Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taraftan şok iddia: Genelkurmay dağlıca baskınını biliyordu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
omrunde silah tutumamamis askeriyenin sivilden ne kadar farkli kuralalri ve teammulleri oldugunu bilmiyen biri istedigi gibi konsur boyle

guzel kapak hazirlamis genelkurmay gene
seviyorum bu basi naciklamarini kaleme alan kisileri
Mesaj tarihi:
Yok artık! Hakkaten de belge doğru çıktı ya. Yuh. Nereden buldun ahmet o belgeyi. Bu adamların elleri ne kadar uzunmuş yauv.

Baskın biliniyordu ve önlemler alındı demek. Önlem alınmasına rağmen bu kadar ağır bir bilançonun olması pkk nın daha toşhanklı bir eylem hazırladığının göstergesi herhalde, zira önlem olmasaydı daha da ileri gideceklerdi kesin.
Mesaj tarihi:
Drigeolf said:
Ahmet Altan gazeteciliğin en temel kuralını nasıl atlayabilir inanamıyorum.
Haber yayınlanmadan en az 3 farklı kaynaktan onaylanmalıdır. Hele ki böylesi önemli bir haberi yayınlamadan önce 8 farklı kaynağa başvurmak gerekir.
Birisi Taraf gazetesine belge gönderiyor, adam belgenin orijinal olup olmadığını test bile etmeden(ki bilen bilir, belgelerin orijinal olup olmadığını kontrol eden özel kurumlar var) hemencecik yayınlayıveriyor. Sonra da kızıyor, adama yanlış gazetecilik yaptığı hatırlatılınca kızıyor, ne yüzsüz adammış bu yahu.
Taraf gazetesi Vakit'in light versiyonu oldu resmen, sürekli TSK'yı suçlayacak, karalayacak yazılar, haberler çıkıyor. Nedense bu ayarda bir AKP bombası, Fethullah Gülen örgütlenmesi ile ilgili bomba göremedik?(Sebebi bazıları için belli, bu kurumlar asla bu tarz işler yapmazlar :))

LöL
Mesaj tarihi:
Ne LöL yahu, Hareket planı halen yalanlanıyor, üstüne üstlük genelkurmay başkanlığı aynen benim dediğimi demiş:

"Bu sözde planı üreten, Genelkurmay Başkanlığına mal eden veya kendilerine ulaşan her belgeyi doğru kabul ederek yayımlayan anlayışın; ne kadar etik, demokratik ve yasal olduğu ortadadır"

Taraf gazetesinin gazetecilik anlayışı ortada, gelen her belgeyi kayıtsız şartsız doğru kabul etmek(TSK'yı kötülüyorsa), bu sefer tutturdularsa ne olacak?

Üstüne üstlük haber daha ne kadar yanlış olabilir ki?
Gazeteciliğin şartları nedir demiştik? Haberi en az 3 kaynaktan kontrol etmek.
Tarafın iddiası ne? Genelkurmay bu saldırıyı bilmesine rağmen bir şey yapmadı.
Adamlar açıkladı işte, biliyorduk ve önlem aldık. Bu mu gazetecilik? TSK'nın içindeki adamları bunu söylemeyi "unutmuş" mu, neden doğrulanmamış bu haber?

Bütün bunlardan bağımsız olarak şunu kopyalamak isterim, garip mantık yürüten arkadaşlarımız için:
“Kayıtlarda Komuta Katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan bulunmadığı” ifadesini, “Komuta Katı bilgisi dışında böyle bir plan var” şeklinde yorumlamaları ilginçtir. . "

Ayrıca sana LöL :)
Mesaj tarihi:
bugün tarafta şöyle bi açıklama var belgeyle ilgili, ileteyim dedim:

Taraf said:
Bir kere şu "menfur saldırı" türünden açıklamalar yapmaktan vazgeçin. Ortada saldırı yok ki, "menfuru" olsun.

Sadece eleştiriliyorsunuz. Bu ülkede eleştirilmeye alışık olmadığınızdan, eleştiriyi "saldırı" sanıyorsunuz.

Her kurum halkına hesap vermek zorundadır. Hiçbir kurumun "ben halka hesap vermem" deme lüksü yoktur.

Sizin de yok. Hata yaptığınızda eleştirilecek ve halkınıza hesap vereceksiniz.

Dağlıca'da neden o kadar çok askeri hata yapıldığını, neden o kadar çok çocuğun öldüğünü halkınıza anlatmak zorundasınız.

Lahika konusuna gelince...

Önce "komuta kademesinde onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan kayıtlarda yoktur" dediniz, şimdi de "plan yoktur" diyorsunuz. Bizce, yine yanılıyorsunuz.

O belge var. Genelkurmay çıkışlı CD'ler bu gazetenin arşivinde duruyor.

İstediğiniz zaman, istediğiniz mahkemede hesaplaşmaya hazırız.

Biz belgesi olmayan haber yayımlamayız.
Bizim mesleki geçmişimizde yalanın izi yok.
Siz de kendi mesleğinize yalanın lekesini düşürmeyin.

Taraf
Mesaj tarihi:
Taraf her zaman olduğu gibi yalan söylüyor. Yalan söylemenin de sınırlarını zorluyor.

Daima belgeye dayanarak haber yaparmışlar. Lan soytarı, çocuk mu kandırıyorsun sen? İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem, biz gençlerle beraber otururken polisler eşliğinde gelip tutuklandı, ertesi gün utanmadan harddiskleri yakarken yakalandı diye yazdın.

NATO karargahı bombalama planı dedin, tutuklanan İlhan Selçuk, Kemal Alemdaroğlu için yurtdışına kaçacaklardı dedin, halbuki bu insanlar Almanya'da yapılacak olan ırkçılık karşıtı panele katılacaklardı.

Dahah yazarım ama kendimi zor tutuyor bu Amerikan köpeklerine hakaret edip forumdan banlanmamak için.

Yasemin Çongar'ı da, Altangiller de hepsi de mahkeme önünde hesap verip cezalarını çekecekler.

Atatürk'ün dediği gibi "İhtimal kelleler kopacak".
Mesaj tarihi:
Aslında Eisenhower'ı asmaları gerekirdi, bir sürü istihbarata rağmen Arden saldırısına karşı hiç bir önlem almamışlardı ikinci dünya savaşında.

O derece büyük bir saldırı bile sadece raporlarda kalabilirken bir kaç yüz kişinin karışacağı bir saldırı o hafta alınan tek istihbarat olduğundan muhakkak çok dikkate alınmalı ve hatta daha saldırı başlamadan Irak içlerine kadar girilmeli idi. Boş çıkabilirdi ama olsun biz her istihbaratta Irak'ın içlerine kadar girelim, iyi olur.
Mesaj tarihi:
vah vah perinçeksever arkadaşlar çok kızmış bu olaya, pek üzüldüm :/ ama şu işçi partisi amblemindeki yıldızı beyaz yaptıklarında da çok üzülmüştüm.
Mesaj tarihi:
Senin kadar sosyalist olamadık tabi sir, üzgünüm ;)

Kaldı ki ben Taraf'ın daha önce de yalan haber yaptığını vurgulamadık istedim. Yine işine gelen kısmı almışsın, konuyla ilgili yorumun yoksa kapa çeneni, ortalığı germe.
Mesaj tarihi:
benim sosyalist olma iddiam olmadı zaten hiçbi zaman =) ama şu belgelerdeki tarihler meselesi vardı hani, işçi partisi "bunları bize taraf yolladı" falan demişti, ilginçti o muhabbetler baya.
Mesaj tarihi:
Taraf 24.000 tirajlı bi gazete.

Fiyatı 40 Kuruş.

Günlük geliri 9.600 Lira, hadi 10.000 de. Ayda 300.000 Lira. Bi o kadar da reklam de, hani olmaz ya o kadar, oldu farzet.

O kadar yazar, o kadar muhabir, o kadar basın işçisi, o kadar dağıtım bayisi, o kadar bakkal, o kadar kağıt, o kadar mürekkep, o kadar ıvır zıvır gider, neyse anladınız siz onu.

Tirajı 24.000.

Ama Türkiye'nin en çok konuşulan gazetesi.

Şeytan bunun neresinde?

Yazar notu: Oha Yılmaz Özdil gibi yazmışım.
Mesaj tarihi:
bulun çıkarın ortaya finansörleri kardeşim, valla ben de çok merak ediyorum, hatta aha buraya yazıyorum, fetoyla bi bağlantısı çıkarsa okumayı bırakırım, zaten ahmet altan da böyle bi bağlantı çıkarsa "gasteyi kapatırım" demişti =)

ama şu da var taraf böyle hürriyet, sabah gibi hayvansı kalınlıkta bi gazete değil, hepi topu 20 sayfa. ayrıca haftasonu ekleri vesairesi falan da yok, künyede de 30 kişi falan var. yani diğer gazetelere oranla daha az masrafı vardır bence.
Mesaj tarihi:
Eh yani sir, Ahmet Altan'ın Feto'nun ofisinde elden bi bond çanta içinde milyon dolar aldığının görüntülerini falan istiyorsun herhalde.

Bu gazete Feto'dan para yardımı alıyorsa, binbir tane paravan şirket aracılığıyla alıyordur. Ki zaten feto'nun adını karıştırmadan sağa sola para yedirebilecek zilyon tane müridi var.
Minareyi çalan kılıfını hazırlar.

Gerçi siz Tayyip'in devlet parasıyla Sabah'ı damadına almasını bile normal karşılamıştınız. Taraf-Feto ilişkisi ispatlansa bile "ne var canım bunda" deyip omuz silkebilecek potansiyel var sizde.

Edit: Bi de bizden finansörleri bulmamızı istemen de iyiymiş hani. "Ben Ajan sg-1, bu da ortağım Ajan X, hemen araştırmaya başlıyoruz" hesabı ehüehe.
Mesaj tarihi:
yani siz'den kastım aslında sen değilsin tabi, ama bu ülkenin istihbaratı var, büyükanıt kendi ağzıyla dedi "finansörüne baksınlar" diye, niye bakmıyolar? görevlendirsin bi müfettişi, o da bakın buldum şu şu bağlantılar desin. niye hala bulamadılar böyle bi bağlantı? öyle "çamur at izi kalsın"la olmaz bu işler. zaman gastesini nurcuların finanse ettiğini herkes biliyo, onlar da saklamıyo zaten. ama taraf hiçbi cemaat veya siyasi partiyle alakaları olmadığını iddia ediyo, aksi ispatlanırsa da gaste kapanır, "ulusalcı güçler" rahat eder =)
Mesaj tarihi:
Zaman'la karşılaştıramazsın, dediğin gibi onlar durumu zaten kabul ediyorlar ki inkar etmek iki kere iki beştir demek gibi bişey.

Taraf'ın durumundaysa, eğer feto veya x biri veya kurum finanse ediyorsa, dediğim gibi, bir dolu paravan şirket vardır. Hele bir de Nur tayfası sadece telkinle bile milyon dolarlar bulabilecek bi cemaat, kağıtla iş yapmasına hiç gerek yok. Her ay sektirmeden gelirinin %10 ila %50 civarını cemaate bağışlayan veya cemaat yararına kullanan, üstelik arada hiçbir belge-evrak kullanmayan, yani kayıt altına almayan işadamları, işyerleri var. Çok büyük rakamlardan bahsediyoruz. 25 milyar dolar diye bi haber çıkmıştı geçenlerde, hiç şaşırmadım, belki daha da fazladır.

Yani feto bir tek sözüyle, elini cebine atmadan, "Taraf'a şu kadar verilsin" demişse saati dolmadan o para Taraf'a ulaşır. Taraf'ın mali hesaplarını da kimse incelemez, başta AKP varken.
Mesaj tarihi:
yıllar önce dershanede kamptayken zaman gazetesi akdeniz bölge sorumlusu mu ne gelmişti sohbete!. adam demişti ki posta ve zaman hariç hiçbir gazete kar etmek için satılmıyor hatta adamlar gazeteyi basabilmek için cebinden bile bissürü para veriyor siz sanıyor musunuz ki gelirler giderleri karşılıyor, imkanı yok kesinlikle zarar ediyorlar vs vs vs demişti
eee dedik bunlar mal mı neden zarar eden şeyi satsın :) kendi reklamını yapabilmek için, güç olabilmek için aydın doğan aga zarar edio belki gazetelerden ama istediğini kral gösterio istediğini suçlu gösterio vs vs vs
ayrıca fetocanın 25milyar$$ fln var deniliyor millet pek inanmıyor ama şöyle bir örnek vereyim
mersinde cemaatin 1000-2000 arası evi var öğrencilere verdiği duymuşunuzdur abiler ablalar fln başlarında ders çalışıyorlar!
düşün işte mersinde 1000-2000 ev hepsi de farklı isimle kayıf, esnaf cemaatin içine girio atıom ev alıo ya da kiralıo ve cemaat kullanıo o evi hangi birini bulcan 1000 farklı isimden?
+1000 * aylık 500 ytl kira desen = en az aylık 500,000ytl
kaç tane il var Türkiyede? + bu sadece kirada dönen para

kısaca öyle finans kaynağı bulunsun demekle olmuyor adamlar süper hazırlanmış + hangi müfettiş bulacak akp nin atadığı müfettiş mi?
  • Yeni Oluştur...