Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darbe Günlükleri..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hakkında hep konuşuyoruz. noktada yayınlanan kısmını sabahın internet sitesine koymuşlar. tekrar okumakta fayda var.

http://www.sabah.com.tr/ozel/darbe4718/dosya_4718.html
Mesaj tarihi:
Paşa'nın oğulları sorusu!

Emekli oramiral Örnek'in oğullarının Çalık grubu ile ilişkisi Meclis gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in her iki oğlunun da Başbakan Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Çalık Grubuyla ilişkide olduğu iddialarını Meclis gündemine getirdi.

CHP’li Topuz, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, gazeteci Fatih Altaylı’nın gündeme getirdiği, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in oğullarının Çalık grubuyla ilişkisini sordu. Topuz, “Son günlerde, Atatürkçü kimliği ile bilinen ve aralarında gazeteci ve emekli üst düzey subaylarında bulunduğu bazı aydınların göz altına alınmasına neden olan ‘günlüğün’ sahibi olduğu söylenen dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Sayın Özden Örnek’in, her iki oğlunun da Başbakan Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Çalık Grubu ile olan ilişkisi, Fatih Altaylı tarafından kaleme alınmıştır. Söz konusu yazıda, özel sektör bankalarının kredi vermediği, ancak iki devlet bankası Halk ile Vakıfbank’tan, 10 yıl vadeli, 3 yılı ödemesiz toplam 750 milyon dolar kredi ile Sabah ve ATV’ye sahip olan ve Başbakan‘ın damadı Berat Albayrak’ın Genel Müdürlüğünü yaptığı Çalık Holdingin, iştiraki Naturelgaz Sanayi ve Ticaret A.Ş.(Eski adı Çalgaz A.Ş.)’nin yönetim kurulu üyeliğine Oramiral sayın Özden Örnek’in oğlu Burak Örnek’in getirilmesine dikkat çekilmektedir. Sayın Özden Örnek’in Yapımcı- yönetmen oğlu Tolga Örnek’in Gelibolu filminin sponsorları arasında da yer alan Çalık Grubu ailesini AKP içerisinde, AKP’nin MYKY üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın temsil ettiği bilinmektedir“ dedi. Topuz, Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“Kamuoyunda, Ergenekon soruşturması olarak bilinen ve Atatürkçü kimlikleri ile saygın bir yere sahip kimi aydınların sorgulanmasına ve tutuklanmasına neden olan ‘günlüğün’ sahibi olduğu söylenen bir kişinin çocuklarının, Başbakan‘a yakınlığı ile bilinen Çalık Grubu iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliği nezdinde göreve getirilmiş olması sizce nasıl değerlendirilmektedir? Söz konusu ‘günlük’ ile Oramiral Özden Örnek’in oğlu Burak Örnek’in Çalık Grubu iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmesi arasında bir ilişkinin varlığından söz edilebilir mi?

Vatan
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Kamuoyunda, Ergenekon soruşturması olarak bilinen ve Atatürkçü kimlikleri ile saygın bir yere sahip kimi aydınların sorgulanmasına ve tutuklanmasına neden olan ‘günlüğün’ sahibi olduğu söylenen bir kişinin çocuklarının, Başbakan‘a yakınlığı ile bilinen Çalık Grubu iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliği nezdinde göreve getirilmiş olması sizce nasıl değerlendirilmektedir? Söz konusu ‘günlük’ ile Oramiral Özden Örnek’in oğlu Burak Örnek’in Çalık Grubu iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmesi arasında bir ilişkinin varlığından söz edilebilir mi?

Vatan

Hep abartı hep abartı, nolur yani bu çocuklar para kazanmasın mı? Aç mı kalsınlar? Ülker'de cola turka bayiliği vermişti recepe, ne yani bu adam aç mı kalsın? Her şeyin altında bir şey aramayın be yazık vallaha günaha giriyosunuz.
Mesaj tarihi:
e ona bakarsanız aynı özden örnek dün tekrar yalanladı bu günlükleri? madem başbakanla bu kadar sıkı fıkı neden evet böyle bir şey var demiyor?
Mesaj tarihi:
soruma cevap vermemişsin yalnız. hem diyorsun ki bu günlükler özden örnek'e yazdırıldı başbakanla ilişkileri var bak bak, hem sonra da diyorsun ki bak yalanmış niye inanıyorsunuz o zaman.

çok çelişiyorsun farkında değilsin. sıradan devam et.
Mesaj tarihi:
Sevgili günlük, bugün paşalarla konuştum, sabah ışığında indiricez hökümeti, sabaha da kesin spordan sorumlu devlet bakanıyım. Bizim oğlan universiteyi bitirdi günlük, nereye soksak diye düşünürken arkadaşlardan birinin aklına gelmiş, onu da yönetim kuruluna yerleştirdik. Ama kim diye ne sen sor ne ben söyliyim günlük, çok esaslı yere gitti çocuk. Bide günlük hanımdan şikayetçiyim, bugünlerde çok saldı kendini. Sence ne yapmalıyım günlük? Neyse bunları darbeden sonra konuşuruz babacan, hadi iyi bak kendine...
Mesaj tarihi:
Horizon said:
GEd said:
insan gunlugune bunlari mi yazar , hic mi arkadas gunlugu okumadiniz gizlice.

Arkadaş günlüğü ile asker günlüğü biraz farklı oluyor.

neden askerden arkadas olmaz mi?

vatan haini misin sen , alperen ocaklarina haber salicam öyleysen.
Mesaj tarihi:
powerpoint de darbe hazırlayan emekli asker.

neremle gülsem bilemedim be sevgili günlük.

hayır madem günlük var ortada ve iddia edilen gibi bir paşa yazdı bunu. neden savcılığa bir kere bile çağrılmadı AKP yalakası canlar. bi cevap verin hele.
Mesaj tarihi:
Ged neden saptırıyorsun , senin tüm arkadaşların asker mi ?

Sg-1 , asker günlüğü görmedim , arkadaş günlüğü gördüm. Üst düzey bir askerin günlüğünün normal bir vatandaşa göre farklı olabilceğini bilmek veya anlamak için görmeye pek gerek yok.

Sen bilmiyorsan ya da bir fikrin yok ise hemen bir asker günlüğü edinmeye çalış.
Mesaj tarihi:
hayır bide mustafa balbay a sorulan soruları görünce iddianamenin neden uzatıldığıda belli oluyor.

davanın delilleri imha ediliyor kimse çıtını çıkarmıyor. dünyanın neresinde iddianamesi daha olmayan açılmamış bir davanın delilleri imha edilir bana birisi izah etsin. özellikle su AKP ci gençler. demokratlarım benim.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Ged neden saptırıyorsun , senin tüm arkadaşların asker mi ?

Sg-1 , asker günlüğü görmedim , arkadaş günlüğü gördüm. Üst düzey bir askerin günlüğünün normal bir vatandaşa göre farklı olabilceğini bilmek veya anlamak için görmeye pek gerek yok.

Sen bilmiyorsan ya da bir fikrin yok ise hemen bir asker günlüğü edinmeye çalış.

hava harp akademisindeyim son senem bizde gunluk tutuyoruz , hatta bu olaydan sonra 3 -4 ayni donem arasinda gunluk degistirdik analiz icin.
Mesaj tarihi:
Viktor said:
askerler gunluklerinde gorevleri ile ilgili gizli kalmasi gereken seyleri yazmaz

Neden ? Onları engelleyen mi var ? Günlüğünü gizli tuttuğuna inanarak neden yazmasın. Kişiden kişiye değişebilcek birşey bu , ayaklarınla yürümek değil ki farklı bir uygulaması olmasın.
Mesaj tarihi:
Ged dediğim gibi günlük özel birşey ve isteyen istediği gibi tutabilir. Bununla ilgili tartışmak gereksiz. Sen birşeylerini yazmassın başkası yazar. Bu onun kendi tercihi.
Mesaj tarihi:
ya horizon sorumla bir cevap versene gözünü seveyim. farazi şeyler üzerine konuşuyorsun.

yoksa bu soruların cevabı senin sabahları okuduğun taraf,radikal ve sabah gazetelerinde yok mu?

daha servis edilmemiş mi o bilgiler yada kılıfları.
Mesaj tarihi:
Mani az biraz haber seyretsen bile o sorunun cevabını günler öncesinde alırdın. Tutulması veya bekletilmesinde tehlike arzeden delillerin , inceleme ve tutanak tutulması arkasından imha edilmesi kanunlarda olan birşey. Dediğin delil de el bombaları.

Yapılan şey delil ile ilgili tüm incelemeler ve ayrıntılar kayıt altına alındıktan sonra kanunlar dahilince yapılmış birşey. Ki bu mahkeme izni alınarak yapılıyor.

Not: sen başkalarının hangi medyaları takip ettiği ile ilgili eleştiri yapacağına biraz haber oku.
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Görmedin yani.
Tamam.
  • Yeni Oluştur...