Prawler Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 O yuzden adamlar 21. yuzyilda cok buyuk ataga kalkip ABD yi yakaladilar, hatta solladilar bile denilebilir. Senin yerinde saymanin nedeni de bu. Din-para-siyaset'e sikisip kalman.
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 naraso said: nileppezdel said: Gerici, şeriat rejimci vs. Türkiye'nin 50-60'lardaki hali iyiydi mesela. Sonradan bozuldu. İslamın verdiği güzel mesajları hiçe sayıp çoğunlukla insan haklarını, kadın haklarını hiçe sayan kuralarla yaşamak vs. İnsan öldürenleri bu keseye koymuyorum onlar direk ruh hastası zaten Allah için öldürüyorum diyenler, Allah sadece ben can alırım derken.. allah için öldürmek değil o. allah için savaşmaktır aslen,ki bence mantıklıdır.bazı ayetlere baktığımızda da tam olarak onlar gibi savaşın oluyor. ve güçlü olan taraf %99 militarizme sarılıyor, bu da inanan insanların militarist şekilde savaşmasını gerektiriyor. Yok ben teröristlerden bahsediyorum. Ha dini yaymak için Allah adıyla savaşanlara da anlam veremiyorum İslam hoşgörüyü, kardeşliği emrederken, inanmayanlar Allah katında cezalandırılacaktır kulun canı Allah'a aittir derken gidip de dini yaymak için savaşmak ikiyüzlülüktür bence.
naraso Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 şimdi terörist diye kimden bahsettiğine bağlı.bu noktada ayrımı iyi yapmamız gerekli. abd'nin veya isralin söylediği gibi filistinlileri ve haması terörist olarak göremem. orda onlara gerçekten baskı yapılıyor,savaşmak sonuna kadar hakları diyebilirim. türkiyede de bu baskı var aslen ama çok az, genelde aile baskısı tadında oluyor zaten silahla değil, o yüzden mesela madımakta allah için öldürdük diyebilenlere terörist derim.
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Yok direk el kaide diyorum ben bir de buralarda çalışan terör örgtü olan hizbullahtan bahsediyorum. Onlara terör örgütü deil demiyosun heralde..
Hagii Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 naraso said: nileppezdel said: Gerici, şeriat rejimci vs. Türkiye'nin 50-60'lardaki hali iyiydi mesela. Sonradan bozuldu. İslamın verdiği güzel mesajları hiçe sayıp çoğunlukla insan haklarını, kadın haklarını hiçe sayan kuralarla yaşamak vs. İnsan öldürenleri bu keseye koymuyorum onlar direk ruh hastası zaten Allah için öldürüyorum diyenler, Allah sadece ben can alırım derken.. allah için öldürmek değil o. allah için savaşmaktır aslen,ki bence mantıklıdır.bazı ayetlere baktığımızda da tam olarak onlar gibi savaşın oluyor. ve güçlü olan taraf %99 militarizme sarılıyor, bu da inanan insanların militarist şekilde savaşmasını gerektiriyor. şuna bakmanı tavsiye ederim. uyarı: midesi kaldıramaycaklar- yaşı 18 den küçük olanlar kesinlik bakmasınlar. http://www.flurl.com/item/vom_u_286536
veþtitsa Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 ilk 14 saniyesine bakabildim dehşet :( böylelerinin ne dinde nede insanlıkta yeri yok!!!
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Ne sebeple olursa olsun masum insanları öldürmek özgürlük savaşçılığı veya baskıya direnme değildir, bildiğin terörizmdir. Hamas'ı, Hizbullah'ı haklı görmek PKK'yı da haklı görmenin yolunu açar. Kusura bakmasınlar ama Filistinliler zamanında topraklarını yahudilere satıp şeylerinin dibinde bir yahudi devleti kurulmasına imkan tanıyarak bu musibeti kendi başlarına kendileri getirmişlerdir. Sonuçta İsrail-filistin davası iki uclu pis bir değnektir.
naraso Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 el-kaide yi tam olarak bilmiyorum açıkcası. onla ilgili yorum yapamam. hizbullaha gelince türkiyedeki hizbullah terör örgütü olabilir,ancak lübnandaki hizbullahın terörle ilgi ve alakası yoktur. izledim vidyoyu(izlerken kanım dondu) hagii,hangi örgütün merak ettim. edit:bu arada allah için savaşmak normaldir dediysem esirleri öldürmek normaldir demedim,en azından gerçekten islami görüşü benimseyen birisi bunu yapmaz , yapamaz.
slickers Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 abi nasıl bir video o tam da yemek yerken
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 bütün mesajlara şöyle bir baktım. herkes din hanesi gereksiz, insanın inancı kendinedir gibilerinden. doğru zaten. sanırım kimse sebebini yazmamış. nüfus cüzdanındaki din hanesi sadece insanların ölünce nasıl ve nereye gömüleceğini belirtmek içinmiş.(bunu tarih hocamız söylemişti)
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Dünya genelinde böyle bir uygulama olmamasına rağmen insanların gömülme yerleri karışmıyordur sanırım?
fmea Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 99% unun müslüman olmasının sebebi nüfus kağıdımıza islam yazılması aksini belirtmediğimiz sürece, benim nüfus kağıdımdada yazıyor şahsen benim bir tanrı inancım yok.ama bende o istatistiğe bir çok insan gibi dahil oluyorum..
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Batuhan_BJK said: bütün mesajlara şöyle bir baktım. herkes din hanesi gereksiz, insanın inancı kendinedir gibilerinden. doğru zaten. sanırım kimse sebebini yazmamış. nüfus cüzdanındaki din hanesi sadece insanların ölünce nasıl ve nereye gömüleceğini belirtmek içinmiş.(bunu tarih hocamız söylemişti) Yazdık bu sebebi ya. Ben de yazdım, başkaları da yazdı. Ama bu konuda mı onu hatırlamıyorum taze bi tartışmada oldu yine aynı konuyla ilgili :D
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 benim de şamanist yazdırasım war
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Batuhan_BJK said: ..din hanesi sadece insanların ölünce nasıl ve nereye gömüleceğini belirtmek içinmiş.(bunu tarih hocamız söylemişti) o dediği yalan da, ben yine de türklerin default müslüman olarak gömülmesi gerektiğini bildirelim diyorum dünyaya. sonra da haneyi kaldıralım olsun bitsin. sanırım müslüman olduğunu düşünmeyen herkes de katılır bu fikrime?
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Ben katılmam niye beni müslüman gibi gömsünler ki? Ha ne yaptıkları pek umrumda da değil açıkçası ama dayatma olmamalı. Belki zaman içinde karar verip vasiyetime yazacağım ben nasıl gömülmek yada yakılmak yada moleküllerime ayrıştırılmak istediğimi. Kötü fikir (td)
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 valla zamaninda hatirlarim polisin gencleri durdurup kimlige bakip dine gore o dinin hareketini yaptirdiklarini (Lara Falay, Ugur Gogus intiharlarindan sonra ozellikle). O siralar da yiyosa samanist, satanist, ya da bos olsun orasi...
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Suç mudur abi satanist olmak öyle saçma şey mi olur? Ya da dininin hareketini yapamamak? :D Onu isteyen polise bi hareket yapacaksın da..
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 zamaninda yiyosa yapti iste... tey annemin odama gelip olm sen boole satanist olaylariyla ilgilimisin diyisini, evet anne her cuma kedi kesiyoruz katilmak istermisin bu mubarek gunde dedigimi hatirlarim
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 sen bide bizi dusun, olay bizim okulda oldu.
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Cuce said: default yazılan islam oluğu için nufus kağıdına olailir, değiştirmek içinde dunyanın işi gerekiyo. bende bile islam yazıyo. neden öle bi ibare var orası zaten başka bi mesele 18 yaşıma kadar din kısmında benim hiç birşey yazmıyordu, islam bile yoktu :)
Hagii Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 nocom said: Cuce said: default yazılan islam oluğu için nufus kağıdına olailir, değiştirmek içinde dunyanın işi gerekiyo. bende bile islam yazıyo. neden öle bi ibare var orası zaten başka bi mesele 18 yaşıma kadar din kısmında benim hiç birşey yazmıyordu, islam bile yoktu :) imana geldin değil mi şimdi
Odinn Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 bendede yazıyor ve bende inanmıyorum arabın tanrısına.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Nüfus kağıdında din hanesinin olmasının sebebi kişisel vicdani inançlarımız hiç değil. Dinin sosyolojik politik vs. önemlerinden dolayı gereksinim duyulmuş. Avrupa birliğine hiçbir zaman giremeyecek olmamız gibi bir şey yani. Uluslararası diplomaside ülkelerin toplumlarının dinin rolü var yani. Prawler said: O yuzden adamlar 21. yuzyilda cok buyuk ataga kalkip ABD yi yakaladilar, hatta solladilar bile denilebilir. Senin yerinde saymanin nedeni de bu. Din-para-siyaset'e sikisip kalman. Aynen öyle. En basitinden yabancılar şuan alakasız konulardan konuşarak bu konularda liderlik kazanırken biz algı bozukluğu olan eksik kişiler ve küçük kitleler (kamburlar) sebebiyle aynı kesin doğruları kendi çapımızda tekrarlıyoruz. TV'de ana haberlerde teknoloji bilimsel gelişme yerine senelerdir türban muhabbetine ve Atatürk'ü hazmedememe kusuru temelli sorunlu insanların yarattığı değişikliklere kafa yoruyoruz (boşuna).
Öne çıkan mesajlar