Fly Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 kilo verme çabalarıma destek olsun diye spor merkezine yazıldm da birkaç soru var kafamda : çocukken/gençken bir dönem çok hızlı boy atılır ya genelde, ben o döneme hiç gelmedim nedense. her yıl 2-3 cm uzadı, rastgele bir yılda 20 30 cm uzayanlar gibi bir olay gelmedi başıma. şu saatten sonra daha da uzayacağıma inanmıyorum açıkçası ama -gerçek veya hurafe- aşırı kilo yüzünden uzayamadığım iddasında ailem, kilo versem 10 cm daha uzarsın (lol) diye tutturdular. ek olarak kas gelişimine yönelik çalışırsam da boy uzamasını engellermiş , ağırlık çalıştırtmıyorlar. doğru mu bu ikisi ? son olarak da hem kilo vermeye hem de kas geliştirmeye yönelik çalışırsam daha kolay olacağı yönünde de bir hurafe var, onu da sormak istiyorum. teşkler. edit : unutmuşum, yaş 17. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 boyunun uzamasının kilonla bi alakası olmaması lazım. hani kilolar seni asagıya cekio, o yuzden uzuyamıosun gibi bi muhabbet yoksa :). ayrıca o bi anda hızlı uzama olayı kızlarda olur die biliorum. ilkokuldan o sekilde kalmıs aklımda. kas gelistirmeyle ilgili de (eger kiloluysan) kas calıstıkca vucuttaki yagları eritmen gittikce daha zorlasır. o yuzden ilk once kilo vermeye (yag eritme manasında) ugras, sonra kaslara calısırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Bence kas calisirken kilo vermen biraz daha kolaylasiyor. Su sekilde ama: Kas calistikan sonra kaslarini yorduktan sonra kosarsan ya da bi spor yaparsan, yakilacak her sey yaglardan geliyo. Su anki kaslarimi kaybetmek istemiyorum diyosan en iyi yontem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Xelee said: boyunun uzamasının kilonla bi alakası olmaması lazım. hani kilolar seni asagıya cekio, o yuzden uzuyamıosun gibi bi muhabbet yoksa :) işte tam onu soruyorum :) Xelee said: ayrıca o bi anda hızlı uzama olayı kızlarda olur die biliorum. ilkokuldan o sekilde kalmıs aklımda. ha yok, onlarda daha erken oluyor sadece de mesela ev arkadaşım lise 2. sınıfın sonunda benden 20 cm kısaydı, 2 yıl kadar geçti aradan şimdi 27 cm kadar uzun. spor falan hiçbir şey yapmadı, durduğu yerde. Volfied said: Bence kas calisirken kilo vermen biraz daha kolaylasiyor. Su sekilde ama: Kas calistikan sonra kaslarini yorduktan sonra kosarsan ya da bi spor yaparsan, yakilacak her sey yaglardan geliyo. Su anki kaslarimi kaybetmek istemiyorum diyosan en iyi yontem. şu anki kaslarıma kas diyemem, kolumda iki sene öncenin hafif ağırlık kaldırmalarından kalma bir miktar var. sorun olmaz sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 emin olun ki kiloların aşağıya çekmesi gibi bir muhabbet yok lol:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 pati spectator mod'a gecmeden once yazdıgım sey: ya bi de onlara ek olarak tabi diyet onemli dogal olarak. az ve sik yersen metabolizman surekli calistii icin yaglardan yakmaya basliosun. (tabi gazete diyeti yerine duzgun diyetisyene gitmek cok yardimci oluo) bi de spor sirasinda cok yorulmamaya bak. bi yerinden kas ceker bi sey olur 1-2 hafta iptal olur yaptiin soprdan sogursun. momentumu yakaladin mi birakmaman lazim. (ki bana ayni sey oldu, bi yerden sonra zaten kac gundur/haftadir gitmiorum diip kendini zorlayip gidemiosun) tabii iradeyle de ilgili ama kebap falan olaylarina girersen irade falan yattahara oluo :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Fly said: Xelee said: boyunun uzamasının kilonla bi alakası olmaması lazım. hani kilolar seni asagıya cekio, o yuzden uzuyamıosun gibi bi muhabbet yoksa :) işte tam onu soruyorum :) yok yok oyle bi sey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rApbOyZ Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 dostum kiloyla bir alakası yok tamamen genetik ve spor ile alakalı bu iş üzerinde çok durdum anne baba ve genlerden kaynaklanıyor ne süt nede başka bişi spor ve sütün sana maximum 5 cm boy uzunlugu saglar istenen boy ölcümü 20 cm ile kıyaslandıgında tamamen genetikdir. bende bu işleri cok düşündüm ve çok çektim kemik yaşı ölctürmeden boy uzatma ilacına kadar ortalama ergen cocuklarda boy yılda maximum 12 cmye kadar uzar ama 4.5 ayda 22 cm uzayan arkadaşım oldu basketbol klubunde annesi 1 80 babasi 192 cocugun şimdi arkadaş 17 yaşında ve 2 02 boyu var süt falanda icmez haftada 1 saat basketbol oynar oynamazdı ayrıca basketbol boy uzatmaz uzun boylular basket oynar genellikle :D ama yararıda var tabi cok fazla olmasada. zayıflamak istiyorsan diyet + body nekadar kiloluysan okadar iyi moralini bozma o yağlar direk kasa cevirilir aminoasitti proteindi hapdı igneydi ugraşmassın. uzun bi calısmayla fit bi vucut yaparsın kiloyu vermen icin cardio lazım bol bol koşu ve bisiklet yani fazlada agırlık kaldırma seni yoracak kadar yap zorlayacak kadar degil ondan sonrasi boy kısalıgına neden olur 15 yaşında başladım bodye suan boy 2 04 kilo 118 halada devam sıkma canını yani ileride vucudu yaptıktan sonra kardio ve body ile yağ yakıcı ve su atıcı haplar var onlarıda alıp kuru bi vucuta sahıp olursun ( kendini kasmadan kasların ortaya cıkmıs vaziyette olacak yani sert vucut define derler bodyciler) kiloyla boyun alaksı yok biraz iyi beslen kalsiyum magnezyum vitaminleri falan var onlardan al düzelinli bi uyku bol barfiks ve cardio iyi gelecektir erkeklerde boy uzaması 22 ye kadar sürer ondan sonra yavaşlar ve durur şuan boyun kac cm ise 6 7 cm daha uzarsın merak etme] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 ağırlık idmanlarının boy uzamasına bi etkisi olup olmadığı tartışmalı bi konu biraz ama bu bi anda boy atan arkadaş örnekleri filan bu denildiği gibi tamamen genetikle ilgili bi olay, lise 2 de kısa olan arkadaşın sonradan uzaması onun ergenliğini geç tamamlamasıyla alakalı. kendi gittiğim bi doktor zaten özellikle ergenlik döneminde bu ağırlık idmanlarının zararlı olabilceğini söylemişti. sende bi ortapediste filan gidip boyunun daha atıp atmıyacağını sorabilirsin. ona göre bi hareket planı belirlersin. evet ağırlık idmanı da kilo verilmesinde cok etkili bi yöntem, başlamaya karar verirsen ona göre ayrıca yardımcı olur herkes diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 boy uzamasının kiloyla alakası olmadığını 15 yaşımdaki kardeşim üzerinde gördüm. 3 ay önce bir istanbula geldiğimde yukarıdan bakıyodum. 