Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anlık Güncellenen Haber Forumu


Brigand

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar;

Anlık güncellenen, haberlerin saatlik/günlük olarak sistem tarafından foruma otomatik eklenen bir forum projesine başladım.

http://www.HaberF.com

Halen otomatik haber ekleme sistemini ve foruma ait galeri sistemini geliştiriyorum. Lakin şu anda yeterince kullanılabilir duruma geldiği için tanıtmak istedim.

Bu haber forumu sayesinde her habere rahat rahat yorum yapılabilecek. Haber sitelerindeki dandik yorumlama sistemlerine gerek olmayacak ve forum ortamı altında haberler rahat rahat tartışlabilinecek.

Umarım beğenirsiniz. Beğenirseniz daha da çok geliştirmeyi planlıyorum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Değişik bir fikir tabiki! birkaç eleştirim olucak:
1- Botun Rsslerden beslendiğini tahmin ediyorum ve haberler foruma sanki bir kullanıcı tarafında girilmiş gibi oluyor. Resim olmaması, yazılar arasında ki boşluklar yada kaynak belirtilmemesi profesyonel durmuyor. Her haber resime sahip olmak zorunda değil ama temsili bir amblem yada avatar hoş olur.
2- Forum sistemi yerine, interaktif gazete gibi birşey bence daha süper olur. Mesela: Bir haber başlığı erdoğan ile ilgi 2 karşıt görüşlü gazeteden haberler, yan yana tek bir sayfa içinde ve altta farklı görüşlere ait yorumlar. En çok yorum yapılan(veya yıldız veya "likert scale" olabilir) en üste taşınarak; okuyucuların önem verdiği ve çok tartışılan içeriğin öneminin artırılması ile gelişen ve gün içinde değişen gazete. Editorun seçtiğinin aksine okuyucun karar verdiği dizilim ve taslak. Hani gazetelerde ana başlık olur ya mesela en çok oyu yada yorumu alan o şekilde en üste ,en büyük şekilde çıksın. Hatta gazete şekli verebilrisen tablelar ile background ile daha biel süper olur. 30 sayfa gezete ama içerik okuyuculara göre önem kazanıp kaybediyor.

Umarım yardımcı olur saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@CoolRider

Evet güzel fikirlerin var :). Gerçekten dediğin gibi farklı gazetelerden aynı haberler yan yana olsa daha güzel durur. Ama hangi haberin hangisi ile ilişkisi olduğunu bota yazacak bir sistem düşünemiyorum :). Her haber sitesi farklı başlık ve içerikler ile haberi yayınlayabilir. Manual olarak ekleyecek bir ekibim olsa tabi ki yaparım orası ayrı.

Bir de sadece rssten beslenmiyor bot, rsste haberin tamamı olmaz haberlerin özetleri olur, ben tamamını yayınlatıyorum :). Ve haberlerin resimleri var bazılarını gezersen görürsün resimleri. Ama bazen sorun çıkabiliyor ve resimler eklenmiyor. Bunun üzerinde de uğraşıyorum resimleri daha stabil olarak alacak ve kaydedecek.

Edit: Logoya gelince sağdaki gazete bence yeterince güzel bir amblem değil mi =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eet güzel olmuş! Ama ben haber başlıklarının yanında küçük departmansal amblemleri anlatmak istedim orda mesela siyaset için kırmızı fona altın yıldız milet vekili plakaları gibi. Spor için olimpiyat amblemi vs.

Yukarıda dediğim değişen gelişen gazete fikri yazarken aklıma geldi, sonradan okuyunca kendimi tebrik ettim :) :P Şaka bir yana digg gibi çalışan ama dizaynı harbi gazete gibi olan hatta flaşla yapılan bir sayfa çevirme efekti vardı kitap okur gibi o şekilde hemde iççeriğinin önemini/dizilimi okuyucunun belirlediği bir sistem süper olur, al sana tarafsız haber. Programlama yada sistemin yapılabilirliği konusunda bildim yok tabiki ama "Impossible Is Nothing" diyorum ve sana ii dilekelrimi ieltiyorum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Impossible is nothing ama verilen emeğin kullanılması var. Hayır yaparım sorun değil 2 ay sırf o siteyle uğraşırım bütün haber sitelerinden kaliteli yaparım ama günlük 2-3bin kişi girerse de verdiğim emek bi işe yaramaz :) haksız mıyım? Şöyle günde bikaç yüz bin kişi girsin hiçbi siteyle uğaşmam hiçbi yazılımla filan uğraşmam sadece kendimi o siteye veririm ben hatta hayatımı ona adarım :)

Edit: Yani demek istediğim şey sıradan bir haber sitesine o kadar vakit harcamanın pek mantıklı olmadığı. Büyük bi sermayen olur bir ekibin olur büron olur haber ajansları ile anlaşman olur o zaman yaparsın ama bunlar bende olmadığına göre sadece kodlama ve güzel bir sistem oluşturmayla ne kadar vakit harcasam ve kaliteli yapsam da istediğim sonuca beni ulaştırmaz :).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen yap ben kahveden adam toplayıp girerim :) Şaka bir yana malesef ülkede gazete okunuyormuyor ki interaktif olanı tutsun. Dediğin rakamlar zor hatta milliyet hurriyet gibi büyük medya yayımları bile çıplak kadın resimleri, magazine boğarak okuyucu çekiyorlar sitelerine. satan spor,magazin, çıplaklık siteleri. Ama tabiki şöyle bir olay var, siteyi yapmadan ne kadar başarılı olucağını sadece bir forumdan öğrenmek zor, market araştırması yapamıcağına görede biraz şansa bırakıcaksın. Unutmaman gerekn bir olayda eğer ekonomik olarak bakıyorsan bu iş sadece reklamla site trafiğiyle değil. sistemi kurarsın, iki üç tema yaparsın. sonra sistemi paket olarak satarsın http://www.phpcow.com/ gibi. Hem siten olur hemde yeni terimle webware'in satabilecek. Bence yapabilecek teknik yeteneğin varsa yap, tek projen olmaz boş zamanında çalışırsın belki ama kesinlikle gereksiz olmaz. Pazarlama ile igilide yardımcı oluruz pati halkı olarak. Gavur adam hazır sistem sever :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...