Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigaradan sonra içkiyede sansür !

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nufusun yarısından cogu sigara içerken bi filmde 3-5 sn süren sigara içen adam sahnesi nasıl özendirici olabilir :)

bireysel olarak alkol sevmeyip içmeyenler falan filan var ama topluluk olarak ailecek alkol kullanmayanlar dindar kesim

bu sansurlerde onlar içn olsa gerek :)

kucuk cocuklar ve özenme ilişkisi güzel bir kılıf

utanıyorum vallahi
Mesaj tarihi:
yok kullanmak isteyen zaten kullanır zaten bildiğim kadarı ile damarları açıyor alkol de sansürlemek ne mantığına onu algılamaya çalışıyorum ben

ayrıca mesela tam filmin şevkine kapılmışken film içi reklama giren o alkol şişelerinin markalarını sansürlemeleri yok mu filmi bırakıp ne içiyor acaba bunlar diye düşünüyor insan p:

garip tabi..
Mesaj tarihi:
bao said:
öncelikle: her ülkede rtük görevi yapan kurumlar var. hatta ingilterede radyo tv denetleme kurulu robocop u o kadar sansurlemiş ki (kullanılan küfür sebebiyle) bizim ders kitabında makale olmuştu o konu.
bu nedenle "yasakçılıkla bi yere gelinmez" tadındaki düşünceler pek geçerli değil. hatta amerikada filmlere uygulanan yaş sınırları türkiyedekinden çok daha sıkı. bizde atıyorum 13+ olan flm orda 18+ olabiliyor.

aynı gerekçelerle içki sahnelerinin özendirici olmamasına çalışılması da mantıklı bence. bu yasakçılık diye kestirilip atılabilecek bi konu değil.

Bu kadar yalan yanlis bilgiler olamaz. "Abooow" demek istiyorum buna. Senin gibi yanlis bilgilere sahip insanlar zaten bizi bugunlere getirdi.

Ingiltere'de birak yasaklamayi prime time komedi programinda ciplak herif gosteriyor BBC. Sansur gelmiyor.

Amerika'da da siki bir sansur falan yok.

Ozendirici olarak icki ne demek? Ickiye ozenmenin zarari nedir? Her ozenen alkolik mi olacak? Bu kadar hayvan dusunceler olamaz artik, olmamali.
Mesaj tarihi:
Ayrica ben burda bir belgesel uzerinde calisiyorum suan, burda ki gazetelerle roportajlar falan yaptik. Adamdan sunu ogrendim orda bir denetim kurulu yok, sikayet uzerine kurulu hersey, sikayet gelmedigi surece pasif denetleme kurulu bakmiyor. Aptal sikayetleride dikkate almiyorlar.

Burda direk demir yummruk...
Mesaj tarihi:
Rahan said:

biri de kalkmış alkolden korumak gerekiyor diyo. öldüreceniz olm beni. içmek istemeyen zaten rakı balık masasında da içmiyor.

lol, öle şey mi var, zaten özenmemesi istenen kişi o rakı-balık masası yaşına gelmemiş olalanlar.

redkid eskiden sigara içiodu, değiştirdiler, ot tutuyor artık ağzında. neden? çünkü çocukların örnek alacağı karakterlerin zararlı alışkanlıkları olması, o yanlarını da örek almaları sonucu doğuruyor.

bu yasaklar, 18 yaşından küçüklerin içki-sigara satın alamamasıyla aynı çerçevede yasaklar ki aynı yasak sigarada 16 içkide 18 olarak ingilterede de var. ben orayı biliorum ama muhtemelen tüm avrupada da vardır benzer yasaklar.

sonuçta "özenme" diye bi kavram var. ayrıca televizyon, diğer iletişim araçlarından çok daha "sembolik".

elbette gençleri kötü alışkanlıklardan korumaya yönelik önlemler tartışmaya açıktır. bu tür yasakları yetersiz ya da gereksiz bulmak da saygıyı hakeden bi görüş. bu perspektifte tartışmayı anlarım.

