Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 DS3L Rev 2.0 olmasına özen göster :p
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 o değil dragon senin verdiğin ds3p ürünün koduna bak :p
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Brigand said: Niye raid destekli alıyorsn ki boşuna 40-50 ytl fazla veriyorsun. Raid mi yapacan? Overclock çekmeyen adam raid hiç yapmaz :). Boşuna kullanmayacağın özellik için verme 40-50 ytl fazla. DS3L'ye bak. Raid ile overclock'u aynı kefeye koymak doğru olmaz. Overclock sonuçta parçaları zorlar, extra soğutma ve ilgi ister. Genelde overclock yapanlar ya zevk için yapar yada biraz tasarruf etmek için. E8400 gibi bir işlemci, 2GB üstü bellek ve iyi bir ekran kartı aldığın zaman yavaşlamaların iki ana kaynağı olacak: 1 sabit disk 2 hard disk Forumlarda devamlı sistemler kuruluyor, canavar bilgisayarlar yapılıyor. En çok ihmal edilen yer sabit disk. Raid overclock'a kıyasla çok daha faydalı bir teknik bence. Zira Raid 0 (striping) denen teknikle, veriye ulaşmak için birden fazla sabit disk kullanıp ciddi bir performans artışı alıyorsun. Bunun için uygun fiyatlı bir sabit disk modelinden iki adet alman ve raid destekli bir anakarta sahip olman yeterli. Uygulamak da overclock kadar tehlikeli değil. Özet: Raid güzel bir şey. Kullanın efenim. Günümüzün modern bilgisayarlarında bulunması gereken bir şey bence.
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Oyun başladıktan sonra sökmez diyelim. Yükleme ekranlarında bekleme sürenizi nerdeyse iki kat azaltır. Kötü tarafı Windows açılırken tuvalete gidip gelemiyorsunuz.
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Gangren said: o değil dragon senin verdiğin ds3p ürünün koduna bak :p yanlış link zaten :P
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Raid tehlikeli iş. Bu kadar söylüyorum. Overclocktan daha tehlikeli. Ondan dolayı overclock ile kıyasladım. Overclock tehlikesini göze almayan ve overclock bilgisi olmayan birisi raid yapmaya kalkışmaz zaten. Haksız mıyım? Ki biz burada raid 0'dan bahsediyoruz diğer raidler backup için uygun. Harddisklerden çok şey çekmiş birisi olarak söylüyorum. Hala da çekiyorum. Raid yaparsanız verileriniz ile oyun oynarsınız. Eğer verileriniz zaten oyunsa sorun yok tabi ama kaybolmaması gereken şeyler var ise bence bulaşmayın.
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Aslında haklısın. Önemli verileri raid 0 ile saklamamak lazım. Veriler iki sabit diske yayıldığı için raid 0 veri kaybı tehlikesini arttırıyor. Bir sabit disk bozulursa tüm veri gidiyor. Eh iki sabit diskin bozulma şansı tek sabit diske göre daha fazla. Ayrıca raid kullanmak sabit disk bozulma şansını da arttırıyor duyduğum kadarıyla. Ama raid'i bulan kişi boşuna Redundant Array of Inexpensive Drives dememiş. Uygun fiyatlı iki sabit disk alıp raid 0 ile ciddi performans artışı alabiliyorsunuz. Ben ilk kez raid 0 kullanan bilgisayarın açılış süresini gördüğüm hayran kalmıştım. Hayatım boyunca onlarca sabit disk kullandım. Bir kere bile hiç bir diskime bir şey olmadı. O yüzden konu sabit disklere gelince pek nesnel olamıyorum. Sanki kimseninki bozulmuyormuş gibi geliyor. :D
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Benim bir tanesi bozuk. 120gb samsung sata2 ama yine de kullanıyorum. Çok yüklenince harddiske kendinden geçiyor makinayı 3-5 saat dinlendirmedikçe tekrar çalışmıyor :). Ben de geçici dosyaları tutuyorum onda sadece. Yaz sil yapacağım dosyaları, böylece diğer harddisklerim de yaz sil yaparak eskimemiş oluyor. Daha önce de 2 kere harddisk bozdum, sürekli download yapmaktan. :)
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Sürekli aktif kullanım (download +oyun + windows) aynı hdd ise sorun olabiliyor. Onun için çift hdd kullanmak herzaman için hem daha güvenli hem daha hızlı. Yanlız ben ne gold nede vatanda bulamadım ds2l 1033 var ama almışken 1333 kadar çıksın diyorum ben 5-10$ fazlaya kıyabilirim.
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 2 değil 3 :) http://www.teknofiyat.com/?search=ds3l&altlimit=&ustlimit= ds3l 1333 mhz zaten. ondan ds3l diyorum. Ayrıca bende p35 ve sorunsuz. p31-ds3l farkı nedir bilmiyorum. Ama işin içinde bir canebetlik olabilir :) Edit: Bak burada ucuz var p31 ama. p35 kalkmış mı artık ne bulamadım. Ereyondan almıştım ben p31'i var 35'i yok. 31-35 farkını araştır istersen bi. 110 ytl hemde. http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=70650 Ayrıca bunun da rev 2'si var mı bak gigabyte.com.tw'den.
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 yeni yongasetli anakartlar ne zaman geliyor bilgisi olan var mı?
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 x58 mi? 790gx mi? ikisi de yilsonu tahminen.
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 P35-DS3L (Rev 2.0)'da karar kıldım sanırım, büyük bir terslik olmazsa (ve stokta bulursam) alıcam. İyi bir soğutma ve RAM ile (RAM'lerin iyi olduğunu düşünüyorum, OCZ) inşallah vcore artırmadan 3.6, az bir oynama ile 3.8 falan yapabilirim.
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Ben bakmadan aldım Rev 2.0 çıktı. Olmazsa bios update mümkün.
Öne çıkan mesajlar