Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Dönersem kendim gibi dönerim."

Xo

Öne çıkan mesajlar

Fethullah Gülen: Gidişim kendimceydi, dönüşüm de öyle olacak

İnsan başkalarının "birinci, ikinci, üçüncü..." demesiyle birinci, ikinci, üçüncü olmaz; fakat, eğer bazı çevreler, bir insanı yerden yere vuruyor ve onu sürekli sıfırlıyorlarsa, işte o zaman onu belli numaralara yerleştirmeye kadirşinaslık nazarıyla bakılabilir.

Ben, "Yaşayan En Büyük 100 Entelektüel" listesinin en üstünde yer almış olmamı, arkadaşların âsâr-ı bergüzîdelerine terettüp eden semeratın tek bir şahsa verilmesi olarak kabul ediyorum.

Ben arkadaşlara "çok sevinmeyin" dedim. Evet, "önemli değil" dedim. Basit bir mesele, dünyaya ait bir mesele, dünyanın bilmem kaç senede ne kadarına tekabül eden bir mesele. Bu sevinilecek, öyle-böyle küstahça, şımarıkça, hoplanacak zıplanacak bir mesele değil. Biz bir yerde gerçekten seviniriz; Allah'ın huzuruna çıktığımızda bize "Giriniz emn u eman içinde Cennet'e!.." denilirse, işte orada hakiki sevinci ve mutluluğu duyarız. Elinizde olmayarak içinize bir inşirah akabilir. Tekdirler insanda sarsıntıya sebebiyet verdiği gibi, takdirler de bir yönüyle insanda inşirah ve sevinç meydana getirebilir; fakat üzerinde çok durmamalı -bağışlayın- halk ifadesiyle es geçmeli onu. Esas "Cenâb-ı Hak bizi öbür tarafta tastamam sevindirsin" demeli.

devamı için tık
Sosyal ağlarda paylaş

Fethullah Gülen said:

Ben arkadaşlara "çok sevinmeyin" dedim. Evet, "önemli değil" dedim. Basit bir mesele, dünyaya ait bir mesele, dünyanın bilmem kaç senede ne kadarına tekabül eden bir mesele. Bu sevinilecek, öyle-böyle küstahça, şımarıkça, hoplanacak zıplanacak bir mesele değil. Biz bir yerde gerçekten seviniriz; Allah'ın huzuruna çıktığımızda bize "Giriniz emn u eman içinde Cennet'e!.." denilirse, işte orada hakiki sevinci ve mutluluğu duyarız.

"Giriniz 4.2.2.1 içinde Cennet'e!.." denilirse girersin ancak dayı.
milletçe ne meraklıyız lan internet anketlerine.
Sosyal ağlarda paylaş

nereye çekersen oraya giden bi topicti. gaza göre yön değiştiriyor topicler. ama olay aynı... ortaya bi cengaver çıkıcak ve ona vurulcak. haklı haksız diye bi şeyde ortaya çıkmıyor sadece birbirine bilgi üstünlüğü sağlanmaya çalışıyor yok o böyleydi yok bu böyleydi.

sonuç olarak beraati kesinleşti. dönüşüde gidişi gibi olucakmış. kimine göre kaçarak gitmişti ona göre kaçarak dönücek :huh:

kimine göre ise hastalanarak gitmişti hastalarak dönücek o zaman.:huh:

sabit fikirler her zamanki gibi havada uçuşucak

ben izlemeye çekiliyim her zamanki gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

Eaglewingg said:
bu dinci zihniyet ne kadar çıkarçı bir zihniyet ya. Bu dünyada pacayı kurtarmıs simdide öbür dünyada cennete gidiyimde paçayı kurtarıyım dan başka fikir yok kafalarında. Zaten dikkat edin dine çok düşkün insanlar genelde aşırı çıkarcı insanlardır.

aslında tam tersi. aşırı çıkarcı insanlar çıkarları için dini kullanırlar.

islam tarihinin başlarında hiç bir çıkar gözetmeden yaşayan çok fazla insan var.
Sosyal ağlarda paylaş

Fettullah Gülen e Tayyipten ve Gülden daha fazla saygı duyuyorum. Önce onu belirteyim. Onu haksız bulduğum şey ise yargılanırken yurtdışına kaçması ve korkaklığını kendi kendine bile itiraf edememesi. Başka mazeretler bulup savunduğu şeylerin arkasında duramaması. Sonra binlerce insan onu savunuyor, işte buna da kıl oluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...