ghaldszar Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 [hline]Yönetmen: Anthony MinghellaOyuncular: Jude Law Nicole Kidman Renée Zellweger Eileen Atkins Brendan Gleeson Philip Seymour Hoffman Natalie Portman Donald Sutherland Kathy Baker Konusu: Charles Frazier'ın aynı adlı kitabından uyarlanan film, savaşın ayrı düşürdüğü üç insanın birbirleriyle kesişen yollarının öyküsü anlatıyor. İngiliz Hasta ve Becerikli Bay Ripley filmleriyle tanınan Anthony Minghella'nın yönettiği filmde bu üç insanın fiziksel ve ruhsal kurtuluşu tamamen birbirlerine bağlı.Bu üç insandan ilki, portresini Jude Law'un çizdiği Konfederasyon askeri Inman. Çatışmalarda yaralanan Inman, savaşın perişan ettiği ülkeyi bir uçtan bir uça geçerek sevdiği kadına ulaşmanın mücadelesini verir. Sevgili Ada'sına (Nicole Kidman) kavuşmak için çıktığı bu zorlu yolculuğun her köşebaşında köleler ve isyancılarla karşılaşır; askerlere ve ödül avcılarına karşı kendisini korumaya çalışır; beklenmedik dostluklar ve tehlikeli düşmanlarla yüzyüze gelir. Öte yandan, asker sevgilisinin dönüşünü bekleyen Ada'nın işi de hiç kolay değildir. Rahip babası tarafından özenle korunarak yetiştirilen iyi eğitimli bir kız olan Ada, babasının ölümünün ardından tehlikelerle dolu bir dünyada yapayalnız kalmıştır. Ada için kurtuluş umudu, Ruby (Renee Zellweger) adlı serseri ruhlu bir genç kadının güçlü kişiliğinde ortaya çıkar. Ada ile arkadaş olan Ruby ona güçlü olmayı, kendine güvenmeyi ve hiç tanımadığı dış dünyanın şaşırtıcı gerçeklerini ve harikalarını öğretecektir. IMDB Notu: 7,4Oscara Aday olduğu Dallar: Best Actor in a Leading Role - Jude Law Best Supporting Actress - Renee Zellwegger Achievement in Cinematography Best Film Editing Best Original Score Original Song - Scarlet Tide Original Song - You Will Be My Ain True LoveVizyon Tarihi: 13.02.2004 [hline] Film özellikle Oscara çok az bir süre kalan bu günlerde kaçırılmaması gerekenler arasında diye düşünüyorum. Özellikle bu kadro, Renée Zellweger' in Golden Globe alan oyunculuğu ve Anthony Minghella yönetimi kesinlikle seyredilmeli bence. Bu arada seyredenler varsa yorumlarını bizimle paylaşırsa da sevinirim. Tabii spoiler konularında hassas davranmak koşulu ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 gidiyorum cuma gunu. bakalim nasil.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stf Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 sırf jude law icin giderim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 enemy at the gates den sora walla jude lawı gorunce bende giderim nicole kidman da her filmde oynuo be[signature][hline]Nanee nanee nane Nane şekeri Bu ne bahaneeeee Şahaneyim şahane Bundan sananeeee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Faerdun Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 o kadar sevilmemiş pek film oyle duydum[signature][hline]No time for tears No time to run and hide No time to be afraid of fear I keep no time to cry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deviL Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 kitabi 1000 kat daha guzeldi; filmde idare eder ama once kitabi okuduysaniz cok kotu geliyor resmen =( ilk yarim saatte cikip cikmama arasinda gidip gelmistim. renee supporting actress odulunu alabilir bence mukemmeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 hadi başroldekileri bırakıtm Philip Seymour Hoffman Natalie Portman Donald Sutherland bu yardımcı kadro için bile izlenicek film ya neyse .. evet bi uyarlama olarak zayıf bulunmuş film bu arada filmin geçen sene chicago'ya yapıldığı gibi oscar taktiği ile bol reklamlı falan (hafif de şişirilir bu tip filmler) o şekilde piyasaya sürüldüğü görüşler arasında =)[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
