SenariouS Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Artık isim takmamı gerektirecek kadar büyüyen göbeğime bi çözüm bulmak için yaklaşık 1 haftadır koşuyorum. Afferim sana diyebilirsiniz (diyin diyin) de sorun şu sigara kullanmadığım halde nefesim aşırı derecede tıkanıyor. Bu nefesi açmka için ne yapmam gerekir? Çeşitli özel egzersizler var mı? Bu konuda yardım ederseniz arkadaşlar müteşekkir olacağım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 vucudun alman gerektıgın nefesi sarfettigin efor a gore otonom ayarlıyor,tavsiyen sabip hızla hoşmaya calıs cok zorlanmassın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 nefes kontrol egzersizleri başlı başına bir iş zaten. göbek eritmek için koşucam diyosan gerek yok onlarla uğraşmana. jogging yap. depar atma. kesilmezsin olmaz bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Sürekli ağzından kesik kesik nefes alıp verirsen daha çabuk iflas edersin, böyle yapmamaya özen göster. Ama şu da var, eğer fazla kiloluysan ilk etapta koşmak pek sağlıklı değil, eklemlerine zarar verirsin. İşe diyet ve gözetmen kontrolünde egzersizle başlamak daha iyi, tabii diyorsan ki sadece göbek var şişman değilim, o zaman ufak ufak geliştirirsin kendini koşarken, nefesin kesilir ilk başlarda gayet normaldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Düzenli olarak bu işi yapıyorsan ilk olarak sabit bir hızda koş asla birden fazla hızlanıp birden fazla yavaşlama, koşarken sürekli olarak ağızdan nefes alıp ver hızlı değil ama yavaş yavaş.. 2-3 hafta ilerledikten sonra kondisyonda yapıcağın için hızları arttır ama hız arttırmada düzenli bir oranda olmalı mesela benim uyguladığım program 3. dakikaya kadar 1.5 - 6.0 araı yürüyüş 3. dakikada 7.0 speed 4. dakika 7.2 speed 5. dakika 7.4 speed . . . 13. dakika 9.0 speed . . . . 18. dakika 10.0 speed aradında düzenli olarak 0.2 dakikada dünüyorum bir sürü sonra 0.4.. 6.5 speed'e ulaştığım zaman 0.5 0.5 düşmeye başlıyorum ardından 3 dakika 1.5-6 arası yürüme tekrar ve bitiriyorum.. BU programı haftada 6 gün yapıyorum ne bir kas ağrısı ne bir nefes problemi oluyor.. Sana önerim dediğim gibi, koşu bandındayken nefesini ayarla Koşu bandındayken asla muhabbet etme ( koşuyorsan ) Kaç kalori yakmışsın kaç dakika olmuş sürekli bakma Etrafını inceleme.. Önündeki bir noktaya odaklan ve bitene kadar o noktaya bak.. Bu hareketlerin aksini yaptığın takdirde zaten sigara yüzünden az olan nefes iyice azalıcak ve antrenmanı çok zorlayacaktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Bu arada şey yapma atıyorum 8.0'a çıktın koşuyorsun eğer 5 dakikadan az bir sürü içinde birden 6.0'a iniceksen tekrar o hıza çıkma demek o hız senin hızın değil daha düşükten başla her hafta arttır gelişmeyi çok rahat sende görüceksin zaten.. Ayrıca koşu bandına çıktıktan sonra bir daha inip çıkma.. Tempo çok önemli suyunu havlunu yanına al, Koşarken normal şişeden içmesi zor oluyor.. Bir Powerade şişesi uydur veya termoslar var onlardan al ( powerade şişeleri en pratiği ) doldur ordan iç 1 yudum 1 yudum ama sürekli içme 25 dakika koşuyorsan, 2-3 yudum alman yeterli ( 3 sefer olmak üzere )fazla su içmekte seni tıkar, ama mutlaka su iç 25 dakika sus bandın üstünde olmak performansına yine negatif etki eder.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Nefes alma olayinda burnundan al agzindan ver. Mesela 1 burundan cek, 2 kisa agizdan ver. Agizdan nefes almak solunum sistemin icin iyi olmaz. Kosarkende tavsiyem mesela speedlere takilma, bugun 30 dakika kosacagim diyorsan 30 dakika cikaracak bir speede al. uzun sureli kosular dayanikliligini artiracakdir, ilk etapda bunu hedefle. daha sonra dalganlanma yapabilirsin 30 dakika boyunca veya x sure boyunca, 5 dakika her zaman kosdugun hiz sonra 1 veya 2 dakika yuksek bir hiz, sonra tekrar 5 dakika her zaman kosdugun normal hiz, sonra yine hizlan. Veya 30 dakika normal hizda kosdukdan sonra, hizlan ve basarisizlik noktasina kadar kos. İlk etapda bir sure sec mesela 30 dakika ve bunu tamamlayacak bir hizda kos. http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Mayis/28/Haber_393372.aspx Ahada link de vereyim, burundan nefes almanin daha saglikli oldugu uzerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar