Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GTA 4

yav

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Ne gibi püf noktaları? Mekaniğine, ivmeyi kontrol etmeye alışman lazım sadece.

Kafayı çevirmekle yana yatırmak arasındaki farkı anlamışsındır zaten de, mesela yatırarak biraz sağa çekip durmak istiyorsan ya yavaş yavaş sağa yatacaksın, ya da gelmek istediğin yere yaklaşınca sola yatırıp hızını sıfırlayacaksın. Yani bir yarış oyununda gazı bırakınca araba durmaz ya, frene basman gerekir, helikopterde hemen hemen her harekette bu olay var. İvme nereye, momentum ne halde, onu sürekli aklında ve kontrol altında tutman lazım.

Dümdüz uçmak için ileri yatırman lazım helikopteri, ama onu yaparken bir yandan da irtifa kaybedersin, onun için bir elin de yükseltmede olacak. W+Num8 yani. Baktın fazla yükseldin bırakırsın yükseltme tuşunu.

Son görevde her şekilde vuruluyorsun bu arada, 3. seferden sonra falan anlamıştım ben. Pegorino'nun indiği yere helikopterle yanaşınca cinematic girip yana yana indiriyor kendi.
Sosyal ağlarda paylaş

heh işte oraya gelemedim ki daha. onceden yaptıgım kovalama gorevinde cok guzel ogrenmistim kontrolu. simdi bi turlu hareket ettiremedim. alete binmemle inmem bir oluyor.

püf noktası derken acaba numpad ile daha mı rahat olur diye dediydim. sen de numpad kullanıyomussun demek ki, ben hep mouse ile yatırdım helikopteri öne, geriye falan.

bi de W yükselme, S alçalma mı oluyodu, eger alet düz bi sekilde duruyosa?
Sosyal ağlarda paylaş

Ohoo mouse işkence lan :p Şöyle hatırlıyorum:

W - Yükselme
S - Alçalma
D/A - Sağa/sola yatma

Num 8 - Burun indirme
Num 2 - Burun kaldırma
Num 6/4 - Sağa/sola dönme

Sağ-sol yatma ile dönme arasındaki fark bildiğin FPS mantığı işte, biri kafa çevirme biri strafe. Zaten son görevde helikoptere MOTORSİKLETLE ATLADIĞIMIZ için kaldırma derdi yok eheh, bottan fazla uzaklaşmadan uçman gerekiyor sadece dümdüz, arada sağ-sol ve yükseklik ayarı yaparak.

Mesela duran helikoptere bindin, biraz havalanana kadar sadece W yaparsın, havalanınca Num 6-4 ile kafanı istediğin yere çevirirsin, sonra Num 8'e abanıp ilerlemeye başlarsın, bir yandan binalara çarpmamak ama cehennemin dibine de yükselmemek için elin W'de durur, basıp bırakarak ayarlarsın. Sonra mekana gelince Num 2 ile ileri hızını kesersin helikopterin, A-D-S üçlüsüyle de indirirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:
valla .ikseler bastan yapmam o gorevleri. ama save game varsa bi yerlerde bildigin olabilir tabi :D
ha bi de oyunu ilk sefer oynayıp, hikayeyi de adam gibi takip edip darko'yu öldürmeyen biri varsa cıksın karsıma, saygı duyucam :)

şu oyundaki tek amacım dimitri'ye sıkmaktı,onun için yaşadım resmen ve sıkınca bitti benim için oyun asdf Darko'yu da öldürmedim nedense hehe
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
fixlenmiyo cok dert yandık o konuda ama alısınca oyle guzel geliyo ki inanamazsın. ilk sefer bildigim tum kufurleri etmistim, daha sonradan bunun cok gerekli oldugunun farkına vardım. ileriki gorevlerde goreceksin sen de faydasını, o yuzden alısmaya bak. zannettigin kadar zor değil kontrol etmek.
Sosyal ağlarda paylaş

zor olması değil, sıkıcı lan. dönünce arabanın burnunu görüyorum sadece. küt alıyorum altıma iki yaya. yok paso rally oyunları oynayan biri olarak hiç bi araba oyununu sakin sakin sürdüğüm de yok.. paso süper hızlı gidiyorum.

olmuyore..

ok. asi loader ile dashboard lu normal araba sürülebiliyormuş.. indirdim, denerim az sonra..

yok biraz folderlara baktım, öncekilerde editlemek çok daha kolaydı. en azından kameranın dönme açısını editlerdim max50' sapardı arkadan ki hem sağımı solumu görür hem de adam gibi sürebilirdim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...