kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 daha önceden böyle bir problemim yoktu 2 senedir düzenli olarak spor yapıyorum (haftada 4 gün) doğal olarak 3-4 ayda bir program yeniliyoruz. bu son aldığım programda 2 tane yeni bacak hareketi var yani daha önceden yapmadığım. biri squad diğeri de launch sanırım tam hatırlamıyorum adını böyle dumbelları alıp bi adım ileri atıp çömelme işi(hatırlarsınız:p). squadı da zaten smitch machine dedikleri makinada yapıyorum serbest ağırlık almıyorum sırtıma zaten mevcut bir boy problemi olduğu için psikolojik olarak rahat hisediyorum kendimi :) . şimdi bu hareketleri yapmaya başladıktan sonra diz kapaklarım ağrımaya başladı normalde bi ağrı yokta üzerine kuvvet uygulayınca yani bastırınca anormal derecede acıyor bazen. daha çok antrenman esnasnında. koşu bandında da antrenman yaptığım günler 30 dakka koştuğumu hesap edersek epey bi yükleniyoruz dizlere. şimdi sorularım şunlar: 1)squad boy kısaltır mı? 2)diz kapağı sorunu ciddi midir? not: iki hareketi de en hafif ağırlıklarla yapıyorum, body building yapmıyorum. fitness yapıyorum belirtmekte fayda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 1'i bilmiyorum da 2 ciddidir. fazla yüklendiğinde uzun süre tepki gösterir dizin. hele bi de yırtmaya kalkma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 benim dizlerim 5 yıldır sakat. squat da yapıyorum bişey olmuyor. ama tehlikeli tabi. ayrıca ağırlık kaldırmak boy kısaltmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Bacakla ilgili hareketlere yeni başladığın için dize bir yüklenme olmuştur bacakların güçlenene yada kilo verene kadar devam eder bende de olmuştu önemli bişey değildir asıl uzun süreli devam ederse ozmn bi doktora görün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Squad boy kısaltmaz ben 2 senedir yapıyorum 1.91'im (2cm de uzadım :P) İki hareket de dizlere yük bindiriyor, özellikle 2.si (adını unuttum ben de, ama zevklidir) üst-ön bacak kaslarını çok kullanmayan insanları çok zorlar (bu tip insanlar koca gün oturan, çok az yürüyen insanlar oluyor) hatta bir arkadaşım bu nedenle tedavi gördü, daha sonra salona başladığında diz ağrılarından şikayetçiydi, zamanla şikayetleri azaldı. Bir doktora görünmende fayda olabilir derim bir süre sonra düzelmezse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Diz kapağında ki acıyı pek anlamadım ama ağırlıkları azalt fazla kullanıyorsan, Bu acı hareketten gelen bir ağrı mı ( mesela chest çalışırken bench'e girersin ve göğsünde baskı hissdersin ertesi günde ağrı olur ) böyle birşeymi yoksa bildiğimiz acı mı ? Eğer ağırlıkları azalttığında yine sorun varsa ve ciddi bir acıysa o hareketi yapma başka hareket bul diz kapağı çok önemli bir yer sonuçta, benimde sol diz kapağımda sorun var ani dönüşlerde ( diz kapağının oturduğu havza genişmiş ) Diz kapağı atıyor ve normalde düz duruyorsa dikey oluyor. çok b.ktan bişey :/ Dizlik aldım spor yaparken takıyorum sorun olmuyor.. Ama dediğim gibi acı senin hamlık acısımı yoksa vücüttaki bıseylerın eksıklıgınden doğan acımı anlıyamadım pek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 squat'ı da squad yazmışım ya lol. diz ağrıları geçti ilk 1-2 hafta çektim ama şu an normal. boşuna endişe etmişim sanırım. edit: cio hamlık acısı kaslarda olur diz kapağı kas değil ki? ayrıca yazmışım düzenli olarak spor yapıyorum diye ne hamlığı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 ben de yırtık olabileceği olasılığını atmıştım ortaya ki neyse değilmiş, aman dikkat herkes:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 mesela barfiks çekmeye alışık olmayan insanın barfikse başladıktan sonra bilekleri ve kolundaki kemikler falan ağrır. benzer bişey sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 lungeda dizlerini yere vuruyosundur belki? boy kısaltmaz bide np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 dizlerinin yan tarafları mı ağrıyo önü mü? bende de aynı sorun oluyo da çift dambılla çömelme hareketinde, bende de geçicekmi diye sordum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 önü ağrıyordu. evet cons dizlerimle yere çarpıyorum ama farketmiyorum ne diyorsun ya? dfsdgdf. deli barfiks çekerim bu arada hepinizi tokatlarım. o kada iddialıyım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar