu(tabiki okumadin) orada soyle diyor

adada siyasal istikrar bozulursa, yada bizde yasanan bir olay olursa, garantor devletler garantorluk hakkini kullanarak, adaya girer ve eski haline getirdikten sonra CIKAR.

aynen bu sekilde CIKAR diyor. Vergim vs geyiklerine binayende guney koredede, somalidede vergi verdik, para harcadik ama oralardanda ciktik. Sonucta imza attigin anlastma bunu soyluyor.

Onun disinda biriside yunanlar nasil hak istiyor diyor, yunan tarafinin istegi kibrisin bir devlet olmasi, ictenmi istiyorlar bir planin parcasimi orasi belli degil ama sonucta adamlar atilan imzanin arkasinda durulmasini istiyorlar. Isin ozu su attigimiz imzalara, uluslararasi hukuka hatta kendi hukukumuza gorede burada isgalci gozukuyoruz savunulacak pek birsey yok.

Drakkahn said:
Kıbrıs'ın yıllarca garantörlüğünü yaptık, elektriğini verdik, suyunu gönderdik, güvenliğine baktık, yemeğini gönderdik, Ödediğimiz vergilerin bir kısmını Kıbrıs için yıllarca harcadık. Nerden kimden hesap soruyorsun sen be? O topraklarda askerimiz öldü ulan, insan öldü insan. Kaç ailenin içi yandı feda etti evladını haberin var mı senin? İnsanda biraz vefa olur, biraz vicdan olur. Küfür ettiğiniz Rauf Denktaş sayesinde AB'nin uşakları o adaya giremedi 20 sene, şimdi AB yalakası talat, erdoğan gibi satmaya çalışıyor adayı. Yedirmezler ama. Ada insanıyım diyorsun adana sahip çıkmıyorsun arkadaş bende bunu anlamıyorum ya.
Mesaj tarihi:
garantorluk andla$masi oyle diyor ama, o tarihte amerika hicbir $ekilde mudahaleyi istemiyordu, andla$maya taraf olmamasina ragmen. ingiltere ise mudahale edecekti ama son anda döndü Yunanistanla ve amerikaya ili$kisi bozulmasin diye. Bizimkiler bi gazla girdiler, hey gidi karaoglan. Belki yanli$ti yaptigi ama en azindan kararliydi. $imdikiler gibi yav$ak degildi.

Natonun silahlarini kullanarak girdik, dogal olarak kullanamazsiniz diyip ambargo koydular ve yanilmiyosam truman yardimi da kesildi. ustune petrol kriziyle, ekonomi 2x sicti.
Mesaj tarihi:
evette yinede bunlar anlastmayi bozmamiza sebep degil. Yani sunu diyorum

ya cikip burasi turkiyenin 80kusuruncu yeni ilidir diyecez, yada buyrun birlesin

bu sekilde bir politika olmaz

orada yasayan insanlarada yazik, turkiyeyede yazik
Mesaj tarihi:
orası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir, adada güvenlik sağlanana kadar ki hala sağlanmamıştır, Türk asker orada olacaktır. Sonra geri çekilir, herkes hayatına devam eder, bi tarafını yaladığnız rumlar gene ananızı babanızı dedenizi keser, kimsenin sesi çıkmaz, Türk askeri gene gelir ölüler verir sizi kurtarır. Siz gene 30 sene sonra ab ab hadi ab ab diye yalanırsınız. Tarih tekerrürden ibaret, kimse ders almasını bilmiyorki. Sezercik Kıbrıs Gücü filmleriyle büyüyen bir nesilden ne bekliyorsunki hacı?
  • Yeni Oluştur...