ama bence bu tür yasakları, iktidarı dinci bularak saçma bulmak, bu yasakların şeriatı getirmeye hazırlık olduğunu savunmak pek mantıklı değil gibi.
Mesaj tarihi:
bao said:
öncelikle: her ülkede rtük görevi yapan kurumlar var. hatta ingilterede radyo tv denetleme kurulu robocop u o kadar sansurlemiş ki (kullanılan küfür sebebiyle) bizim ders kitabında makale olmuştu o konu.

bu nedenle "yasakçılıkla bi yere gelinmez" tadındaki düşünceler pek geçerli değil. hatta amerikada filmlere uygulanan yaş sınırları türkiyedekinden çok daha sıkı. bizde atıyorum 13+ olan flm orda 18+ olabiliyor.

aynı gerekçelerle içki sahnelerinin özendirici olmamasına çalışılması da mantıklı bence. bu yasakçılık diye kestirilip atılabilecek bi konu değil.

yavrum sen kanal 7'nin forumlarında falan takılsana, napıyorsun burda nerden geldiği belli olmayan 2 gram saçma sapan yorumlarınla?

orda kurtlar vadisinde ve bilimum ağalı dizilerde asılmadık, vurulmadık adam kalmayacak, sen gençleri tv sansürüyle koruyacaksın.

ha çok korumak istiyorsan eğer şu güya 18 yaşın altına alkol, sigara satışını durduran uygulamaları gerçekten uygularsın amerika'daki gibi kartına bakmadan satmazlar alkolü o zaman derim korumaya çalışıyorlar bunlar.

geç bunları fetoboy.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Bu kadar yalan yanlis bilgiler olamaz. "Abooow" demek istiyorum buna. Senin gibi yanlis bilgilere sahip insanlar zaten bizi bugunlere getirdi.

Ingiltere'de birak yasaklamayi prime time komedi programinda ciplak herif gosteriyor BBC. Sansur gelmiyor.

Amerika'da da siki bir sansur falan yok.

Ozendirici olarak icki ne demek? Ickiye ozenmenin zarari nedir? Her ozenen alkolik mi olacak? Bu kadar hayvan dusunceler olamaz artik, olmamali.

çıplak herif göstermenin zararlı alışkanlıkların yayılmasını önelemeye yönelik sansürle alakası yok bu bir.

amerikada sansür yok diosun, adamlar tüm hollywood filmlerini katagorileyip, çatır çatır +18 koyuyolar sinemaya ve bu kural bizdeki gibi değil, tamamen uygulanıyo ki benim verdiğim +13/+18 örneği buna ilişkindi bu iki.

çocukların içkiye özendirilmesinin sakıncalarının, içki satışındaki yaş sınırlarının artık tüm dünyada kabul edildiği bi dönemde, bunu açıklama zahmetine girmiyorum.

son olarak, "bu kadar hayvan düşünceler olamaz artık" yorumun, ilkokul zamanlarıma götürdü beni. benim babam senin babanı döver diyerek noktalıyorum.
Mesaj tarihi:
bao şu lafınla kendini bitiriyorsun: "...amerikada sansür yok diosun, adamlar tüm hollywood filmlerini katagorileyip..."

napıyorlar kategoriliyorlar
ne yapmıyorlar, sansürlemiyorlar, üzerin pixeller koymuyorlar garip garip. yayından kaldırmaya çalışmıyorlar, +18 gibi ifadeler koyuyorlar. bizde yok mu bu? var, e koy geç o zaman ibareyi. madem kategorileyeceksin rtük'ün getirdiği onca sembol ne oldu?

