Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

::DUYURU:: paticik ailesinden destek bekleniyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Recall06, 21 January 2004 21:52 tarihinde demiş ki:
Herkes istedigini yapsın.Benim bu işlere suan icin ayıracak zamanım yok. Ama Robin Hoodculuk oynamak isteyen kisiler hayvanlara degilde insanlara yardim etmek icin o bos vakitlerini degerlendirseler daha faydalı olur.

Veya hayvanları korumak yerine insanları hayvanlara eziyet etmemek icin egitmeye calissalar daha etkili olur.

Eger gunun birinde sosyal yasama katkıda bulunmak istersem bu kesinlikle hayvanlarla baslamaz.

İnsanlara yardim etmenin bir cok yolu vardır. Hayvanlara ayıracagınız zamanı kimsesizler yurtlarında kalan cocuklara ablalık veya abilik yaparak degerlendirebilirsiniz. Veya o yurtlara bilgisayar alabilirsiniz. Onlara ders verebilirisiz haftada 2-3 saat. Yaşlılar evlerine ziyaretler duzenliyebilirsiniz. Sigara ile savasanlar derneklerine destek verebilirsiniz.

Hayvanlara verebileceginiz o yemek paralari ile dunyada insanların yararına olucak bir cok seyi yapabilirsiniz.

Evlerinizde ictiginiz sutlerin kartonlarini biriktirip satıp kaynak elde edebilirisiniz. Kullandıngınız bir cok urunun geri donusumlu kagittir ve bu copleri satabilirsiniz.

Sokak cocuklari icin gidip vakıflardan para talep edip guzel calısmalar yapabilirsiniz.

Bunları ornek olsun diye yazdım bazilari sanki insanlar icin yapıcak birsey kalmamıs gibi "oneri verdinde konusuyorsun" tarzı cevaplar vermis.

Neyse ya bu konu icin bu kadar zaman ayırmak ve yazmak bile anlamsızdı.

birincisi kimin ne yapmasinin dogru olacagini tayin edici merci sen degilsin, ikincisi de madem oyle buyur sen yap bu soylediklerini.

bilgisayar almak. hebe yapmak. sen bunlari beles isler zannettin galiba.

bir suru oneri getirmissin zamanin yoksa sus bir yerde otur baskalarinin tesebbus ettigi bir hayir olayini da bulandirma. vaktin olunca da kalk bu onerdiklerini yapmak uzere tesebbuse gec.

dahasi boyle bir konu icin zaman ayirmak bile anlamsizmis da demissin sonunda.

anlamsiz olan sensin burda. bu kadar insanligin varsa neden tutup yardim etmiyorsun birine bu bir, bu kadar anlamsizsa neden yaziyorsun bu topice bu iki, vaktin yoksa bu forumda ne isin var bu da uc.

erman torogluculuk oynamak isteyenler topiclerde sacmalayacaklarina kahvelere gitseler daha iyi olur[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
inanilmaz birsey. sokak cocuklari icin vakiflardan para talep edip guzel calismalar yapabilirmisiz.

artik bu sokak cocugu olayi sacmasapan bir karsi polemik halini almis. kim ne hayir islese sokak cocugu. birisi kitap dagitsa sokak cocugu hayvan baksa sokak cocugu okul onunde ogrencileri karsidan karsiya gecirse sokak cocugu. bundan sonra ben de her hayir olayinda araya girip imkutu yerlilerinin haklarini savunayim.

sokak cocuklarina yardim etmeye tesebbus edeceklerine robin hudculuk oynayanlar gidip imkutu yerlilerinin mizrak basi ihtiyaci icin birseyler yapsalar daha iyi olur. ornegin birlesmis milletlerden para talep edebilir bununla taseron firmalara mizrak basi yaptirip gidip dagitabilirler. boylece imkutu yerlileri sokak aralarinda karanlik gecelerde *tumuzu daha iyi sisleyebilirler.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Hayırın kime veya neye karşı yapıldığı önemli değil.Başıboş Hayvanlara veya insanlara yapmak kişinin kendi tercihi. 2side hiçbirşey yapmamaktan iyidir gereksiz bir tartışma..

Bence öncelik evsiz,yardıma muhtaç insanlarda ama yardımsever insanları başıboş hayvanlara yardıma çağıranlara da saygı duyarım...[signature][hline]One Step Inside doesn't Mean You Understand......
Mesaj tarihi:
kardesim evsiz sahipsiz hayvana yardim etmek her gun bir sigara parasindan daha aza malolur. fakat insana yardim etmek *ot ister. oyle harclikla sigaradan artirilan parayla hickimsenin yapabilecegi birsey degil.

ayrica yardimin susu busu olmaz. toplumda herkes BIR ISIN ucundan tutar.

birisi bir isin ucundan tutarken birinin gelip de sen onu birak bunu tut demesi terbiyesizliktir git kendin tut onu derim ben oyle adama.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Terbiyesizlik lafı bana mı geldi, sabahlamış kafayla benmi yanlış anladım? Yanlış tepki verip germiyim ortamı sabah sabah.[signature][hline]One Step Inside doesn't Mean You Understand......
Mesaj tarihi:
Eğer birisi bir isin ucundan tutarken gelip de sen onu birak bunu tut diyorsan sana da tabii bu durumda. Cümle o anlama geliyor, ki altına imza atarım ben de o cümlenin. En hafifi saygısızlık düşüncesizlik diyebiliriz belki, ama daha hafifi az olur.
Mesaj tarihi:
2 üstteki mesajımdan öle bir anlam çıkartabilen varsa ya kafası benden daha dağınık yada dalaşacak yer arıyor...[signature][hline]One Step Inside doesn't Mean You Understand......
Mesaj tarihi:
Bence sen atılan her mesajı üzerine alınıyorsun sabahlamış kafayla =]

edit: sabahlamışmış sersemlemiş değilmiş, ona da alınma diye düzelttim =P

[Bu mesaj Nefr tarafından 27 January 2004 14:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bu melek kardeşler güzel bir köpek bulursanız sahiplenirim, sahiplenmek isteiyen arkadaşlarımda var, özel mesaj ile ulaşırsanız heh[signature][hline]Be nice or be gone..
Mesaj tarihi:
said:
sharky, 08 January 2004 01:08 tarihinde demiş ki:
Cok guzel bir dusunce.. Fakat bu destegin sadece hayvanlara degil, sokak cocuklarina da yapilmasi sanki biraz daha faydali olacakmis gibime geliyor.. Kisisel dusuncemdir.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net

bende sana katılıyorum[signature][hline]...bekliyorum kaderin elini sıkmak için.
Kararmayı bekleyen aLaCaKaRaNLıK gibi...
Mesaj tarihi:
o zaman bu cici fikre katilan arkadaslar kendileri el atip bir tesebbus baslatsinlar. oyle baskalarinin niyetlenip caba harcamaya basladiklari tesebbuse fikir belirtmek kolay. ben de buradan nice dileklerde bulunayim oturdugum yerden. herkes oturdugu yerden fikir belirtiyor baska seyler yapilsin diye. bu destek degil kostektir. acin bi topic, sokak cocuklarina yardim tesebbusu, biz bu isi ustlendik deyin. organize edin. boyle oturup baskasinin hizmet icin harcadigi efora fikir bikbiklamak kolay.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Böyle bir konuda böyle bir tartışma üzerine benim de yazacak şeylerim var tabii ki ama biraz kanlı olacak tabii.

Öncelikle Wendigoyu böyle bir çabasından dolayı kutluyorum. Bu fikri ortaya koyan kimse onu ve destek veren herkesi de kutluyorum. Gerçekten çok öenli bir şey yapıyorsunuz. Bir kaç tane kendini bilmezin hevesinizi kırmasına da asla izin vermeyin. Bonepart' ın da dediği gibi gerçekten tam sticky yapılacak topic ve bence çok uzun süredir gördüğüm en değerli organizasyon. Umarım başarılı olursunuz. Şu noktada ne tür bir yardımım olabileceğini bilmiyorum ama size yapacağınız web sayfasındaki yazılar ile ilgili yardım edebilir belki ufak tefek haberler toplayarak yardıma başlayabilirim. Ya da size bu tip bir organizayyon yapısı ile ilgili fikirsel ya da bu konuyla ilgili çeşitli kuruluş ya da firmalara destek olmaları açısından bannerin reklam olarak konmasından tutun da bizi tanıtmaları ile ilgili çeşitli durumlarla ilgili yardım isteme yazışmalarında yardımda bulunabilirim başlangıç için tabii. Daha ilerleyen zamanlarda organizasyonun geldiği nokta ve benim zaman uygunluğuma göre de bir şeyler bakarız tabii. Tabii ki eğer yardımcı olmamı isterseniz.

Gelelim diğer konulara. Burada eğer biri "ben hayvanlara yardım etmek istiyorum" derse siz ona kalkıp "neden hayvanlar, git insanlara yardım et" diyemezsiniz. Buna hakkınız yok. Bu densizlik, kendini bilmezliktir. Bu intel alıcam diyen adama AMD al demekle aynı şey değildir. Bu bir yardımdır. İnsan yardım yapmak istiyorsa yapar istemezse yapmaz. Ama yardım yapmak istediğinde kime yardım edeceğine kendi karar verir. Sonuçta bu kimseyi ilgilendirmez. Yardıma katılacak olanlar katılır katılmayanlar katılmaz. Amaaaa eğer birileri yardım edecekse buna destek olacağına köstek olmak da öküzlüktür.

Unity' nin soyledikleri katıldığım için yazısını aynen quote ediyorum.
said:
unity100, 27 January 2004 13:40 tarihinde demiş ki:
kardesim evsiz sahipsiz hayvana yardim etmek her gun bir sigara parasindan daha aza malolur. fakat insana yardim etmek *ot ister. oyle harclikla sigaradan artirilan parayla hickimsenin yapabilecegi birsey degil.

ayrica yardimin susu busu olmaz. toplumda herkes BIR ISIN ucundan tutar.

birisi bir isin ucundan tutarken birinin gelip de sen onu birak bunu tut demesi terbiyesizliktir git kendin tut onu derim ben oyle adama.

Arkadaşlar çok güzel bir şey düşünmüş hayvanlara acımış ve onlara yardım etmek istemişler. 3 gün sonra da başka birileri sokak çocuklarına yardım etmek isteyecek onu yapacaktır. Sonuçta sokak çocukları ile ilgili de yardım kuruluşları var. Yardımın bu daha iyidir bu daha kötüdürü diye bir şey yoktur. Dediğim gibi isteyen istediğine yardım eder, diğerleri de onu haklı görüyorsa yanında yeralır görmüyorsa da engel olmaz. Sizin kafanıza yatmadıysa gölge etmeyin dağılın.

said:
Recall06, 16 January 2004 01:35 tarihinde demiş ki:
Türkiyede yüzbinlerce sokak cocugu varken sokaktaki iti kopegi beslemek icin ugrasanlara acıyorum.

Sen kimsin ki bana ve burada iyi bir iş yapmaya çalışan insanlara acıyorsun. Sen bu mesajı buraya atarak ne olduğunu ve ne yaptığını sanıyorsun. Kimse sen istediğin iiçin bir şeyi yapmak zorunda değil. Ayrıca sen acıyorsun diye de yapmamak zorunda da değil. Ayrıca sen kim oluyorsun da bizi yargılayabiliyorsun. Sana bu yetki kim tarafından verildi?
Bu fikre katılmayabilirsin ama sen kalkıp yardım etmek isteyen insanlara "size acıyorum" diyemezsin. Eğer bu kadar meraklıysan evde oturup bu kadar saat bilgisayarın başında kıç büyüttüğün kadar acaba evsiz baksız çocuklara yardım için de zaman harcıuyor musun? Onlar için bir şeyler yapıyor musun? Çok merak ediyorum. Eğer harcıyorsan sana helal olsun tebrik ederim ama bu sana yine de bana "size acıyorum" gibi gerizekalıca bir lafı söyleme hakkı vermez.

Bu adamlar burada bir şeyler yapmak için destek istiyorlar. Verecekseniz desteğinizi verin vermeyecekseniz(veremeyecekseniz demiyorum) o zman gölge etmeyin. Kalkıp abuk suubuk da konuşup benim sinirimi ve terbiyemi bozmayın.
Mesaj tarihi:

Çok güzel olmuş logo ama izninle ufak bir logo eleştrisi yapmak istiyorum. Heves kırıcı da olmak istemiyorum yanlış anlama.
Sokak melekleri olarak bakıldığında adına çok uyan çok güzel bir logo olmuş. Buraya kadar söyleyebileceğim bir şey yok. Fakat yapılan iş açısından bakıldığında amacı pek yansıtmayan bir logo olmuş. Eğer gözden kaçırmadıysam hayvanlarla ilgili olduğuna dair herhangi bir şey yok logo üzerinde. Eğer arkadaşını çok zorlamıyacaksa ya da böyle bir şeyler yapmak bu logoyu bozmayacaksa ufak bir şey eklerse bence daha iyi olur gibime geliyor. Sehir melekleri yazısı ve bu logoyu birinde görsem aklıma iki tane fikir gelir. Biri özel koruma şirketi diğeri ise cevre koruma organizasyonu. Hayvanlarla ilgili olduğu aklıma gelmez yani o yüzden dedim.
Olmaz diye de bir şey yok. Her zmaan logoların yapılan işi belirmesi gerekmez. Onemli olan organizayonun anılacağı bir işaret olması akılda kalıcı olması vs. gibi şeylerdir. Ama yapılan işe uygun olması bence artı bir değerdir. Olursa artı olur ama olmuyorsa da eksi bir durum yaratmaz. Bence logo çok hoş çünkü.
Tahmin ettiğimden de ciddi çalışıyorsun gördüğüm kadarıyla Wendigo umarım bu hevesin hep devam eder. Sokakta kalmış kimsesiz hayvanların senin gibi hayvanseverlere hatta daha doğrusu bu ülkenin senin gibi hayır sever öncülere ihtiyacı.
Allah yolunu açık etsin.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 29 January 2004 06:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Logo konusuna ben de katılıyorum, kedicik köpecik falan da olsa hayal meyal gorulen iyi olur sanki, ama yapılabilirliğinden anlamam aynı şekilde.

