CoolRider Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Abi aspirin kanı inceltiyor, Alkol damarları genişletiyor kılcal kanamalar yaşanmaz mı bünyede. Ayrıca karaciğeri zaten alkolle uğraşıken ilaçla bombalamak mantıklı gelmedi, arabayı yaptırısın ama vucudu onarmak o kadar kolay değil! Taksiye binin her türlü 2 kadeh az için ama taksiye binin.
matama Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 icki cok sevmeyen arabali bir hatun bulun en kolayi
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 icki sevmeyen hatun hayattan sogutur bara gitmez puba gitmez discoya gitmez klaba gitmez icince laf eder cosunca laf eder
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 paramecium said: Selam, Peki kandaki alkol oranı nasıl oluyorda akciğeri turlayan havanın analizi ile ölçülebiliyor? O zaman kandaki üre oranı da nefes analizi ile kontrol edilsin, ne gerek var kan tahliline :P Sordugun soruyu cevaplasana paramecium ya =) hakkaten nefesten nasıl ölçülüyor? Nasıl çalışıo bu mekanizma?? paramecium said: Alkol öncesi altlık alırsanız ve içerken de meze falan götürmeye devam ederseniz, midenin alkol emilimi düşer, çünkü midenizde başka şeyler de vardır. Hatta alkolün üstünüzde bıraktığı etki düşer ama ortadan kaldırır diye bir kaide yok. Kilolu bir insanın damarındaki kan miktarı ile zayıf insanın total kan miktarı aynı olmadığından dolayı yüzdesel oran düşük çıkacaktır. Saygılar altlık almak nedir ya =)
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 BonePART said: icki sevmeyen hatun hayattan sogutur bara gitmez puba gitmez discoya gitmez klaba gitmez icince laf eder cosunca laf eder hayatını öper afedersin
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Taksi iyidir, taksi candır. Taksim'de içiyorsanız sarı dolmuş da candır. Istanbul'daki arkadaşları cüzi bir miktar karşılığı evlere servis yaparım(karnımı doyurun ulaan) ama gece 2.00'den sonra gece tarifesi açarım, normalde o saatlerde uyuyorum çünkü :D
huun Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 ne kadar sık içtiğin en önemli etken. ben 2 gün ağzıma sürmediğim halde bir kere alkollü çıktım. öncesinde çok sık ve yoğun içersen bu tip sakıncaları var. öbür türlü kiloya bakıyor sanırım.
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Selam, Boş mideye alkol alıp hızla çarpılmamak için alkol öncesi mideye yollanan hafif ve nişastalı(yanılmıyorsam) olması önemle tavsiye edilen meze ve benzeri gıdaya altlık denir, en azından benim çevremdekiler onu der :P Saygılar.
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Yolluk diyorus bizim burda =) :D Salih abi bana bi yolluk yaap edit: bu arada alkolmetre nasıl çalışır kim anlatcak??
di Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Ya anlamıyorum cidden, içtiysen sürmeyeceksin abi bu kadar basit. Alkollüyken kaza da yaparsın, yanındakileri de öldürürsün, yoldan geçeni de. Nasıl bir mantık sizinki aklım şaşıyor. Hayır bi de oturup konuşunca "tamam ya aklın başında" denilenlerdensiniz çoğunuz.
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Valla Mhythusters'ın bi bölümünde onu bulmaya çalışoyolardı daha doğrusu alkolmetreyi kandırmaya, ama tabi nasıl çalıştığını bulmaları gerekiyordu ilk önce. Bunlar içki içip hafif sarhoş oldular ve denemeye başladılar, daha sonra akıllarına gelen bir sürü şeyi denediler ama bulamadılar. Belki de gizlidir nasıl çalıştığı.
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Alkolmetrenin çalışma prensibi ise elektrik arkı. Nasıl iki elektrik yüklü kabloyu birbirine değdirdiğimizde arada şimşek çakması gibi bir elektrik arkı oluşur, aynı mantık. Havadan değer alan alkolmetrelere üflendiğinde elektrik geçirgenlik değeri akciğerlerimizden gelen nefesin alkollü olup olmamasına göre değişiyor ve cihazın içindeki plakaların arasında bulunan rakamların değişmesine yol açıyor. Cihaz, alkolün nefesteki ve havadaki oranını, bunun vücuttaki ortalama kan değerlerini kendi içinde hesaplıyor ve promil olarak kandaki alkol değerini belirliyor. kaynak
huun Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 BoDrUmLu said: Yolluk diyorus bizim burda =) :D yolluk yola çıkarken yeneceklere denir, paramecium haklıdır konusunda. bir de kayıntı vardır, o da içtikten sonra mide kazıntısını gidermek için.