şiddetle acil şifalar diliyorum.
Mesaj tarihi:
aente,

o katagorileme, sinema için geçerli. sinemada elbette sahne kesilmeyecek. ben amerika örneğini ona dayanarak verdim.

ingilteredeki uygulamayı bildiğim için de tv örneğini ingiltereden verdim. sahne kesiliyor işte tv de film gösterilirken.

gerekli mi, gereksiz mi orda da tartışılan bi konu, burda da tartışılması son derece normal. bunun tartışmaya açık olduğunu da belirttim zaten. hayattaki en önemli mesele de değil kaldı ki. o kadar heyecanlanmana gerek yok yani.

ama sen bunu tartışmak yerine, beni tanıyıp etmeden bana hakaret etmeyi tercih ettiğin için son kez cevaplıyorum bana yönelik mesajını.
Mesaj tarihi:
yaptıkları iş tamamiyle tutarsız, rtük için bir sürü sembol, yaş ibaresi çıkardılar mı çıkarmadılar mı?

neden uygulamak yerine sansür, ya da hadi daha da dallandıralım, film, dizi neyse başına 2 satır yazı koy, şiddet, alkol, cinsellik içeriri de iyice uzat olayı.

çok isteyen varsa çocuğuna izletmez.

tepemdeki adam kaç kuruşluk insan ki benim için neyi tartıp neye karar veriyor?

belediyeler alkol satılan her yerin tepesine bindi yetmedi, eğlence mekanlarının verecekleri vergileri arttırdı yetmedi. televizyondan da kaldırsınlar. çünkü biz bilmiyoruz bu adamların hangi kafa yapısına sahip olduğunu, biz bilmiyoruz bu adamların dünün şalvarlısı hoca sakallısı yönetimin adamları olduğunu, biz bilmiyoruz yapılan kadrolaşmaları?

sen gerçekten bu adamların yaptıkları işte bir art niyet aramayıp, avrupa modelini getiriyorlar diyorsan, avukat olmuşsun haberin yok.

bu benim sana son mesajımdır, özgürlüklerin, sanatın, medyanın uygulamalarına sansürle saldıranlara istediğiniz kadar kılıf aramaya devam edin, başarılar.
Mesaj tarihi:
bao said:

çıplak herif göstermenin zararlı alışkanlıkların yayılmasını önelemeye yönelik sansürle alakası yok bu bir.

amerikada sansür yok diosun, adamlar tüm hollywood filmlerini katagorileyip, çatır çatır +18 koyuyolar sinemaya ve bu kural bizdeki gibi değil, tamamen uygulanıyo ki benim verdiğim +13/+18 örneği buna ilişkindi bu iki.

çocukların içkiye özendirilmesinin sakıncalarının, içki satışındaki yaş sınırlarının artık tüm dünyada kabul edildiği bi dönemde, bunu açıklama zahmetine girmiyorum.

son olarak, "bu kadar hayvan düşünceler olamaz artık" yorumun, ilkokul zamanlarıma götürdü beni. benim babam senin babanı döver diyerek noktalıyorum.

Sansur sansurdur, ciplak adamda gayet ozendirici olabilir ?!? "bende ciplak gezicem sokakta!!!" diyebilirsin gayet. Bak, ozendirme olayini nasil cekiyorum istedigim gibi. Ickinin ozenilmesinde sorun yoktur, sansuru tamamen hayvanliktir, cahilliktir.

Amerika'da yas uygulamasi SANSUR DEGILDIR! Sen daha sansurun taniminin ne oldugunu bilmiyorsun, niye tartisiyorsam seninle.

Icki yas sinirlamasida sansur degildir. Televizyonda icki icen bir cocuk ozeniyorsa, o cocugu egiteceksin bu kadar. Dunya'da ickiye yas sinirlamasi "bu donemde" degil, butun donemlerde vardi ve gayet normaldir, sansurde degildir.

Biraz oku, ogren oyle gel diyecegim ama okudugun kaynaklardan supheleniyorum.
Mesaj tarihi:
"Çocukların içkiye özenip özenmediğine devlet karar vermemeli" diyebilen bir liboşu piste davet ediyoruz.

