Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Peyzaj Mimarlığı - Şehir ve Bölge Planlaması - Mimarlık üçgeni (İTÜ)

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

bir arkadaşım geçmeye çalışıyor da aklımda tek kalan 2.8 mi ne minimum öyle bir ortalama tutturması gerektiğiydi, başka bişeyler daha vardı da hatırlayamadım şimdi. ha bir de hazırlıktaydı kendisi, bölüm dersleri için ortalama değişir mi bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

yatay geçiş için 2005 in değerlerini buldum.

said:
yatay geçiş puanları (2005)

İnşaat Fakültesi

İnşaat Müh.
2,82

Çevre Müh.
2,62

Mimarlık Fakültesi

Mimarlık
3,27

İç Mimarlık
3,15

Peyzaj Mimarlığı
2,83

Endüstri Ürünleri Tasarımı
3,58

Makina Fakültesi

Makina Müh.
3,28

İmalat Müh.
3,08

Tekstil Müh.
3,27

Elektrik-Elektronik Fakültesi

Elektronik Müh.
3,80

Bilgisayar Müh.
3,77

Telekomünikasyon Müh.
3,74

Kontrol Müh.
3,67

Elektrik Müh.
3,10

Maden Fakültesi

Petrol ve Doğalgaz Müh.
2,74

Kimya-Metalurji Fakültesi

Kimya Müh.
3,34

Metalurji ve Malzeme Müh.
2,67

Gıda Müh.
3,34

İşletme Fakültesi

İşletme Müh.
3,64

Endüstri Müh.
3,68

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi

Gemi İnşaatı Müh.
2,60

Deniz Teknolojisi Müh.
2,54

Fen-Edebiyat Fakültesi

Matematik Müh.
3,54

Moleküler Biyoloji ve Genetik
3,18

Fizik Müh.
2,92

Kimya
2,54

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Uçak Müh.
3,22

Uzay Müh.
2,58

Türk Musikisi Devlet Konservatuarı

Temel Bilimler Bölümü
3,02

Çap bunlardan daha düşük olur büyük ihtimal. pek bilgim yok aslında çap ve yatay geçiş hakkında fakat her sene değişir bu ortalamalar. çünkü geçiş yapıcak ÇAP a kabul edilecek öğrencilerin kontenjanı bellidir. o sene 3.27 ile yapılan bir yatay geçiş 3.5 ada çıkabilir senin başvurduğun sene. ÇAP ta çrneğin kendi fakültende bir bölümü seçmen seni listenin daha başına alır gibi şeylerde var sanırım.

yani demek istediğim aynı veya yakın ortalamalı bir inşaat mühendisiinden daha avantajlı olursun mimarlık ÇAP başvurularında.

ek not çakıyım bir de; ayrıca peyzaj mühendisliği ile mimarlık 1. seneleri tüm dersleri aynı yanılmıyorsam.çok ağır ders değiller günü gününe çalışma ile bu ortalama yapılabilir sanıyorum.ortam olarakta güzel bu bölüm eğer erkeksen.ben makina öğrencisiyim itüde şans eseri bir kez bu bölümlerle derse denk geldim.sınıfın %90ı mimarlık fakültesi öğrencisiydi mimarlık peyzaj vs. sınıfta 50 kız 10-12 erkek falan oluyodu. makina bölüm derslerinde kız olmadığı için bir an kıskanmıştım o bölümde okuyanları heh.
Sosyal ağlarda paylaş

ktü için düşünüyorum aynısını peyzajdan mimarlığa şeklinde. ne derece zor oolur, imkanı avr mı? kaç not ortalaması gerekli? acil bi şekilde bunların cevabını edinmem lazım. lütfen yardım edin arkadaşlar. nerden nasıl ulaşabilirim? veya siz biliyosanız biraz anlatın.

dersleri zor mudur?
yatay geçiş yapan görülmüş müdür? üstün başarı mı göstermek lazım?
gereken not ortalaması kaç üzeirnden kaç olmalı?

sizce bi sene çalışsam mı öss ye yoksa büyük bi risk değilse, çalışırsan gayet mümkün, yapanlar az değil diyorsanız ktü peyzaj mimarlığını yazsam mı?
Sosyal ağlarda paylaş

itu peyzaj mimarlık ve itu maden muhendisligi yatay geçiş yapma hayalleriyle giren insanlarla dolu. peyzajın yuzde 80nı mımarlıga gecmek ıcın gırıyolar sonra patlıyolar. bi de zorluk acısından itu ezer geçer , hele ki entas ve mimarlıkları adama uyku yuzu gostermez.
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar össye girmek bariz daha kolay fakat son gün hastalanma, sınavda bayılma falan filan olursa 1 yıl gg olur tabii.

itü'de yatay geçiş yapmak gerçekten çok çok çok zor. zaten havuz derslerinde düşük puanlı bölümlerin öğrencileri genelde arka sıralarda kalır cc'yi anca kurtarır. yatay geçiş yapcam diye geldikten birkaç ay sonra 3 üstü ortalama falan bazıları için hayalden öte oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:

yatay geçiş yapcam diye geldikten birkaç ay sonra 3 üstü ortalama falan bazıları için hayalden öte oluyor.

Eheh gerçek bir an tokat gibi çarptı bana ama cidden böyle yani.

Arada cidden kasıp hayvani ortalama yapanlar var ama genelde bölümün(hatta -petrol hariç- komple maden fakültesinin) %95i ilk senesinde yatay geçiş veya çap planları yaparlar.

2. dönemde bunların %90ının planları, plandan hayale dönüşür.

2. dönemin sonunda ise bunların yarısının hayalleri "gözetimden kurtuluyim yeter" planlarına dönüşür.

2. yılın ortalarına doğru "gözetimden kurtuluyim yeter" hayallerine de dönüşüyomuş diye duydum ama daha yaşamadım onu, önümüzdeki dönemlere bakıcaz artık=)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...