555 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Renée Zellweger[signature][hline]bigün bi imzamz da olur inşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Legendary- Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 bilmiorum ben çok beğendim belki de kitabını okumadığım içindir. jude law'a hasta oldum tekrar gerçekten süperdi adam[signature][hline]a.k.a wicked Kenderleme, 28 January 2004 23:01 tarihinde demiş ki: geçen sene 6S olduyduk bu sene de G5 olduk galiba :P Girin girin hepinizi beklioruz!: e-all Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SilverSurfer Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 bence 3 tane oscar ı var bu filmin kaçmaz diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rLx Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 said: Diablo, 11 February 2004 20:12 tarihinde demiş ki: enemy at the gates den sora walla jude lawı gorunce bende giderim nicole kidman da her filmde oynuo be Vassili Zaitsev mi jude law? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 evet o dediğinmiş rlx :) bakınız[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rLx Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 bu olay üzerine slayer la beraber akşam 9 a natilyus a yer ayırttık :) ulee zaitsev Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 lol[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Salieri Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 gidiom bu akşam işallah pişman olmam[signature][hline]=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 valla pişman olunucak bi film diil. ama kesinlikle bi klasik veya çok çok güzel bi film de diil. bu kadar klasik bir konuyu zaten ancak böyle bir kadro kurtarırdı diye düşünüyorum. ki zaten çok iyi kurtarmış kadro filmi. 10 üzerinden 7 falan veririm. hele bu filmden önce son seyrettiğim film last samurai iken 7 bu filme iyi bile =)[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sylvanthas Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 girdim ben bugünkü son matineye; kötü senaryo, süper kadro ve oyunculuk[ruby hariç], mükemmel görüntü yönetmenliği var, bence tabi.[signature][hline]consume the forsaken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sylvanthas Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 sivil savunma takımındaki, sonda "confidence in youth" falan diyen sarı herifin karakteri çok sevdim. deli karizmatik süper katil[signature][hline]consume the forsaken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 ruby kötü ? ooooooooohhhhhhhaaaaaaaaanneeees oscar almasına kesin gözüyle bakıyorum Renée Zellweger'ın. sen tuttun kötü dedin oyunculuğuna :D[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 o zaman charlize'ı izlememişsin derim sabo[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MilleR Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 yalnız filmin gidishatı durgundu bayaa yani yonetmen ingiliz hastanınki olunca boyle oluo heralde :) ama bence guzeldi. ozellikle atmosferini cok begendim. ayrıca anti-savas bi film olduu icin de savasın o kotu yanlarını cok ii yansıtmıs. [Bu mesaj MilleR tarafından 15 February 2004 10:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narin Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Film inanılmaz güzel , hatta inanılmaz ektisinde kaldım ...Bence bir kaç ödül alabilcek bir yapıt hatta kesin en iyi yardımcı kadın bu filmden çıkar.. Fakat film çok uzun bitmek bilmiyor .. Sonunda türk filmi edası var..[signature][hline]"Cok zoru yapariz ,imkansız biraz zaman alır" Fornication Under Control of the King Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 said: jankis, 15 February 2004 10:19 tarihinde demiş ki: o zaman charlize'ı izlememişsin derim sabo charlize baş rolde aday, rene zellweger ise yardımcı aktris dalında. kaldı ki charlize'i izlemiş bile olsam ve aynı kategoride olsalar bile rene zellweger alabilir. süper oynuyo çünkü[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 film süper ya çok beğendim ben[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti başkent:Kadıköy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 üç kere seninle evleniyorum diyip evlendikleri sahnede tüm salon koptu sora nicole gülerek diyo ya aynı dinde üç kere boş ol diyince boşanılıyo diye :)[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti başkent:Kadıköy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar