4Ever Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 ufak bir soru olucak ama kusura bakmayın :) Server'daki Framework'u 2.0 olarak yüklesem serverımdaki .net 2.0 olurmu bunun icin yapmam gereken başka bir işlem varmı?
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 web sitelerin için iis'ten asp.net versiyonunu 2.0'ye yükseltmen gerekli.. özelliklerden ulaşabilirsin.
4Ever Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Ractamainus said: web sitelerin için iis'ten asp.net versiyonunu 2.0'ye yükseltmen gerekli.. özelliklerden ulaşabilirsin. onu biliyorumda. sadece framework yüklemek yetiyor mu ? başka birşey yüklememe gerek varmı
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 bilgisayarına .net framework 2.0 kurduğunda, sunucundaki framework 2.0 olur diye bir şey yok. çünkü framework çalışan programa göre devreye girmiyor, aksine çalışan program ihtiyaç duyduğu framework'e erişiyor ve kullanıyor. misal 1.1'e ihtiyaç duyan bir .net uygulaması olabilir. çalıştığında bilgisayarında "framework 1.1" var mı diye bakacaktır. o zaman ayrıca 1.1 yüklemen gerekir. 3.5'a ihtiyaç duyan olursa, onu da kurman gerekir vs. o yüzden tüm framework'leri yükleyebilirsin. zararı olmaz. c:windowsmicrosoft.net klasörü içinde (ya da program ekle/kaldır'da) .net framework versiyonlarını görebilirsin.
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Yeni .NET framework versiyonları geri uyumlu çalışmıyor mu?
4Ever Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Kullanıcak uygulama .net 2.0 istiyor Framework kurdum iis'den ayarladım şuan sorunsuz calışıyor sagolun.
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mirage said: Yeni .NET framework versiyonları geri uyumlu çalışmıyor mu? evet, kısmen çalışmıyor. misal değişen class'lar oluyor. 1.1'de olan bir class, 2.0'da ismen ve içerik olarak değişmiş, kalkmış vs. olabiliyor. ama 2.0'dan sonra sistem biraz daha oturdu. 3.0 ve 3.5'ta değişimden daha çok, eklentiler gelmeye başladı.
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 The .NET framework is backward compatible, i.e. you can use a function used in .NET 1 in 2 or you can compile and run a program developed in .NET 1 in system with .NET 2 and .NET 3. Like wise you can also run programs developed in .NET 2 in system with .NET 3. This is called as Backward compatibility, i.e. support for previous versions. diyor bir sitede. Demekki neymis??
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 reyou, ben de öyle biliyordum. Ama Ractamainus aksini belirttiğine göre istisnalar vardır muhtemelen. Microsoft'a çok da güvenmemek lazım. :)
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 o yaziyi aldigin adres derinlemesine bir inceleme yapmiyor reyou. cok yuzeysel olarak anlatmak icin yazilmis bir yazi. derinlemesine bakinca microsoft'un ".net'in geriye donuk uyumlu olmasi icin elinden geleni yapicaz" demesi de .net'in hicbir zaman tamamen geriye donuk uyumlu olamayacaginin gostergesi. bunun icin yesil-kirmizi ayrimini bile one surmuslerdi bir ara.
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 reyou said: ... diyor bir sitede. Demekki neymis?? şu ukala tavrını hiç beğenmediğimi belirtmek isterim öncelikle. zira burada bilgimizi paylaşıyoruz. birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. hata yapabilirim ya da yanlış bilebilirim pek tabii. birisinin de beni uyarması hoşuma gider, bir şeyler öğrenmiş olurum (ki çok şey de öğrendim şu zamana dek). ama uyarmaktan kastım bu değil.. konuya dönecek olursak; tecrübeyle sabit anlattıklarım. şirketimizde .net 1.1 managed code ile geliştirilmiş infopath formları var. makinasında framework 1.1 olmayanlar çalıştıramıyor. edit: yukardaki infopath örneğinde misal, sorun xml parsing'in .net 2.0 ile değişmesinden kaynaklanıyor. framework 2.0 olsa bile 1.1 olmadan formlar çalışmıyor. gibi...
Öne çıkan mesajlar