Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

diz ağrısı

kingpin

Öne çıkan mesajlar

daha önceden böyle bir problemim yoktu 2 senedir düzenli olarak spor yapıyorum (haftada 4 gün) doğal olarak 3-4 ayda bir program yeniliyoruz. bu son aldığım programda 2 tane yeni bacak hareketi var yani daha önceden yapmadığım. biri squad diğeri de launch sanırım tam hatırlamıyorum adını böyle dumbelları alıp bi adım ileri atıp çömelme işi(hatırlarsınız:p). squadı da zaten smitch machine dedikleri makinada yapıyorum serbest ağırlık almıyorum sırtıma zaten mevcut bir boy problemi olduğu için psikolojik olarak rahat hisediyorum kendimi :) . şimdi bu hareketleri yapmaya başladıktan sonra diz kapaklarım ağrımaya başladı normalde bi ağrı yokta üzerine kuvvet uygulayınca yani bastırınca anormal derecede acıyor bazen. daha çok antrenman esnasnında. koşu bandında da antrenman yaptığım günler 30 dakka koştuğumu hesap edersek epey bi yükleniyoruz dizlere. şimdi sorularım şunlar:

1)squad boy kısaltır mı?
2)diz kapağı sorunu ciddi midir?

not: iki hareketi de en hafif ağırlıklarla yapıyorum, body building yapmıyorum. fitness yapıyorum belirtmekte fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Squad boy kısaltmaz ben 2 senedir yapıyorum 1.91'im (2cm de uzadım :P)

İki hareket de dizlere yük bindiriyor, özellikle 2.si (adını unuttum ben de, ama zevklidir) üst-ön bacak kaslarını çok kullanmayan insanları çok zorlar (bu tip insanlar koca gün oturan, çok az yürüyen insanlar oluyor) hatta bir arkadaşım bu nedenle tedavi gördü, daha sonra salona başladığında diz ağrılarından şikayetçiydi, zamanla şikayetleri azaldı. Bir doktora görünmende fayda olabilir derim bir süre sonra düzelmezse.
Sosyal ağlarda paylaş

Diz kapağında ki acıyı pek anlamadım ama ağırlıkları azalt fazla kullanıyorsan, Bu acı hareketten gelen bir ağrı mı ( mesela chest çalışırken bench'e girersin ve göğsünde baskı hissdersin ertesi günde ağrı olur ) böyle birşeymi yoksa bildiğimiz acı mı ?

Eğer ağırlıkları azalttığında yine sorun varsa ve ciddi bir acıysa o hareketi yapma başka hareket bul diz kapağı çok önemli bir yer sonuçta, benimde sol diz kapağımda sorun var ani dönüşlerde ( diz kapağının oturduğu havza genişmiş ) Diz kapağı atıyor ve normalde düz duruyorsa dikey oluyor. çok b.ktan bişey :/ Dizlik aldım spor yaparken takıyorum sorun olmuyor..

Ama dediğim gibi acı senin hamlık acısımı yoksa vücüttaki bıseylerın eksıklıgınden doğan acımı anlıyamadım pek..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...