Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fatih Altaylı'nın programındaki Atatürk düşmanı İngiliz köpeği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
O kadına sinirlenmek bile zarar ziyan, ona sinirleniceğinize eğer bir şekilde bu ülke için faydalı bir insan olma yolunda ilerlemiyorsanız kendinize kızın. Ha bu ülke için faydalı bir birey de olmak koşulu diye bir şey yok ama milliyetçi duygulara sahip insanlarsanız ve bu ülkeye faydalı bir insan olmak için çabalamıyorsanız bu tutarsızlıktır. Ha yanlış anlaşılmasın, burda nerdeyse kimseyi bu konuda nitelendirecek kadar tanımıyorum bu konudaki genel fikrimi söylüyorum sadece. Herkes bu noktada vicdanına danışsın referans için.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
Ha bu ülke için faydalı bir birey de olmak koşulu diye bir şey yok ama milliyetçi duygulara sahip insanlarsanız ve bu ülkeye faydalı bir insan olmak için çabalamıyorsanız bu tutarsızlıktır.
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Herneyse , kısaca sev sevme ülkenin Başbakanına ve CUmhurbaşkanına eleştri dışında o şekilde hakaret etmen yanlış birşey.

Onun dışında hiçbirzaman ikiyüzlülük yapmadım. O senin uydurman.

=/...

Hakaret etmedim ki? Annesine bir şey demedim, allahına kitabına bir şey söylemedim. Sadece sözlükteki karşılıklarını yazdım, inanmıyorsan sözlükteki mecazi anlamlarından bakabilirsin. Sesli sözlük ingilizce anlamda 4. sırada yer alıyor zahmetten kurtarayim seni. http://www.seslisozluk.com/?word=K%F6pek

Senin CU'su büyük cumhurbaşkanı ve BAŞ'ı küçük başbakana hakaret edildiğini belirttin posta ithafen dedim onu.

Seni ikiyüzlülükle suçlamadım, ancak posttan alınabilecek insanların ikiyüzlü olabileceğini işaret ettim. Alındıysan kusra bakma hislerini incitmek istememiştim.
Mesaj tarihi:
ya aslında şu dikkatimi çekti:

Fatih Altaylı : Ama o Şii . Humeyni’nin nesini seviyorsun?

Kevser Çakır: Şii olması önemli değil. Benim için Müslüman biri. Hümeyni’yi seviyorum.

Fatih Altaylı: Atatürk’ü seviyor musun?

bu sorunun ardından değerlendirirken neye göre değerlendiriyor? Humeyni yi seviyormusun? evet müslüman diye seviyorum. Atatürk ü? bence kurtuluş savaşındaki ender bilgisiin arkasında bu pot ta var ama dikkat çekmemiş hiç.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
FOrumun başlığı bile hakaret , kendi fikirleri ve düşünceleri yüzünden burada hakaret ettiğiniz kişiden daha beter duruma düşüyorsunuz.

Artı olarak ilk mesajlarda açıkça Cumhurbaşkanına ve Başbakana hakaret ediliyor. Hem forum kurallarına hem anaysaya aykırı mesaj atmış orda biri.

Sue us.
Mesaj tarihi:

Şimdi moda Cumhuriyet düşmanlığı

Siz asıl bu vatandaşa bakın

GEÇMİŞTE Marx’ı Türkçe’ye çeviriyor. Bir ara pansiyonculuk yapıyor. Aynı ilgiyle küçük oteller rehberi hazırlıyor.

Özel yaşamı kendisine ait. Ama, çalkantılı. Eşiyle karakolluk oluyor. "Aile içi şiddet" nedeniyle. Bu şiddetin sonucu değil, ama yine bir ara hapis yatıyor.

Sevan Nişanyan adındaki bu Ermeni vatandaşımız bir kitap yazıyor. Kitap, daha adıyla, kendini ele veriyor. "Yanlış Cumhuriyet".

Hafta başında Taraf gazetesinde Neşe Düzel bu vatandaşımızla, kitabıyla ilgili bir söyleşi yapıyor. Baştan sona Cumhuriyet’e ve Atatürk’e öfke dolu sözler, değerlendirmeler.

DENGİR MİR MEHMET FIRAT

Ben her konuda, herkesin düşüncesini sonuna kadar açıklamasından yanayım. Bana ters gelse de, katılmasam da, dinlenmesi gerektiğine inanıyorum.