Güzel nokta olmuş sayın editörüm =]
Mesaj tarihi:
Ne oldu hala kurtaramadınız bakıyorum o cici itleri. Hadi ha gayret sanal olarak kurtarırsınız belki. Web sayfası logo filan tabi nasılda onemli ilk aşamada. Nerdeyse 1 ay oldu hala lafda sizin işler.

Bu projeyi gerceklestirebilecek zekaya sahip degilsiniz.

BALON bu iş.
  • Admin
Mesaj tarihi:
said:
Recall06, 31 January 2004 22:13 tarihinde demiş ki:
Ne oldu hala kurtaramadınız bakıyorum o cici itleri. Hadi ha gayret sanal olarak kurtarırsınız belki. Web sayfası logo filan tabi nasılda onemli ilk aşamada. Nerdeyse 1 ay oldu hala lafda sizin işler.

BALON bu iş.

Bir işe başlama bitirmenin yarısıdır en azından kimse senin gibi hede hödö diyip havlamıyor kurtarılması gereken biri varsa oda sensin.[signature][hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo
Mesaj tarihi:
said:
Recall06, 31 January 2004 22:13 tarihinde demiş ki:

BALON bu iş.

Belki on senede biter...
Belki sadece bir veterineri ikna ederiz...
Belki sadece bir köpek tedavi olur sayemizde...
Bana yeter ;)

Zeka konusuna gelince, eğer bu konuda sana cevap verirsem belki seni haklı çıkartırım...

Kendinle başbaşayken de yazdıklarına inanıyormusun, yoksa bu varolan herhangi bir kompleksinden kaynaklanan, inadın "echo"ları mı?[signature][hline]smthng about sx&drt :: profocio hosting
Mesaj tarihi:
said:
armra, 08 January 2004 00:36 tarihinde demiş ki:
çok güzel bir düşüncenin ürünü gelişmiş ülkelerde hiç sokak hayvanı olmadığı gerçeği düşündürücüdür

[Bu mesaj armra tarafından 08 January 2004 00:36 tarihinde değiştirilmiştir]

Bunu daha yeni farkettim ya..
Arkadaslar boyle kulak'dan dolma seylere inanmayin derim ben size...
Dunya'nin super gucu amerikada bile sokaklar malesef hayvan dolu yada hayvan oluleriyle desem daha dogru olur...
Ancak turkiye'deki kadar cok degiller duzenli olarak toplandigin'dan dolayi...
Hem de oyle kedi medi degil,rakun,geyik, sincap,kokarca dolu amerika sokaklari,geceleri coplere saldirirlar suru halinde bu rakunlar..daha neler neler...
Simdi boyle deyince dagin basin da yasamiyorum cunku atliycaksiniz onlar vahsi hayvan diye...
Ancak tum bunlar new jerseyin gobegin de oluyo ..
Dag basin da degil...
Ayrica burda birde ozel hayvan polisi denen bi birlik var buda olumlu ve ulkemizde goremedigimiz bi ozellik..
fran'sa'ya her sene giderim(nice'e her yerin de olay ayni mi bilemiyorum ancak),bizim sokak kedileri de neymis o kadar cok kedi varki ara sokaklarda gozlerinize inanamazsiniz...
Yani lafi toparlayayim gelismis ulkelerin de ciddi anlamda sokak hayvanlari sorunu var ...
Ama yine de yilmeyip bu alan da calismalari da var...[signature][hline]Ella es una hermosa mujer...

[Bu mesaj PiNk tarafından 02 February 2004 20:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Peki düzenli toplanan hayvanlara ne oluyo?[signature][hline]
karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
You hödö you hödö my self controoool
hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII
Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki:
hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...
Mesaj tarihi:
Tam olarak bir bilgim yok ...Ancak su ihtimaller olabilir...
Hayvan siginaklarina goturuluyorlar..
Sanirim hasta olanlar uyutuluyor...
Kucuk olanlar evlatlik veriliyo...
Digerleride hayatlarini orda tamamliyo olmalilar...[signature][hline]Ella es una hermosa mujer...
  • Yeni Oluştur...