Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CHP'nin 4 ayrı hesabıyla ilgili usulsüzlük tespit edildi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Anayasa Mahkemesi, CHP'nin 1998, 2004, 2005 ve 2006 yılı hesaplarında ''usulsüzlük'' belirledi. Yüksek mahkeme, parti yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin mali denetimine ilişkin incelemesini tamamladı.

Yüksek Mahkeme, ''1998 yılı hesaplarında 35 milyar 386 milyon 533 bin 328 Lira'nın, 2004 yılı hesaplarında 267 bin 860 YTL 57 YKr, 2005 yılı hesabında 161 bin 620 YTL 2 YKr, 2006 yılı hesaplarında ise 465 bin 660 YTL 10 YKr gider karşılığı usulsüzlük'' belirledi.

Mahkeme, bu miktar karşılığı parti mal varlığının Hazine'ye gelir kaydedilmesine karar verdi.

Yüksek mahkeme, usulsüz harcamalarla ilgili olarak parti sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını da kararlaştırdı.

HaberTürk

Tuncay Özkan'ın ahı :)

Edit : Haber başlığı büyük harfti , küçülttüm.
Mesaj tarihi:
Çok yararlı bir yorum olmuş tebrik ettim seni. Başka başlıklar açılınca her açan çok seviniyor anlaşılan sen de bana öyle birşey demişsin. Baksana diğer başlıklar açıldığında hüngür hüngür ağlıyorum zaten.
Mesaj tarihi:
Tuncay Özkan'nın ahı tutmasıyla alakası yok ki o adam zaten genel sekreterlik istedi chpde doğal olarak hemen olmaz bu işler bi bekle sabret dedi. o da yok ben tuncay özkanım sizi mahvederim adını medyaya yannış duyurururm oylarınızı azaltırım yeni parti kurucum falan dedi çekti gitti.

nese böle uzar gider :) ama ben inanmıyorum daha kesin bi kaynak lazım.

ha olmaz mı ? tabiki olur chp de böle şeler ama ben bunu asparagas olarak düşünüyorum :D
Mesaj tarihi:
milliyet said:
Yaşam TV’ye verildiği öne sürülen paralarla ilgili birtakım faturalar olduğunu da belirleyen Anayasa Mahkemesi, CHP’nin Yaşam TV’ye değişik zamanlarda türlü ödemeler yaptığını ve faturalar alındığını saptadı.
Mahkeme, yapılan usulsüzlüklere ilişkin olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunma kararı da aldı. Yapılan suç duyurusuna göre CHP Genel Sekreteri ve Genel saymanı hakkında, “Resmi belgede tahrifat, muhasebe kayıtlarının usulüne uygun tutulmaması, yevmiye defterinin zamanında tasdik ettirilmemesi, bazı harcamaların mükerrer gider olarak yazılması, muhasebe kayıtlarını usulüne uygun tutmamasıö gibi suçlardan yargılanabilecek .
CHP’nin 1998-2004-2005 ve 2006 yıllarındaki hesaplarında usulsüzlük tespit eden mahkeme, 1998 yılında 35 bin 386, 2004 yılında 267 bin 860, 2005 yılında 161 bin 620 ve 2006 yılında da 465 bin 660 YTL’lik usulsüz harcama yapıldığını tespit etti.

CHP yonetiminin aninda istifa etmesi gerekir. dolandiricilik bu yaptiklari.
Mesaj tarihi:
Ülke kültürümüzde istifa diye bir eylem olsaydı haklı olurdunuz ama ne yazık ki bugüne kadar istisnalar hariç ben görevimi yapamadım veya suistimal ettim veya benzeri bir suçlama sonucu istifa eden olmadığından Baykaldan öyle birşey beklemek hata olur.
Mesaj tarihi:
Azmodai said:
Horizon AKP nin yaptigi binlerce usulsuzlukler hergun gazetelerde boy boy gosteriliyor, bunlar hakkindaki engin ve yuce dusunceleriniz nedir?

Atışmamı yapıyoruz ? , Hani şu suç işlerse konuşmayalım şu işlerse konuşalım gibisinden ? Suç kim işlerse işlesin farketmez suçludur.
Mesaj tarihi:
Hayır, Azmo'nun demek istediği hiç birine gıkın çıkmazken, "herkes yapıyor onlara laf söylemiyorsunuz da bu mu batıyor?" derken ne diye gelip bunun konusunu açıyorsun ? Ha madem rahatsız oluyorsunz neden gelip diğerlerinin konusunu da açmıyorsun ?

Gerçi başlicaksın şimdi yine "ben haksızsa haksız derim" diye de hiç zahmet etme. Zira işine gelene diyorsun anca.
Mesaj tarihi:
Ben bunun konusunu tam tersine diğer tüm konuları açıpta , chp nin yada farklı kesimlerin bu tarz haberleirni açmayanlar için açıyorum. Ben haksız olan konulara buraya sizin gelip konuştuğunuz gibi , aa niye buna laf söylüyorsun demiyorum ya da savunmuyorum.

