Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer 40k Online

Sylian

Öne çıkan mesajlar

baktım şu an 26 tane tuşa binding assign etmişim wow'da.

bunların tahminen 12 tanesi aktif kullanıyorumdur, 4 tanede movement tuşu var etti 16.

16 tane key'i padle aktif kullanırım ben diyen adama sadece helal derim, başka da bir şey demem.

ff14'de level 30'a stone II büyüsüyle geliyorsun. oyunun en son noktasında sanırım 10 ability'in falan oluyordur 6 tanesini kullansan tost makinesiyle bile oynarsın.

demek istediğimde şuydu, konsola çıkan oyunlar kontrollerin kısıtlamasından dolayı felaket dumbed down bir hale geliyor. ff14'de neden o kadar az ability olduğunu konsol tarafı açıklamış gibi ben bilmiyordum konsol desteklediğini, bilsem neden bu kadar az ability var diye hiç sormazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

sanirimla olmuyor abi. ff14 de su anda level 30 da iki bar doldu nerdeyse paladinde.

yapma etme. millet oynuyor iste napiyim yani. hani bana para versen ustune oynayamam o kontrol cihazi ile. mumkun degil yani ben sadece oluyor oynaniyor diyorum. adamlar oynuyor yani.

birde ben acikcasi bol tusla oynanan oyunlari artik sevmiyorum. basit olsun oynanabilitesi. d3 gibi olsun ne var yani. dumbed down diyorsun ama biliyoruz ki su senin oynadigin ismi aklima gelmedi d3 den iyi olan oyunda kac tanecik tusla oynaniyor. yani basit oynaniyor olmasi dumbed down olmasini gerektirmiyor.

abi birde oyun oynuyoruz ya basit olsun zaten :D

satrancta basit oynaniyor sonucta. onlarca 30 tane tus arasinda kaybolupta bunu iyi beceren adamla benim aramda ne fark var allesen :D
Sosyal ağlarda paylaş

merak edip ff14'ün gamepadle nasıl oynandığına baktım, oynanabiliyor mu? oynanıyor. ben o insanlarla oynar mıyım? kesinlikle oynamam. olay elitistiklik falan değil, adam hareket ederken ability kullanamıyor/target yapamıyor, 4 tuşun dışında bir şey farklı target'a kullanacaksa : 1) gamepad tab değiştir, 2) birden fazla target var ise arasında slide yap istediğini bulmaya çalış (dua et ki hareket etmesinler!) 3) ability'i kullan - bunların hepsi olurken sabitsin.

yani senaryo yazarsak bu adam tanksa ve 2 ayrı tabde olan 2 ayrı ability'i 2 farklı target'a birden çok target varken kullanmaya çalışıyorsa ortalama olarak 5 saniye falan hareket etmeyecek (melee ise mob hareket ediyor o nasıl olacak peki? adam execute edene kadar rangeden çıktı?) actionda totalde 10 saniye falan sürer.

2.5 sn gcd şimdi mantıklı gelmeye başladı mı?

bu oyuncunun kötülüğünden değil ne kadar iyi dizayn edilmiş olursa olsun gamepad'in bu kadarına el verdiğinden dolayı böyle. eee şimdi developer bunu bilirken sen zannediyor musun oyun bundan daha fazla hız veya efor gerektiren bir düzeyde çıkacak. kombatı yavaşlatması gerek (bkz. gcd) ve basitleştirmesi gerek.

sonuç olarak aynı noktaya bağlanıyoruz - dumbed down.

oluyor mu olmuyor mu değil, nasıl oluyor - olduğu haliyle olmuş mu diye bakmak gerek bence.

ben sevmiyorum dumbed down oyunları ama tercih meselesidir, seveni oynar sevmeyeni oynamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Mtg scrolls heartstone.. hepsi ayni tur hepsi ayni oynanis. Ama biri basit digeri daha zor vs. Biri dumbed down...

Tus takimi ilgili degil sadece olay.

Abi 2.5 sn (oyunu oynamadigin icin) yemekle itemle dusuyor. Arti instantlar geliyor vs.

Ben oynamam diyorum ama oynayan varsada banae :)

Gta5 pc ye cikinca dumbed up mi olacak :)
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere heartstone, mtg HELE Kİ scrolls farklı oynanışlara sahip oyunlar. gameplay tamamen farklı (mtg'i bilmiyorum doğrusu ama heartsone ile scrolls öyle). aynı tür diye aynı oynanış tarzına sahip değiller.

biri basit biri zordan ziyade farklı amaçlar için üretilmiş, adamların scopeları farklıymış. scrolls'u geliştiren adam "ulan tuvalette zaman geçirsinler" diye çıkartmamış. diğer yandan heartsone tamamen para kazanmaya yönelik casual'ın dibinde yaratılmış bir oyun. ikisi de lazım. bende yolda/dışarda oturup scrolls oynamam mesela telefondan, adamı terletiyor. heartstone bu anlamda çerez.

global cooldown düşüyor dediğin kaç saniye düşüyor? yani şöyle bir şey var mı level 50 oldum ben, oyunu artık 0.5 gcd'da oynuyorum, combat çok daha hızlı, farklı bir oyun oldu.

GTA ile mmorpg'leri mi karşılaştırıyoruz? tetrisle de karşılaştıralım abi o zaman, ikisi de oyun yani.

olayın anlamadığın noktası şu: olay "ya padle oynanıyor ama ben oynamam ama oynayana karışmam" değil. eğer oyun konsol desteği veriyorsa development noktasında bazı şeyler göz önünde bulundurulmak ve o şekilde dizayn edilmek zorundadır.

WoW'u bu haliyle konsola çıkar, sence oynanabilir olur mu? tamam gider quest yaparsın belki ama gidip 25 man raid yapabilir misin? onun olması için oyunu console'a DUMBED DOWN etmeleri gerekiyor.

mevzu budur.

sen diyorsun ki ben dumbed down oyun seviyorum, o zaman mutlu mesut oynarsın. ben sevmiyorum.

olay padle oynandı oynanmadı değil, oyunun konsol desteğinin olmasının oyunun gelişimine ve üretim aşamasındaki seçimlere etkisi.

konuyada burdan geri bağlansın, arkadaşlara 2015'de hüsran sizi bekliyor dememim nedeni yukarıda izah ettiğim şeydir. 2015'e kadar zaten elder scrolls online geliyor, onda görürsünüz vaziyeti.
Sosyal ağlarda paylaş

mantiken dusununce bir mmo nun 2-3 ay sonra patlamasi veya birakilip baska oyun aranmasi bizler icin guzel bir sey. wow gorduk 3-5 sene takildik kaldik. ne oldu ne elde ettik ... hiiiiiccccc sifir.

boyle ciksin single gibi takilalim mis.

manyakmiyiz yillarimizi kaptircaz gene bos yere :D

ff14 2 ay, wildstar 2 ay, swtor 3 ay, secret world 2 ay, diablo 3 2 ay, bitti bile sene.

daha guzel boyle cesit cesit.
Sosyal ağlarda paylaş

wildstar'dan ne beklediğinize bağlı hayal kırıklığı... ben pve konusunda hayal kırıklığı olacağına inanmıyorum ayrıca neye dayanarak böyle iddialarda bulunuyorsunuz eğer closed betada falansanız bize de anlatın bizde bilelim.

ayrıca 10 yılın en büyük hayal kırıklığı olamaz, o rekor SWTOR'a ait 2020'e kadar falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...