3 ay sonra geldiğimde aynı boydayız. geleli 1 ay oldu beni geçti. ve bu arkadaş 110 kilo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 şimdi gittiğim yer de beklediğim gibi ağırlık odaklı bir program verdi, sordum hatta boy falan diye de, çok da farketmez bu yaştan sonra dedi, başımı eğip başladım çalışmalara :P 1.80 olsam tam yuvarlak rakam olacak içime oturmayacak :P (1.74 üm şu anda) ortopediste de gidesim yok, 3 haftadır günde 2 doktora gidiyorum zaten, mecalim kalmadı. eh 4 yıl içinde kendiliğinden 6 cm uzar diye umayım artık : şimdi başka bir soru takıldı aklıma , ben burada 3 ay kadar olacağım sonra okul açıldığı için başka bir şehre döneceğim de, orada bulduğum yerleri de pek beğenmedim. kas yığını olmayacağımın bilincindeyim de en azından bir miktar şekle girer, orada sporu bırakıp sadece beslenmeye dikkat etsem korur muyum o şekli yoksa devam mı etmeliyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 kilo boyu etkilemez(bknkz ben 1,87 88 falanım ve hayatım boyunca kiloluydum :D) agırlık calısması boyu etkiler ama calısmana bakar..yani dumble calısırsan etkilemez ama halterci gibi bench dead lift gibi hareket abanırsan boyunun uzamasını yavaslatır.. basketbol voleybol gibi sıcramalı sporlar boyu uzatır..ayrıca duzenli spor yapıosan duzgun streching bile boyu uzatır..2 3 santim falan farkeder tabi en fazla.. agırlıkla gelistirilen kaslar agırlık calısması bırakıldıktan 1 sene sora kadar gider..yani duzenli calısmak lazım her zaman..ama agırlık calısamıycak durumdaysan duzenli beslenme ve kosu yeterli olucaktır ertesi yaz calısırken onceki yaz calıstıgın seviyede ya da biraz daha altında baslamak icin.. yag kasa donusur..insanı buyuk masraftan kurtarır..herkes amino basarken sen vucudundan yersin guzel olur..ama soyliyim meme varsa ve bench basarsan ilk basta cok cirkin oluyo..daha memeli duruyosun yani..daha sora gogus kası gibi durmaya baslıyor..ben kendimden ornek verem ameriacan futboluna basladıgım ilk 2 haftada biraz da duzenli agırlık calısmıstım..cok zorlanmadıgım bildigin sandvicli falan bi diyetim wardı..sonuc:3,5 kilo yag atımı 4 4,5 kilo kas yapımı =))diyet icin uzman yardımı guzel olur..daha hızlı yag atımı yapıcagından calıstıgın kaslar ortaya daha cabuk cıkar.. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Boy-kilo alakası yok, 17 yaşındaysan 5 sene daha uzayacaksın demektir zaten, mucize bekleme ama 1.80 falan olursun büyük ihtimalle. Zaten uzun boylu olmak o kadar da güzel birşey değil, kafamı heryere vuruyorum. Bir de body'i bırakırsan beslenmene ne kadar dikkat edersen et o kaslar gider yavaş yavaş. Vücudun body yaparkenki kadar fit durmaz. Durur diyenler de seni kandırır sadece. Eğer spor salonunu gözün kesmediys gideceğin şehirde, şu an gittiğin yerdeki hocandan rica et kış için sana bir program yazsın, orada onu uygularsın, makineler aşağı yukarı aynı oluyor salonlarda. Bir de birisi süt vs. neredeyse hiç işe yaramıyor demiş ama ergenliğe kadar olan dönemde sağlıklı beslenen çocukların gelişmelerinin beslenemeyen çocuklara göre daha yüksek düzeyde olduğu kanıtlanmış, ergenlikten sonra da faydalı ama ilk dönemdeki kadar değil. Boy uzunluğu çok genetik de değil, sülalemde en uzun insan benim, benden sonra en uzun insan 1.78 . Body boyun kısa kalmasına neden olmaz, body yapıp da boy atan bir çok insan var. Fakat kasları da yüzme vs. gibi boyuna çalıştırmaz, bu nedenle belki yüzsen uzayacağın kadar uzamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 nasıl ya insan 22 yaşına kadar mı uzuyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Evet, ama genelde 18'den sonra çoğu insan uzamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 14 yaşımdan beri 1.80im. zor biraz bu yaşlarda uzaması. 20 yaşındayım şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 of bakmayı unutmuşum topiğe dediğim arkadaş 15 (+ buçuk diyelim) yaşında 1.55 falandı, şimdi 17 sinde 1.90 a geliyor. genetik bişey sanırım. ağırlıkları azaltmamı söyledi boy atma ile ilgili isteklerim üstüne salondaki hoca, 10 kg ın üstüne çıkartmıyor aletlerde, o bakımdan kafam rahat ama o bench dediğiniz hangisi oluyor merak ettim şimdi. basket vs imkanım yok (olsa da tembellik ederim, gitmem :P) , barfiks falan diyorlar boy da uzasın istiyorum dediğimde de spor salonuna 2-3 gün sonra gidebileceğim, sorayım şimdiden ; efsane mi doğru mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 ben de yıllardır 1.93 falanım yaw ne iş anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Bildiğim kadarıyla boyumuz aslında ilk hucre haline geldiğimiz anda dna mızda yazılı yani bu adam maksimum 180 cm olabilir gibi (genetik). Şimdi basket oynayarak daha fazla süt içerek bu şahıs 180 santimi aşamaz sadece 180 santime daha rahat ulaşır (oda zıpladığı için değil spor yapmış olduğu için), yani maksimum potansiyeline ulaşır ve herşeyden önce daha sağlam ve güçlü kemiklere sahip olur. Ama aynı eleman ergenliğinde kilolu ise (kilo boyun uzamasında negatif bir faktör), ne bileyim yeteri kadar kalsiyum almamışsa, açlık çekmişse yada halter gibi sporlar ile ciddi anlamda uğraşmış ise 180 santimlik maksimum potansiyeline ulaşamaz. Basketbol boy uzatmaz yani zıplayarak boyunuz uzamaz sadece daha yükseğe sıçrarsınız. Ama ergenlikde yapdığınz spor (mesela yeğenim ilkokul 3 den, orta 3 e kadar yüzme ile uğraşdı ve kız olmasına rağmen omuzları bayağı bir geniş yaşıtlarına göre) yani en azından kemik yapınızın gelişimini tamamlamasına kadar yapacağınız spor sizin genel vücüt yapınızı oluşturur. Kısaca spor yapın evet iyidir boyunuzun maksimum potansiyeline ulaşmasını kolaylaştırır. Hatta yüzmeyi bu konuda tek geçerim, kesinlikle müthiş bir spor. Yoğun istek üzerine bayan, kıza çevrildi :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 kız kız bayan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 bende yıllardır 207 yim ,selam kızlar. ayrıca basket ve sütün bi faydası olmaz 17 yaşından sora Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 187 yım bende 183 olmak ısterdım ama hayat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Bende 3.20, yanlış anlamayın bmw 3.20 :) kızlar :P. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Aegean said: ağırlık idmanlarının boy uzamasına bi etkisi olup olmadığı tartışmalı bi konu tartışmalı diil ya... boyun uzama dönemi sırasınca weight lifting yaparsan vücudun gelişimini boydan kas gelişimine kanalize ediyorsun o yüzden uzamayı engelliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rApbOyZ Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 dostum 22 den sorada uzama gerçekleşiyor satogrowth uzamax fln satıyolar garantili yani ama yan etkisi varmıdır bilmiyorum yurtdışında satılıyo baya burdada distürbitörleri var 18den sonra 19a girdigin gibi uzama %50 düşer ama suan 175 isen 20 ye kadar 178 179 olma olasılıgın var birazda topuklu ayakkabı giymeye dikkat edersin yada keçe falan koyarsın 2 şer 3 er =)) işini görür 1 40 1 50 degilsen gerisi fıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar