Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ucuzundan 17'' monitör

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
büyük ihtimalle 1440*900 dür senin lcd nin native çözünürlüğü. o ayara getir. ekran hala garipse monitörün driver i vardır kesin. onu yükle o zaman hallolur herşey. bi de cleartype ı etkinleştir. yeme de yanında yat artık :D
Mesaj tarihi:
masaüstünde sağ tık özellikler. orda görünüm var. ordan da efektler var. 2 kutuda cleartype sececen.
edit: kasmaz aleti o çözünürlük ama oyunlarda kasar mı bilmem. ekran kartına bakar sonucta. oyunları da düşük çözünürlükte oynarsın artık.
Mesaj tarihi:
oha bi film açtım falan süper oldu. yannız kaç watt yakar, ondan sonra recommended resolution kaçtır hiç bi yerde bahsetmemiş dangoz tayvanlılar

hmm operational 44 imiş. hoparlörleri falan da var ama çok tırt. hele amon amartha denk gelince winampta ağladılar

ya artık aldık da, kontrast oranı ne işe yarar? nedir? bu aletinki 1600:1 imiş
Mesaj tarihi:
barbu said:
yeni konu açmayım.

arkadaşlar şimdi bu hdtv ler 20inç ve civarındaki boyutlardakileri diyorum. aynı zamanda monitör olarak kullanılabiliyor. bunun normal monitörden farkı var mı?

amerikadayken görmüştüm samsung hdtv çözünürlüğü 1600 veya 1400 civarıydı (unuttum tam sayılarını). 2ms yenileme filan. yani ii bir monitörle aynı özellikte. aynı zamanda tv de pc-input, hdmi çıkışı vs gibi diğer monitör çıkışları da var. fiyatı da 400 dolar civarıydı yani diğer monitörler kadar.

şimdi benim sorum geliyor. e madem bunların her özelliği aynı ustune bir de tv olarak kullanabiliyoruz niye normal monitör alıyor herkes.

benim bilmediğim başka bir olay mı var.

ayrıca bana da 19-20 inç bi lcd önerin :D

baskasının topicte korsan soru soruyorum ama benim soruya da bi bakın yahu. kimse mi bilmiyor.

ben de alacam yakında da

ayrıca Eternalus aleti 1-2 ay kullandıktan sonra buraya görüşlerini yazarmısın. nasıldır? neleri iyi neleri eksik filan diye. bi fikir edinelim
Mesaj tarihi:
valla 400 dolara öyle bi cihaz bulabiliyosan garantili ve kaliteli bi marka bize de haber ver :D Ayrıca o LCD HDTVler zaten bildiğin LCD ekranın hdtv modülü entegre edilmiş hali. Aynı şekilde eski tarz LCD tvler de var. Yani ekran olarak kullanabilirsin.
Mesaj tarihi:
o amerikadaki fiyattı da burda da yok mudur 600 dolara filan? çunku o cozunurlukte 2ms lcd monitorlerde zaten 500 dolar civarında.

ulan kazık yiyoruz göz göre göre ulkede
Mesaj tarihi:
Oyle bi elma armut mevzusu ki nereden toparlayim bilemiyorum.
Bi yerden baslamak lzm,

oncelikle fiyat konusuna mrhand de deginmis, esdeger fiyata oyle iki cihaz bulamazsin. bunu kafadan geciyorum.

tv ler 16:9 ken, yeni wide monitorler 16:10 standardini benimsemis durumda, tabii 16:9 larda yok degil. 20 inch lerde monitorler acisindan 2 max native cozunurluk soz konusu, 1680x1050 ve 1400x1050. Fakat 20inch lcdtv lere baktigimizda 1336x768 civarlarinda geziyor olacaklar, 720p olarak satilirlar genelde. E ne demek bu? Daha iricene pikselleri var demek lcdtv lerin.

Boyutu biraz buyutelim, 1080p lcdtv lere bakalim;
bunlarda 1080p standardina(1920x1080) ancak 24inch ve sonrasinda ulasabiliyorlar ki ucuk meblaglar soz konusu.
lcd monitore baktigimizda 24 inch lik bi monitor 1920x1200 native cozunurluge cok daha dusuk nokta araliklariyla cikabiliyor.
Burda response time dan hic bahsetmedim cunku bu tamamen panel ureticisinin hedefledigi kitle ile alakali, gamer monitor uretenler elbet buna tv lerden daha cok dikkat ediyorlar. Ayni sekilde dynamic contrast in cikis noktasida ayni sekilde gamerlara yonelik.

E hdtv ler niye pahali madem boyleysenin cevabi, surdan geliyor.
Turkiyedeki vergilendirme hadisesi yuzunden d-sub disinda baglanti iceren monitorler tv olarak nitelendirip ona gore vergilendiriliyor. Artik saniyorum son bi yenilige gore dvi i da standart kabul ettiler. Ama isin icine hdmi fln girince dikkat ederseniz monitorlerin fiyatlarida abarti noktalara ulasiyor ozellikle yurt disindakilere gore.
E bunun bide icinde tuner i var, ayni sekilde hdtv reciever i var hede hodo. Ben zaten tv izlemeyen bi insan oldugum icin aynen monitore devam ederdim sanirim.

Soyle bisey dersen, onlari bi incelemek lzm derim. Samsung pazarda boyle bi karmasa oldugunu gorup baliklama atlamis hadiseye gorunen o ki. Reviewlari beklemeli. O zaman bu hadise elma-armutdan cikip adam akilli bi karsilastirmaya doner.
Mesaj tarihi:
aha amerikada gördüğüm buydu sanırım benim. bir de bunun bir değişik versiyonu vardı. bulabilirsem koyacam linkini bestbuy'da görmüştüm.

neyse bayaa bir açıklamalı yazmıssın yani diyorsun ki ülkemiz koşullarını da göz önünde bulundurarak tv'den vazgeç al monitörünü paşa paşa kullan :D
Mesaj tarihi:
Tuner e bosu bosuna para verilmez diyorum ben,
tuner e verecegim parayi daha guzel monitor almak icin harcarim, bana geri donusu daha hayirli olur.
20inch tv ile monitor kiyaslicagima 22 inch monitor alirim ayni fiyata kisacasi.
Mesaj tarihi:
Eternalus said:
gençler hepsi tamam da, brightness ı bi oturtamadım be. ya çok oluyor ya az oluyor. contrast falan. internette var mı şöyle bunları ayarlayabileceğim bi yer

asus'un sitesinden ekranın kendi sürücüsünü indirip kur, color management falan yap bi de. tabii kutudan çıkan cd de iş görür.
Mesaj tarihi:

120 ytl ye aldım aşağıdaki 17" monitoru. daha 1 ay olmadı. ama fiyatlarda bi sorun olmuş glb bende bilmiyorum..

hem 0 hemde 2 yıl garanitili fln hiç bi arıza yok :D hehe. şans lazım birazda ucuz monitor için..

Vestel L7BG4

• Yeni Oluştur...