Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uçak mühendisliği

Tyrannus

Öne çıkan mesajlar

Aslinda paticige pek mesaj atmam okurum ama artık zorunda kaldim neyse

Say2den 354 puan aldim(5k filan).Ben liseye başladigimdan beri "uçak mühendisi olucam olm ben kaç tonluk şey nasil uçuyor laha" falan diyerekten ders çalıştım sonunda başardim ama fazla bir fikrim yok bölüm hakkinda(Gerek okul olsun gerek iş olanakları olsun).Antalyada yaşadigimdan da gidip görme imkanım yok,çevremde uçak mühendisi desen o zaten yok.

Eger patilerden bu konuda bir şeyler bilenler yardimci olurlarsa inanilmaz olur.

(Okul olarak ITU düşünüyorum bu arada)
Sosyal ağlarda paylaş

iiğki koskoca demir nasıl yüzüyo diyip gemi inşaata sarmadın: D

bilmeden yazıyorm, uçaklarda kullanılan kompozit malzemeler, türbinler, tasarım, akışkanlar mekaniği gibi dersler görürsün muhtemelen ki bu dersler makine müh. derslerinin arasında geçiyor, tabi belli bi alanda uzman olmak daha iyi olabilir uçak gibi fakat iş imkanları hakkında aklıma en ufak bişey gelmiyor, mak müh de sınırsız çalışma alanları mevcut, tr de savaş uçakları üretiliyor bunu biliyorm, fakat havaalanlarında uçak bakım gibi yerlerde çalışma imkanı da olabilir.

ayrıca antalya havaalanı uçakla dolu, fakat yaptıkları işler senin ilgini çekmeyebilir, çalışan yetkili mühendisin de uçak mühendisi olduğunu düşünmüyorm,
Sosyal ağlarda paylaş

eğer say 2 den 354 aldıysan say1 de güzeldir senin bide uçağa meraklıysan bana kalırsa anadolu üniversitesi uçak gövde motor bakım ı tercih et. 2. veya 3. sınıfta seni direkt thy veya onun gibi benzer kuruluşlar kapıyormuş. ve süpersonik bi maaşı vardı biraz çalıştıktan sonra. sonuçta senede 20 mezun veriyo. bi düşün derim.
Sosyal ağlarda paylaş

makina mühendisliğiyle çok benzerlik gösteren bir bölüm uçak mühendisliği, makina mühendisliğinde okuyorum ve bölüm başkan yardımcımız itü uçak mühendisliği mezunu. ne yazık ki mühendis oldun diye hemen bir şeyler olamıyosun bu memlekette, hiç öyle umutlanma, uçakların dinamiğinden mekaniğinden hoşlanıyorsan, motorların çalışma prensiplerinden şekillerinden, işin mutfağına inecek kadar hoşlanıyorsan tabi ki yaz, ama şahsi fikrim, ne makina ne uçak, okunacak okul değiller, ömür törpüsü, bitmez, biterse sen bitmiş bi insansındır gençliğin bitmiştir, hiç gerek yok, hiç kasma, ne kendini ne aileni, çok daha güzel tercihler var emin ol, puan yüksek diye mühendislik yazcam falan diye de ısrar etme, içinden geçeni yaz, daha teknik kısmıyla ilgileniyosan mesela aü'ndeki mühendislik olmayan bir uçak bölümü var yine 4 yıllık, uçak kısmı o işte işin :)

iyi araştır, girmesi kadar çıkması da dert olur sonra...
Sosyal ağlarda paylaş

İTÜdeki uçak uzay sanırım bi kaç arkadaş vardı ordan İTÜ olması sebebiyle adamı belleyebiliyor. Bir de tabi içine girmeden belli olmaz ama iyi derecede matematik ve fizik içerir bu bölümler (makina, uçak falan). Yani 4 yıl uçağın uçuşuyla teorik derecede ilgili olan termodinamik, hidrolik, akışkanlar mekaniği gibi dersler o bölümü gerçekten sevmeden yapılmaz zor. Öte yandan seven matematik fizik genetik bilgisayar hepsini bi arada bile alınca sıkılmaz sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...