leoneo5 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Aspirin dediğin bugün ilaç statüsüne bile girmeyecek bi kimyasal. Almanlar her gün hiç bi ağrı sızı olmasa bile vitamin gibi içerler aspirin. Aspirinin pek çok şeye iyi geldiği ve önleyici etki yaptığı biliniyor. O yüzden korkmayın yani, içmeden önce 1 sonra 1 aspirin atın deneyin ne kadar düşürecek. Bende epey fark ediyor mesela. Ama 70 promil i 30 da yapmıyor yani :D Aspirini falan geçtim drink responsibly denen bi olay var. Alkollü araba kullanılmaz kendini de başkasını da öldürürsün kesin bilmemne gibi hurafelerle canınızı sıkmanıza gerek yok. Adabıyla içerseniz hiç bir problem olmaz. Madem alkollü araba kullanmak çok tehlikeli, o zaman yasal sınır diye bişey olmazdı bi kere. 50 promil değil de 0 olurdu. O 50 promil kafadan uydurulmuş bir rakam değil yani... - İçmeye başlamadan önce hafif birşeyler yiyip midenin boş kalmasını engellersen - İçkiyi götünle değil ağzınla içersen öyle zırt pırt yudum almayarak ya da su içer gibi dikmeyerek - İçki içtiğin sırada da yiyecek birşeyler tüketirsen çerezdi kuruyemişti - Bi de limitini bildin mi gayet rahat eve dönersin.
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Yasal sinirin ve testlerin daha guvenilir yapilmasi ile ilgili calismalar vardi en son. kimisi 5promil olsa dahi cezayi keselim diyordu, kimisi ise 50 iyidir 50 iyi diyordu. Arastirmalara gore(hede arastirmasi, kaynak yok) 30 promil ile pipet moduna girip kikir kikir gezen bunyeler oldugu gibi 70 promil ile masa tenisi oynayacak durumda olan bunyelerde var. O yuzden amerikada bazi eyaletlerde cihaz olcumunun yani sira 10metre duz cizgide yurume gibi sacma gelebilecek ama bi okadar da isabetli bi test daha yapilip memurun insiyatifine birakiliyor. E haliyle turkiyedeki memurlar ataturk acisindan cok insiyatifli(!) olduklari icin uygulamada can yakabilecek bi yol. Birde zaten kullanamayacak gibi hisseden insan bi zahmet direksiyona oturmasin, cogu kimse icmeye fln yalniz gitmez. Muhtemelen yaninizda arabada sevdikleriniz falan da olacak, allah korusun bi kaza oldugunda o vicdan azabini dusunmek dahi istemem.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 herşey kararında guzel gece teknede yemekte 2 saatte 3 duble içip yemek yedim, temiz hava bol oksijen bol gıda, 2 saat sonra cevirmeye girdim, alkol almışız dedi adam, nasssıoolur yaa dedim, gayet farkındayım limiti asmicak bi halde oldugumun, allah alah falan, megersem 13 promil cıkmıs kaydediyolarmıs onu da
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Selam, BAzı Avrupa ülkeleri bu promil olayının göreceli olmasından dolayı kesin bir çözüm üretebilmişler; 0 promil sınırı :P Eğlence dönüşü herkesi aracından indirip, düz çizgide yürütmek ne derece uygulanabilir, ona bakmak lâzım. Bence 0 uygun bir sınırdır :D Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Eğlence merkezlerinin çıkışına ip gerilsin aşağıda aç timsahlar olsun yürüyüp geçebilen arabasına binsin evine gitsin geçemeyen timsahlara yem olsun. bence
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Vodan said: Eğlence merkezlerinin çıkışına ip gerilsin aşağıda aç timsahlar olsun yürüyüp geçebilen arabasına binsin evine gitsin geçemeyen timsahlara yem olsun. bence ahhaahhaha sabah sabah niyeyse çok güldüm. ve evet sıfır promil sınır olmalıdır.
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Sintisyzer said: herşey kararında guzel gece teknede yemekte 2 saatte 3 duble içip yemek yedim, temiz hava bol oksijen bol gıda, 2 saat sonra cevirmeye girdim, alkol almışız dedi adam, nasssıoolur yaa dedim, gayet farkındayım limiti asmicak bi halde oldugumun, allah alah falan, megersem 13 promil cıkmıs kaydediyolarmıs onu da limit hala 50 dmi turkiyede? bi ceza fln oldu mu?
matama Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 christian troy gibi adam olcan o zaman olmaz :) BonePART said: icki sevmeyen hatun hayattan sogutur bara gitmez puba gitmez discoya gitmez klaba gitmez icince laf eder cosunca laf eder
prozzak Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Son 5 aydır hiçbir şekilde alkollü araç kullanmıyorum her yere taksi ile gidiyorum öle durumda. Tavsiye ederim. Bu arada kandaki alkolü aspirin düşürmez.
leoneo5 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Aspirin alkolü düşürüyor demedik ağızdan ölçülen promilin düşük görünmesini sağlıyor dedik bi de sıfır promil olsa limit çok insiyatifsiz olur ya tiramisu yesen 2-3 promil çıkar bi de ceza mı kesecekler tatlı yedin diye
Ramocan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Tramisu 'yu da tepsi ile yeme arkadaşım sen de...
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 2-3 promil mi naptın sen? tepsi de yetmez ona pastane götürmen lazım. limit 0.5 promil zaten?
Öne çıkan mesajlar