Ama siz neden bunu yapıyorsunuz şimdi ? Her suç kim işlerse işlesin suç değil mi sizce ?
Mesaj tarihi:
senle atismam, tartismam da... saglikli tartisip karsit goruste olmamiza ragmen birseyler anlatabilecegim, ve yararli bilgiler alabilecegim birileriyle tartisirim ama senin gibi yanli ve isine geldigi gibi konu / delil / gorus sunan birisi ile cidden birsey tartismaya kalkmak zaman kaybi.

Sorun muhafazakar goruslu olman da degil, biz cok karsit gorus adamlarla saglikli konustuk ama tarzin cok antipatik, sivri ve acikcasi kor destegin bayragisin. Su konuyu bile acip birseyler ifade etmeye calisman, sonra kendi destekledigin gorusun temsilcilerin ayni halti yiyince savunmaya kalkisman herseyi gosteriyor.

Son mesajimdir, sordun diye cevap verdim, keske asil soruma cevap verseydin :(
Mesaj tarihi:
Oley be bulduk be bulduk bir yolsuzluğu varmış CHP'nin offf ya bulduk abi, sevinin kankalar, vakit yeni şafak yardırın başlıkları. Sonunda be kardeşim. Ulan kurulduğu günden beri, Atatürk kaynaklı olmasından beri, bişey bulduk. Bulduk di mi lan? Bulduk lan tabi, zamana haber verin koysun çocuğu başlığa. AKP kapatılacak CHP neden kapatılmasın? Evet ya 4 hesapta usülsüzlük var ulan biliyodum bunun çıkacağını var ya! Blizzard'dan daha hype bi durum bu ya! Of be sonunda bişey bulduk lan! Yazın yardırın yürüyün be! CHP Genel Merkezi'ndeki kedi ciğer çalmış sakın bunu da atlamayın! Hırsız CHP vurun bea vurun!
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Azmodai said:
Horizon AKP nin yaptigi binlerce usulsuzlukler hergun gazetelerde boy boy gosteriliyor, bunlar hakkindaki engin ve yuce dusunceleriniz nedir?

Atışmamı yapıyoruz ? , Hani şu suç işlerse konuşmayalım şu işlerse konuşalım gibisinden ? Suç kim işlerse işlesin farketmez suçludur.

Demagoji buys you in Russia.
Mesaj tarihi:
hayir CHP nin usulsuzlugu varsa ve ispatlanirsa cezasi aninda kesilmeli, hakki neyse verilmeli... ama ayni seyi defalarca bu tur dolandiriciligi yapan diger partilere veya bireylere de yapilmali. Kendi tuttugun taraf yapinca "ama herkes yapiyor, bunda ne varmis" diye savunmaya kalkarsak bu isin sonu gelmez.

Gorusum budur.
Mesaj tarihi:
Azmodai said:
senle atismam, tartismam da... saglikli tartisip karsit goruste olmamiza ragmen birseyler anlatabilecegim, ve yararli bilgiler alabilecegim birileriyle tartisirim ama senin gibi yanli ve isine geldigi gibi konu / delil / gorus sunan birisi ile cidden birsey tartismaya kalkmak zaman kaybi.

Sorun muhafazakar goruslu olman da degil, biz cok karsit gorus adamlarla saglikli konustuk ama tarzin cok antipatik, sivri ve acikcasi kor destegin bayragisin. Su konuyu bile acip birseyler ifade etmeye calisman, sonra kendi destekledigin gorusun temsilcilerin ayni halti yiyince savunmaya kalkisman herseyi gosteriyor.

Son mesajimdir, sordun diye cevap verdim, keske asil soruma cevap verseydin :(

+1 katılıyorum
Mesaj tarihi:
Azmodai said:
hayir CHP nin usulsuzlugu varsa ve ispatlanirsa cezasi aninda kesilmeli, hakki neyse verilmeli... ama ayni seyi defalarca bu tur dolandiriciligi yapan diger partilere veya bireylere de yapilmali. Kendi tuttugun taraf yapinca "ama herkes yapiyor, bunda ne varmis" diye savunmaya kalkarsak bu isin sonu gelmez.

Gorusum budur.

Kim bunun aksini söylüyorki , bu konunun buraya açılması rahatsız etmediyse , benim hangi söylemim senin şu dediklerinin karşıtı ?

Ha arada bazı mesajlara bakıyorum da birilerinin rahatsız olduğu çok açık. Bu başlığı oleyy chp de yolsuzluk yaptı başlığı gibi algılayanlar ya da o yöne çekmek isteyenler gayet güzel demogoji yapıyorlar zaten.
  • Yeni Oluştur...