Örneğin, Dengir Mir Mehmet Fırat’ın linç edilmesini anlamıyorum. Söylediklerinin çoğuna katılmıyorum. Ama, devrimlerin travma yarattığı gözlemine katılıyorum. İşte Fransız Devrimi, işte Sovyet Devrimi ve işte Türk Devrimi.

Bir geceden ertesi sabaha bütün bir düzen değişiyor. Değişim halkın tüm kesimlerine eşit biçimde yansımıyor. Bir bölümü sevinç içinde, çünkü yeni düzenden beklentisi var, diğer bölümü tedirgin, başına ne geleceğini bilmiyor.

Fırat’ta katılmadığım, "Bir gecede kıyafetleri, dilleri değiştirildi, dinleri altüst edildi" sözü.

Kimsenin dini altüst edilmiyor. Herkes inancında ve ibadetinde özgür. Eğer Fırat, hilafetin kaldırılmasını kastediyorsa, o dinin altüst edilmesi değil, siyasetle, biraz daha ilerisi, saltanatla dinin kökten ayrılması. Laikliğe geçişin bir dönemeci.

Kaldı ki, "bir gecede değişen kıyafet" için çevreye bakmak yetiyor. Şalvar, türban, cüppe ve hatta kara çarşaf.

CUMHURİYETE DÜŞMANLIK

Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Genel Başkan Yardımcısı. Sözleri onun için bu kadar çok tartışılıyor.

Oysa, kenarda kalmış Nişanyan’ın sözleri tam Cumhuriyet düşmanlığı.

Olabilir, bu vatandaşımız Cumhuriyet’i içine sindiremeyebilir. Ama, tarihsel yanlışlara düşmeden.

Pek çok örnek var. Birkaçını alıyorum. Diyor ki:

"Kurtuluş Savaşı aslında Türk-Yunan savaşıdır, emperyalizme karşı savaş olduğu yönünde hayret verici bir görüş vardır".

Ya İngilizlerin İstanbul işgali? Fransızların Güneydoğu işgali? Kurtuluş Savaşı öncesinde olsa bile, Çanakkale’de Yeni Zelanda, Avustralya, İngiltere’ye karşı verilen savaş.

Lozan’a İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Sovyet Rusya, Amerika, Romanya ve Bulgaristan katılıyor. Hani, nerede sadece Yunanistan?

Diyor ki:

"Cumhuriyet diktatörlüğün kod adıdır".

Padişahlığın kalması, saltanatın sürmesi daha iyi yani. Atatürk diktatörlüğü için Cumhuriyeti ilan ediyor yani. Diktatörlük için padişahlık daha uygun değil mi?

Öyle bir Atatürk düşmanlığı ki, örneğin, "Arapça eğitimi ve eski yazıyı kaldırarak, Kur’an referanslarını toplumdan silmeye çalıştı".

1920 ile 1950 arasını toptan inkár ediyor, Osmanlı’yı yüceltiyor. Cumhuriyet, devrimler, demokrasiye geçiş denemeleri, sıfırdan başlayan ekonomik hamle, hepsi inkár çukurunda.

Lenin’in çubuğu tersinden yakmak sözü var. Gerçeğe ulaşmak için. Bu vatandaş ne çubuk yakıyor, ne düz, ne ters. Kendi kafa karışıklığını sergiliyor.

Şimdi moda Cumhuriyet düşmanlığı.

Yalçın Doğan

Mesaj tarihi:
Belki bazılarına faşistçe gelecek ama onun özgürce yaşamasını sağlayan adamı sevmediğini söyleyen, bu ülkenin üstüne kurulduğu tüm değerlerden nefret eden biri bu ülkede yaşamamalı. Hapse falan atmasınlar, direk İran'a sürsünler..

İngilizler olsa daha özgür olurmuş. Tabi..

Bi de "bize öğretilene göre işte nene hatunun türbanına el uzatılmasıyla başladı bu savaş, insanlar İslami değerler için savaştı ama Atatürk bunu sildi" tarzı cümleler kuruyor ya, ona onları öğretenbleri de sürmek lazım. En temizi abi. Ona öğretilenlerde evliyaların göklerden indiği ve Çanakkale'yi koruduğu da var..
Mesaj tarihi:
Sevmiyor olabilir arkadaşlar , belki kız Türk bile değil? Belki arap belki iran kökenli onun için humeyni yi seviyor filan yani bunlarda olabilir. Söylediği sözler çok aptalca ve çocukça tabiki ama viktor'un dediği gibi , eğer sizler düşünce özgürlüğünü savunuyorsanız , bu kızın düşüncelerinede laf etmiceksiniz. Bence kız gayet düzgün bir şekilde sevmediğini dile getirmiş. SAKIN ; beni bu mesajdan sonra o kızın yanında olarak görmeyin! SAKIN!
Mesaj tarihi:
Yok abi aslında tabi sen de haklısın viktor da haklı ama benim gözümde vefa önemlidir, vefasızlara da yer yoktur. Bu kadar büyük vefasızlık yapan bence bu ülkede yaşamasın. Yani madem Atatürk'ü sevmyiorsun, medem onun kurduğu bu cumhuriyeti sevmiyorsun git çok sevgili Humeyni'nin memleketinde yaşa.

Tayyip gibi konuştum beğenmeyen gidebilir gibi oldu. Yanlış olduğunu biliyorum ama vazgeçmem de. Ülkenin değiştirilemez esaslarına karşı olan yaşamasın. İran'dan belirtsin düşüncesini özgürce ama bu ülkede yaşıyorsan, özgürsen birçok açıdan bunları borçlu olduğun kişiye laf söylememelisin.
Mesaj tarihi:
Senin fikrine ve bu düşüncene hassasiyetinede saygımız var tabiki. Senin gibi düşünen de çok ama sadece düşünce ve fikir olarak kaldığı sürece.

Bu düşünceler eyleme dönüştüğü an sorun teşkil eder sadece. Nitekim burda çok ağır hakaretler edilmiş , işte o hakaret edenler önceki mesajımda dediğim gibi o kızdan çok daha aşağı seviyede olduklaırnı gösterirler.
Mesaj tarihi:
Zaten eyleme dönüşebilecek birşey değil ama bence o kızın yaptığı da yanlış. Düşünce özgürlüğü var ama ifade özgürlüğünün bazı sınırları olmalı. Böyle vefasızca ifadeler verilmemeli, veriliyorsa bu ülkeden çekilip gidilmeli zira ekmeğiniyediğin, başını sokup uyuduğun bu ülkenin değerlerine karşıysan yaşama yani burada. Ben yle düşünüyorum. Ama uygulanamaz orası ayrı :)
Mesaj tarihi:
sir said:
sevan nişanyan röportajının tamamını okudunuz mu? yoksa sadece yalçın doğan'ın yazısını mı okudunuz? ona göre cevap yazıcam =)

Okuduk.

İşin ilginci, taraf gazetesi belli ki olay olsun, küp dolsun diye bu adamla röportaj yapmasına rağmen, şimdi farkediyorum ki, Yalçın Doğan hariç, kimse de sallamamış adamı. Pazartesiden beri aleyhine çok güzel yazılar yazabilecek bi dolu insan varken kimse kaale almamış.
Mesaj tarihi:
aslinda south park'ta George Washington'la, Abraham Lincoln'le (Ataturk'e biraz daha yakin bi ki$i oldu Abe) dalga gecilmesiyle cok bir farki var mi bu konunun bu konuda insanlarin goru$lerini merak ettim -ha tabi burdaki ornek siyasi vs. komedi olacak ama genel olarak Ataturk'e karsi olan politikayla kar$ila$tirabiliriz
Mesaj tarihi:

Sevan Nişanyan'a bak sen!

Eşinin üzerine dışkı döktü!

Eşine saldırıda bulunan Sevan Nişanyan kadınların protestolarına hedef olurken, Müjde Nişanyan, “Olayın şokuyla üzerime dökülen şeyi toprak zannettim” dedi. Kadın örgütleri ise olaya tepki gösterdi

Tartıştığı eşi tarafından saldırıya uğrayan Müjde Nişanyan, “Bu olay Müjde’nin olayı değil, mağduriyet yaşayan tüm eğitimli kadınların meselesidir” diye konuştu.
Turizmci kimliğinin yanı sıra “Küçük Oteller Kitabı”nın ve Agos’un yazarı olan, Bilgi Üniversitesi’nde dersler veren Sevan Nişanyan’ın, bir süre önce tartıştığı eşi Müjde Nişanyan’ın üzerine kavanoz içine koyduğu dışkısını boşalttığı iddia edilmişti.
İzmir’in Şiince köyünde otel işletmeciliği yapan Müjde Nişanyan bu suçlamayla jandarmaya başvurunca olay duyulmuş, konuyla ilgili haberler de basında yer almıştı. Olaydan sonra 17 yıllık evliliğini bitirme kararı alan 3 çocuk annesi Müjde Nişanyan, yaşadığı olayı Milliyet’e anlattı.