Zira ".....'ya devlet karar vermemeli" şeklinde bolca argüman duyuyoruz kendilerinden.
Mesaj tarihi:
özenip özenmemeye devlet karar vermemelidir.

her aile çocuğunun neyi seğredip neyi seğredemeyeceğini bilir, çocuğunu tanır. eğer şüphe duyuyorsa zaten izlemesine izin vermez.

o yüzden sansür yerine bir simge daha yararlı olur zira her 18 yaşındaki çocuk bir değildir.

kurtlar vadisini izleyip de kendini polat sanan akıllılar ile sadece dizi olarak izleyenler arasında fark vardır. bu yüzden eğer sansür koyarsan birisinin özenmesini engellerken diğerinin bilgi erişimini kısıtlarsın.

özetle -18 için hangi tv programını seğredeceğini evebeynler aile olarak belirlemeli +18 için ise kişi bundan kendi sorumlu olmalıdır.

devlet bunları sansürliyeceğine alkol ve sigara gibi şeylerin ne olduğunu, neler içerdiğini o kendilerini polat sanan arkadaşlara anlatmalıdır.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Amerika'da yas uygulamasi SANSUR DEGILDIR! Sen daha sansurun taniminin ne oldugunu bilmiyorsun, niye tartisiyorsam seninle.

Icki yas sinirlamasida sansur degildir. Televizyonda icki icen bir cocuk ozeniyorsa, o cocugu egiteceksin bu kadar. Dunya'da ickiye yas sinirlamasi "bu donemde" degil, butun donemlerde vardi ve gayet normaldir, sansurde degildir.

Biraz oku, ogren oyle gel diyecegim ama okudugun kaynaklardan supheleniyorum.

sen yazılanları okumuyor musun? ben bu cevabınla aynı sayfada amerika örneğini niye verdiğimi açıkladım başka birine. tv de sahne kesilmesi örneğini de ingiltereden verdim ki umarım sahne kesilmesini sansür olarak kabul ediyorsundur.

kaldı ki yaş için katogorileme ile sansür arasında ya da çocuklara içki satılmamasında hiç bir amaç birlikteliği yok öle mi?

ayrıca televizyonda sansür uygulamasını başarısız bulmanın da mantıklı bir görüş olduğunu söledim. böle heyecan yapmalara, bana oku da gel demelere fln gerek yok.

benim katılmadığım şey, içki-sigara sahnelerinin kesilmesiyle "şeriatçı yönetim özlemi" arasında bi bağ bulunduğu fikri.

ama yaş haddinden içki alamıosun fln da heyecanın bundansa, boşver içme. günah.
Mesaj tarihi:
Ingiltere'de yasiyorum ben canim arkadasim, sahne mahne kesilmiyor burda.

Yas sinirlamasi sansur degildir. Bu sansur'e de icki dahil degildir zaten. Psikolojik olarak cocuklarin etkilenmemesi icin, violence, sexual content gibi konularda yas sinirlamasi konulur.

Bu yas sinirlamasina ragmen televizyonlar SANSURSUZ filmleri yayinlarlar, yayinalamadan once hangi yas grubuna uygun oldugunu vurgularlar.

Bu sansur yada yasaklama degildir.

NOT: gunahmis, lol. Sarap yonetir...
Mesaj tarihi:
Ollleeeyyyy yalanmış.

Bi an şeriat geliyor sandım çok korktum.

Gelmediğini teyit ettiği için sevgili rütükçülere teşekkürü bir borç bilirim.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
Yas sinirlamasi sansur degildir. Bu sansur'e de icki dahil degildir zaten. Psikolojik olarak cocuklarin etkilenmemesi icin, violence, sexual content gibi konularda yas sinirlamasi konulur.

aslinda biliyorsundur kesin: eheh

tabii asil konuyla alakasi yok bu mesajin, sirf su muhabbet uzerine link vermek istedim ;)
  • Yeni Oluştur...