26 Mayıs’ta yaşanan olaydan sonra durum tespiti için jandarmayı evine çağırdığını söyleyen Müjde Nişanyan, “Bugün bu başıma geliyorsa, yarın kezzap dökülebilir diye düşündüm.
Olayın şokuyla üzerime dökülen şeyi toprak zannettim. Jandarmayı aradım ki, daha beteri başıma geldiğinde ‘Neden haber vermedin?’ demesinler” dedi.

‘Evliliği taşıyamadı’

Çalışan biri olarak depresyona girmeye vaktinin olmadığını söyleyen Müjde Nişanyan, “Arınmak ve yıkanmakla beraber hayat devam ediyor ‘mood’una girdim. Olaydan sonra Sevan’la sulh içinde ayrılalım, daha fazla rezalet yaşamayalım istedim.
Çiftlerden biri doktor, diğeri bankacı olunca ayrılmak daha kolay.
Biri bir eşya alır, diğeri bir başkasını ama biz ortak bir toprak üzerine çok güzel bir dünya yarattık. Bunu nasıl ayırırsınız?” diye konuştu.
Sevan Nişanyan’ın çok dâhiyane işler yaptığını söyleyen Müjde Nişanyan, “Yazdığı kitaplar, akademik yaşamı, Şirince’de yarattığımız ortak dünya o kadar kaliteliydi ki...
Sevan yıllar yılı kamuoyunda çok sempati kazandı ama bu olayla kredisini yitirmeye başladı. Bu durum onun adına beni çok üzüyor. Sürekli A plus işler yapan, bu kadar donanımlı, birçok alanda bu kadar dâhiyane işler yaratan bir insan, klasik bir evlilik müessesesini taşıyamadı” dedi.
Yaşanan süreç içinde İzmir’de kadın danışma merkezine gittiğini ve hukuki süreç tamamlandıktan sonra kadınlar için çalışmayı planladığını anlatan Müjde Nişanyan şunları kaydetti:
“Bu olay Müjde’nin olayı değil, mağduriyet yaşayan tüm eğitimli kadınların meselesidir.”

Yazılarına devam edecek

Eşine uyguladığı şiddet nedeniyle Sevan Nişanyan kadınların protestolarına hedef oldu. Feminist Kolektif, Nişanyan’ın Agos gazetesindeki yazılarına ve Bilgi Üniversitesi’ndeki derslerine son verilmesini istedi.
Agos Genel Yayın Yönetmeni Mahçupyan ise, “Olayın Agos açısından, kurumsal bir yaptırımı olmayacak. Bireysel olarak yaptırımları olabilir. O da Sevan Nişanyan’la kamuoyu arasında bir olay. İnsanlar onunla ilişkisini kesebilirler, insanlar değişik şekilde davranabilirler” dedi.

Kadınlardan Agos’a çağrı

MOR ÇATI: “Sevan Nişanyan akademik kariyeri, entelektüel birikimi, ismi, titri olan bir adam. Bu olay böyle erkeklerin de kadınlara şiddet uygulayabileceğinin çok açık bir ilanı. Kadına yönelik şiddet eğitim sorunu, kültür sorunu gibi ifade ediliyor olsa da bu tür söylemlerin ne kadar gerçekdışı olduğu görülüyor. Eğer Agos, her türlü ayrımcılığa, ezme ezilme biçimine hayır diyorsa, bununla ilgili bir şey yapmalı. Aynı şekilde Bilgi Üniversitesi’nin de sorumluluğu var.”

FEMİNİST KOLEKTİF: “Bir kez daha gösterdi ki erkekler hangi sınıftan olursa, hangi entelektüel kimliğe sahip olursa olsun kadına yönelik şiddeti meşru görüyorlar. Feminist kolektiften üye olanlar Agos’a aboneliklerini durdurdular. Bilgi Üniversitesi’nden de yanıt bekliyoruz. Bu işin takipçisi olacağız.”

Vatan

Mesaj tarihi:
abi ben hala anlayamıyorum.
evet özgür bi ülkede deiliz biliyorum ama her fırsatta özgürlügü savunan , hukukcuyuz diyen ülkede yaşıyoruz.
bu mal kadının dedikleri her ne kadar zekasını gösteriyorsa da ifade özgürlüğü yok mu yani isteyen istediğini sevemez mi anlayamıyorum.
Mesaj tarihi:
e madem okudunuz, var mı o röportajda Atatürk'e bi hakaret veya saldırı? yok. peki konu burda cumhuriyet meselesiyken neden adamın özel yaşamıyla ilgili bi haber koyuyosunuz? hiç işte.
  • Yeni Oluştur...